Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ο Ιουλιανός Ασσάνζ

Από τον ΠΡΟΛΟΓΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ του Κεφαλαίου
"Στον πολίτη Μωρίς Λασάτρ.
Αξιότιμε πολίτη!
... Ο δρόμος πού οδηγεί στην επιστήμη δεν είναι πλατιά λεωφόρος, και πιθανότητες να
φτάσουν στις φωτεινές κορυφές της έχουν μόνο εκείνοι πού δε φοβούνται να κουραστούν γιά να σκαρφαλώσουν στ΄ απόκρημνα μονοπάτια της."
...
Κάρλ Μάρξ

...Εκείνο το πρωί η Αμερική αντιλήφθηκε την διαρροή των σχεδόν 92.000 απόρρητων εγγράφων που περιέγραφαν την πραγματικότητα στον πόλεμο του Αφγανιστάν. Ταυτόχρονα, ο Ιουλιανός Ασσάνζ μιλούσε στα μέλη του τύπου στο Frontline Club στο Λονδίνο πίσω από ένα βάθρο και ένα άσπρο λαπτόπ.
Hackτιβισμός ήρθε για να μείνει, ο Cyber-πόλεμος γεγονός.
Ο κος Ασσάνζ είναι ο ιδρυτής του Wikileaks, μιας οργάνωσης που έλαβε τα απόρρητα έγγραφα και τα διέρρευσε στις εφημερίδες: New York Times, The Guardian και Der Spiegel. «Η αληθινή ιστορία από αυτό το υλικό είναι ότι περιγράφει τον πόλεμο, που είναι ένα καταραμένο πράγμα το ένα μετά απ’ το άλλο, διαδοχικά, μικρά συμβάντα και συνεχείς θάνατοι παιδιών, ανταρτών και ενόπλων δυνάμεων», είπε ο Ασσάνζ στους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν «Ακρωτηρίασαν ανθρώπους», πρόσθεσε. «Αυτή είναι η ιστορία του πολέμου από το 2004.»
Ο Τζούλιαν Ασσάνζ είπε στους The Times τον Απρίλη ότι ένας από τους κύριους στόχους του, μέσα από τις διαρροές που διέρευσαν στο Wikileaks ήταν «να έχει το μέγιστο πολιτικό αντίκτυπο» και «Ο κος Ασσάνζ είχε τότε δημοσιεύσει ένα βίντεο, ονομαζόμενο «Παράπλευρη Δολοφονία» που έδειχνε ένα ελικόπτερο Απάτσι του Αμερικάνικου Στρατού να σκοτώνει 12 αμάχους. Το βίντεο προήλθε από το εσωτερικό του Στρατού. Ο Raffi Khatchadourian της The New Yorker ακολούθησε τον Ασσάνζ την ώρα που το Wikileaks προετοιμαζόταν να αποκαλύψει την «Παράπλευρη Δολοφονία» και ο ιδρυτής του είχε νοικιάσει ένα σπίτι στην Ισλανδία με παρατσούκλι «Η ανθρακαποθήκη». Μετά προσέλαβε μια μικρή ομάδα για να προετοιμάσει, εκδώσει, να δημοσιοποιήσει και κυρίως να προστατέψει το υλικό. Στο προστατευτικό μέρος εμπλέκονται πάνω από 20 σέρβερ που έχουν ως βάσεις του διαφορετικές χώρες ανά την υδρόγειο. Ο κος Ασσάνζ λέει πως οι ψηφιακές υποδομές του Wikileaks είναι πιο ασφαλείς από αυτές που χρησιμοποιεί το τραπεζικό σύστημα. Ο Hackτιβισμός ήρθε για να μείνει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...