Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Νατοϊκή κατοχή στο Στρασβούργο!


Παράξενη αντίληψη έχουν οι πολιτικοί ηγέτες του ΝΑΤΟ ως προς το τι είναι γιορτή. Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από τον τρόπο με τον οποίο έχουν προετοιμάσει το γαλλικό Στρασβούργο, πρωτεύουσα της Αλσατίας, και τις γειτονικές γερμανικές κωμοπόλεις του Κελ και του Μπάντεν Μπάντεν για να υποδεχθούν αύριο και μεθαύριο την πανηγυρική σύνοδο κορυφής για τα 60χρονα του ΝΑΤΟ. Αν μάλιστα νομίζουν ότι η κατάσταση πολιορκίας που έχουν επιβάλει στις... μαρτυρικές πόλεις της συνόδου κορυφής βοηθά στην προώθηση του προπαγανδιστικού συνθήματος ότι «το ΝΑΤΟ είναι υπερασπιστής της ελευθερίας», τότε είναι προφανές πως έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Τέτοια παράνοια μέτρων ασφαλείας δεν έχει ξαναδεί η Ευρώπη.

Συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων, τεθωρακισμένα, αμφίβιες μονάδες συνιστούν τη συνεισφορά του στρατού της Γαλλίας, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε καν η... προεδρική φρουρά με 75 άλογα και τους αναγκαίους ιππείς! Πέραν αυτών, 11.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες έχουν επιστρατευθεί απ όλη τη Γαλλία και έχουν αναπτυχθεί στο Στρασβούργο - κάποιους από αυτούς τους έφεραν ακόμη και από τη... Γουαδελούπη, στην Καραϊβική!
Πάνω από 5.000 μεταλλικά οδοφράγματα έχουν μεταφερθεί στο Στρασβούργο για να αποκλείσουν όλους τους δρόμους μαζί με 45 λόχους ΜΑΤ, από τους 60 που διαθέτει συνολικά το Παρίσι. Σε 85 ανέρχονται οι κινητές μονάδες αποκατάστασης της τάξης συνοδευόμενες από στρατιές ανακριτών, εισαγγελέων και δικαστών, για να στήνουν επί τόπου κάτι σαν... έκτακτα στρατοδικεία. Εχουν επίσης μεταφερθεί κινητά εργαστήρια της αστυνομίας και εκατοντάδες ασθενοφόρα για τα θύματα της αστυνομικής βίας, ενώ έχουν κηρυχθεί σε συναγερμό όλα τα νοσοκομεία του Στρασβούργου και της ευρύτερης περιοχής.
Αντιθέτως, έκλεισε από τη Δευτέρα το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου με 40.000 φοιτητές, ενώ 13 σχολικά συγκροτήματα και 25 γυμναστήρια θα κλείσουν αύριο και μεθαύριο. Για τις μέρες της συνόδου απαγορεύθηκαν επίσης οι... λαϊκές αγορές και η αστική συγκοινωνία Στρασβούργου - Κελ, σφραγίστηκαν οι υπόνομοι και τροποποιήθηκε το μάζεμα των σκουπιδιών!
Παράλληλα, από τις 20 Μαρτίου έως και τις 5 Απριλίου... καταργήθηκε εν μέρει και η ΕΕ, καθώς η Γαλλία βγήκε (!) από το Σένγκεν και επανέφερε τον έλεγχο διαβατηρίων στα σύνορά της, συνοδευόμενο από την άρνηση εισόδου ή την απέλαση οποιουδήποτε πολίτη χώρας-μέλους της ΕΕ κρίνουν ανεπιθύμητο για το ΝΑΤΟ οι Αρχές της Γαλλίας.
Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Στρασβούργου ζουν ήδη σαν... τους Εβραίους κατά τη ναζιστική κατοχή, καθώς είναι υποχρεωμένοι να φέρουν ειδικό σήμα για να μπορούν να μπουν στα σπίτια τους, αφού όλο το ευρύτερο κέντρο της πόλης έχει αναγορευθεί σε απαγορευμένη ζώνη.
Τα πράγματα είναι φυσικά χειρότερα στη γερμανική πλευρά, απλώς εκεί είναι λιγότερες οι διαμαρτυρίες λόγω νοοτροπίας υποταγής των υπηκόων στην εξουσία. Στο Κελ και στο Μπάντεν Μπάντεν εκατοντάδες κάτοικοι επιτρέπεται να βγουν και να μπουν στα σπίτια τους μόνο συνοδεία αστυνομικών! Δεν θα είναι λίγοι βεβαίως οι Γερμανοί αστυνομικοί - πάνω από 14.000. Θα έχουν κυκλώσει και τα καταστήματα, καθώς σε πολλά μαγαζιά για να μπει κανείς θα πρέπει να δείχνει ταυτότητα!
Αυτό το κλίμα ΝΑΤΟϊκού φασισμού τείνει να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και συναντά την αντίδραση όλων των γαλλικών πολιτικών κομμάτων, από την Ακρα Αριστερά έως το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κίνημα του Φρανσουά Μπαϊρού. «Τα μέτρα αυτά πόρρω απέχουν από την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», έγραψε η «Ντερνιέρ Νουβέλ ντ Αλζάς», η μεγαλύτερη εφημερίδα του Στρασβούργου, καταγγέλλοντας ότι είναι αντίθετα τόσο με το γαλλικό Σύνταγμα όσο και με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Παρ όλα αυτά δεκάδες χιλιάδες πραγματικά ηρωικοί διαδηλωτές αναμένεται να λάβουν μέρος στη μεγάλη αντινατοϊκή διαδήλωση που θα γίνει... όπου τελικά αφήσει η γαλλική αστυνομία, η οποία προσπαθεί να απαγορεύσει στους διαδηλωτές να προσεγγίσουν στο κέντρο του Στρασβούργου και θέλει να τους στείλει στα... χωράφια!
ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παράνομα τα λάβαρα εναντίον του ΝΑΤΟ
Αυτές τις μέρες στο Στρασβούργο όταν χτυπάει η πόρτα ενός σπιτιού είναι πάντα η αστυνομία, ποτέ ο γαλατάς! Ιδίως αν στο μπαλκόνι του κάποιος κάτοικος έχει κρεμάσει σημαία της ειρήνης με κάποιο αντινατοϊκό σύνθημα, οι αστυνομικοί ορμούν και αυθαίρετα την κατεβάζουν - με τη βία, αν χρειαστεί.
Τη θεωρούν... «παράνομη» στο καθεστώς ΝΑΤΟϊκής χούντας που έχει επιβληθεί. «Είναι λάθος να μη σεβόμαστε την ειρηνική ελευθερία της έκφρασης. Δεν βλέπω πού είναι το κακό να θυμίζουμε ότι δεν συμφωνούν όλοι με την παραμονή της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ», αγανάκτησε μέχρι και ο κεντροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος Φρανσουά Μπαϊρού. «Βρίσκω απαράδεκτο ότι επιχειρούν να φιμώσουν την ελεύθερη έκφραση των κατοίκων», δήλωσε και ο δήμαρχος του Στρασβούργου, Ρολάν Ριές.
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς όπως και ο τίτλος σου...
Εοκ και Νάτο το ίδιο συνδικατο!
Φιλιά πολλά καλέ μου Γιώργο
http://dreamer-angela.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...