Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Σκηνές από τον παλιό καλό Κολινδρό (δεύτερο μέρος)


Το χωριό μου είναι ο Κολινδρός Πιερίας.
Είναι μια παλιά κωμόπολη στα βόρεια του νομού Πιερίας, βλέπει τον Αλιάκμονα που εκβάλλει στο Θερμαϊκό αφήνοντας πίσω του τα Πιέρια όρη.
Είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της κατάντιας της ελληνικής επαρχίας. Ένα γυμνάσιο-λύκειο, δυο δημοτικά και κάτι σύλλογοι που λέει κι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
Η δημόσια διοίκηση το αδίκησε, όπως έχει αδικήσει και όλη την ελληνική επαρχία, ωστόσο, η φύση το προίκισε με ομορφιές. Οι κάτοικοι του είναι ντόπιοι, είναι άνθρωποι φιλήσυχοι και εργατικοί. Τα σπίτια του είναι διώροφα, τα σοκάκια του είναι στενά, σε ελάχιστα όμως σημεία και με ευθύνη των υπευθύνων έχουν μείνει λιγοστά δείγματα της ιστορίας του, αυτά είναι κυρίως βυζαντινές εκκλησίες, κάποια παλιά σπίτια και καλντερίμια σε ελάχιστες αυλές. Στο χωριό αυτό γεννήθηκα και μεγάλωσα, όνειρό μου όμως είναι ένα άλλο χωριό, ένα χωριό που θα σέβεται την παράδοση, που θα προάγει τον πολιτισμό και τα γράμματα και θα φροντίζει τα παιδιά του...

6 σχόλια:

VAD είπε...

Γεια σου,Γιωργάκη,χιλια ευχαριστώ για την αφιέρωση και τις φωτογραφίες,θα στολίζουν από τώρα και πέρα τις αναρτήσεις του ΑΠΟΥΡΩ.
Και φυσικά δε θα χαθούμε,θα τα λέμε,έτσι για να με φέρνεις πιο κοντά στην πατρίδα...
Καλό σου βράδυ...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Γιώργο μου,
Χαίρομαι που σε e-γνωρίζω.
΄Ερχομαι από τη σελίδα του Vad.
Πολύ όμορφες οι εικόνες σου.
Μέσα από αυτές γνωρίζουμε τον τόπο σου που ομολογώ, δείχνει πολύ όμορφος.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Gekoudi είπε...

Κύριε Βασίλη, διαβάζω τακτικά το ιστολόγιό σας και μ'αρέσουν αυτά που γράφετε και ανεβάζετε.
Αν θέλετε κι άλλες φωτογραφίες να πείτε συγκεκριμένα. Να πάω να τις βγάλω με την ψηφιακή. Αν δεν την έχω στο σκληρό δίσκο.

@φυρδην-μιγδην καλώς ήρθες στα λημέρια μου. Μπήκα μόλις σχόλασα από το σχολείο στο ιστολόγιό σας. Θα το μελετήσω αφού κάνω τα μαθήματα. Αν δεν σας κάνει κόπο πείτε μου και για τα κείμενά μου.
Χάρηκα πολύ για την e-γνωριμία :)

Γιώργος Γκέκας

Χαιρετούρες απ'τον Κολινδρό

VAD είπε...

Καλημέρα ,Γιωργάκη,καλό τριήμερο μακριά απ'τα μαθήματα!
Παραγγελιές,χωρίς πίεση χρόνου φυσικά:Καβάκι,τα καινούργια σκαλάκια,Μηντυμένους(όπως και νάναι),της Μπάρας το πλατάνι, τ'Παπακαλίμ'τη βρύση, τα ξωκκλήσια Σωτήρος,Αγιαποστόλους,Αγιάννα,Αγία Παρασκευή,αν δεν τα καταφέρεις,θα σε πάρω μαζί μου το καλοκαιρι να τα φωτογραφίσουμε μαζί!

Gekoudi είπε...

Γεια σας, κύριε Βασίλη! Συγγνώμη που δεν σας απάντησα τόσο γρήγορα, αλλά ο μπαμπάς μου γιορτάζει σήμερα και έκλεψα λίγο χρόνο να σας απαντήσω. Θα σας στείλω τις φωτογραφίες που μου ζητήσατε. Μερικές από αυτές τις έχω και τις άλλες θα τις τραβήξουμε.

Χαιρετούρες από τον Κολινδρό.

VAD είπε...

Βρε Γιώργο,συγγνώμη,ξέχασα τον μπαμπά,χρόνια πολλά σε όλη την οικογένεια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...