Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Κομμουνιστές της Κίνας στην 90η επέτειο, ζητωκραυγάζουν την επιτυχία του κόμματος.

ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ!
Την περασμένη Παρασκευή, 1 Ιουλίου, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας γιόρτασε τα 90 χρόνια του. 
Μέσα από μια προσεκτικά χορογραφημένη εβδομάδα εκδηλώσεων - όπως συναυλίες, επαναστατικές αναπαραστάσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, προβολή της ταινίας προπαγάνδας «ένα αστέρι-διάσπαρτο», καθώς και μια εορταστική εκδήλωση στη Σαγκάη - το κόμμα τόνισε λαϊκή προέλευσή του. 
Ο εορτασμός κορυφώθηκε με την διάρκειας 90 λεπτών ομιλία του Κινέζου προέδρου Χου Ζιντάο, όπου εκθείασε τα 90 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος, ωστόσο αναγνώρισε την τρέχουσα ανάγκη για καταπολέμηση της διαφθοράς του κράτους όπως και των ανισοτήτων. 

Οι συμμετέχοντες κυματίζουν κινεζικές σημαίες, εθνικές και του κόμματος, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της επαναστατικής συναυλίας στο Chongqing Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, στις 29 Ιουνίου 2011.

Ένα παιδί βρίσκεται υψηλά πριν από ένα έμβλημα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, στην πλατεία Τιενανμέν, στις 30 Ιουνίου 2011 στο Πεκίνο, Κίνα.

Oι συμμετέχοντες, ντυμένοι με στολές του Κόκκινου Στρατού, τραγουδούν κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού επαναστατικού  τραγουδιού. Το τραγούδι στο Chongqing του Δήμου, στις 30 Ιουνίου 2011.

Ερμηνευτές φορώντας στολές με το έμβλημα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος τραγούδησαν επαναστατικά τραγούδια. Εκδήλωση στο Chongqing του Δήμου, στις 28 Ιουνίου 2011.

Οι επισκέπτες παρακολουθούν μια εκδήλωση που γιορτάζει την 90η επέτειο από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, στη Mercedes-Benz Arena στη Σαγκάη της Κίνας, στις 30 Ιουνίου 2011.

Οι μαθητές κυματίζουν τις σημαίες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης μιας επαναστατικής συναυλίας τραγουδώντας το τραγούδι στο Chongqing Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, στις 29 Ιουνίου 2011. Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι παρευρέθηκαν στην τελετή.

Χορευτές κατά τη διάρκεια μιας προβολής γκαλά για να γιορτάσουν την 90η επέτειο από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού, στις 28 Ιουνίου 2011 στο Πεκίνο, Κίνα.

Οι μαθητές εκτελούν κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης μια επαναστατική συναυλία τραγουδώντας το τραγούδι στο Chongqing στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, στις 29 Ιουνίου 2011.

Οι μαθητές κυματίζουν τις σημαίες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης μιας επαναστατικής συναυλίας τραγουδώντας το τραγούδι στο Chongqing Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, στις 29 Ιουνίου 2011. Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι παρευρέθηκαν στην τελετή. 
Επισκέπτες παρακολουθούν μια εκδήλωση για να γιορτάσει την 90η επέτειο από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, στη Mercedes-Benz Arena στη Σαγκάη της Κίνας, στις 30 Ιουνίου 2011.
Ένας ηθοποιός ντυμένος Κομμουνιστής στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού έχει ως στόχο στο όπλο του κατά τη διάρκεια μιας μάχης αναπαράσταση της Άμυνας της Yan'an, σε ένα τουριστικό αξιοθέατο στην Yan'an, σε Shaanxi βορειοδυτική επαρχία της Κίνας, για την Τετάρτη 29 Ιουνίου του 2011.
Ένας κινέζος μέλος κομμουνιστικού κόμματος, που τιμήθηκε μέσα στην Μεγάλη Αίθουσα του Λαού κάνει βόλτες στην πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο, την 1η Ιουλίου 2011.
Μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος παρακολουθούν τον Κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο στην ομιλία μέσα στην Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 90η επέτειο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος την 1η Ιουλίου 2011.
Μια κινεζική στρατιωτική μπάντα προβάρει ενόψει του εορτασμού των 90 χρόνων του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού την 1η Ιουλίου 2011, στο Πεκίνο, Κίνα.
Μια κινεζική στρατιωτική μπάντα προβάρει ενόψει του εορτασμού των 90 χρόνων του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού την 1η Ιουλίου 2011, στο Πεκίνο, Κίνα.
Wang Pengkai, ένας ηθοποιός που παίζει το ρόλο του πρώην προέδρου της Κίνας Μάο Τσε Τουνγκ, του εφαρμόζεται make-up, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της επικείμενης τηλεοπτικής δραματικής σειράς για την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας στο Γουεϊχάι επαρχία 13, Ιουνίου 2011.
Οι επισκέπτες στέκονται δίπλα σε έναν πίνακα ζωγραφικής σε μια έκθεση για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας που γιορτάζαει 90 χρόνια του, στο Μουσείο Τέχνης της Σαγκάης, στις 29 Ιουνίου 2011.
Οι εργαζόμενοι κατασκεύασαν μια οθόνη και στην κορυφή της ένα γιγαντιαίο κομμουνιστικό έμβλημα στην πλατεία Tiananmen στις 27 Ιουνίου 2011 στο Πεκίνο, Κίνα.
Στρατιώτες πραγματοποιούν ένα διαγωνισμό επαναστατικού τραγουδιού. Για να γιορτάσουν την επερχόμενη 90η επέτειο από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, στο Chongqing Δήμου, στις 30 Ιουνίου 2011.
Ένα αγόρι ντυμένο σαν Κομμουνιστής Κόκκινος Στρατιώτης ομοιόμορφα, παίζει με ένα πυροβόλο όπλο, παιχνίδι, σε μια παλιά κομμουνιστική βάση από τη δεκαετία του 1940, στην Yan'an, σε Shaanxi βορειοδυτική επαρχία της Κίνας, με την Παρασκευή 1 Ιούλη 2011. Η Yan'an εορτάζεται ως η γενέτειρα της κομμουνιστικής επανάστασης στην Κίνα.
Οι εργαζόμενοι σιδερώνουν την σημαία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας σε ένα τραπέζι στο Πεκίνο στο εργοστάσιο Jingong της Red Flag που βρίσκεται στα περίχωρα του Πεκίνου, στις 28 Ιουνίου 2011. Το εργοστάσιο έχει κάνει περισσότερα από 30.000 σημαίες κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών για τον επερχόμενο εορτασμός για την 90η επέτειο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας την 1η Ιουλίου.
Ένας άνθρωπος κάνει ποδήλατο, στο φόντο η διακόσμηση για τη γιορτη της επερχόμενης 90ης επετείου από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στον Δήμο Chongqing, στις 30 Ιουνίου 2011.
Μπαλέτο στη Σαγκάη Δημοτικό Θέατρο, στις 28 Ιουνίου 2011. Το μπαλέτο έγινε για πρώτη φορά το 1945, μαζί με το Κόκκινο Απόσπασμα των γυναικών. Θεωρούνται από πολλούς ως τα κλασικά του μπαλέτου της επανάστασης της Κίνας
Οι μαθητές με τις σχολικές στολές σχηματίζουν τη σημαία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, για τον εορτασμό της 90ης επετείου του κόμματος. Ένα δημοτικό σχολείο στην Dexing, επαρχία Jiangxi, στις 20 Ιουνίου, 2011.
Ερμηνευτές με σημαίες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για να γιορτάσει την 90η επέτειο της ίδρυσης του κόμματος, στη Mercedes-Benz Arena στη Σαγκάη, στις 30 Ιουνίου 2011.

Μια μαθήτρια ντυμένη σαν Κινέζος στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού μέσα από μια κόκκινη κουρτίνα κατά τη διάρκεια  στο Chongqing Δήμου, στις 30 Ιουνίου 2011.

Ένα τεράστιο σύμβολο του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, με σύστημα φωτισμού στην πλατεία Tiananmen στις 30 Ιουνίου 2011, στο Πεκίνο, Κίνα. (ChinaFotoPress)  

.
Ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο (πλανητάρχης) γιόρτασε με το Κομμουνιστικό Κόμμα την 90η επέτειο του, την Παρασκευή. Μίλησε για την ικανότητά του να προσαρμόζεται και ότι πρέπει να χρησιμοποιεί τις εν λόγω ικανότητες για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη μείωση των κοινωνικών συγκρούσεων, εάν θέλει να παραμείνει στην εξουσία.
 Μαθητές στην τελετή έναρξης μιας επαναστατικής συναυλίας στο Chongqing Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, στις 29 Ιουνίου 2011. 
Η εθνική τηλεοπτική του ομιλία προσαρμοσμένη σε μια πατριωτική εκστρατεία με ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και νοσταλγικό "κόκκινο". Τραγούδησαν το τραγούδι-ύμνο, με στόχο την εδραίωση της έννοιας, ότι η κομμουνιστική κυβέρνηση έχει ωθήσει την Κίνα στο μεγαλείο.
Ο Χου είπε: οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων δεκαετιών, έχουν δημιουργήσει μια Κίνα εύπορη και ισχυρή, έχουν φέρει νέες προκλήσεις, κάνοντας το κοινό πιο απαιτητικό και πιο επιρρεπές στην διαμαρτυρία. Αλλά δεν έδωσε καμία ένδειξη για οποιαδήποτε κίνηση προς την χαλάρωση έλεγχου της κυβέρνησης από το κόμμα.
"Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι για όσα το κόμμα και οι άνθρωποι έχουν επιτύχει, αλλά δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι," είπε ο Χου σε περισσότερα από 6.000 κομματικά στελέχη που ήταν εκλεγμένα από όλη τη χώρα και συγκεντρώθηκαν στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο.
Είπε ότι το κόμμα άντεξε, γιατί έμαθε από τα λάθη του.
"Σε ορισμένες ιστορικές περιόδους, κάναμε λάθη, ακόμα και υπεστήκαμε σοβαρές οπισθοδρομήσεις, που βασική αιτία ήταν ότι, η κατευθυντήρια σκέψη τότε ήταν διαζευγμένη από την πραγματικότητα της Κίνας. Το κόμμα μας κατάφερε να διορθώσει τα λάθη αντλώντας  δύναμη από το ίδιο και τον λαό, αυξηθήκαμε εν μέσω αντιξοοτήτων και συνεχίσαμε να προχωράμε νικηφόρα", είπε ο Χου.
Ενώ η ομιλία άνοιξε νέους δρόμους στην πολιτική, ήταν φορτωμένη με αναφορές στο μαρξισμό, επίσης ειλικρινά αναγνώρισε ότι το κόμμα βρίσκεται αντιμέτωπο με μια νέα εποχή και πρέπει να βελτιωθεί η διακυβέρνηση για να κρατήσει τη δημόσια στήριξη. Η θεαματική οικονομική ανάπτυξη έχει δημιουργήσει παρενέργειες, όπως η διαφθορά και μια τεράστια αντίθεση πλούσιων-φτωχών και ένα κενό που έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες που αμφισβητούν τη νομιμότητα του κόμματος.
Στο Χονγκ Κονγκ, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, φυσώντας σφυρίχτρες και χτυπώντας τύμπανα και μεταλλικά κύπελλα, για να διαμαρτυρηθούν για τις υψηλές τιμές των ακινήτων και το χάσμα πλούσιων-φτωχών. Η διαμαρτυρία της Παρασκευής είναι μια χρόνια υπόθεση, μετά την επιστροφή της πρώην βρετανικής αποικίας το 1997 στην Κίνα, που τη διαχειρίζεται  κάτω από ξεχωριστούς, πιο ελεύθερους κανόνες σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα.
Η Κίνα προεξέτεινε φέτος γιορτές για την ίδρυση του κόμματος - όπως έκανε και για τους  Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και την 60ή επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας - για να διεγείρει το κοινό και να διευρύνει την απήχηση της κυβέρνησης. Οι εκδηλώσεις έχουν συμπεριληφθεί στην ταινία μεγάλου μήκους "ένα αστέρι-διάσπαρτο"για την ίδρυση του κόμματος, που είναι ένας χείμαρρος από ντοκιμαντέρ και συνέχειες από ιστορικά δράματα στην τηλεόραση. Μαζικές παραστάσεις των "κόκκινων" τραγουδιών της δεκαετίας του 1950 οργανώθηκαν σε σχολεία και γραφεία.

Ο σκοπός είναι να εμπνεύσει τον πατριωτισμό και την αφοσίωση στο κόμμα και θα ενισχύσει τον πολύ καλά την αφήγηση: ότι μετά από έναν αιώνα ο εμφύλιου πόλεμου, κατέρρευσε η δυναστεία και ακολούθησε η ξένη εισβολή. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας έχει επιστρέψει στην Κίνα το μεγαλείο και αποκατέστησε τη θέση της αυτή που της αρμόζει ως ένα ηγέτη του κόσμου.
"Κατά κάποιο τρόπο μπορούμε να δούμε το Κομμουνιστικό Κόμμα ότι προσπαθεί να ανυψώσει αυτό σε ένα ιερό συμβάν". Η ανάγκη να βρεθούν νέες λογικές και κανόνες έχει αυξηθεί, όπως το ίδιο το κόμμα έχει εξελιχθεί από ένα υπόγεια ομάδα σκληρών επαναστατών σε μια μεγάλη οργάνωση με πάνω από  80 εκατομμύρια μέλη, συνδεδεμένα μεταξύ τους, περισσότερο από τη φιλοδοξία, τη δύναμη και τις πεποιθήσεις της μαρξιστικής ιδεολογίας.
Πολλά από τα δημόσια πρόσωπα επαινούν την ηγεσία του κόμματος για την καθοδήγηση της Κίνας, που ακμάζει σήμερα, αλλά ακόμη δυσφημούν τους τοπικούς αξιωματούχους σαν αδιάφορους, ή ακόμη και καταχρηστικούς.

Όπως και με παρόμοιες παρεμβάσεις στο παρελθόν, ο Χου παρομοίασε την προσπάθεια να εξαλείψουν τη διαφθορά ως θέμα «ζωής και θανάτου του κόμματος.» Σημείωσε ότι η εδραιωμένη θέση του κόμματος εν μέρει συνέβαλε στην αχαλίνωτη ανάπτυξη.
"Το κόμμα είναι νηφάλιο έχει επίγνωση της σοβαρότητας και του κινδύνου της διαφθοράς που έχει προκύψει, σύμφωνα με τους όρους του κόμματος, είναι διαδεδομένη στην εξουσία". Είπε. "Αν δεν αναχαιτιστεί αποτελεσματικά, η διαφθορά θα κοστίσει στο κόμμα την απώλεια της εμπιστοσύνης και της υποστήριξης του λαού. Όλο το κόμμα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση κατά της διαφθοράς".

Όπως και οι προκάτοχοί του και σύμφωνα με τα δικά του εννέα χρόνια στην εξουσία, ο Χου, ωστόσο, δεν απαιτεί θεσμικές μεταρρυθμίσεις.
Ομοίως, αν και ο Χου αρκετές φορές αναφέρθηκε στην ανάγκη για πολιτική μεταρρύθμιση, το έκανε στην στερεότυπη γλώσσα και μέχρι στιγμής δεν έχει προαναγγείλει τη χαλάρωση της επιρροής του κόμματος.
Οι επικριτές, κυρίως φιλελεύθεροι ακαδημαϊκοί έχουν προειδοποιήσει ότι η διαφημιστική εκστρατεία της επετείου - που χαρακτηρίζεται από κόκκινες σημαίες, πανηγύρια, επαναστατικά τραγούδια, όπως αυτό με τις 108 χορωδίες και τους 100.000 θεατές σε ένα γήπεδο την Τετάρτη - που χρησιμοποιείται από το κόμμα να μην αντιμετωπίσει τα βαθιά ριζωμένα προβλήματα.
"Η προπαγάνδα για την 90η επέτειο της ίδρυσης του κόμματος δεν είναι μόνο να κρατήσει ψηλά τα επιτεύγματά του, είναι για να θεοποιήσει το κόμμα", δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μινζού Ζιάο Σιλίν σε μια ανοικτή επιστολή δημοσιεύτηκε, στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα. Στο κόμμα "πρέπει να γίνει σοβαρή, βαθιά τομή, συνοψίζοντας αντικειμενικά τα διδάγματα και πραγματικά να βελτιώσει και να ενισχύσει την ικανότητα του κόμματός σας για να κυβερνήσει."
Βραβεία δόθηκαν σε περισσότερα από 700 μέλη του κόμματος που πήραν μέρος στη συγκέντρωση, για την εξαιρετική τους εργασία, συμπεριλαμβανομένου του επιστήμονα των πυραύλων Κυρ Ζιαντόνγκ, ο οποίος είναι επικεφαλής και σχεδιαστής του προγράμματος εξερεύνησης της σελήνης.
Την απονομή έκανε ο Αντιπρόεδρος Χι Ζινπίνγκ.
Ο Χι είναι ο κορυφαίος υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον πρόεδρο Χου το επόμενο έτος, καθώς και ο υψηλού προφίλ ρόλος του στην τελετή της Παρασκευής, προδίδει μεγαλύτερη αξιοπιστία στην πιθανή προαγωγή του.

14 σχόλια:

faros είπε...

Φοβερό άρθρο !
Εκπληκτικές φωτό !

Να πω την ... κακιούλα μου ;
Να την πω !

Τι καλά θα ήταν να διάβαζα όλα αυτά και να χαιρόμουν όλες αυτές τις φωτό, χωρίς να ξέρω την πολιτική της Κίνας - που δεν απέχει και πολύ από έναν στυγνό καπιταλισμό !

Αν και μεταξύ μας, ας κάνουμε τα "στραβά μάτια" στην πραγματικότητα και ας χαρούμε αυτό το Υπέροχο Κόκκινο Κινέζικο Ρεπορτάζ σου !

Ανώνυμος είπε...

Τα στραβά μάτια κάναμε και για την ΕΣΣΔ και τις χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού γι'αυτό μας πήρε φαλάγγι ο καπιταλισμός σύντροφε. Αν συνεχίσουμε με τέτοια μυαλά τότε θα το χάσουμε οριστικά το παιχνίδι.

Gekoudi είπε...

Δεν είναι κακία είναι περίπου η αλήθεια, αν και νομίζω το ζήτημα "Κίνα" θέλει διάβασμα.
Δεν ξέρω αν είναι όπως τα λέτε σύντροφε Φάρε αλλά σίγουρα το θέμα έχει ένα άρωμα κομουνισμού νομίζω, αν πάλι ονειρεύομαι είμαι μικρός ακόμα και θα βρω το δρόμο. Πάντως το άλμα της οικονομίας της Κίνας σίγουρα έχει να κάνει με τη σχεδιασμένη οικονομία και όχι με τον ξοφλημένο καπιταλισμό. Ας ελπίσουμε πως ο σ. Χι Ζινπίνγκ θα είναι πιο κόκκινος.

Χαιρετισμούς, Γιώργος.

Gekoudi είπε...

Ούτε τα στραβά μάτια κάναμε ούτε χάσαμε, προπόνηση κάνουμε. Ακόμα το παιχνίδι δεν άρχισε. @ανώνυμε ο καπιταλισμός τελειώνει, φεύγει, έρχεται το καινούργιο. Σοσιαλισμό τον λέμε.

Ανώνυμος είπε...

Αρχηγέ μου Γκεκούδι, μπράβο στην υπομονή που είχες κι έκατσες κι έκανες αφιέρωμα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και το ΚΚ Κίνας.
Έχεις δίκιο να λες ότι το θέμα "Κίνα" θέλει διάβασμα, πάντως το ΚΚΕ τελευταία έχει ασκήσει δριμύτατη κριτική στην Κίνα για τον δρόμο που έχει πάρει. Η Κίνα πια είναι είναι μια καπιταλιστική χώρα με κομμουνιστική φορεσιά, ακόμα και με μαρξιστικά τσιτάτα αλλά να' σαι σίγουρος τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.
Στην Κίνα υπάρχει αγριότατη εκμετάλλευση των εργαζομένων (βλ. Foxconn), στην Κίνα έχει αναδειχτεί μια νέα τάξη Δισεκατομμυριούχων εκμεταλλευτών, οι οποιοι μάλιστα είναι μεγαλοστελέχη του κόμματος, η Κίνα κάνει επιθετικές εξαγορές στο εξωτερικό, και στη χώρα μας κάποια κερδοφόρα τμήματα των λιμανιών από την COSCO. Η Κίνα απ' την αρχή είχε αδυναμίες και θεωρητικές και πολιτικές, ειδικά όταν πήρε διαζύγιο απ' τη Σοβιετική Ενωση το 56, ο μαοϊσμός ήταν μια διαστρέβλωση του Μαρξισμού Λενινισμού, ε, και μετά τον Ντενγκ Χσιάο Πινγκ πήρε εντελώς την κάτω βόλτα, διολίσθησε σταδιακά προς τον καπιταλισμό. Εμένα φιλαράκι μου όλ' αυτά τα γλέντια και οι φιέστες δεν μ' ενθουσιάζουν πάλι. Επομένως διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα :)

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό που λες για το οικονομικό άλμα της Κίνας, δεν νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα του κεντρικού σχεδιασμού, όπως το εννοούμε στον καπιταλισμό :) Η Κίνα εφάρμοσε το σχέδιο των "ελεύθερων ζωνών", περιοχές δηλαδή όπου επέτρεπε καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, με απλά λόγια επέτρεπε στον οποιονδήποτε να γίνει επιχειρηματίας. Πήγε να κάνει κάτι σαν Νέα Οικονομική Πολιτική δηλαδή του Λένιν το 21 στην ΕΣΣΔ. Αλλά το αποτέλεσμα είναι σήμερα να έχουμε κανονικότατο Κρατικομονοπωλιακό Καπιταλισμό στην Κίνα φίλε μου, με αστική τάξη κι εργατική τάξη :) Αν το ψάξεις λίγο είμαι σίγουρος θα το διαπιστώσεις και μόνος σου

μαχαιρης είπε...

Εγω...Τα στραβα ματια δεν κανω...
Ουτε και πιστεψα ποτες μου...Οτι υπαρχει...Ελαστικος και βολικος κομμουνισμος...!![ελευθερες ζωνες]
Ο κομμουνισμος, φιλε...Νομιζω ειναι απλο πραμμα...!!
Η τα μοιραζεις ολα σε ολους, οποτε ΕΙΣΑΙ....
Η...
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ...!!..ΤΕΛΕΙΑ...!!

Το φασιστικο εθνοσοσιαλιστικο μοντελλο κομμουνισμου,δηθεν...!!
Που "καλλιεργουν" στην Κινα..Στα προτυπα των Θηριοναζι...
Ειναι ΝΤΡΟΠΗ, για το διεθνες κομμουνιστικο κινημα, φιλε...!!
Ειναι καταντια και ...Ονειδος...!!
Οι κομμουνιστες, φιλε...
Ουτε..Καπιταλιζουν..!!..Για να μαζεψουν λεφτα, απο τους Καπιταλιστες...Ουτε επιχαιρουν...
Με την αναγκαστικη υποδουλωση, ολων των λαων..Στο Κινεζικο.."θαυμα"..
Των εκτελεσεων...Και των αυτοκτονιων...Και των εγκλωβισμων των εργατων, στα ορυχεια του τρομου...Ουτε..."αγοραζουν" πλασματικα χρεη κρατων...Ουτε εκβιαζουν με ατομικα οπλα...!!!
Ο Κομμουνισμος στην Κινα φιλε...!!
Απο την εποχη της.."επαναστασης" των ερυθροφρουρων, της χηρας του ΜΑΟ...Οι οποιοι "επεβλεπαν" οπλισμενοι την συγκομοιδη στους ορυζωνες...
Απο την εποχη της στηριξης του Φασιστα ΠΟΛ ΠΟΤ στο Λαος, και τον πολεμο με το ΒΙΕΤΝΑΜ....[εφαγαν αγγουρι τοτε οι Χμερ...]
Ως την σημερινη εκβιαστικη ταχτικη της Β Κορεας...[η με ταιζετε, η ριχνω ατομικες και χανοσαστε..]

ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση εχει με το Κομμουνιστικο κινημα...!!

Οσο για τα Σφυροδρεπανα...!!
Στην επομενη γιορτη...
Θα αντικατασταθουν με τα συμβολα της ΚΟΚΑΚΟΛΑΣ...!!
Και της ΒΟΝΤΑΦΟΝ...!!

Και λιγα σου λεω...!!

Ανώνυμος είπε...

Συνομηλικε συντροφε Γιωργο οι φωτογραφιες που εχεις ειναι πραγματικα εκπληκτικες μα θα συμφωνησω και εγω πως η Κινα εχει παρει την κατω βολτα.Βεβαια σε ενα καναλι στο youtube επισημαινεται πως η Κινα δεν ειναι ετσι οπως την θελουν τα καναλια και οι καπιταλιστες παρολο που υπαρχουν προβληματα.Εγω βεβαια διαφωνω για τον εξης λογο.Δεν μπορει μια χωρα με τον πλουτο της Κινας και με τοσους δισεκατομυριουχους να εχει αθλιους μισθους και ο κοσμος να πειναει.Και δεν ειναι μονο αυτο.Υπαρχει τρομερη διφθορα,μαφια,trafiking κ.α.
Θα συμφωνησω ομως στο οτι το θεμα Κινα θελει διαβασμα.Νομιζω πως για την καταπτωση της Κινας φταιει πολυ και η περιεργη κουλτουρα της.Εχω επισης και σοβαρες ενστασεις οσον αφορα τον μαοισμο.Θα ηθελα μια μερα να γινει ευρεια συζητηση επι του θεματος.
Λαμπρος.

Gekoudi είπε...

@AlexD Καλωσήρθες στο blog μου σύντροφε. Αυτές τις μέρες στο διεθνή τύπο προβάλλεται η είδηση των 90χρονων του ΚΚ Κίνας. Στην Ελλάδα, με τα γνωστά προβλήματα που έχουμε δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, αν γίνει κάποιο εργατικό ατύχημα στην Κίνα θα σπεύσουν να το δημοσιεύσουν τα ΜΜΕ. Κάπως έτσι, διαβάζοντας έπεσα πάνω στην είδηση και σκέφτηκα να ανεβάσω μερικά πράγματα. Γνωρίζω πολύ λίγα πράγματα για την Κίνα και πολύ λιγότερα για τα πολιτικά δρώμενα. Αν και προσπάθησα, η αρθρογραφία που βρήκα, πέρα απ’τα γνωστά, είναι αντιφατική. Όπως γράφω και στην ανάρτηση, χρειάζεται ψάξιμο. Κοίταξα για τη Foxconn και βρήκα ότι είναι μια εταιρεία, όπως την περιγράφετε στο Χονγκ Κονγκ. Το Χονγκ Κονγκ υπήρξε αποικία των Εγγλέζων. Τελευταία, επανήλθε στη ΛΔ Κίνας. Επειδή όμως ήταν μια χρυσή κότα, η ηγεσία της Κίνας την άφησε σε ένα ειδικό καθεστώς. Αυτά που λέτε για την COSCO, συμφωνώ απολύτως. Θέλω να σας πω πως ένα καπιταλιστικό κράτος, κάνει ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που η Κίνα δεν κάνει. Κρατάει μεγάλες αποστάσεις από τα σύμβολα του κομμουνισμού και του σοσιαλισμού. Επίσης, ο καπιταλισμός στις μέρες μας καταρρέει και παρακμάζει. Αντίθετα, η Κίνα είναι μια αναδυόμενη οικονομία που έχει τεράστια επιτεύγματα στην επιστήμη και έρευνα. Αυτά γενούν απορίες για το τι ακριβώς διαμείβεται στην τεράστια αυτή χώρα. Τα μεγέθη στην Κίνα είναι τεράστια. Δε χωράνε στο μυαλό μας. Έριξα μια ματιά και είδα την ανεργία που είναι πολύ χαμηλή, δυσανάλογη για καπιταλιστικό κράτος. Σύγκρινα με τις ΗΠΑ, που είναι η μάνα του καπιταλισμού και βρήκα πως οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας είναι 3%(με στοιχεία του CIA Factbook). Ενώ, στην Αμερική λένε 12%. Που είναι 40%. Είδα και από άλλες πηγές την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά και διαπίστωσα ότι απέχουν μέρα με τη νύχτα. Θα το ψάξω περισσότερο και θα κάνω στο μέλλον κάτι καλύτερο. Το ΚΚΕ καλά κάνει και τους κάνει κριτική. Εξάλλου, και αυτοί στην αυτοκριτική τους τα παραδέχονται. Πάντως, και οι Κινέζοι είναι άνθρωποι και δικαιούνται να κάνουν το δικό τους κομμουνισμό. Αν αυτός είναι ψεύτικος, θα φανεί στην επαλήθευση.

Χαιρετισμούς, Γιώργος.

Gekoudi είπε...

@μαχαιρης Αυτά που λες τα έχω δει σε ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ. Έχω βρει δημοσιεύματα για την εταιρεία Foxxconn που βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ και δεν είναι επαρχία αντιπροσωπευτική της Κίνας. Τώρα για ατυχήματα και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βλέπουμε κάθε χρόνο την έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά έψαξα και βρήκα τις απαντήσεις του ΥΠ.ΕΞ. της ΛΔ Κίνας. Κάν’το και εσύ αν θέλεις. Αξίζει η απάντηση.

Η συνέχεια επί της οθόνης.

Gekoudi είπε...

@Λάμπρος ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΟΙΣΜΟ. Αλίμονο. Καμία Σχέση. Απλά, είμαι μ'αυτούς που λένε "ερευνάτε τας γραφάς". Ιδεολογικά, είμαι μαρξιστής λενινιστής και προλεταριακός διεθνιστής. Και το κόμμα μου είναι το ΚΚΕ. Χαίρομαι που με διαβάζουν συνομίληκοι σύντροφοι.

Καλό καλοκαίρι, Γιώργος.

μαχαιρης είπε...

Εμενα φιλε...Δεν θα με τρομαξεις...
Λεγοντας οτι τα λεγομενα μου τα ειπε και ο ΣΚΑΙ...!!
Προφανως, απο αλλην αιτια ορμωμενος ο ΣΚΑΙ και αλλην εγω...!!!
[επι τη ευκαιρια, χαιρετιζω και την βραβευση του πατηρ Αλαφουζ...Απο την...λαικη Δημοκρατια της Κινας...!!Μπρααααβο...]
Για τα ανθρωπινα δικαιωματα, και τις αυτοκτονιες...
Να δω και την απαντηση, του Κινεζικου ΥΠΕΞ...!![δημοσιευσε την]

Για την εθνικιστικη τακτικη, την υποστηριξη της χουντας του ΠΟΛ ΠΟΤ
την εισβολη στο ΒΙΕΤΝΑΜ;;;

Ποια να ειναι η γνωμη σου;;;
Για την μοιρασια του πλουτου;;
Για τα μεροκαματα;;

Πως εγινε μελος του συμβουλιου ασφαλειας του ΟΗΕ η Κινα;;;

Τι εγινε με τα συνοριακα επεισοδια στη Μογγολια;;;

Ποια ειναι η θεση του ΚΚΚ για την εννοια του "ζωτικου χωρου";;;

Ποια ειναι η θεση του ΚΚΚ για τα υπερχρεωμενα κρατη της Ευρωπης;;

"αριστον του αμυνεσθαι...Το μη εξομοιουσθαι..."

Διοτι...Αμα εξομοιουσθαι...!!
Βραστα φιλε...!!
Και τα βιβλιαρακια,με τη σκεψη του ΜΑΟ.... και ολα...!!

Gekoudi είπε...

@ maxairis
Ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών στην Ευρώπη
Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011,

Τα ποσοστά των αυτοκτονιών αυξήθηκαν ραγδαία στην Ευρώπη από το 2007 έως το 2009, καθώς η χρηματοπιστωτική κρίση προκάλεσε άνοδο στο ποσοστό ανεργίας και συρρίκνωση των εισοδημάτων των πολιτών, με τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων να παρατηρείται στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές.

Gekoudi είπε...

@μαχαιρης Φυσικά, και δεν υποστηρίζω τη Χούντα του Πολ Ποτ. Τι είναι αυτά που λες; Αλλά, και η ΛΔ Κίνας ποτέ δεν υποστήριξε την Μαοϊκής εμπνεύσεως είναι η αλήθεια Χούντα του Πολ Ποτ και των Χμερ. Όσο για την επέμβασή της στο ηρωικό Βιετνάμ προ πολλών ετών σίγουρα είναι καταδικαστέα. Τώρα από δω και πέρα τα διασυνοριακά μεταξύ Κίνας και Μογγολίας δεν τα γνωρίζω και δεν είναι της παρούσης. Ωστόσο, η προκλητική επέμβαση στο Βιετνάμ έγινε από μια άλλη ηγεσία. Και εν πάση περιπτώση, η Κίνα δεν χαρακτηρίζεται από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Πες μας για τη Γαλλία στη Λιβύη, την Αγγλία και όλη αυτή τη σφηκοφωλιά των ιμπεριαλιστών. Η Κίνα ψήφισε λευκό στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ. Και δε συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Και κακώς ψήφισε λευκό, γιατί ήταν ανεκτική ψήφος. Αυτά. Τα σύκα σύκα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...