Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο Ατάραχος

Ατάραχος,

Θα σας δείξω σε μια στιγμή σιωπηλά, ένα θαύμα. 


Εδώ. Στο Ιντερνετοπαι(έ)διο.


Είναι ένα έργο τέχνης από τον έμπειρο του είδους, που αποτελείται από προσεκτικά τοποθετημένα μπιτ σε ένα ενιαίο αρχείο xml.
Αυτή η οπτική πανδαισία είναι μια γενναιοδωρία που μου παρέχει ο φίλτατος blogger. Πιθανώς γιατί πρόσφατα αποκάλυψα ότι είναι ο εμπνευστής μου, σε σειρά λατρευτών αναρτήσεών μου, εμπνευσμένες από τα πορτραίτα της οικογένειας των μπλόγκερς. 
Βαμμένο με τον μυστηριώδη XML Editor. Στο κομμάτι δεξιά του, έχει τους συμπλέκτες (
links), από την αρχική ευθυγράμμιση μέσω της προβολής ακίνητων και κινητών μπάνερς. 
Με την εντολή: «Δημοσίευση ανάρτησης», περνά στην προβολή του ναυπηγείου όπου κατασκευάζεται η γαλέρα μου(http:/gekoudi.blogspot.com). 

Να πώς λειτουργεί αυτός ο πίνακας: πρώτον, ο πίνακας έλεγχου γίνεται το Αμάλθειο Κέρας, το γυάλινο χείλος, που μας οδηγεί σε ένα μαγικό κόσμο με εικόνες και κείμενα.
Μια μεγάλη γραβάτα με χοντρό κόμπο σας προκαλεί, ίσως και με καλόπιασμα ένα συγκρατημένο γέλιο να σύρουμε με τον πόντικα το βέλος προς τα κάτω για να δούμε το τέλος της ανάρτησης και τα τυχόν σχόλια των αναγνωστών. Πριν τα μάτια σας να συναντήσουν τα άβολα βλέμματα των αναγνωστών, συναντάμε έναν επικεφαλή κέρσορα, που η μόνη κατάλληλη περιγραφή του, είναι "ζωηρός". Αναβοσβήνει διαρκώς και μου λέει «γράφε».
Μόλις τα βλέμματα τον συναντούν, ο πιτς φυτίλης (κέρσορας) χαζογελώντας μετατρέπει  το γέλιο, σε κρύο χαμόγελο και το πρόσωπό του αρχίζει να ακτινοβολεί απογοήτευση και την αίσθηση της ανησυχίας. Ξαφνικά παρατηρείται ότι είναι εύπλαστος, επίτηδες, και του λείπει ο ορισμός. Αρνείται να αποδεχτεί άλλα μαθήματα, καθώς και η παρουσία του παίρνει μια πνευματική ποιότητα. 

Θεωρία μου; Κομψός βλόγκερ είναι ο γνώστης της
xml?>. Είναι σε θέση να προσφέρει την ίδια προσοχή στον εαυτό του όπως η γαλέρα μου (θεωρητικά αριστερή). Ο κομψός βλόγκερ είναι προφανώς ένας άνθρωπος της πλώρης, κοιτάει μπροστά. Ελέγχει τις ενέργειες του από την χλεύη, και έχει εμπιστοσύνη στα bit του (ή ίσως αυτό είναι απλά μια σκιά). Ποιος θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα πρότυπά του, με άκαμπτο πηγούνι; 

Οκ, ίσως και να διαφωνώ. Ίσως η αντίφαση είναι απλώς και μόνο επειδή η τελική εικόνα είναι μωσαϊκό από δύο ή τρεις διαφορετικές αναφορές ή φωτογραφίες.
Boooring? 

Λοιπόν, εάν έχετε τα πάντα, έτσι κατάλαβα, τότε έχω μια ολόκληρη σειρά από ερωτήματα για σας ...
Πώς, συγκεκριμένα, είναι όλα αυτά τα συναφή μνημόνια;
Ποιος είναι ο μπλε και ποιος ο πράσινος; Ο μπλε είναι ο στρουμφ και ο πράσινος είναι ο ET;
Γιατί εξωτερικά φοράει μαύρα ενώ στη μέση φαίνεται να έχει χρώμα;
Τι είναι αυτή η καρφίτσα στο πέτο; Βραβείο; Όραμα; Χρέος;
Είναι η κυρία με τα μεγάλα της μάτια στην πραγματικότητα ανασχηματισμός ή πρόωρες εκλογές; 

Χάρη Ανθήμου, για τα πολλά κρασιά. Boutari Wines.

2 σχόλια:

VAD είπε...

Τι κινέζ'κα είνι τούτα,αρε Γιουργάκ',
δε νουγ΄ω τίπουτας,αρε πιδί μ'!:)))

Καλημέρα από Χαρτούμ....

Gekoudi είπε...

Κυρ Βασίλη ο Αλοΐσιος.

Χιριτίζματα απ'τουν Κουλιντρό

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...