Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Συγχωνεύστε τις τράπεζες όχι τα σχολεία!

Μετά τον εμπαιγμό του λαού του Κολινδρού για την έδρα του νέου δήμου, τώρα έρχεται η Κυβέρνηση και προχωρά σε έναν ακόμα εμπαιγμό σε βάρος του Κολινδρού, αναιρεί την απόφαση της για πολιτιστική έδρα που όρισε τον Κολινδρό, στα πλαίσια του Καλλικράτη, και κλείνει το Λύκειό μας. Συγχώνευση το λένε. Προκύπτει το εύλογο συμπέρασμα ότι το λύκειο, μια βαθμίδα εκπαίδευσης, ένα σχολειό που προάγει την μόρφωση και τον πολιτισμό, δεν αποτελεί για τους κυβερνώντες στοιχείο πολιτισμού αλλά ως φαίνεται χώρος για "μπίζνες" και οικονομικές υποθέσεις  πολιτικών.

Για δείτε κύριε Καζταρίδη που είστε και του ιστορικού τμήματος, από πότε ιδρύθηκε το Λύκειό μας (6τάξιο γυμνάσιο) με δαπάνες των κολινδρινών και πόσοι επιστήμονες το έχουν αφετηρία; 

Κύριε Γιάννη εμείς οι Κολινδρινοί το λύκειο θα το λειτουργήσουμε, δεν ξέρω πως και αν πληρώσουν οι γονείς μας, αλλά μετά να μην ζητά φόρους η κυβέρνησή σας.



Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:
Η κατάργηση 2000 σχολικών μονάδων από την κυβέρνηση αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο δικαίωμα των παιδιών του λαού να μορφώνονται και αποφασιστικό βήμα στη διαμόρφωση του σχολείου της αγοράς.
Η εξέλιξη αυτή δεν αφορά απλά και μόνο οικονομικούς λόγους. Εντάσσεται στη νέα διοικητική δομή της εκπαίδευσης, την ανακήρυξη της αυτονομίας της σχολικής μονάδας, που υλοποιεί την αποφασιστική διάσπαση του όποιου ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τη διαφοροποίηση του προγράμματος σπουδών, το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, την ακόμα παραπέρα μείωση των προσλήψεων. Αυτό είναι το «νέο σχολείο της αγοράς» όπου χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετούνε με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα.
Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός. Από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, συνδικάτα, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στις καταργήσεις σχολείων, για:
Να μην κλείσει κανένα σχολείο!
Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλα τα παιδιά με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση.
Απαιτείται πάλη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα βάζει στο επίκεντρό του την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών μορφωτικών αναγκών. Απαιτείται λαϊκή εξουσία και οικονομία ως προϋπόθεση για Λαϊκή παιδεία.

5 σχόλια:

Λευτέρης-Δικαίος Παπαδέας είπε...

Γιώργο, η... αχώνευτη «συγχώνευση» των σχολείων είναι στην πραγματικότητα κατάργηση. Μ' αυτή την έννοια <>θέλουμε συγχώνευση (δηλαδή κατάργηση) τραπεζών, όπως και κατάργηση του εκμεταλλευτικού μας συστήματος. Αλίμονο, είναι πρόφαση ότι λεφτά δεν υπάρχουν και γι' αυτό κλείνουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία, και καταδικάζεται ο λαός στην ανέχεια! Πώς βρίσκονται τα λεφτά για να ενισχυθούν οι τράπεζες και, τώρα, για τα πλοία και τ' αεροπλάνα που θα υποστηρίξουν την επέμβαση στη Λιβύη;

Ο Ακάλεστος είπε...

Γιώργο στον καιάδα θα μας ρίξουν. Τα παιδιά μας δεν έχουν θέση στον κόσμο τους.
θα γυρίσει ο τροχός. Είμαι αισιόδοξος. O kapitalismos τα ψωμιά του τα έχει φάει προ πολλού και τώρα μόνο δηλητήριο βγάζει.

Gekoudi είπε...

@Λευτέρης-Δικαίος Αυτοί νοιάζονται για να δείξουν καλό πρόσωπο στους "συμμάχους". Τα λεφτά που ξοδεύουν για την "προστασία" του Λυβικού λαού, του Αφγανικού και λοιπά, αν τα δίναν στα σχολεία θα ήταν διαφορετικά.

Gekoudi είπε...

@Λευτέρης-Δικαίος Ακόμη μια φορά τώρα γίνεται επίκαιρο το σύνθημα του λαού: "ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ".

Gekoudi είπε...

@Ακάλεστος Συμφωνώ μαζί σας. Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που σάπισε. Δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Έχει μπλοκάρει. Δεν δίνει λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα. Το σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα δείχνει το σήμερα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...