Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Σοσιαλισμός ή η βαρβαρότητα του Γιώργου


Τελικά πήρα νέτμπουκ αλλά τι να το κάνω είναι σαν ο πρωθυπουργός George να μου δίνει ποδήλατο.
Αφού δεν υπάρχουν ποδηλατοδρόμοι και πεζοδρόμια δεν μου χρειάζεται.
Και αν μου βάλει τέλος πεζοδρομίου;
Η «σεμνή και ταπεινή» κυβέρνηση κατέληξε. 

Η Υπουργός οικονομικών στην Αθήνα, προσβλέπει στην Ελλάδα του χτες, θέλει να πάει μπροστά κοιτάζοντας πίσω, στην εμπειρία του προηγούμενου αιώνα, ώστε να μας προσφέρει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Εμφανίζεται μια συμφωνία στη δειλή - δύνη - δεινή λογιστική πρόταση για τη διάσωση προβληματικών στοιχείων προϋπολογισμού.

Γι αυτό και ο πρωθυπουργός κατέληξε στις προγραμματικές δηλώσεις - στίκερς. Προειλημμένες αποφάσεις με περιτύλιγμα διαλόγου και συμπέρασμα σφίξτε το ζωνάρι.


Η τρέχουσα οικονομική κρίση άρχισε με την ιδέα ότι η συγκέντρωση ποικίλων υποχρεώσεων, θα μπορούσε να δημιουργήσει λιγότερη αστάθεια και περισσότερο ασφαλές ρευστό.
Όλα σε ένα.
Ο εξευτελισμός των προτύπων από τους δημιουργούς τους και τα επανασυσκευασμένα δάνεια από τις τράπεζες, όμως, άφησαν τους τίτλους δυσκολοπούλητους και το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε μια βαθιά πιστωτική κρίση.
Τώρα, το Υπουργείο Οικονομίας, η Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση ακόμα, αναζητούν τρόπους για να φέρουν τη ρευστότητα με τα στοιχεία του «προϋπολογισμού» που δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση αρχικά, για να είναι ρευστά, με εργαζόμενους χωρίς ρευστό .
Η εξέλιξη αυτή θα καταλάβει μια σελίδα στο βιβλίο της ελληνικής ιστορίας. Προτείνει τη δημιουργία ρευστότητας μέσω ενός τεράστιου χρέους.
Οι τράπεζες και τα κεφάλαια υψηλού κινδύνου, θα ανταλλάξουν στοιχεία για το μερίδιο των κεφαλαίων τους, μέσω της κοινοπραξίας που δημιουργείται από τη συγχώνευση στοιχείων αυτών. Όλο το υλικό θα είναι ταυτόσημο, οπότε η πράξη θα δημιουργήσει μεγάλες ποσότητες, ένα νέο, ομογενές στοιχείο. Στην πράξη, το ταμείο θα μπορούσε να θέσει σε δημοπρασία, ανταλλαγή, τιμές που αντικατοπτρίζουν κίνδυνο, αλλά και μια πιο απλή προσέγγιση να προσφέρουν ένα 1:1 ανταλλαγή μετοχών με την λογιστική τους αξία.
Προφανώς, οι πιο τοξικές υποχρεώσεις θα ενταχθούν σ αυτό το πλάνο, καθώς και ένα μεγάλο μέρος των αποθεμάτων θα ομογενοποιηθεί .
Μια δευτερεύουσα αγορά δημιουργείται και η λυπητερή θα βγει σύντομα.
Φαίνεται εδώ ότι μελετούν τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα αναδιάρθρωσε του χρέος στις αρχές της δεκαετίας του 1930.

Δείτε: ΤΕΚΕ
           :  Ελληνική Ένωση Τραπεζών


Ο ανεμόμυλος είναι αιολική μηχανή οριζόντιου άξονα περιστροφής. Χρησιμοποιήθηκε για την άλεση των δημητριακών και την άντληση νερού. Γνωστός απ' τα αρχαία χρόνια, διαδόθηκε σημαντικά στον ευρωπαϊκό και ελληνικό χώρο. Πράσινη ανάπτυξη λοιπόν!
Πράσινος μύλος.

Υγ. Η συνέχεια αύριο γιατί φωνάζουν να πάω για ύπνο.

Καληνυύυυυχτα.

5 σχόλια:

D.Angel είπε...

Πέρασα να πω μια καλησπέρα!
Φιλιά πολλά

crazy jim είπε...

καλησπέρα Γιώργο, μου άρεσε η αναρτησή σου, κάπου άκουσα ότι μόλις το 1998,ξεχρεώσαμε το χρέος που είχαμε πάρει από το 1821, άρα καταλαβαίνεις τι μας περιμένει. Καλό βράδυ.

Gekoudi είπε...

@ D. Angel Καληνύχτα !!! Μπήκα για λίγο και τώρα πρέπει να πάω για ύπνοοοοοοο!!

Γιώργος

aimsare είπε...

Καλό μήνα.

Gekoudi είπε...

Καλό μήνα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...