Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

«Συνεχίζουμε την αντίσταση μας για πλήρη εκδίκηση. Είμαι στη Λιβύη, ζωντανός και λεύθερος» - ο γιος του Καντάφι


O Σαΐφ αλ-Ισλάμ Kadhafi, γιος του ηγέτη της Λιβύης Moamer Kadhafi, σχηματίζει το σύμβολο της νίκης.
(Φωτογραφία AFP / Imed Lamloum)

Ο γιος και  προφανής κληρονόμος του συνταγματάρχη Καντάφι, Σαΐφ αλ-Ισλάμ, είναι ακόμα στη Λιβύη. Είναι ελεύθερος και θα συνεχίσει την αντίσταση, ο ίδιος υποστήριξε σε ομιλία του στους υποστηρικτές του που μεταδόθηκε από Arrai τηλεοπτικό κανάλι της Συρίας, πιστό στο Λίβυο ηγέτη.
“Συνεχίζουμε την αντίσταση μας. Είμαι στη Λιβύη, είμαι ζωντανός, ελεύθερος και σκοπεύω να πάω μέχρι το τέλος και να εκδικηθώ” λέει στο κανάλι της Ρωσίας "RIA Novosti" πρακτορείο ειδήσεων και σε ένα συριακό κανάλι το Σάββατο το βράδυ.
Νωρίτερα αντιφατικές εκθέσεις εμφάνιζαν τον Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι να έχει είτε σκοτωθεί ή συλληφθεί στη δυτική πόλη της Λιβύης Zliten και ήταν στα χέρια του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της χώρας.
Ο “Νείλος” της Αιγύπτου τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, ότι είχε καταφέρει να διαφύγει από τη Σύρτη και βρήκε καταφύγιο στην έρημο.
Σύμφωνα με το RIA Novosti, ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι έχει πάρει ήδη την υποστήριξη των φυλών πιστών στον πατέρα του, ο οποίος υποσχέθηκε να καταπολεμήσει τη σημερινή κυβέρνηση και να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία του συνταγματάρχη και του Mutassim γιου του. Μερικοί εμπειρογνώμονες θεωρούν τώρα ότι η Λιβυκή σύγκρουση θα μπορούσε πλέον να παραταθεί και να μετατραπεί από μια πολιτική σύγκρουση, σε ένα αγώνα μεταξύ εθνοτήτων.
Τριάντα εννέα ετών ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ είναι ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ήταν υπεύθυνος στις δημόσιες σχέσεις και έπαιζε διπλωματικό ρόλο στην κυβέρνηση. Πήρε δυτική μόρφωση και είναι το πιο αναγνωρίσιμο επίσημο πρόσωπο της Λιβύης, συχνά θεωρείται ως διάδοχος του συνταγματάρχη και πιθανός μεταρρυθμιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...