Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ο ηγέτης του ΚΚ Ρωσίας με ισχυρές προοπτικές για νίκη στις προεδρικές εκλογές


Ο Gennady Zyuganov δίπλα στον ανδριάντα του Ι.Β.Στάλιν
Ο Gennady Zyuganov είπε ότι θα λάβει μέρος το 2012 προεδρικές εκλογές της Ρωσίας.
Ο Zyuganov δέχθηκε την πρόταση του να τεθεί υποψήφιος από νέους ακτιβιστές σε φόρουμ του κομμουνιστικού κόμματος και του κινήματος της Εγχώριας Φρουράς. Ο κομμουνιστής ηγέτης, ο οποίος είχε εκφράσει νωρίτερα την πρόθεσή του να αγωνιστεί για την κορυφαία θέση της χώρας, συζήτησε εκ νέου το ζήτημα στη συγκέντρωση του κόμματος στην περιοχή Orel, όπου γεννήθηκε.

"Η μοίρα της Ρωσίας θα αποφασιστεί κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου 2011 και των προεδρικών εκλογών του Μαρτίου 2012", ο Zyuganov τόνισε. "Η χώρα απλώς δε θα αντέξει άλλο κύκλο στην ιστορία της με επικεφαλής την τρέχουσα κυρίαρχη ελίτ", δήλωσε στους ακτιβιστές του κόμματος και στα μέλη του νεοσύστατου κινήματος "Εγχώρια Φρουρά".
Οι κομμουνιστές έχουν καθιερώσει την "Εγχώρια Φρουρά" τους, για να αντιταχθούν στο Λαϊκό Μέτωπο του Βλαντιμίρ Πούτιν. "Το Μέτωπο δεν είναι τίποτα παρά μια ακόμα προσπάθεια του κόμματος του Πούτιν να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους ξανά", είπε ο Zyuganov.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα (CPRF) εκπροσωπείται στην Κρατική Δούμα και παραμένει το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης. Θα πραγματοποιήσει το συνέδριό του στις 24 Σεπτεμβρίου για να ψηφίσει το κατάλογο των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η επίσκεψη του Zyuganov στο Orel, συμπίπτει με την επέτειο της Παρασκευής για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης από την κατοχή της ναζιστικής Γερμανίας το 1943. "Το σχέδιο Μπαρμπαρόσα του Χίτλερ εκπληρώθηκε πραγματικά 20 χρόνια πριν, όταν η χώρα μας σχίστηκε σε κομμάτια", δήλωσε ο κομμουνιστής ηγέτης, αναφερόμενος στη διάλυση της ΕΣΣΔ το 1991. Η Εγχώρια Φρουρά συγκροτήθηκε από το ΚΚΡΟ για την αποκατάσταση της κατεστραμμένης χώρας, εξήγησε.
Ο Gennady υποστήριξε ότι έχει πιο εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία στη ζωή από αυτές που έχουν οι διοικούντες της κυβέρνησης και του Κρεμλίνου. Σύμφωνα με τον Zyuganov, έχει δουλέψει σε νομοθετικά σώματα σε κάθε επίπεδο, έχει επισκεφτεί περισσότερες από 70 χώρες, περίπου 800 πόλεις και πολλά προβληματικά σημεία, καθώς και εξέτασε όλα τα κορυφαία πανεπιστήμια και κοινοβούλια.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, που ισχυρίζεται ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση, έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα που πιστεύει πως μπορεί να βοηθήσει τη Ρωσία και έφτιαξε μια ομάδα για να το εκπληρώσει. Περισσότεροι από 40 υποψήφιοι έχουν επιλεχθεί για την κυβέρνηση της λαϊκής εμπιστοσύνης. Για να πραγματοποιήσει καλά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών, το κόμμα πρέπει να συγκεντρώσει 15 εκατομύρια υπογραφές στο δημοψήφισμα του λαού και να διαμορφώσει ισχυρές συμμαχίες στη Δούμα, καθώς και στα περιφερειακά κοινοβούλια, σημείωσε.

Ο Zyuganov είναι επικεφαλής του αναζωογονημένου ΚΚ από το 1993 και ήταν ένας ισχυρός ανταγωνιστής του τότε-Προέδρου Μπόρις Γιέλτσιν κατά τη διάρκεια των προδρικών εκλογών 3 χρόνια αργότερα. Ο Zyuganov ήρθε δεύτερος με 32%, ενώ ο Γιέλτσιν κέρδισε το 35% των ψήφων. Ο Γιέλτσιν τελικά νίκησε τις εκλογές.

4 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Εδω στην Ελλαδα φιλε...Αντιμετωπιζουμε την χειροτερη οικονομικη κριση της ιστοριας της χωρας...Στα χρονια που αποτελει ελευθερο κρατος...!!
Προκειται, οπως πολυ καλα γνωριζεις..
Για ολοκληρωτικο ξεπουλημα..Ολοκληρωτικη υποδουλωση..
Σε εχθρους, που δεν ερχονται πια με λογχες, και με βομβες...Αλλα με..
Λεφτα...Στερεωμενα πανω σε παλουκια με διαρκη μνημονια...
Οι αντιπαλοι μας...
Δεν μας αντιμετωπιζουν καταμουτρα...Αλλα,βαζουν μειοψηφικες εγκαθετες κυβερνησεις
προδοτων...!!!
Οχι μονο να μας προδωσουν...
Οχι μονο να μας καταστειλουν βιαια
και να μας παρακολουθουν νυχθημερον με καμερες..
Οχι μονο να μας παρουν και την τελευται μας δεκαρα...
Οχι μονο να μας καταργησουν ΚΑΘΕ..
ΚΑΘΕ ΕΝΑ απο τα εργατικα μας δικαιωματα...

Αλλα ταυτοχρονα θελουν και να μας μαστουρωσουν..!!!

Προκειται δηλαδη για αποφαση.. και εφαρμογη στην Ευρωπη...Πρακτικων εξανδραποδισμου και εξαφανισης,ενος λαου..Με
Νοτιοαμερικανικες διαδικασιες...
Οι αγορες...
Καταφεραν να αντικαταστησουν τον πολεμο...Που ειναι μεθοδος ανικεια και πολυεξοδη...
Με τον οικονομικο μαρασμο...!!
Οταν θα φτασουμε,πολυ συντομα, στη θεση, να μην μπορουν να πληρωθουν ουτε οι...Νοσοκομες στα νοσοκομεια της συμφορας..!!
ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ...
Θα επιθυμουμε την δουλωση μας...
Για να γλυτωσουμε απο την πεινα.!!
Η Ινδονησια, θα φανταζει σε λιγο..Σαν φωτεινο παραδειγμα, προς μιμησην...!!
Η Αγκολα και οι χωρες στο Κερας της Αφρικης...Θα ειναι αδερφες χωρες..!!
Βλεπω ηδη...Την σπουδαγμενη νεολαια,που δεν ανεχεται να δουλευει,,Μπαργουμαν και ντελιβερας
με πτυχιο και διδακτορικο...
Να φευγει πανικοβλητη...
Μια νεα δεκαετια του πενηντα και του εξηντα ανατελλει...
Αυτην λοιπον την ωρα της σφαγης...
Αυτους που απο μονοι τους επελεξαν...ΑΝΑΙΤΙΑ να παραδωσουν την μεγαλη χωρα τους...
Ικειοθελως...
Συους καρχαριες της διεθνους Μαφιας
των εμπορων, των κερδοσκοπων και των Ιμπεριαλιστων...
Τους φτυνω στη μουρη...!!
Η υποτιθεμενη ιδεολογικη πρωτοπορια του κοσμου...
ΧΕΣΜΕΝΗ απο την στρατιωτικη και πολιτικη κυριαρχια των Αστων...
Αντι να πολεμησει και να θυσιαστει εν αναγκη...Για το ψωμακι του κοσμου...!![χωρις ελπιδα..Ισως..Αλλα ηρωικα μαχομενη..]
Κρυφτηκε στο υπογειο..ΓΥΜΝΗ...
ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΗ ΔΟΥΛΑ...!!
Οχι φιλε...
Εγω αυτους που προδωσαν τη χωρα τους, και τα ονειρα του παγκοσμιου Κομμουνιστικου κινηματος...
Για ενα καλσον!!!
Δεν τους αναγνωριζω πλεον,στη Ρωσια...
Το δικαιωμα του εκλεγεσθαι...!!
Ειναι ενοχοι για εσχατη προδοσια...
Εναντιον του δικου τους κυρια λαου...
Που ξεφτιλιστηκε και πεθανε στο δρομο απο την πεινα...
Και μετα...
Του δικου ΜΟΥ λαου...
Που ηλπιζε,πανω τους...

Gekoudi είπε...

@μαχαιρης Φίλε, η χώρα μας ποτέ δεν υπήρξε ανεξάρτητο κράτος. Ίσως, για λίγο και κάπου στα βουνά με την κυβέρνηση του βουνού. Αλλά, αυτό ήταν μια αστραπή που όμως έγραψε πάνω στο φιλμ της ιστορίας. Έκτοτε, ήρθε η Αγγλική επέμβαση και μετά οι Αμερικάνοι. Σωστά λες ότι οι κυβερνήσεις είναι εγκάθετες του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Στο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών, η κυβέρνηση, στην καλύτερη περίπτωση, το βλέπει ταμειακά στα πλαίσια των εντολών που παίρνει για περικοπές και ιδιωτικοποίηση. Ωστόσο, μας δείνει το δικαίωμα να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι τόσο κουτοί, αλλά βλέποντας τη λαϊκή αντίδραση και τα αντιλαϊκά μέτρα που προτίθεται να πάρει φροντίζει να φυλάξει την κυριαρχία της, ενισχύοντας τις δυνάμεις καταστολής (προστασίας του πολίτη). Φροντίζει να ευνουχίσει να αποπροσανατολίσει τη νεολαία που οδηγείται στο Νταχάου του εργασιακού Μεσαίωνα με τα ναρκωτικά και να τους κοιμήσει ή να τους σπρόξει στο θάνατο. Έτσι, το μεγάλο κεφάλαιο θα καταστρέψει ένα μέρος από τις παραγωγικές δυνάμεις για να μπορέσει να βάλει σε κίνηση τον τροχό της κερδοφορίας. Οι καιροί, όμως έχουν αλλάξει. Ο καπιταλισμός σάπισε, οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες ωριμάζουν για το κόκκινο μέλλον της Ελλάδας. Σε πολλά συμφωνώ σε αυτά που γράφεις, ωστόσο εγώ δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος, ίσως είμαι μικρότερος. Στη Ρωσία, δεν χάθηκε ο πόλεμος. Σίγουρα, παίζεται, όπως λες και εσύ σε άλλο ταμπλό(οικονομικά-πολιτικά). Οι εξελίξεις προς το παρόν δεν είναι όπως θα τις θέλαμε. Αλλά, η ζωή είναι απρόβλεπτη. Γι'αυτό και έχει ενδιαφέρον. Όσο οι λαοί είναι ζωντανοί και δεν έχουν χαθεί στα πεδία των μαχών που ο καπιταλισμός θα μπορούσε να τους οδηγήσει, τόσο η ελπίδα είναι ζωντανή για ένα σοσιαλιστικό αύριο. Ο καπιταλισμός χρεωκόπησε. Τέλος...

Χαιρετισμούς πολλούς, Γιώργος.

μαχαιρης είπε...

ΘΕΛΩ....Να εχεις δικιο φιλε...
Αλλα...

Gekoudi είπε...

@μαχαίρης και γω το ίδιο με σας. Κάποτε πρέπει να αλλάξει ράγα το τρένο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...