Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Όχι άλλες δόσεις, αποτοξίνωση!

ΔΝΤ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ
Βλέποντας κανείς ειδήσεις ήδη μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για το πόσο απελπισμένη είναι η σημερινή κυβέρνηση. Έχει φτάσει στο σημείο να αναγγέλλει παράλογα χαράτσια όπως εκείνο των διοδίων που όσο πάει ανεβαίνει και η τιμή τους. Φόροι, 
μείωση συντάξεων και μισθών, 
κατάργηση κύριων 
εργασιακών δικαιωμάτων.
Δεν έχετε σκοτώσει αρκετούς ανθρώπους για μια μέρα;
.
Όλα για την πώληση της χώρας μας στο ξένο κεφάλαιο και τους δανειστές-"γιατρούς" μας και την πολυπόθητη δόση τους.
Συχνά περηφανεύονται για το πόσο προσπαθούν για να σώσουν την Ελλάδα από την κρίση και τότε φαίνεται πόσο αδαείς είναι.
Σώζουν τη χώρα δίνοντας χάρισμα τα τελευταία χρόνια 55 δις στους τραπεζίτες, αφήνοντας αφορολόγητα τα μεγάλα εφοπλιστικά κέρδη. Ξεπουλώντας όσο όσο τις δημόσιες υπηρεσίες, την Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ.
Δηλώνουν υπερήφανοι που κρατάν με τεχνητά μέσα ζωντανό το σάπιο σύστημα και για την αποτυχία τους κατηγορούν τους ναυτεργάτες που εμποδίζουν την διέλευση των τουριστών!
Όπως και κατηγορούν με φασιστικό τρόπο -λέγοντας πως γι'αυτό δεν υπάρχει ανάπτυξη και "κίνηση" στο εμπόριο- τους εργαζόμενους των μέσων μεταφοράς που διαμαρτύρονται και απεργούν για το πούλημα των δημοσίων Συγκοινωνιών.
Γι'αυτό και δεν πρέπει  να τους λυπόμαστε.
Λένε πως αυτά τους τα επιβάλλει η Τρόικα, μα αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα.
Ότι μπορούν κάνουν για να τηρήσουν το μνημόνιο που φυσικά είναι μάταιο επιχείρημα.
Μόνο με μια άλλη οικονομία, μια σχεδιασμένη οικονομία, έναν άλλο τρόπο ανάπτυξης που τον κύριο λόγο έχει η εργατική τάξη και μόνο, που δεν ισχύει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, θα μπορέσει η χώρα μας να βγει από την κρίση και να ανοίξει το δρόμο για μια άλλη Ελλάδα, μια Σοσιαλιστική Ελλάδα (για να μην παρεξηγηθώ, όχι το σοσιαλισμό που ζούμε σήμερα).
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μαζικούς ταξικούς αγώνες, την απεμπλοκή από το μόνιμο δίλημμα μεταξύ των δύο κομμάτων, που με την πολιτική τους έχουμε δει όχι λίγες φορές τα αποτελέσματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...