Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Οι "προοδευτικοί" τρελαμένοι με τον Ομπάμα στην αντιμετώπιση του χρέους


Ο πρόεδρος Ομπάμα.

Οι νομοθέτες τόσο από αριστερά όσο και από δεξιά ήρθαν τελικά σε έναν συμβιβασμό τη Δευτέρα μετά από μήνες συζητήσεων για την οροφή του χρέους, υπήρξαν αβέβαιες απολαβές και στις δύο πλευρές του διαδρόμου; Όχι!
.
Ο Τζον Μπένερ
Ο “δεξιός” Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ  (Ο νυν Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ) δήλωσε, μετά από μια σειρά προηγούμενων αποτυχημένων σχεδίων, το βράδυ της Δευτέρας είχε λάβει σχεδόν όλα όσα είχε ζητήσει για το νομοσχέδιο του χρέους. Ο Μπένερ πρώην Κυβερνήτης του Οχάιο μέλος της “συμμορίας των επτά” γόνος φτωχής πολύτεκνης οικογένειας από την Ιρλανδία δεινός ρήτορας και πολέμιος των οικονομικών σκανδάλων στη Βουλή αλλά και εισηγητής σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, υπερασπιστής των πολεμικών δαπανών, με καλές επαφές με το μεγάλο κεφάλαιο, τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs, Google, Citigroup, RJ Reynolds, MillerCoors και UPS ένας πιθανός επόμενος και τελευταίος πρόεδρος των καπιταλιστικών ΗΠΑ δήλωσε στο CBS:
"Αν κοιτάξει κανείς την τελική συμφωνία με τον Λευκό Οίκο, πήρα 98 τοις εκατό από ότι ήθελα. Είμαι αρκετά ευτυχής"!
.
Το χρέος!
Οι Δημοκράτες, από την άλλη αν και κατέληξαν σε συμφωνία, δεν ήταν ακριβώς ενθουσιασμένοι.
Ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή ψήφισαν υπέρ του συμβιβασμού το νομοσχέδιο, οι 174 και κατά 66 στους 240. Οι Δημοκρατικοί χωρίστηκαν στη μέση, έδωσαν ναι 95 και όχι 95 στους 193 ψήφους.
"Πόσες φορές μπορεί να σας σώσουν οι Ρεπουμπλικάνοι 100 τοις εκατό για να θέλετε να λέγεστε δημοκράτες;" ρωτά ο Σενκ Γιουγκούρ. Ο Γιουγκούρ, γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη τουρκικής καταγωγής σχολιαστής στο MSNBC,  ξεχώρισε στο MSNBC, όταν πρόσφατα υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα χάνει την Λαϊκή υποστήριξη λόγω της υποχωρητικής του στάσης στους Ρεπουμπλικάνους, σκορπά αριστερά και δεξιά τους δημοκρατικούς.
"Τι νόημα έχει ένας μαύρος πρόεδρος, εάν αυτός δεν πρόκειται να βοηθήσει τους μαύρους ανθρώπους;" ρωτά ο Γιουγκούρ."Είναι ίδιας κοπής ο ίδιος, αν όχι περισσότερο από ότι θα ήταν ένας Δημοκρατικός πρόεδρος ," προσθέτει ο οικοδεσπότης του Website “Οι Νεότουρκοι”, οι συγχορδίες λένε ότι ο Ομπάμα δεν είναι τόσο πολύ προοδευτικός δεδομένου ότι είναι μια παραπαίουσα μαριονέτα στο θέατρο των απαιτήσεων των Ρεπουμπλικάνων. "Αυτός θρυμματίζεται, είναι ένα σπίτι από τραπουλόχαρτα,"  λέει ο Γιουγκούρ. "Αν νομίζετε ότι η πρόθεση του είναι πραγματικά προοδευτική... τότε έχουμε ένα πολύ χειρότερο πρόβλημα."
Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Γκαμπριέλ Γκίφορντ σε μια δήλωση που έδωσε μετά την θετική ψήφο, να αυξηθεί το ανώτατο όριο του χρέους, είπε ότι ήταν «βαθιά απογοητευμένος» στο τι συμβαίνει στην Ουάσιγκτον.
"Πιστεύω ακράδαντα ότι η διέλευση από το τούνελ για το καλό του αμερικανικού λαού είναι πιο σημαντική από την κομματική πολιτική", δήλωσε ο Γκίφορντ. "Έπρεπε να είμαι εδώ για αυτή την ψηφοφορία. Δεν θα μπορούσα να αφήσω την πιθανότητα με την απουσία μου να συντριβεί η οικονομία μας."
Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Leader Harry Reid, δήλωσε μετά την ψηφοφορία ότι, ενώ η αριστερή πτέρυγα έδειξε κάποιο ενθουσιασμό για τη νομοθεσία, "κάποιοι άλλοι, δεν δήλωσαν κανένα τέτοιο ενθουσιασμό." Πρόσθεσε ότι η ψηφοφορία ήταν ένα τυπικό κομμάτι της νομοθεσίας ένας συμβιβασμός, αλλά δεν είναι για την επαινέσει γρήγορα - γρήγορα.
Ο ομιλητής Μπένερ που είναι και ο βασικός εισηγητής των "δεξιών" Ρεπουμπλικάνων, ωστόσο, έλαβε επευφημίες από τους Δημοκρατικούς στη Βουλή τη Δευτέρα.

2 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Δεν ειμαι σιγουρος και εγω, φιλε...
Για το αληθινο χρωμα του Προεδρου...
Καθοσον μαλιστα, ενω η ψηφος ειναι θεμα..χρωματος, αφου οι εγχρωμοι ψηφοφοροι πλεον ειναι περισσοτεροι απο τους λευκους...
Τα συμφεροντα δεν ειναι...
Καθως ακομα και μετα απο το 1975...
Υπηρχαν εταιρειες, που δεν προσλαμβαναν εγχρωμους...!!

Παραλληλα βλεπω..ακομη εργα...Αποκλειστικα με μαυρους ηθοποιους...Και ισπανοφωνους...
Και εκκλησιες, με αποκλειστικα εγχρωμους πιστους..!!

Αυτους λοιπον ολους...
Και τους διπλασιους ανεργους μαυρους..
Και τους διπλασιους εργαζομενους μαυρους, χωρις ασφαλιση...
Και τους διπλασιους μαυρους φτωχους, και αποκλεισμενους στα Γκεττο..!!
Και τους διπλασιους και τριπλασιους μαυρους,αστεγους...

Καποιος πρεπει να τους κοροιδεψει...!!...Οτι ταχα θα βοηθηθουν...!!

Το "Σιτατο" "λεφτα υπαρχουνε"...
Εκει δεν πιανει...!!
Γι αυτο...Βαψανε μαυρο...Εναν..λευκο με σπραιη αντιηλιακο βαφη..ΚΑΡΡΟΤΕΝ...!!

Φαινεται, οτι προσωρινα "επιασε"...

Οταν θα βγαλουνε τον..Ρεμπουμπλικανο...
Θα χρησιμοποιησουνε το παλιο...
"η εγω η τα τανκς"
[καλο αυτο και διαχρονικο...]

Γιατι λες, οτι ο Ρεμπουμπλικανος, θα ειναι ο τελευταιος προεδρος των ΗΠΑ καπιταλιστης;;;
Πιστευεις οτι καποιος θα βομβαρδισει με πυρηνικα τις ΗΠΑ;;;

Gekoudi είπε...

@μαχαιρης Φίλε μου, λέω ότι ο ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ θα είναι ο επόμενος και τελευταίος καπιταλιστής πρόεδρος των ΗΠΑ, όχι γιατί πιστεύω πως κάποιος θα βομβαρδίσει τις ΗΠΑ με πυρηνικά, αλλά επειδή νομίζω ότι -κακά τα ψέμματα- η Αμερική είναι στο τελευταίο στάδιο του καπιταλισμού και ο λαός θα πάρει την εξουσία στα χέρια του για το άλλο μοντέλο ανάπτυξης, το σοσιαλισμό. Οι συνθήκες είναι ώριμες. Λίγο οι σύντροφοί μας αμερικάνοι πρέπει να βρουν τον επαναστατικό δρόμο και να πάψουν να συζητάν επ'αόριστο και να προχωρήσουν σε εποικοδομητικές αποφάσεις. Έτσι θα βρουν το δρόμο για τους λαούς των ΗΠΑ.

Καληνύχτα, Γιώργος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...