Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Έκθεση στο σχολείο για το περιβάλλον


Πως μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον;
Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να προστατέψουμε το περιβάλλον, αλλά οι περισσότεροι σημερινοί άνθρωποι αδιαφορούν. Ομαδικά με το σχολείο μας, την οικογένειά μας, μα και με εκστρατείες του δήμου μπορούμε να βοηθήσουμε πολύ.
Όπως είπα στην αρχή, υπάρχουν πολλοί τρόποι για την προστασία του περιβάλλοντος, μερικοί από αυτούς είναι: καθημερινά εμείς τα παιδιά πηγαίνουμε στο σχολείο. Εκεί, παίρνουμε το κολατσιό μας για να το φάμε στα διαλείμματα. Πολλά παιδιά χωρίς να σκέφτονται πετάνε τα σκουπίδια κάτω. Αν αυτά τα παιδιά ευαισθητοποιηθούν απ’ τις ανάγκες του ίδιου τους του περιβάλλοντος ίσως να έχουνε βοηθήσει σημαντικά.
Επίσης, οι μεγαλοεπιχειρηματίες με τα εργοστάσιά τους, σκοτώνουν πολλά πουλιά και ζώα, μα και ολόκληρα οικοσυστήματα στο όνομα του κέρδους. Παρ’ όλα αυτά, οι κυβερνήσεις δεν χρησιμοποιούν τα πολλά λεφτά τους στην διαφύλαξη του περιβάλλοντος, αλλά στους πολέμους στη Μέση Ανατολή και στην Παλαιστίνη.
Οι περισσότεροι σημερινοί άνθρωποι –όπως πιστεύω εγώ – με τα προβλήματά τους, δε νοιάζονται καθόλου για το περιβάλλον.
Ένας άλλος τρόπος είναι: εκατομμύρια αυτοκίνητα ταξιδεύουν στους δρόμους ρυπαίνοντας το περιβάλλον των πόλεων ακόμα και των χωριών. Πολλές εταιρείες φτιάχνουν μοντέλα που είναι περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον.
Ένα πρόσφατο φαινόμενο στη χώρα μας είναι οι πυρκαγιές. Άλλοι λένε ότι έγινε από τις κολώνες της ΔΕΗ, άλλοι λένε για έργο εμπρηστών, υπάρχουν πολλές εκδοχές. Παρ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν το χειρότερο δυνατό. Χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών κάηκαν. Κάποιος πρέπει να πάρει ευθύνη, μήπως η κυβέρνηση;…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...