Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Σοσιαλισμός ή η βαρβαρότητα του Γιώργου part 2



Γιώργος Γκέκας Α1 Γυμνασίου


Έκθεση με θέμα: 
«Το καλοκαίρι γνωρίστηκα και έγινα φίλος με ένα κορίτσι από μια άλλη πόλη - χώρα. Μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, της γράφω μια επιστολή (δύο παραγράφων) περιγράφοντας διάφορα γεγονότα των πρώτων ημερών της σχολικής ζωής στο Γυμνάσιο και παρουσιάζοντας τις πρώτες εντυπώσεις μου από τους συμμαθητές και καθηγητές μου.»


-                                                       Κολινδρός, 12-10-09
_
Αγαπητή Τάδε,
Σου γράφω με αφορμή τις πρώτες μέρες μου στο Γυμνάσιο. Το καλοκαίρι δυστυχώς πέρασε. Μου έλειψε η παρέα σου και οι συζητήσεις που κάναμε. Φθινοπώριασε για τα καλά εδώ. Το σχολείο ξεκινά. Πολλά καινούρια βιβλία και αγωνία για το πώς θα περάσει κι αυτή η χρονιά.
Τώρα στο Γυμνάσιο, γνώρισα καινούριους φίλους από το άλλο σχολείο. Έχουμε πολλούς καθηγητές, άλλοι αυστηροί, άλλοι ευγενικοί μαζί μας. Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει και σύντομα πρέπει να διαλέξουμε ένα επάγγελμα. Σιγά σιγά συνηθίζω να γράφω με στυλό, την περισσότερη μελέτη και τα νέα μαθήματα. Χωριστήκαμε σε δύο τμήματα, αλφαβητικά.
Το σχολείο είναι δυόροφο, έχει ένα μεγάλο προαύλιο και γήπεδο του μπάσκετ. Επίσης ένα γυμναστήριο και ένα κυλικείο. Το σχολείο μου έκανε καλή εντύπωση εξωτερικά, αλλά από μέσα δεν ήταν τόσο καλό. Πολλές πόρτες δεν είχαν πόμολα και ήταν κούφιες. Σκουπίδια στο δάπεδο και βρώμικες τουαλέτες. Νιώθω άσχημα για τις κακές αυτές αίθουσες.
Έχω ανυπομονησία για την απάντησή σου.
                                                            Φιλικά,
                                                                           Γιώργος
.

.
ΥΓ1
Αν και δεν είναι σε πανομοιότυπη κατάσταση, ένα πρόβλημα που αφορά την αναδιάρθρωση του ενεργητικού στον κρατικό προϋπολογισμό, σε ρευστό δεν απαιτεί πολλά.
Από το παρελθόν, οι κυβερνήσεις έχουν κατορθώσει να μεταφέρουν το χρέος από τα κινητά στοιχεία του χρέους των ιδιωτών σε δύο εταιρείες: Την Τράπεζα της Ελλάδα και την Κεντρική Ευρωπαϊκή  Τράπεζα.
Το ιστορικό σημείο είναι ότι οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται από τις τράπεζες ανταλλάσσουν οικειοθελώς χρέος με τα αποθέματα και το απόθεμα είναι ρευστό. Σήμερα, εγχώριοι και διεθνείς φορείς μπορούν να χρησιμοποιούν μια εικονική εταιρεία, που ονομάζεται ειδικού σκοπού, ψυχρά δημιουργήθηκε, κανένας δεν αντέδρασε. ΤΕΚΕ ...
Αλίμονο.
.
ΥΓ2
Ο αλήτης παίρνει τη μορφή του Δημόσιου θησαυροφύλακα για να εξασφαλίσει ένα μέρος των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου των πλουσίων.
Με αυτές τις δεσμεύσεις το σύστημα, ανταλλάσσει, κάνει μια μαζική άμεση καταβολή στο δημόσιο ταμείο. Παίρνει οξυγόνο με αυτό.
Συμβάλλει μέχρι το βαθμό που οι επιδόσεις του τραπεζίτη να πέσουν κάτω από το όριο.
Το Υπουργείο Οικονομικών δημιουργεί ένα κατώτατο όριο τιμής για το νέο υλικό, και οι τράπεζες που κατέχουν περιουσιακά στοιχεία για την «υγιή» ισορροπία, παίρνουν τα πλεονεκτήματα της ρευστότητας και το κόστος της ένταξης των ασθενέστερων στοιχείων της κοινοπραξίας. 
Μια "ιδιωτική τράπεζα ΕΕΤ" εκτελεί τις εργασίες του χθες για να επωφεληθούν οι αγορές, τώρα, στη χειρότερη περίπτωση αποτιμά τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών. Αλλά, η τράπεζα πρέπει να εγκρίνει την εκτίμηση για λογιστικούς σκοπούς.
Πράγματι, κρατώντας μια τράπεζα που θα αφήσει το μήνυμα ότι τα στοιχεία ενεργητικού της ως το άνω όριο της δεξαμενής. Σε τελική ανάλυση, δημιουργώντας ένα χρέος στο ταμείο των τραπεζών το ανταλλάσσει με τους πιο αδύναμους και δημιουργεί μια τεράστια δεξαμενή, ένα ομοιογενές υλικό για όσους έχουν ανάγκη ρευστότητας. Το Υπουργείο Οικονομικών διοχετεύει μετρητά μόνο όταν η πισίνα είναι χαμηλή. Οι πληροφορίες που μοιράζονται οι  τράπεζες είναι μόνο για άρρωστους οικονομικά πολίτες εάν χρειάζονται ρευστό. Κρατικομονοπωλιακή κεφαλαιοκρατία.
Γελοίο!
Επίθετο της ελληνικής προέλευσης, στρεβλή διασκέδαση των πλουσίων σε βάρος των φτωχών. Αυτό ισχύει για το λίπος στην ελληνική μπουρζουαζία.
.
ΥΓ3
Ετικέτες:
Συμβάσεις, Θεόδωρος, εμπορικά σήματα, pagkaria και κυλικεία. 
Το ΠΑΣΟΚ έχει τρέξει ποτέ για το λαό; έχει θέσεις για τον πλούτο; 
Στεριώνει τον ευθυμογράφο νταή Θεόδωρο και λιπαίνει την αποκρουστική εκστρατεία προσαρμοζόμενος στη γλώσσα του λαϊκού. Η γλώσσα που είναι ξένη προς αυτόν, και αυτό είναι το δύσκολο, από τα χείλη των βοοειδών. Βάζει cd.
Αν και o Theo Vilntermpergk biftekofagos (Θεόδωρος) είναι η μητέρα (μάνα) σε αυτά, και έκανε και βίντεο, ώστε να αρνηθεί να σχολιάσει σχετικά με την εφαρμογή της λέξης "παρωδία", να μάθετε ότι Θεόδωρος (παππούς) είναι κατά του ΚΚΕ, επειδή χρησιμοποιεί τη λέξη "εύκολο" (στην πραγματικότητα δεν έχει™). 
Το κουραστικό του θέματος είναι ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο αληθές. Χωρίς άδεια από κανένα το θεώρησε "εύκολο στόχο" εκτελούμενος βασικών δραστηριοτήτων του που τον φέρουν στην θέση του μπαλαντέρ. Ένας λέει ότι οι παχύσαρκοι σερβιτόροι του συλλόγου, δεν είναι για τέτοια χρήση και δηλώνει ότι είναι μέσα από το αριστερό Κόμμα.
.
ΥΓ4
Ο ΣΥΝ θα εκτεθεί, περαιτέρω, εάν μπορέσει να πάρει αρκετά έτοιμα εύσημα από το σύστημα - ξύπνιοι και ευτυχισμένοι. Με καθαρή την συνείδηση.
.
ΥΓ5
Η αρχή του τέλους;
Καραμανλής και το Μεγάλο Finish.
Διαφθορά επιβαρύνσεις, βουλευτές και υπουργοί, μοναχοί και μόνοι.
Μου αρέσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής;
Όχι, πραγματικά όχι.
Πέντε χρόνια στο τιμόνι, τι κατάφερε;
Το αστείο είναι ότι σε πολιτικούς κύκλους του ΠΑΣΟΚ - όπως ο Πάγκαλος - τον κατανοούν.
Θεόδωρος "ο μεγάλος τραγουδιστής" σε τεφλόν ζελατίνα θα μπορούσε να στολίζει το περιτύλιγμα του HD βίντεο της ταινίας «Ο ΑΠΟ ΣΤΟ ΝΑΙΡΟΜΠΙ» ή κουτιά στο Άουσβιτς που συνεχίζει να τρέχει στις δίκες της Νυρεμβέργης, να λέει συγνώμη στους "Συμμάχους". 
Η γιατρός Καραμανλή, ωστόσο, θα μπορούσε να βρει μια θεραπεία για την ανεργία, να προκαλέσει τον καπιταλισμό του Κυρίου, να επιστρέψει ως άλλη Θεοδώρα και μάλιστα σε σύγκριση με κακό ξάδελφο τους Πολ Ποτ Karafyrer.
.
ΥΓ6
Φυσικά ακούγεται παράξενο, ανατριχιαστικό το βίντεο Youtube που κυκλοφορεί, δεν βοηθά και πολύ, στην πραγματικότητα. Κακίες. Ωστόσο, χαιρετίζω αυτή την αθλιότητα, γνωρίζοντας ότι ήταν η τελευταία πράξη της Νέας Δημοκρατίας, ήταν αυτοκαταστροφή: φαγωμάρα, πέντε χρόνια και παράνομος ευνουχισμός των πολιτικών ελευθεριών.
Τσίρκο σε βάρος του εισοδήματος μας, μείωση των θέσεων εργασίας.
Αναπόφευκτη η σύγκριση με την τελευταία ημέρα της δεξιάς, τον Σεπτέμβριο του 2008 στη ΔΕΘ. 
Από τότε όλοι έχουμε βρεθεί με το "αναφέρετο" δικαίωμα αφού εγκρίναμε ένα γαϊδουράκι να λάβει το λουράκι της εξουσίας για την εφαρμογή της. Δυστυχώς κάναμε ακριβώς αυτό, και πάλι. Αλλά ακόμη και σωρευτικά, ότι γάιδαρος ήταν εξίσου διεφθαρμένος και κακόβουλος. Κατακρίνω, όμως αυτά συμβαίνουν.
.
ΥΓκλπ
Κοίτα, αν τελικά μπορεί να ασκεί την εξουσία ο άθλιος συνομιλητής της οχιάς Ολμπράιτ, ένας νέος πετσοκόφτης εργασίας με μια "πράσινη" αντιλαϊκή πολιτική, τότε φτέρνες, τακουνάκι στην μπάλα. Αλλού!
Δυστυχώς, με αυξημένες τις έδρες στο Κοινοβούλιο, όμως ο ίδιος ο λαός απεμπόλησε το αμυντικό δικαίωμα της ψηφίου και τον έκανε πρωθυπουργό, προς τέρψην της Μαργκαρέτε και δική μας τσατίλα.
Η απάντηση στη διαφθορά, στις σοβαρές περιπτώσεις απάτης και από τα μέλη του Πα σοκ, έχει να κάνει μόνο με τη ρύθμιση των δικαστικών, της αστυνομίας και των πληροφοριοδοτών.
Θα ήθελα να μάθω αν η αστυνομία θα ενεργήσει σε κατάφωρες σοβαρές ποινικές απάτες που διαπράττονται από τους υπουργούς και τους εργοδότες, τις παράνομες απολύσεις, με τον ίδιο ακριβώς ζήλο που καταχέριαζε ειρηνικούς διαδηλωτές εργαζομένους. 
.
ΥΓτελ
Με λίγη τύχη ίσως ο δεξιός Αντώνης να είναι σε θέση να αντέξει την πίεση των βρικολάκων και να επιβιώσει ακόμα έστω και στην αντιπολίτευση. Και η Θεοδώρα μυστικά να περιμένει την επόμενη άμαξα. Εάν δεν καταφέρει να τους φάει όλους και να γίνει πρωθυπουργός σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝκυβέρνησης.
Αδύνατο;
Μέλη του κοινοβουλίου περιποιητικοί ή καλοντυμένοι, είναι ένα κοινοβουλευτικό θέμα για τις ειδήσεις των οκτώμισι, πιο σημαντικό από μια απώλεια θέσης εργασίας.
Αλλά κι αυτό είναι μια επικερδής δουλειά. Η φειδωλή χρήση του καπιταλισμού έχει δείξει το δρόμο.
Τέλος!
Έξω! 
Η κυβέρνησή του καπιταλισμού θα λήξει σε όλο τον κόσμο, σύντομα. 


Good riddance.

6 σχόλια:

Gekoudi είπε...

Κάποιος "άγνωστος" μου έστειλε ενα σχόλιο με κώδικα και διαφημιστικά links. Επειδή το antivirus το χτυπά το έβγαλα παρά την άποψη που έχω να μην το κάνω, το παραθέτω ωστόσο χωρίς τα links:

Ο/Η hxr είπε...
ugg boots
Fashion Ugg boots
ugg
Classic Ugg Boots
wholesale Ugg Boots
Bailey Button UGG Boots
Ugg Bailey Button
Classic Cardy Ugg Boots
Ugg Classic Cardy
Classic Mini Ugg Boots
Mini Ugg Boots
Classic Short Ugg Boots
Ugg Classic Short
Classic Tall Ugg Boots
Ugg Classic Tall
Infant Erin Ugg Boots
Baby Ugg Boots
Nightfall Ugg Boots
Ugg Nightfall
Short Metallic Ugg Boots
Sundance II Ugg Boots
Sundance 2 Ugg Boots
Tall Metallic Ugg Boots
UGG Amelie Suede Sandals
Amelie Suede Sandals Ugg Boots
UGG Fluff Flip Flop
UGG Tasmina Braid Sandals
Tasmina Braid Sandals Ugg Boots
UGG Tasmina Sandals
Tasmina Sandals Ugg Boots
Ultra Short Ugg Boots
Ultra Tall Ugg Boots
lv
cruise 2009
mahina
nomade leather
surya
Sneakers
Jordan Sneakers
jordan 2 sneaker
jordan 3 sneaker
jordan 4 sneaker
jordan 11 sneaker
jordan 12 sneaker
jordan 18 sneaker
jordan 20 sneaker
jordan 21 sneaker
jordan 23 sneaker
jordan melo 1.5 sneaker

Νοέμβριος 05, 2009

ATHENA είπε...

ΟΥΓΚ!
(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΠΑΜΜΠΟΤ)

ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ

ΒΡΕ ΓΚΕΚΟΥΔΑΚΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΦΩΝΗ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

Η ΓΡΑΦΗ ΜΑ ΚΥΡΙΩΣ Η ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΘΑ ΕΚΟΒΑ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΨΑΓΜΕΝΟ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΦΙΞΙΜΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ.
ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ...


ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΟΥ ΗΛΙΚΙΑ.


ΠΟΛΛΑ ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΑ ΦΙΛΙΑ
(ΞΕΡΩ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΚΕΥΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΧΤΕΙΣ;))

Gekoudi είπε...

Καλησπέρα, Athena. Ψαγμένος ναι, σαραντάρης όχι ακόμα :) Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Απολαμβάνω την παιδική μου ηλικία και χαίρομαι που είμαι ώριμος να εκφράζω άποψη για τα
σημερινά γεγονότα.

Πολλά φιλιά, Γιώργος.

ΥΓ: Υπάρχει πιθανότητα να κατεβώ στην Αθήνα με τους γονείς μου το επόμενο Σ/Κ να δούμε ένα θέατρο. Αν έχετε χρόνο και διάθεση, να γνωριστούμε και από κοντά. Μπορείτε να μου απαντήσετε μέσω e-mail.
gekoudi@gmail.com

crazy jim είπε...

Καλημέρα Γιώργο,
ειλικρινά θαυμάζω τον τρόπο που σκέφτεσαι και πόσο ώριμα, σωστά κα ολοκληρωμένα εκφράζεις τις απόψεις σου..
καλή και δημιουργική εβδομάδα σου εύχομαι:)

crazy jim είπε...

Ποιά παράσταση θα δείτε?

Gekoudi είπε...

Καλησπέρα, crazy jim. Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ίσως θα δούμε το "Μάνα, μητέρα, μαμά".
Επίσης καλή εβδομάδα.

Γιώργος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...