Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Συνέντευξη στον ALFA TV


Σήμερα το μεσημέρι με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη στον υπολογιστή μου.
Έλαβα ένα e-mail από την κυρία Βάσω Βενέτη, για να δώσω συνέντευξη με θέμα το blog μου στο κανάλι ALPHA TV. Εγώ χάρηκα, όπως και οι γονείς μου. Λίγο μετά τους καλέσαμε και συνενοηθήκαμε για το πότε θα έρθουν και πώς, στον Κολινδρό. Σε μηδέν χρόνο φτάσανε δύο ευγενικοί νεαροί κύριοι με κάμερα, μικρόφωνο και φώτα. Τότε άρχισαν να μου κάνουν ερωτήσεις για το πώς μου ήρθε η ιδέα να κάνω το blog, πότε άρχισα και πόσο ασχολούμαι. Επίσης τους έδειξα πως γράφω και δουλεύω στον υπολογιστή μου.
Αφού τελείωσε η συνέντευξη πήρα όλους τους φίλους μου να με δούνε στην τηλεόραση, όπως και εσάς που χαίρομαι που το μοιράζομαι και μαζί σας.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ALPHA ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!!!!!!!!!!

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Το χρήμα ως χρέος



Ο Paul Grignon είναι ένας Καναδός Γραφίστας που δημιουργεί ταινίες κινουμένων σχεδίων. Το 2006 έφτιαξε ένα βίντεο το "Money as debt" που έκανε θραύση στο διαδίκτυο όπου το είδαν εκατομμύρια θεατές.

Το θέμα του είναι το τραπεζικό σύστημα και η δημιουργία του χρήματος μέσα από την ιστορία. Με απλά παραδείγματα ο Paul Grignon εξηγεί παραστατικά πως η χρηματιστική και τραπεζική βιομηχανία, μέσω του μηχανισμού της δανειοδότησης, έχει καταφέρει να ελέγχει και να εκμεταλλεύεται την παγκόσμια οικονομία.

Παρόλες τις αμφιλεγόμενες πλευρές του, για τις οποίες δεν έχει λείψει η κριτική, το εν λόγω φίλμ είναι πολύ χρήσιμο για όσους αναρωτιούνται ποια είναι η προέλευση και η λειτουργία του χρήματος στη σύγχρονη οικονομία, ιδίως τώρα στον καιρό της κρίσης. Δείτε την τελευταία έκδοση του φιλμ, διαρκεί 47 λεπτά και είναι στα αγγλικά... με ελληνικούς υπότιτλους από τους ΚΕΠΙΚ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...