Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Μόνο η μυρωδιά του πετρελαίου τρελαίνει τους Αμερικανούς.


Τον Ιανουάριο-Νοέμβριο του 2010 οι Λιβυκές εξαγωγές πετρελαίου έχουν ως εξής:
Ιταλία 28%
Γαλλία 15%
Κίνα 11%
Γερμανία 10%
Ισπανία 10%
Ελλάδα 5%
ΗΒ 4%
και τις ΗΠΑ το 3%
Πραγματικά περιστατικά. 
Η μόνη αλήθεια.
Θα δούμε τις Exxon, BP, Chevron και Hess να προσκολλώνται στη Λιβύη; 
Στη Λιβύη η νέα κυβέρνηση θα στραγγαλιστεί από το χρέος μετά τον εμφύλιο πόλεμο; 
Και ο μόνος τρόπος για να «ρυθμίσουν» το χρέος αυτό θα είναι η πώληση του πετρελαίου τους σε τιμές ευκαιρίας σε αυτές τις εταιρείες; Η πώληση των εθνικών τους πόρων θα σημάνει φτώχεια και αστάθεια για τους Λίβυους  ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ;
Οι Αμερικανοί και η ΕΕ πωλούν όπλα.
Η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με τον συνταγματάρχη Καντάφι;
Οι Αμερικανοί και η ΕΕ δεν θέλουν να βοηθήσουν, απλώς ενδιαφέρονται για το πετρέλαιο.
Να αναρωτηθώ: Η κυβέρνηση, θα βοηθήσει τον λαό της Λιβύης;
Υπάρχουν πράγματα που δεν μου αρέσουν: 
Η πολιτική των ΗΠΑ στην Μέση / Νότια Αμερική και τη Μέση Ανατολή, είναι ή θάνατος ή ατομική ιδιοκτησία των όπλων.
Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί που συμμερίζονται την άποψή μου 
ή δεν με αφορά, δεν με νοιάζει …
Νομίζω ότι θα ήταν λάθος τους να ξαναβομβαρδίσουν τη Λιβύη.
Είμαι κατά του πολέμου, ενάντια στην παγκοσμιοποίηση που γεμίζει τους τραπεζικούς λογαριασμούς λίγων ατόμων. Αυτή τη στιγμή, οι Λίβυοι αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, δεν θα τους βοηθήσει κανένας.
Για τις εκλογές εδώ στην χώρα μου, που πλησιάζουν, το πρόγραμμα του κόμματος του πιο εξαιρετικού αριστερού κόμματος λέει: «Είμαστε κατά του ιμπεριαλισμού, κατά του πολέμου, κατά της εκμετάλλευσης, κατά της παγκοσμιοποίησης και της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Δωρεάν δημόσια υγεία παιδεία συγκοινωνία.»
Γιατί πρέπει να βρείτε λύσεις.
Και θα υπάρξουν πολύ σύντομα πολλοί άνθρωποι που θα επιτεθούν στις προτάσεις μας.
Επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να είμαστε εναντίον τους, παρά μαζί με αυτούς ...
Δεν είναι μόνο δική μου άποψη.
Λοιπόν, εσύ τι λες;
Τι νομίζεις, ότι θα βοηθήσουν τη Λιβύη αυτή τη στιγμή;
Και ας αποφύγουμε τη βια σε ένα φίλιο  λαό...
Ας εμποδίσουμε τους Αμερικανούς που θα επιτεθούν από τη Σούδα.
-----------
Παναμάς
Γρανάδα
Βιετνάμ
Αφγανιστάν
τμήματα της παλιάς Γιουγκοσλαβίας
Δομινικανή Δημοκρατία
…......
Ένας μακρύς κατάλογος.
Τέλος λοιπόν.

Ένα παλαιό ρητό ταιριάζει στην περίπτωση: 
"Ακόμη και ο γάιδαρος κλοτσά το νεκρό λιοντάρι!"
Είναι νεκρό; 
Ή κε Βενιζέλο πρέπει σ' αυτή τη περίπτωση να ρωτήσεις τον ελληνικό λαό πριν δώσεις τη γη μας για αφετηρία του εγκλήματος κατά του φίλιου λαού της Λιβύης. 
Τι τα θες τα γύφτικα τραγούδια;
.
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ο ιδιότροπος Καντάφι έχει διαπράξει σφάλματα, και οι πολίτες σε όλο τον κόσμο καταδίκασαν τις πράξεις βίας από τις δυνάμεις του εναντίον του λαού του. 
Πώς όμως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε ομόφωνα την Λίβυο ηγέτη για την αποτυχία του να σταματήσει η κλιμάκωση της βίας, στο φτερό; 
Έκανε το ίδιο και για τη Γάζα; 
Γιατί;
Θυμηθείτε, τους Sadam Hussain, Zainulabeddin Ben Ali και Χόσνι Μουμπάρακ.
Τώρα, το ερώτημα είναι: 
Ο δυτικός κόσμος, είναι εξίσου ένοχος για να καταδικαστεί για υποκίνηση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από όλα αυτά τα αυταρχικά καθεστώτα, με τα οποία είχαν μυστικές επικερδείς επιχειρηματικές συναλλαγές επί δεκαετίες; 
Μήπως είναι πλέον ασυγκίνητοι και εγωιστικά υποκριτές καταδικάζοντας τους; 
Το 1980, οι Αμερικανο-Βρετανικές κυβερνήσεις παρείχαν την ηθική και στρατιωτική υποστήριξή τους προς τον Σαντάμ Χουσεΐν για την καταπολέμηση του Ιράν. 
Μετά τον πόλεμο του Ιράκ-Κουβέιτ, οι πολιτικοί των ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου με έναν ξεδιάντροπο τρόπο, τον συνέλαβαν και τον έθεσαν ενώπιον ενός στυλ Γκεστάπο-δικαστηρίου όπου τον καταδίκασαν σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου. Από τον θάνατό του οι δυτικές δυνάμεις αποκόμισαν τους καρπούς των εγκλημάτων τους κατά της ανθρωπότητας.
Παραδόξως, στο Ιράκ, ο Τζορτζ Μπους και ο Τόνι Μπλερ που έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου τεραστίων διαστάσεων δεν άκουσαν τον παραμικρό ψίθυρο δικαστικής προσφυγής εναντίον τους, από τον ΟΗΕ. Να μην πω για την πολύπαθη Γιουγκοσλαβία. 
Μέχρι πρόσφατα, όταν αμερικανικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις σκότωναν χιλιάδες ανθρώπους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενέργεια υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου ή των ΗΠΑ και άλλων!
Τώρα, οι ίδιες χώρες που ισχυρίζονται ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν, Ben Ali, ο Μουμπάρακ και ο Καντάφι είναι δικτάτορες, κατά τη διάρκεια του χρόνου διακυβέρνησής τους ποτέ δεν πρόφεραν οποιαδήποτε καταδικαστικά λόγια για τις κυβερνήσεις τους, επειδή ήταν μαριονέτες των δυτικών δυνάμεων. 


Δυστυχώς, με κραυγαλέο τρόπο απαίτησαν και πίεσαν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει κυρώσεις σε ένα κακό σύστημα μεν, που παραδόξως ανακάλυψαν ότι είχε η οικογένεια Καντάφι, αλλά που για δεκαετίες εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τους! 


Δεν είναι για άλλη μια φορά μια υποκρισία του δυτικού κόσμου; 
Δεν εκτίθενται άλλη μια φορά στον αραβικό κόσμο;

8 σχόλια:

Λευτέρης-Δικαίος Παπαδέας είπε...

Καλημέρα, Γιώργο!
Η ανάρτησή σου, μεστή, τα λέει όλα. Τι να προσθέσω εγώ; Τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού δεν έχουν τέλος. Θα είναι ο λαός της Λιβύης το επόμενο θύμα του; Ξέρουμε πόσο αδίστακτα είναι τα ΄πολεμόχαρα ιμπεριαλιστικά γεράκια. Γι' αυτό αγωνιούμε μαζί με τους φίλους Λίβυους...

Radio Collectiva Team είπε...

Εξαιρετικό,μεστό και πλήρες άρθρο, αντανακλά σε πού μεγάλο βαθμό την ιμπεριαλιστική πραγματικότητα.

Gekoudi είπε...

@Λευτέρης-Δικαίος Παπαδέας

Κύριε Λευτέρη, έχουμε μια θολή εικόνα για την κατάσταση στη Λιβύη και αυτό επιδιώκουν και τα μέσα "ενημέρωσης". Όντως δεν έχουν κανένα έλεος και δεν υποχωρούν όταν πρόκειται για το δικό τους κέρδος. Το έργο το έχουμε δει επανειλημμένα. Οι Αμερικάνοι ζεσταίνουν τις φονικές μηχανές τους και ετοιμάζονται για τις δολοφονικές τους ενέργειες. Ο παππούς μου, ο Γιώργος, έλεγε: "Πολλές φορές πάει η στάμνα για νερό, αλλά καμιά φορά σπάει". Ας ελπίσουμε ότι η Βόρεια Α-φρική θα γίνει η φρίκη τους.

Χαιρετισμούς πολλούς από τον χιονισμένο Κολινδρό, Γιώργος

Gekoudi είπε...

@Radio Collectiva Καλώς ήρθες στο ιστολογικό μου λημέρι. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Radio Collectiva Team είπε...

@Γιώργο εμείς σε ευχαριστούμε γιατί γράφεις Εξαιρετικά και γιατί είσαι κατά το ήμισι συντοπίτης μας(Χανιώτης) απ' ότι είδαμε στην ιστοσελίδα σου και ως εκτούτου χαιρόμαστε για σένα και την δουλειά σου...
Σου ευχόμαστε τα καλύτερα συντροφάκο.

Gekoudi είπε...

@Σύντροφε Radio Collectiva

Στα όμορφα Χανιά ζει και εργάζεται ο θείος μου ο Σάββας. Εκεί πηγαίνω τα καλοκαίρια και ρίχνω τις βουτιές μου στον Καλαθά. Μ'αρέσουν τα Χανιά, ωστόσο με ενοχλούν τα αμερικάνικα αεροπλάνα που κάνουν θόρυβο στη βάση της Σούδας. Σε δύο μήνες και 22 μέρες θα είμαι και επίσημα σύντροφος.

Χαιρετούρες από τον Κολινδρό.

Ο Ακάλεστος είπε...

Τι να πώ! Χάρηκα για τη γνωριμία!!!

Μάκης

Gekoudi είπε...

@Μάκης Καλωσήρθατε στο blog μου. Έκανα μία επίσκεψη στο δικό σας και άκουσα μερικά τραγούδια. Είναι υπέροχα. Χάρηκα και εγώ για την e-γνωριμία.

Χαιρετισμούς πολλούς, Γιώργος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...