Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Κάστρο κατηγορεί τον Ομπάμα για γενοκτονία στη Λιβύη!


Ο Φιντέλ!

Ο Φιντέλ Κάστρο κατηγορεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τα λόγια του ενώπιον των ηγετών του κόσμου την περασμένη εβδομάδα στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με τον Κάστρο, ο Ομπάμα παρερμηνεύει τους πολέμους της  Αμερικής. Ο Φιντέλ κατηγορεί τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τις μαζικές δολοφονίες του Λιβυκού λαού.
"Παρά το επαίσχυντο μονοπώλιο των μέσων μαζικής ενημέρωσης με πληροφορίες και φασιστικές μεθόδους των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων της που προκαλούν σύγχυση και εξαπατούν την παγκόσμια κοινή γνώμη, η αντίσταση των ανθρώπων μεγαλώνει και αυτό μπορεί να εκτιμηθεί στις συζητήσεις που παράγονται στα Ηνωμένα Έθνη.”
Ο Κάστρο έγραψε τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε ιστοσελίδα της Κούβας ένα σχετικό άρθρο. (Αύριο θα ανεβάσω τη μετάφραση του πρώτου μέρους.)
Μιλώντας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Ομπάμα μίλησε για τη “δικτατορία του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι”. Τον κατηγορεί για "αγριότητα" στη διάρκεια της εξουσίας του, είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη ήταν σε θέση να σπρώξουν τον Καντάφι σε ένα αδιέξοδο.
"Το Συμβούλιο Ασφαλείας εξουσιοδότησε όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποφευχθεί η σφαγή ", δήλωσε ο Ομπάμα. "Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε αυτή την προσπάθεια και κάποια αραβικά έθνη προσχώρησαν στο ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία του “συνασπισμού” που σταμάτησαν τις δυνάμεις του Καντάφι στις επιδρομές του."
Ο Κάστρο, ωστόσο, αποκάλυψε ότι ο Ομπάμα και το ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Λιβύης που είναι ασύμμετρη. "Ποιος μπορεί να καταλάβει αυτές τις ασυναρτησίες του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο Φιντέλ μπροστά στη Γενική Συνέλευση” ο Κουβανός ηγέτης συζητά σε ένα κύριο άρθρο που δημοσιεύθηκε σε κυβερνητική ιστοσελίδα. "Τι θέση να υιοθετήσει για τη γενοκτονία του ΝΑΤΟ στη Λιβύη; Υπάρχει κάποιος που επιθυμεί να καταγραφεί ότι υπό την καθοδήγησή τους, η κυβέρνηση της χώρας τους, στήριξε τερατώδη εγκλήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ; "
Ο Κάστρο δεν αμφισβήτησε μόνο τις προθέσεις της Αμερικής. Πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ έχουν επιτεθεί στο παρελθόν και στο παρελθόν στη Λιβύη. Αυτό το καλοκαίρι, ο βουλευτής Dennis Kucinich φώναξε ότι ο πρόεδρος ενεργεί  στο εξωτερικό χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου. "Από πότε το ΝΑΤΟ αντικατέστησε το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών;" ρώτησε ο Kucinich.
Επίσης, ο Ρεπουμπλικάνος Jerrold Nadler της Νέας Υόρκης στο ίδιο κλίμα πρότεινε: “Μήπως ο πρόεδρος, σαν το βασιλιά της Αγγλίας, πρέπει να γίνει ένας δικτάτορας της εξωτερικής πολιτικής;”
(Αύριο θα ανεβάσω τη μετάφραση του πρώτου μέρους.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...