Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Φρέσκο Φεντόρα 9




Χτες κυκλοφόρησε το Λίνουξ Φεντόρα 9 και σήμερα το εγκατέστησα.
Η σχετική σύνδεση είναι εδώ για να το κατεβάσετε. Είναι iso και με το Nero, για παράδειγμα μπορείτε να κάψετε ένα Dvd, αφού φυσικά το κατεβάσετε. Μ' αυτό το (dvd) μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα. Είναι λίγο μεγαλούτσικο 3,6Gb περίπου αλλά αν έχετε ντι ες ελ σύνδεση κατεβαίνει.
Είναι σούπερ έχει ελληνικά μενού και είναι ελεύθερο.
Όπως αναφέρει και στο σχετικό σάιτ "Το Fedora είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux και διαθέτει ό,τι νεότερο υπάρχει στο ελεύθερο λογισμικό και λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Το Fedora είναι πάντα ελεύθερο για οποιονδήποτε να το χρησιμοποιήσει, τροποποιήσει και διανέμει. Δημιουργείται από ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο οι οποίοι δουλεύουν μαζί σαν μία κοινότητα. Το Έργο Fedora είναι ανοιχτό και οποιοσδήποτε είναι ελεύθερος να συμμετάσχει σε αυτό."

"Το Έργο Fedora είναι μπροστά για σας, οδηγώντας την πρόοδο του ελεύθερου λογισμικού και περιεχομένου."

4 σχόλια:

ActiVist είπε...

πας δημοτικο και γνωριζεις η και ακομα χρησιμοποιεις linux? σε θαυμαζω φιλε μου ;)
καλη σου τυχη στο διαγωνισμο (ξεμπλογακρε), σου ευχομαι τα 3.000 :P
(open source For The Win)

ένα χρήστης ubuntu linux

Gekoudi είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Στα Λίνουξ ξεκίνησα με τα Μαντρέικ που είχε το Ραμ μετά ψάχνοντας βρήκα τα Φεντόρα.
Στα φεντόρα βρίσκω παιχνίδια και είναι και πιο ευκολα στην χρήση έχω κανει και μια έκδοση λαιβ οπου παίζει απο οποιον υπολογιστη θελω απο ενα στικακιτου ενος γίγα.

Αν εχεις χρόνο πες μου τις εντυπώσεις σου για τα Ουμπουτού:)

ActiVist είπε...

κ γω πρωτη φορα λινουξ εβαλα απο ενα περιοδικο (pc world αν δεν με απατα η μνημη μου) κ μαλλον ηταν mandriva (ετσι λεγεται τωρα)...
με τα ubuntu εχω μεινει και τα εχω αγαπησει γιατι εχει τεραστια κοινοτητα... για παραδειγμα αν κανεις μια αναζητηση για να κανεις κατι στα λινουξ, 90% θα βρεις αυτο που θες για ubuntu συγκεκριμενα...

κλασικα διατιθεται σε gnome και σε kde4...
(συμβουλη μου αν σκεφτεσαι να δοκιμασεις ubuntu μην κατεβασεις την τελευταια εκδοση 8.04 feisty fawn αλλά την 7.10 gutsy gibbon - η τελευταια 8.04 δυστυχως εχει πολλα προβληματα)
μια αλλη διανομη που ισως σε ενδιαφερει ειναι η cedega που εχει υποστηρθξη για πολλα windows games (θελει ν την πληρωσεις κανονικα αλλα θα την βρεις ευκολα σε torrent-rapidshare και σε αλλα γνωστα μερη ;) )

Gekoudi είπε...

Φίλε μου, activist, καλημέρα. Σου γράφω αυτό το σχόλιο για να σου πω να τους βαρέσεις στα αυτιά αυτούς τους γιάπηδες, γλύφτες και μη τους χαϊδεύεις. Να 'σαι καλά και καλά κλικ.

Χαιρετούρες Γιώργος Γκέκας

ΥΓ: Μαζί μας είναι η aimsare, ο telospanton και πολλοί άλλοι... θα σου στείλω e-mail γιατί αυτά τα σχόλια διαβάζονται από όλους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...