Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Ζείτε στον κόσμο σας ή δημοκρατία;

ΔΕΝ είναι δημοκρατία να ακούμε από την συνδρομητική ΕΡΤ τα διαγγέλματα της πολιτικής ηγεσίας Παπούλια, ΓΑΠ, Σαμαρά μόνο, που βγήκαν σαν βρεγμένες γάτες να κλαψουρίσουν για τα χάλια τους και όχι τις ευχές σε τελική ανάλυση για τον καινούργιο χρόνο από όλους τους επικεφαλής των κομμάτων.
Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να ζουν στον κόσμο τους. Το ΠΑΣΟΚ στην επαρχία έχασε 10% από το ’09 και συνολικά (επικράτεια) -1.000.000.
Με τις ψήφους που πήρε το ΠΑΣΟΚ μαζί με τους Μπουτάρηδες, δεν μπορεί να μείνει στην κυβέρνηση. Με το 1/6 των ψήφων της Ελλάδας η πολιτική του Μνημονίου δεν μπορεί να σταθεί. Η παραμονή στην κυβέρνηση του Γαπ γίνεται ηλεκτρική καρέκλα όχι μόνο η παραμονή αλλά και η πολιτική επιβίωση του είναι ένα ζητούμενο. Ο ΓΑΠ με δική του ευθύνη οδηγήθηκε σε απομόνωση με τους γνωστούς άγνωστους άνοστους.
Για να κυβερνηθεί η χώρα  χρειάζεται:
Άλλη πολιτική.
Άλλους πολιτικούς, ανθρώπους.
Η ανάπτυξη της χώρας και το ξεπέρασμα της κρίσης απαιτεί πραγματική πολιτική και όχι εικονική αναπαράσταση. Ούτε αυταπάτες. Όχι ατελέσφορη πολιτική.
Δημοκρατία. 
Σχεδιασμένη οικονομία.
Ανεξάρτητο πολιτικό σύστημα. 
Ο ΓΑΠ, στις επόμενες εκλογές διαπλεκόμενος, ας ρωτήσει τον Καραμανλή τι έπαθε το ‘07. 
Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται δημοκρατία, για να φτιάξει την πολιτική του και στην καλύτερη περίπτωση να επιβιώσει όχι φυσικά να κυβερνήσει. 
Μια πολιτική που να την εγκρίνουν τουλάχιστον τα μέλη του.
Η Αριστερά πήρε στην Αττική, 44,6% όσο ο δικομματισμός 44,5%. Στην επικράτεια η Αριστερά πήρε 30% του συνόλου των ψήφων. Στην Αττική, το ΚΚΕ αύξησε τις ψήφους του κατά 50% από 10,2% σε 14,2%. Οι τρεις του ΣΥΡΙΖΑ πήραν 12,2% από 6,8. Αύξηση παρουσίασε και η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, με το 2,3% της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Όλα αυτά μας δείχνουν πως υπάρχει ένα πολιτικό μποτιλιάρισμα με εμφανή τρεχάλα προς τα αριστερά ένα ρεύμα που εμποδίζεται από τις παλινωδίες και ανακολουθίες ηγετίσκων στην αριστερά. 
Το ΚΚΕ
Αναδεικνύεται το ΚΚΕ μια σταθερή πολιτική αξία που αποτελεί  και τη μόνη αφετηρία και διέξοδο στην μαζική μελαγχολία και δυστυχία που έρχεται.
Αν γινόταν λοιπόν εκλογές τώρα θα είχαμε με βάση το τελευταίο γκάλοπ της Κάπα Research:

ΠΑΣΟΚ          22,2-32,55%
ΝΔ                 20,2-29,62%
ΚΚΕ                8,7-12,76%
ΛΑΟΣ                   4-5,87%
ΣΥΡΙΖΑ              3,3-4,84%
ΔΣ                     2,8-4,11%
ΔΑ                     2,3-3,37%
ΟΙΚ                    2,4-3,52%
ΑΛΛΟ               2,3-3,37%
Σύνολο--------------    100%

Δεν λέω για τις έδρες γιατί φαίνεται με γυμνό μάτι το αποτέλεσμα.
Στη γραμμή και στοιχηθείτε λοιπόν, αριστεροί.
Καλή χρονιά με δραχμή χωρίς μνημόνια.

6 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΥΧΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ
ΠΑΝΠΛΟΥΤΟΙ ΝΑ ΣΤΕ ΣΤΗ ΧΑΡΑ
ΚΑΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!

Gekoudi είπε...

Φίλε Σκρουτζάκο, καλή χρονιά και σου ανταποδίδω τις ευχές!!! Να είσαι πάντα καλά και ο νέος χρόνος να φέρει υγεία και χαρά σε σένα και στην οικογένειά σου και ότι επιθυμείς!

Sogal είπε...

Καλή Λευτεριά από την βρωμιά και την σαπίλα πατριώτες συνέλληνες.

Κουράγιο κι αντοχή σε όλους μας.

Τις οικογένειές μας και τα μάτια μας.

Takis Malkotsis είπε...

Εδώ και πολύ καιρό σε παρακολουθώ και επειδή είσαι μαθητής θέλω να σε προσκαλέσω στο http://mathitarades.weebly.com που αύριο ανοίγει επίσημα. Θα ήθελα να βάλω λοιπόν τα site σου και το blog σου στα links μου. Σκέψου ότι είναι κάτι σαν δωρεάν διαφήμιση. Απάντηση στο mathitaras παπακι gmail.com. Επίσης αν έχεις κάτι υπόψη σου στείλτο.

Gekoudi είπε...

@Sogal Καλή χρονιά και χρόνια πολλά.

Gekoudi είπε...

@socrates1997 Πρώτα απ'όλα ευτυχισμένος ο νέος χρόνος και σου εύχομαι υγεία και καλή πρόοδο. Συμφωνώ και αν θες βοήθεια σε προγραμματάκια ή κάτι τέτοιο ξέρω πολύ καλά τη Visual Basic. Αν θες πάρε και κάποια απ'τις αναρτήσεις μου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...