Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Παπαγαλάκια

Παπαγαλάκια

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενώ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ για ΔΕΥΤΕΡΗ τουλάχιστον ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 2 ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΑ...:
'Ανεπίσημη' αναγγελία των ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΡΥΩΝ, η πρόταση για κατασκευή τεράστιων ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ενώ πολιτικάντηδες και ΜΜΕ προσπαθούν να μας αποκοιμίζουν;
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/05/blog-post_8644.htmlhttp://www.youtube.com/watch?v=1d8G4mX70UYΔευτέρα, 18 Μαΐου 2009
Κλιματικές μεταβολές και αλλαγές. ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Σπύρος Παυλίδης
Καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ
«ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στις ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ, ο πολιτικός διάλογος για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή πολώθηκε πριν από μερικές δεκαετίες στον άξονα συντηρητικοί - φιλελεύθεροι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διαβόητες για τους τεχνολογικούς νεωτερισμούς τους και θα έπρεπε να έχουν ένα πλεονέκτημα στο να κερδίσουν χρήματα από οποιαδήποτε παγκόσμια αλλαγή στην τεχνολογία που παράγει ενέργεια».
Judith A. Layzer & William R. Moomaw
Οι ελίτ, τα στρατοβιομηχανικά συμπλέγματα των βιομηχανικά και οικονομικά ισχυρών κρατών με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες (Γκόρ, νέα πολιτική Ομπάμα) επιδιώκουν να εδραιώσουν την τεχνολογική-οικονομική κυριαρχία τους και να εμφανιστούν ταυτόχρονα ως σωτήρες της ανθρωπότητας, σώζοντάς την από την «επερχόμενη καταστροφή», κερδίζοντας ταυτόχρονα και στο ιδεολογικό πεδίο. Και είναι πολύ εύκολο να συμβεί κάτι ανάλογο αν εξελιχθεί η «ιδεολογία της κλιματικής αλλαγής» σε πολιτική ιδεολογία, διαφαινόμενη καταστροφολογική υστερία και «θρησκειοποίηση χιλιαστικού τύπου» τόσο της κλιματικής αλλαγής και γενικά των οικολογικών θεμάτων, για το «επερχόμενο τέλος του κόσμου», όσο και συνεπακόλουθη προσδοκία των «σωτήρων» του πλανήτη και λατρεία των πολιτικών εκπροσώπων τους και της τεχνολογίας. Στην περίπτωση, που ήδη διαφαίνεται, απλά και σταθερά επενδύει η σύγχρονη βιομηχανία στην «Πράσινη Ανάπτυξη» για τη βελτίωση του καπιταλιστικού συστήματος.
Η ανησυχία για τα θέματα περιβάλλοντος και η συνειδητοποίηση των πολιτών είναι φυσικά όχι απλά κάτι θεμιτό, αλλά και απαραίτητο. Η υπερβολή όμως, όπως γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν οι κλιματικές μεταβολές και η διαφαινόμενη ιδεολογική και πολιτική εκμετάλλευση τους πρέπει να μας προβληματίζουν τόσο ως άτομα, όσο και ως πολιτικούς φορείς.
Σπύρος Παυλίδης
Καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ
http://climatikesallages.blogspot.com/2009/05/blog-post_18.html
Θυμίζουμε ότι ο κ. Παυλίδης πρόσφατα ανακοίνωσε το πολύ σύντομα αναμενόμενο ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ:
http://www.scribd.com/doc/13971826/Pavlides-09

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...