Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Αξιοποίηση


Η κυβέρνηση σχεδιάζει ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας αξίας 50 δις ευρώ, πιστή στις εντολές της τρόικας. Όπως διαφαίνεται και σε αυτήν την περίπτωση, η κυβέρνηση εκτελόντας εντολές της τρόικας δεν πρωτοτυπεί και επαναλαμβάνεται. 
Paul Joseph Goebbels
Το παράλογο όμως, είναι ο τρόπος που το παρουσιάζει στον κόσμο: λέει πως πρόκειται για «αξιοποίηση» δημόσιας περιουσίας. Το ίδιο έκανε και όταν πούλησε τον ΟΤΕ. Το ονόμασε «μετοχοποίηση», αντί για ιδιωτικοποίηση ή ξεπούλημα. Αυτό δημιουργεί σύγχυση και είναι ακόμα ένα κατόρθωμα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι. Δεν έχει ούτε το θάρρος να πει πως ξεπουλά όσο-όσο τη χώρα για χάρη του κεφαλαίου, της «επιχειρηματικότητας» των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Είναι προφανές ότι το διεθνές καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε αδιέξοδο και προσπαθεί με ακόμη πιο περίτεχνες μεθόδους να παγιδέψει τον κόσμο στα κόμματα που το εκπροσωπούν.
Από το “Έξω οι βάσεις του θανάτου” και το “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” του Ανδρέα, στο “εφικτό” και από το “Έξω αι ΗΠΑ” του Πολυτεχνείου, στο “ο αγώνας τώρα δικαιώνεται” και στο “Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους”. Το ΠΑΣΟΚ με το τροτσκιστικό DNA του και σε εποχή όπου ο Αραβικός κόσμος βρίσκεται σε αναβρασμό, συνάπτει συμφωνίες με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ που δολοφονεί αμάχους στη Γάζα.
Έχει δημιουργήσει από καιρό φάμπρικα προπαγάνδας που εμφανίζει το άσπρο μαύρο και βαφτίζει το κρέας ψάρι. Το ξεπούλημα-ιδιωτικοποίηση το βαφτίζει μετοχοποίηση-αξιοποίηση. Τις παροχές και τα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο τα ονομάζει ανταγωνιστικότητα... Είναι μακρύς ο κατάλογος και μπορεί κανείς να φτιάξει λεξικό απατηλών όρων γκαιμπελικής έμπνευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...