Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Λιβύη. Ελευθερία ή θάνατος!


Ο Καντάφι άφησε το Bab Al-Aziziya σε μια κίνηση τακτικής.
Ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι επικοινώνησε με το έθνος του μέσω του Λιβυκού ραδιοφώνου, δηλώνοντας ότι «στον αγώνα κατά των επιτιθέμενων δεν υπάρχει επιλογή παρά μόνο ο θάνατος ή η νίκη."
Είπε ότι το Bab Al-Aziziya κτιριακό συγκρότημα δεν υπάρχει πια. Καταστράφηκε ολοσχερώς κατά τις 64 αεροπορικές δολοφονικές επιδρομές του ΝΑΤΟ.
Ο ηγέτης και η οικογένειά του δεν πρόκειται πουθενά να βρεθούν.
Ο εκπρόσωπος, Moussa Ibrahim, μιλώντας στην τηλεόραση της Λιβύης, προειδοποίησε ότι η μάχη για την Λιβύη θα μετατρέψει τη χώρα σε ένα ηφαίστειο, με λάβα και φωτιά. Τόνισε ότι η κυβέρνηση της χώρας μπορεί να αντισταθεί τις επιθέσεις για μήνες ή και χρόνια.
"Η Λιβύη θα γίνει ένα ηφαίστειο", υποσχέθηκε. Καταδίκασε τους «αντάρτες» και δήλωσε ότι οι 12.000 αγωνιστές από τις φυλές συγκλίνουν στην Τρίπολη για την καταπολέμησή τους.
Με έδρα το Ντουμπάι, η Al-Arabiya TV λέει ότι η πρωτεύουσα θα χτυπηθεί από πυραύλους Grad και άρματα των κυβερνητικών δυνάμεων. Το Reuters αναφέρει επίσης ότι οι φιλο-Κανταφικές δυνάμεις επιτίθενται στην πόλη της Ajelat, δυτικά της Τρίπολης, με πυραύλους και άρματα μάχης.
Ανεξάρτητες πηγές υποστηρίζουν ότι πάνω από 1.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη βία και τις αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ.
Ο Don DeBar, ένας αντιπολεμικός ακτιβιστής και δημοσιογράφος, πιστεύει πως ότι και να πει ο συνταγματάρχης Καντάφι ή οι αντικανταφικοί λένε, είναι πρακτικά αδύνατο να ελέγξει κανείς τι είναι σωστό ή λάθος σε αυτό το σημείο. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι πράκτορες της ΜΙ6 που υπάρχουν στην ηγεσία των "επαναστατών" βρίσκονται αυτοί σε σύγχυση και έχουν καταφύγει τις τελευταίες μέρες σε τερατώδη ψέματα και έχουν πέσει στην παγίδα του έμπειρου Μουαμάρ Καντάφι.
'Arrested' Gaddafi son meets journalists in Tripoli
Ο "φυλακισμένος" γιος του Καντάφι συναντά
δημοσιογράφους στην Τρίπολη!
"Αλλά σίγουρα αυτό που προέρχεται από τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης έχει αποδειχθεί ότι είναι ψέμα», δήλωσε."Ο Καντάφι άνοιξε το οπλοστάσιό του στο λαό της Λιβύης, περισσότερα από ένα εκατομμύριο τουφέκια και άλλα όπλα παραδόθηκαν στο λαό του. Ο ισχυρισμός που έχει γίνει από τα λεγόμενα «προοδευτικά» μέσα μαζικής ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ότι ο Καντάφι είναι ένας μισητός δικτάτορας και ότι αυτή είναι μια εξέγερση των ιθαγενών. Ο δικτάτορας δε δίνει όπλα στους ανθρώπους λέγοντάς τους: "Παρακαλώ, υπερασπίστε με!"
Όσο για το «Διεθνές δικαστήριο», έγινε ρόμπα από τον υιό του Καντάφι που βγήκε στην πλατεία και το ξεφτίλισε ενώπιων της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Όσο για τη "ΝΑΤΟ parade" καλά θα κάνουν να τα μαζέψουν και να διαλυθούν για όφελος των λαών.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας πρόσεχε (ο Καντάφι) τους "συμμάχους" του ...

Τώρα, που είναι ήδη αργά, φαντάζομαι το κατάλαβε, αλλά ...

Botsoglu kostas είπε...

Aς προσεξουμε κι εμεις πριν ειναι αργα και για 'μας,γιατι μ' αυτους που μπλεξαμε......

a.d. είπε...

Γεια σου gekoudi!
Εδώ φαίνεται ίσως μια τεράστια διαφορά ανάμεσα στα γεγονότα της Λιβύης και στα γεγονότα της Αιγύπτου ή της Τυνησίας. Διαφορά που δείχνει και τη δυναμική που μπορεί να έχει μια γνήσια λαϊκή εξέγερση. Στην Τυνησία και στην Αίγυπτο έγιναν πράγματι εξεγέρσεις των λαϊκών μαζών, άσχετα αν μετά τις βάλανε στο καλούπι αφού δεν υπήρχε το ισχυρό επαναστατικό υποκείμενο (λέγε Κόμμα) για να προχωρήσουν. Στη Λιβύη δεν έγινε εξέγερση! Βάλανε οι ιμπεριαλιστές αρχικά μερικούς ονομάζοντάς τους επαναστάτες, μετά χωθήκανε και αυτοί. Ο Μουμπάρακ και ο Μπεν Αλί πήραν πόδι εξαιτίας της λαϊκής κινητοποίησης. Στη Λιβύη βαράνε και σκοτώνουν τόσους μήνες με το ΝΑΤΟ αλλά ο Καντάφι ακόμα αντέχει, και κάνει και το μάγκα στα πρώην φιλαράκια του.

Gekoudi είπε...

@faros Ο Καντάφι έβγαλε ψήφισμα στη βουλή για το αν πρέπει να παραμείνουν οι πολυεθνικές στη χώρα. Από κει ξεκίνησαν όλα. Σίγουρα δεν υπολόγισε καλά τους "συμμάχους" του. Επηρεάστηκαν τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών. Το κεφάλαιο και οι διεθνείς υπηρέτες του δεν θα το άφηναν έτσι. Ο σύμμαχός τους έγινε αιμοσταγής δικτάτορας. Θα δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα.

Gekoudi είπε...

@Botsoglu kostas Χρυσοπληρώνουμε τα εξοπλιστικά προγράμματα των "συμμάχων" μας, του ΝΑΤΟ με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Ήδη δώσαμε βάσεις για να περάσει ο διεθνής ιμπεριαλισμός στη Λιβύη. Η ΕΕ είναι που μας ζητάει να εκπληρώσουμε το χρέος των καπιταλιστών από την τσέπη μας. Δεν είναι καθόλου σύμμαχοί μας. Είναι τοκογλύφοι και κοιτάνε την πάρτη τους. Καλά θα κάνουμε να κόψουμε τα πάρε-δώσε μαζί τους μια και καλή.

Χαιρετισμούς πολλούς, Γιώργος.

Gekoudi είπε...

@a.d. Συμφωνώ μαζί σας. Δε θα χώναν τη μύτη τους, αν δεν είχαν μεγάλα συμφέροντα. Οι "επαναστάτες" από την πρώτη μέρα είχαν βαρύ οπλισμό. Πού τον βρήκαν; Στην αρχή των γεγονότων, το BBC έσπευσε να μας "ενημερώσει" ότι ο Καντάφι έφυγε στη Βενεζουέλα. Τώρα σπέρνουν τον τρόμο στο Λιβυκό λαό, προσπαθώντας να τον γονατίσουν στο ΝΑΤΟ με ψευδείς ειδήσεις και προπαγάνδα. Έτσι είναι ο πόλεμος. Έγιναν ρόμπα το CNN και τα μεγάλα αστικά ΜΜΕ. Όσο για την Αίγυπτο, μπορεί να έφυγε ο Μουμπάρακ, αλλά ακόμα υπάρχει μια ασταθής κατάσταση με μια στρατιωτική κυβέρνηση να εξουσιάζει έναν εξεγερμένο λαό. Υποσχέθηκαν εκλογές το Σεπτέμβρη, θα δούμε. Οι εξελίξεις τρέχουν.

Καλό καλοκαίρι (όσο απέμεινε), Γιώργος.

Botsoglu kostas είπε...

Γιωργακι τα γνωριζω ολα αυτα,οπως ομως γνωριζω και το ποσο αχωρταγοι ειναι.Ο λυκος με ενα αρνακι χωρταινει ομως πνειγει ενα ολοκληρο κοπαδι. Για λυκους δε μειλαγαμε?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...