Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

HEAVEN ON EARTH : THE RISE AND THE FALL OF SOCIALISM

Προσπάθειες από μιλιταριστές για να επηρεάσουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Ενώ η κυβέρνηση του χρέους  κάνει το χρέος της. Το ΔΝΤ εκτός από την οικονομική διάσταση έχει και άλλες εξαρτήσεις φαίνεται. 

Ανήμερα της επετείου του πολυτεχνείου η κρατικοπασοκική ΕΡΤ αντί να κάνει αφιέρωμα στο πολυτεχνείο βάζει σε επανάληψη το τρίτο επεισόδιο της αντικομουνιστικής προπαγάνδας. 


Χτες, ενώ έβλεπα τηλεόραση αργά το βράδυ, είδα ένα πρόγραμμα στο κρατικό κανάλι ΝΕΤ, στις 00:15 και αηδίασα. Έδειχνε σκηνές με πτώματα, παρουσιάζοντας τα ως θύματα του «κακού» κομμουνισμού. Παρουσίαζε τον κομμουνισμό σαν το τέρας που θα φάει τον κόσμο και έκανε ατελείωτη προβοκάτσια με αναληθή στοιχεία και πλεκτάνες που παραπέμπουν περισσότερο στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ παρά σε κρατικό κανάλι που πληρώνουν οι έλληνες πολίτες, ή οι γονείς μου. Έκανε σφοδρότατο αντικομμουνισμό, μέσω από προπαγάνδα χειρότερη του Γκέμπελς, που χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ προς τα τέλη του Μεσοπολέμου. Αυτή η προπαγάνδα ήθελε να πείσει το λαό της Αμερικής πως ο κομμουνισμός είναι κάτι το τρομερό και πως θα καταστρέψει τη Γη. Δεν υπερβάλλω. Η προπαγάνδα αυτή στόχευε επίσης και στα παιδιά, μέσα από περιοδικά ή κόμικ ευρείας ανάγνωσης. Η κρατική συνδρομητική ΝΕΤ μετατρέπεται σε VOA (Voice Of America)[=Φωνή της Αμερικής]
Η σειρά αυτή, στο τέλος της, μας δείχνει «φάτσα φόρα» τον αετό, σύμβολο του Αμερικάνικου Λευκού Οίκου και της CIA.
Ψάχνοντας, ανακαλύπτω πως ο Σεναριογράφος αυτής της «ιστορικής» σειράς είναι ένα φιλοπόλεμο στοιχείο και πιστός υπηρέτης του Λευκού Οίκου, του οποίου τα στοιχεία παραθέτω παρακάτω:

Joshua Muravchik

Πρώην πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Λίγκας Νέων: 

O Joshua Muravchik είναι ένας πρώην ακτιβιστής του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΗΠΑ. Τα συγγράμματά του για τη δημοκρατία και τον αντικομουνισμό είναι βασικοί προάγγελοι του νεοσυντηρητισμού για δεκαετίες. Ένας πρώην μελετητής στο American Enterprise Institute (AEI) - όπου ειδικεύτηκε στη πολιτική για "των Ηνωμένων Εθνών", τον νεοσυντηρητισμό, την ιστορία του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, την αραβο-ισραηλινή διένεξη, και την παγκόσμια δημοκρατία, την τρομοκρατία, και το "Δόγμα Bush" - Ο Muravchik υπήρξε ωμός υποστηρικτής της επιθετικής πολιτικής «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και έχει υπερασπιστεί ένθερμα την στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν. Το 2006 λέει σε άρθρο για τους Los Angeles Times, αρχίζει με τη γραμμή, "πρέπει να βομβαρδιστεί του Ιράν."

============================================================

Ο Muravchik είναι ένας "παραγωγικός" συγγραφέας, που έχει δημοσιεύσει διάφορα βιβλία, συμπεριλαμβανομένων των Heaven on Earth (2002), σχετικά με την άνοδο και την πτώση του σοσιαλισμού που χρησίμευσε ως βάση για ένα ντοκιμαντέρ PBS με τον ίδιο τίτλο, και το μέλλον του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ( 2005), γεγονός που συνηγορεί για μια εντυπωσιακά μεταρρύθμιση και λιγότερη επιρροή των Ηνωμένων Εθνών.

============================================================

Ο Muravchik, διαχειριστής στο Freedom House και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του εβραϊκού Ινστιτούτου για υποθέσεις εθνικής ασφάλειας, υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Μπους, σχετικά με Συμβουλευτική Επιτροπή για τη Δημοκρατία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μαζί με: Vin Weber και Carl Gershman του National Endowment for Democracy, Lorne Craner του Διεθνούς Ρεπουμπλικανικού Ινστιτούτου, και Clifford του Ιδρύματος για την Άμυνα της Δημοκρατίας.

Η επιτροπή που δημιουργήθηκε το 2006, "για να συμβουλεύει τον Υπουργό και του Διοικητή της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης, για την εξέταση θεμάτων που αφορούν την προώθηση της δημοκρατίας στη διαμόρφωση και την εφαρμογή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και της ξένης βοήθειας - εισέπραξε τα δυσμενή σχόλια των μέσων ενημέρωσης, τον Απρίλιο του 2007, μετά  έδιωξε τον Τύπο σε μία από τις συνεδριάσεις του. Αναφέρθηκε η Washington Post, «Περίπου το ένα τρίτο της διαδρομής μέσα από τη συνάντηση, και όχι πολύ καιρό μετά την υφυπουργό Πάουλα Ντομπριάνσκι καυχιόταν στις τηλεοπτικές κάμερες ότι «η σημερινή μας συνεδρίαση στο σύνολο, είναι ανοικτή για το κοινό» και στον Τύπο, Αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξαν τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν. «Αυτός είναι ο τρόπος που ήθελαν να συμβεί, και αυτός είναι ο τρόπος που πρόκειται να γίνει», εξήγησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γκονζάλο Gallegos. ... Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να πει ποιος θα ήταν. «Έχεις πρόβλημα; Ο Gallegos το αμφισβητηθεί. "Γράψτε ένα γράμμα."

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

h anartisi einai akros epikindini opos tin exeis metafrasei.
giati grafeis afou de ksereis;
tha proxorisoume se peraitero ereynes

Gekoudi είπε...

Μετάφραση είναι βιαστική, δεν είναι καλή, είναι όμως αληθινή και έπεται συνέχεια επειδή σήμερα παίζει το ντοκιμαντέρ 3ο μέρος θέλησα να βρω την αλήθεια για τον σεναριογράφο. Εσύ γιατί δεν υπογράφεις και γιατί δεν γράφεις ελληνικά;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...