Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Κάτι τρέχει στο Κατάρ ή όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου...


Στην εικόνα ο Wadah Khanfar,
διευθυντής του Al Jazeera,
με την Τζίπι Λίβνι, υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ,
σε μια συνεδρίαση προς τιμήν του Αλ Τζαζίρα .
Το Μάρτιο, το Κατάρ κέρδισε τον δυτικό έπαινο όταν έγινε η πρώτη αραβική χώρα που έστειλε στρατεύματα και 15 πολεμικά Εφ 16 για να μακελεύουν μαζί με το ΝΑΤΟ το Λιβυκό λαό, για να ενισχύσει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του ΝΑΤΟ.

Η υποστήριξη δεν σταμάτησε εκεί. Το Κατάρ, επίσης, έγινε το πρώτο αραβικό κράτος που θα αναγνωρίσει τους Λίβυους "αντάρτες" ως νόμιμους εκπρόσωπους της Λιβύης. Φιλοξένησε την πρώτη συνεδρίαση της διεθνούς ομάδας επαφών για τη Λιβύη. Με σκοπό την καταλήστευση ορισμένου από τον τεράστιο πλούτο της σε πετρέλαιο και την παροχή του παράνομα στο "Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο".  Όπερ 400 εκατομμύρια δολάρια "βοήθεια".

Κάποια διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν περιγράψει τις προσπάθειες του Κατάρ σαν κάτι το απροσδόκητο. Ωστόσο, ο διευθυντής του Κέντρου του Πανεπιστημίου Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών στη Ντόχα, λέει ότι δεν ήταν έκπληξη. Δεν σκέφτηκε όμως ο καθηγητής, πως το εμιράτο (η χούντα δλδ) έχει πολύ πετρέλαιο και μπορεί να αποτελέσει στόχο.

"Η συμμετοχή του Κατάρ στην καταστροφή της Λιβύης από νωρίς και τόσο εκτενώς δεν αποτελεί αναγκαστικά έκπληξη, διότι είναι συνεπής με πολύ ενεργή διπλωματία και έχει ωθήσει το Κατάρ στην πρώτη γραμμή των περιφερειακών θεμάτων", δήλωσε ο Kamrava.

Επίσης, υπήρξε κάποια κριτική. Ενώ το Κατάρ είναι ένας σημαντικός εταίρος για την λεηλασία της  Λιβύης,  τα κίνητρά του αποκλειστικά έχουν σκοπό την προώθηση των συμφερόντων του.
Η απόφαση να υποστηρίξει τους "επαναστάτες" σίγουρα δεν στηρίζεται σε καμία μεγάλη αρχή. Δεν έγινε για να προωθήσει τη δημοκρατία και την ελευθερία των ανθρώπων, διότι αν συνέβαινε αυτό, θα είχε λάβει άλλη θέση στην υπόθεση του Μπαχρέιν.

Την ίδια στιγμή, που το Κατάρ άρχισε να υποστηρίζει και συμμετέχει τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, που το Κατάρ είναι μέλος του, χρησιμοποιούσε επίσης τα στρατεύματά του για να βοηθήσει την καταστολή των διαδηλώσεων που γίνονταν υπέρ της δημοκρατίας στο Μπαχρέιν.

Ο ηγέτης του Κατάρ, σεΐχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Τάνι (Alpha και Eurobank), εξέφρασε αργότερα την υποστήριξή του για την καταστολή στο Μπαχρέιν, όπου οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλάνε για πάνω από 30 νεκρούς.

Οι ποικίλες θέσεις του Κατάρ για τις εξωτερικές υποθέσεις δείχνουν ότι είναι πιθανό να συνεχίσει με μια προσεκτικά διαφοροποιημένη και σκόπιμα δημιουργημένη προσέγγιση την εξωτερική του πολιτική.
Την επόμενη φορά, μπορεί να διαπιστώσουμε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι ίδια πλευρά με το Κατάρ. Η επέκταση της επιρροής του Κατάρ είναι μικρή.

Το Κατάρ είναι σύμμαχος τόσο με τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και με το Ιράν. Το πώς θα προχωρήσει λοιπόν με τις διεθνείς σχέσεις του, μένει να το δούμε. Είναι σχεδόν βέβαιο, ωστόσο, ότι θα προσπαθήσει να ξεκινήσει αποκομίζοντας οφέλη από τη νέα Λιβύη το ταχύτερο δυνατόν.

Η Λιβύη είναι γεμάτη από  επενδυτικές ευκαιρίες, μια από τις πιο προσοδοφόρες είναι η εθνική εταιρεία πετρελαίου της, με τα μεγαλύτερα γνωστά αποθέματα αργού πετρελαίου στην Αφρική.

Ενώ ξένα κράτη εξετάζουν πώς μπορούν να ωφεληθούν από την κρίση της Λιβύης, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καθοριστεί ποιος θα συμμετέχει στη διαδικασία "ανασυγκρότησής" της και με ποια ιδιότητα.

Το ποιος θα επικρατήσει ανάμεσα στους πυροβολισμούς στην Τρίπολη, όταν τα πράγματα ξεκαθαρίσουν, παραμένει ασαφές καθώς και το ότι πρόκειται να έχει τελικά αντίκτυπο όχι μόνο στην Λιβύη αλλά και σε όποιους περιφερειακούς φορείς έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, είτε είναι το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος ή κάποιος άλλος, αλλά και σε παγκόσμιους φορείς που πρόκειται να είναι σε θέση να συμμετέχουν.

Το Κατάρ θα πρέπει να ανταγωνιστεί με τις κινεζικές, ρωσικές και δυτικές εταιρείες. Και ενώ ο τεράστιος πλούτος του μικρού χαλιφάτου μπορεί να είναι σε θέση να επηρεάσει τους λίβυους "αντάρτες" τώρα, δεν θα μπορεί να το κάνει και στο μέλλον.
Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για την ηγεσία του Κατάρ στην περιοχή. Η δυνατότητα θα μπορούσε να καταστεί άνευ αντικειμένου, καθώς περισσότερες χώρες στη Μέση Ανατολή μπορεί να οδηγηθούν στην απελευθέρωση. Διότι υπάρχει ρευστότητα στην περιοχή.

Αν έχουν νέα δημοκρατική ηγεσία, τότε ακόμα κι αν δεν έχουν τα χρήματα με τον τρόπο που οι Qataρινοί τα δίνουν, μπορεί να είναι μια πρόκληση από το Κατάρ: Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να θέλουν να οδηγούν τον αραβικό κόσμο, όντες ένας μικρός πληθυσμός και έχοντας ουσιαστικά μια απόλυτη μοναρχία;

Έτσι, όμως υποστηρίζοντας τα αιτήματα για δημοκρατία, συνεχίζουν να περιφέρονται υποσχόμενοι αλλαγή σε όλες τις γωνιές της περιοχής. Το Κατάρ θα πρέπει να περιμένει για να δει τι ρόλο θα έχει, όχι μόνο στη νέα Λιβύη, αλλά και στη νέα Μέση Ανατολή. Μήπως και στο ίδιο θα δούμε με μια μικρή υποκίνηση από τους "φίλους" του, μια εξέγερση των κολασμένων προλετάριων που εργάζονται με συνθήκες δουλείας στο Κατάρ και αποτελούν την πλειοψηφία των κατοίκων χωρίς δικαίωμα ψήφου και με αποδοχές 3700 δολάρια το χρόνο; Μήπως το Κατάρ μέλει θα κοιμηθεί όπως έστρωσε;

Κάτι τρέχει στο Κατάρ που το "αντικειμενικό" Αλ Τζαζίρα του δεν μας το λέει.
Οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες.
Το Αλ Τζαζίρα (δλδ το νησί) δεν δημοσίευσε ότι η σύζυγος Νετανιάχου, παρακολούθησε το Φεστιβάλ Τραγουδιού στο Κατάρ. Το Al Jazeera δεν είδε τις διαδηλώσεις του Ιράν με τόσο πολύ ενθουσιασμό όσο τις διαδηλώσεις της αιγυπτιακής κοινωνίας. Το Αλ Τζαζίρα δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα των ΗΑΕ που κατέστειλαν το λαό και θα κρατήσουν την ύφεση και την υποταγή. Εκμεταλλεύονται τα γεγονότα αυτών των λαών και πάνε βόλτα με το πλοίο στη ρότα του φασισμού, με τα απολυταρχικά καθεστώτα. Περιμένει το λαό του Κατάρ η τύχη του λαού της Τυνησίας και της Αιγύπτου; Ή κινούνται τζάμπα προς το αναπόφευκτο, την ταπείνωση και την υποταγή;
Το κανάλι των "φλεγόμενων" Αράβων είναι πολύ επικίνδυνο, απεργάζεται την ανατροπή των Αράβων ηγεμόνων υιοθετώντας τις απόψεις των ιμπεριαλιστών, μας δείχνει τι συμβαίνει σε CCN διάσταση. Η σιωπή του καναλιού από ό, τι ξέρω είναι αλήθεια χειρότερη από την εκπομπή του, αλλά θα μιλήσω με μερικές φωτογραφίες ...

Ερωτήσεις στο Al-Jazeera:
Al Jazeera: Φανταστήκατε πώς ο Εμίρης του Κατάρ ήρθε στην εξουσία; Τι απέγινε ο εμίρης, ο μπαμπάς του εμίρη; Τον έφαγε ο γιος για να γίνει αυτός εμίρης στη θέση του εμίρη;
Με εκλογές; Πως λέγεται η δημοκρατία στα Καταρινά;
Ποιο το πολίτευμα του Κατάρ;
Πόσοι είναι οι κάτοικοι του και πόσοι από αυτούς έχουν πολιτικά δικαιώματα;
Υπάρχει ισότητα των δύο φύλων;
Ανεξιθρησκία;
Πόσες ώρες δουλεύουν οι Ινδοί στο Κατάρ;

Το Αλ Τζαζίρα φαντάζεται τη "δηλητηρίαση" στο Κατάρ, με φάρμακα και εμβόλια που εισάγονται από το Ισραήλ. Ε;
Al Jazeeraινοί για φανταστείτε διαδηλώσεις στο Κατάρ.
Θα τις προβάλετε σε όλο τον κόσμο;
Δεν φανταστήκατε διαδηλώσεις στο Κατάρ κατά της αμερικανικής βάσης;
Στο κανάλι δημοσιεύεται η πολιτογράφηση των 40 χιλιάδων Ιρακινών;
Το Al Jazeera δεν δημοσίευσε την πολιτογράφηση νέων ονομάτων (φυλές των Najd (ορεινών));
Στο κανάλι (νησί) δεν δημοσιεύουν το τι συμβαίνει στο Κατάρ, τις διαμαρτυρίες και τα σκάνδαλα.
Η επίσκεψη της Τζίπι Λίβνι στο Κατάρ,
η καλή υποδοχή
και φιλοξενία φαίνεται στα χείλη της, με ένα πλατύ χαμόγελο.
Το κανάλι δεν δημοσίευσε μια υπόθεση Υπουργού.
Ένα κανάλι που δεν δημοσιεύει ειδήσεις για απώλεια συναλλάγματος στο Κατάρ, ένα κανάλι που δεν δημοσίευσε την καταγγελία από την ασιατική υπηρεσία εργασίας για τη δουλεία και τους φτωχούς που ζουν στο Κατάρ,  σε ένα από τα πάνελ, για την κακομεταχείριση στο Κουβέιτ και το Ντουμπάι και για την απασχόληση στο κανάλι Al-Jazeera. Τι είδους κανάλι είναι;
Το Αλ Τζαζίρα δεν φαντάζεται την τελετή έναρξης της εβραϊκής Σχολής  στο Κατάρ.
Υπάρχουν πρόσωπα κρυμμένα και ξεχασμένα αλλά να θυμάστε.
Πού πήγαν;
Γιατί παραιτήθηκαν από το Al-Jazeera γνωρίζοντας ότι ο μισθός ενός από αυτούς ήταν τουλάχιστον 30 χιλιάδες δολάρια; Μπορείτε να το μαντέψετε.
Ίσως μόνο ένας τρελός θα άφηνε αυτό το μισθό, αλλά μην ξεχνάτε, ότι ο σερίφης που δεν είναι αγνός θα σας πουλήσει για λίγα δολάρια.
Μπορεί να σας κάνει να παραιτηθείτε.
Ο Mir Κατάρ, Σεΐχης Hamad bin Jassem (Alpha και Eurobank) και το χαμόγελο στα χείλη του σε μια συνάντηση με τον Σιμόν Πέρες, τον πατέρα των εχθρών των μουσουλμάνων - που  διέπραξε τα πιο άσχημα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων και οδήγησε τη νεολαία της Παλαιστίνης σε πράξεις απεγνωσμένης αυτοθυσίας - ήταν πραγματικά ένας θερμός αδελφικός χαιρετισμός. Η εικόνα μιλάει από μόνη της.

------------------------------------------------------------------

Πού είναι το Al Jazeera, που υποστηρίζει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των γεγονότων;
Πού να μιλήσει για τη Γάζα και την απελευθέρωσή της.
Ειλικρινά, η ουσία αυτού που εισήγαγε το AJ είναι να κατευθύνει τα όπλα του κατά των λαών της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ, του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου, της Λιβύης, της Υεμένης και όλων των αραβικών χωρών. Τις εμποδίζει να αναπτυχθούν, ψάχνει για  προβλήματα και ισχυρίζεται ότι είναι η φωνή της αλήθειας. 

2 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Μη..φοβασαι...
Τσολιαδες υπηρξαν...Και με κρατικη υποσταση...και δουλοι πολλων αφενταδων..Καιπανεξυπνοι..Μαλακες..Σεολες τις εποχες...
Οι Θηβαιοι και οι..Μακεδονες...
Συνεργαστηκαν με τους..Περσες...!!
Οι Γαλατες..Με τους..Ρωμαιους...!!
εναντιον των Γερμανων...[Καταταχθηκαν μαζικα]
Αλλα και οι Γερμανοι..Συμμαχησαν με τους Ρωμαιους..Εναντιον των..Γαλατων..[!!]
Οι Βουλγαροι...Συμμαχησαν με τους..Βυζαντινους...
Αλλα και οι..Τουρκοι, με τους..Βυζαντινους...Εναντιον των..Βουλγαρων..!!
Οι Σουηδοι...με τους..Ναζι...!!

Αλλα και πολλα αλλα παραδειγματα...
[κοιτα τη δεξιοστροφη φιλοναζι πολιτικη των Σκανδιναυων και των Ολλανδων..Στην ΕΕ...]

Ολους αυτους τους...Εξυπνους δουλους...
Που τασσονται και συντασσονται με τους..Νικητες...!!
Στο τελος τους περιμενει αναποφευκτα..Η τυχη των..Φλαμανδων...Και των Βαλλονων...!!
Η η διεθνης ταπεινωση..Των Ιταλων..!![Απο το υπερφιαλο..ΜΑΡΕ ΝΟΣΤΡΟΥΜ..Στα συσσιτια απορων και στο..αποικιακο σχεδιο Μαρσαλ..]

Ισως οι Αθηναιοι...Που κατεστρεψαν εκ θεμελιων την Θηβα...Γκρεμισαν ΟΛΑ τα σπιτια...Και εξανδραποδησαν ΟΛΟ τον πληθυσμο...!!
Να φαινονται σημερα..Οι πιο επιεικεις τιμωροι...!!
Ομως το..Εγχειρημα...Απετυχε..!!
Και χρειαστηκε ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ο αιμοσταγης..
Να το...Επαναλαβει...!!
Για τους ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ακριβως λογους..!![Συμμαχια Αθηναιων-Θηβαιων...]

Gekoudi είπε...

@ Μαχαίρης
Τα παραδείγματα είναι πολλά από την πρόσφατη μάλιστα ιστορία. Το κακό είναι πως κάποιοι ζουν στον κόσμο τους. Οι νυν οι πρώην και οι επόμενοι. Θαρρούν πως θα τους προστατέψουν οι δυνάμεις καταστολής που φρόντισαν να τις έχουν ουκ ολίγες με απαγορευμένα χημικά και πάνοπλες. Θαρρούν ότι θα τους προστατέψουν τα υπνωτικά των ΜΜΕ και οι ξένοι προστάτες τους δεν σκέφτηκαν πως μπορεί να βρεθούν στην θέση του Μουμπάρακ, με ένα λαό ενάντιά τους, που δεν θα μπορούν με τίποτα να τον σταματήσουν. Ή και σε χειρότερη θέση μερικοί.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...