Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Το Υπουργείο Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ

Το Υπουργείο Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ  έχει εκδώσει διοικητική απόφαση για αύξηση της χρήσης του Ελεύθερου Ανοικτού Λογισμικού στις κρατικές υπηρεσίες, την αύξηση χρήσης του λογισμικού, τόσο του back office ακόμα και στην επιφάνεια εργασίας. Σύμφωνα με τον νέο κανόνα, 100% των servers της κυβέρνησης πρέπει να τρέξει Linux έως την 30η Ιουνίου 2009, και το 70% των οργανισμών πρέπει να χρησιμοποιήσετε το OpenOffice.org, Mozilla Firefox και Mozilla Thunderbird μέχρι το τέλος του 2011. Ο κανονισμός προβλέπει επίσης σημεία αναφοράς για την κατάρτιση και ειδίκευση στο λογισμικό. Το Βιετνάμ έχει πληθυσμό 86 εκατομμύρια, 4 εκατομμύρια δηλαδή μεγαλύτερο από αυτό της Γερμανίας και είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο.

2 σχόλια:

faros είπε...

Αααα, το λοιπόν, έχω ακούσει από πολλούς νέους ότι το Linux είναι η ... κομμουνιστική απάντηση στην τεχνολογία και δεν το ... πίστευα !

Να που μάλλον αλήθεια είναι !!!

Gekoudi είπε...

@faros

Δείτε παρακαλώ την επόμενη ανάρτηση. Το Linux είναι ελεύθερο λογισμικό και διαθέσιμο για όλους. Η ΛΔ της Κορέας έχει αναπτύξει ένα πολύ καλό λογισμικό Linux, τον Ερυθρό Αστέρα ή Red Star, που οι ειδικοί που ασχολούνται ξέρουν ότι είναι το ασφαλέστερο στον κόσμο. Είναι μια εφαρμογή φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από τους συντρόφους Κορεάτες. Για το "φόβο των Ιουδαίων". Περιλαμβάνει σουίτα όπως το OpenOffice, έγινε κατ 'εντολή της κυβέρνησης να θεσπίσει ένα ελεύθερο σύστημα στην κορεατική γλώσσα.

Χαιρετισμούς, Γιώργος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...