Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Μόσχα: Μαζική διαδήλωση


Κομμουνιστικό Κόμμα στην ηγεσία της διαμαρτυρίας του λαού της Ρωσίας

Μόσχα: Μαζική διαδήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος για την υπεράσπιση της εθνικής επιλογής  . 
“Ο Πούτιν να παραιτηθεί!” “Για να προστατέψουμε το μέλλον μας, στις Προεδρικές εκλογές!”

12/6/2011 2:20 Μιχαήλ Σουρκόφ. Φωτογραφίες από τον Σεργκέι Σεργκέγιεφ. Υπηρεσία Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος.
__________________________________
Χιλιάδες ακτιβιστές και υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος που διαφωνούν με το αποτέλεσμα των εκλογών, που επιβλήθηκε η "Ενωμένη Ρωσία", συγκεντρώθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου στο πάρκο Novopushkinsky για την προστασία των αποτελεσμάτων της πραγματικής βούλησης του λαού.
Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα όλοι οι άνθρωποι συνέρρεαν και συγκεντρωνοταν στην πλατεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών που ήρθαν ηταν από την νεολαία.
Να μην υστερεί σε σχέση με άλλα παραδοσιακά κόμματα των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος - τουλάχιστον χίλια OMON έφτασαν με λεωφορεία στην πλατεια  Πούσκιν και απέκλεισαν την πλατεία και την περιοχή της σε ένα στερεό δακτύλιο. “Πιθανά, έχουν συγκέντρωση η "Ενωμένη Ρωσία” - αστειεύτηκε ένας από τους διαδηλωτές.
***
Η συνεδρίαση άνοιξε από τον πρώτο γραμματέα του Κομμουνιστικόυ Κόμματος VF Rashkin της Μόσχας.
Αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ενεργό συμμετοχή τους στις εκλογές, ο Valery ανακοίνωσε προκαταρκτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Στην υγεια σας ευχηθηκε και χαιρετησε με ένα μήνυμα για ένα υψηλό Κομμουνιστικό Κόμμα και ακολουθησαν κραυγές "Πούτιν παραιτήσου!" - Είπε και δυο λόγια για το 49,46 τοις εκατό της «Ενωμένης Ρωσίας».
VF Rashkin είπε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα, παρ 'όλα τα ξάρτια του Πούτην, πρόσθεσε ότι ανεβηκαμε σημαντικά σε 37 περιφέρειες της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε πολλές μεγάλες πόλεις - από το Ταϊγάνιο προς Βλαδιβοστόκ - το Κομμουνιστικό Κόμμα κέρδισε περισσότερες ψήφους από ό, τι η "Ενωμένη Ρωσία".
«Πρώτα η "Ενωμένη Ρωσία" πήρε στις περιοχές των λιγότερο από 40 τοις εκατό, και των φορέων αυτών μείον 26», - δήλωσε ο VF Rashkin, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το φυσικό αποτέλεσμα του “κόμματος της εξουσίας”.
"Οι αξιωματούχοι έταξαν θαύμα στη Ρωσία, δήλωσε, ότι ενώ οι απατεώνες και οι κλέφτες πήραν την απάντησή τους" - είπε ο VF Rashkin.
***
Η επικεφαλής του κλάδου της Μόσχας της Ένωσης γυναικών "Η Ελπίδα της Ρωσίας" JM Balewa είπε οτι συνέχισαν να υπόκεινται οι εκπαιδευτικοί νοθεία. "Εκείνοι που συμμετείχαν στην απάτη - δεν είναι εκπαιδευτικοί. - Υπήρχαν ομάδες των εκπαιδευτικών που στάθηκε μέχρι το τέλος, για να υποστηριξουν την αλήθεια, ακόμα κι αν ήταν στην πιο δυσχερή θέση”.
"Η ελπίδα και η πίστη πεθαίνει τελευταία. Θα πολεμήσουμε και θα κερδίσουμε! "- Αναφώνησε στο συμπέρασμα, η Jeanette...
***
Ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στη φατρία Δούμας της Μόσχας, AE Klychkov απευθυνόμενος στο ακροατήριο είπε: “Δεν ξέρω γιατί η ψήφος του καθένα σε αυτή τη χώρα προς την "Ενωμένη Ρωσία", ψηφίζει αυτούς τους "καρουζέκλσκι" (καρουζέλ το λούνα παρκ) ψηφίζουν αυτούς που δημιούργησαν την μηχανή επεξεργασίας των ψηφοδελτίων μας!
Ο A.E. Klychkov σημειώνει ότι οι παρατηρητές από το Κομμουνιστικό Κόμμα δέχτηκαν μεγάλη πίεση και εναντίον τους απειλές καθώς και πολλοί εκδιώχθηκαν από τις θέσεις της ψηφοφορίας στα εκλογικά τμήματα. Αλλά "επέζησαν".
“Σήμερα πρέπει να πούμε ότι αυτές οι εκλογές - δεν είναι νόμιμες!”,
"Η πόλη έχει αποκλειστεί από τα ΜΑΤ με εξοπλισμό, εχουν κατεβάζει τις ειδικές δυνάμεις του στρατού που περιπολούν γύρω", συνέχισε ο A.E. Klychkov. Αυτό είναι δημοκρατία; Αυτό είναι πραγματικές εκλογές;"
"Εμείς δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε αυτές τις εκλογές! "Ο Αντρέι, επισημαίνοντας ότι, "όπως και πριν από 70 χρόνια, οι πρόγονοί μας νίκησαν τους φασίστες στη Μάχη της Μόσχας και τώρα πρέπει να κυνηγήσουμε αυτούς τους απατεώνες και κλέφτες από την κυβέρνηση, μέσω των δικαστηρίων, τις εκλογές και κύρια στο δρόμο."
«Για να προστατέψουμε το μέλλον μας! Κατά την εκλογή του Προέδρου να τους δώσουμε την απάντηση»! Έκλεισε την ομιλία του ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στη φατρία της Μόσχας Δούμα.

18 σχόλια:

Λευτέρης-Δικαίος είπε...

Για άλλη μία φορά να σε συγχαρώ για τη δουλειά σου. Αναφέρομαι ειδικότερα στις 3 τελευταίες αναρτήσεις σου (εκλογές στη Ρωσία οι δύο, κατάρριψη κατασκοπευτικού αεροσκάφους των ΗΠΑ στο Ιράν), χωρίς να σημαίνει αυτό ότι άλλες αναρτήσεις σου υστερούν. Έχουν, όπως λένε, «προστιθέμενη αξία» για την πληροφόρησή μας ή, πιο απλά, προσθέτουν κάτι ακόμη στην πληροφόρηση που συνήθως βρίσκουμε. Να είσαι καλά, και καλή πρόοδο στο σχολείο σου.

Λευτέρης-Δικαίος είπε...

...αεροσκάφους των ΗΠΑ στο Ιράν η τρίτη)...
Αυτά παθαίνει όποιος βιάζεται. Σκοντάφτει!

TRASH είπε...

Αφού συμφωνήσω με τον Λευτέρη για την πολύ καλή και χρήσιμη πληροφοριακά δουλειά που κάνεις, να προσθέσω και δύο πράγματα για την καλύτερη κατανόηση του κειμένου.
1)Οι ΟΜΟΝ ("...τουλάχιστον χίλια OMON έφτασαν με λεωφορεία στην πλατεια Πούσκιν και απέκλεισαν την πλατεία και την περιοχή της σε ένα στερεό δακτύλιο...") είναι οι ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις του υπουργείου εσωτερικών. Κάτι σαν κομάντος εσωτερικής καταστολής. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα για να κάνουμε σύγκριση.
2)Οταν μιλάμε για το ΚΚΡΟ καλό θα είναι να διευκρινίζουμε πως παρά τα σύμβολα του (που στην Ρωσία εξακολουθούν να φέρουν πολύ μεγάλη συναισθηματική φόρτιση), με το ΚΚΕ π.χ. ...καμμία σχέση! Οι θέσεις τους είναι κάπου μεταξύ ΣΥΝ και Κουβέλη, αν πρέπει να βρούμε αναλογίες.

Κομμουνιστής είπε...

Λύση δεν ήταν η απολιτίκ αποχή που πρότεινε το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας.Και στις Προεδρικές εκλογές αν δεν στηρίξει το Ζιουγκάνοφ θα είναι δεκανίκι του Πούτιν.

Και όχι σύντροφε το ΚΚΡΟ δεν είναι κάτι μεταξύ ΣΥΝ και Κουβέλη.Αυτό που είπες ήταν κοτσάνα.Γιατί αν δεν μπορείς να δεις τις ιδιαιτερότητες της Ρωσίας (όπως πχ της Κύπρου) εθελοτυφλείς.

faros είπε...

Η μεγαλύτερη νοθεία του καθεστώτος Πούτιν, ήταν ο ετσιθελικός αποκλεισμός από τις εκλογές του ΚΕΚΡ !

Επίσης να συμπληρώσουμε ότι το ΚΚΡΟ (του ... πολύ Ζιουγκάνοφ) απέρριψε την πρόταση του ΚΕΚΡ να συμπεριληφθούν υπόψηφιοί του στα ψηφοδέλτια του ΚΚΡΟ, ώστε να υποστηριχτεί και από τους συνεπείς Κομμουνιστές το ΚΚΡΟ !
Ως εκ τούτου, το ΚΕΚΡ, κάλεσε τον λαό σε αποχή, η οποία αυξήθηκε κατά 3,6 % σε σχέση με το 2007.

Τώρα οι διαδηλώσεις που γίνονται στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις, μάλλον για τα ... μάτια του κόσμου γίνονται κατά τη γνώμη μου !
Μου θυμίζουν ... έλληνες "αγανακτισμένους" !!!

Και για να είμαι σαφής.
Τι ζητάν οι διαδηλωτές ;
Ξανά εκλογές ;
Αλλά, με το ίδιο καλπονοθευτικό σύστημα, με τους ίδιους αποκλεισμούς ;
Τι θα αλλάξει αν ξαναγίνουν εκλογές;

Ένας Ρώσος ... Παπαδήμος, ίσως ;

υ.γ.: Παρ΄όλες τις ενστάσεις μου, να υπογραμμίσω κι εγώ με τη σειρά μου το πόσο υπέροχο είναι το άρθρο που σχολιάζω. Πλούσιο και μεστό και κατατοπιστικό.

mikiskke είπε...

Το “Κ”ΚΡΟ δεν είναι καν απολειφάδι ενός Κομμουνιστικό Κόμματος νέου τύπου. Επιδίδεται σε τελετουργίες αγιοποιήσεων, μνημόσυνων προσπαθώντας να αποσπάσει μερίδιο από την αίγλη ενός άλλοτε ένδοξου και γεμάτο κατακτήσεις για ολόκληρη την ανθρωπότητα παρελθόν.
Η μόνιμη άρνηση της ταξικής πάλης από το εν λόγω γραφειοκρατικό μόρφωμα μόνο λύπηση προκαλεί για το εδώ και αρκετές δεκαετίες κατ όνομα Κομμουνιστικό. Το «δε θα πειραχθούν οι πλούσιοι» και το «δεν πρόκειται να γίνει εμφύλιος πόλεμος στη Ρωσία» είναι η μόνιμη επωδός του προέδρου του “Κ”ΚΡΟ, προκαλώντας δονήσεις στο μαυσωλείο του Βλαδίμηρου.
Ο υπονομευτικός του ρόλος στην ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος (από συνδικάτα, σωματεία μέχρι οργανώσεις και μαζικούς φορείς) μόνο έκπληξη δεν προκαλεί για ένα δήθεν “Κ”κ που το 1998 πρόσφερε χέρι βοηθείας στο αστικό πολιτικό σύστημα συμμετέχοντας από τη θέση του αντιπροέδρου στην κυβέρνηση Πριμακόφ. «καταφέρε να βγάλει τη χώρα από την άκρη του γκρεμού» δήλωσε για ακόμη μια φορά γεμάτος περηφάνια ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, που αυτός και το μόρφωμά του κατέχουν τα πρωτεία αποριζοσπαστικοποίησης των λαϊκών συνειδήσεων. Ξέχασε φυσικά να αναφέρει ότι η «λύση» δόθηκε με την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος μεταφέροντας, όπως άλλωστε σε κάθε καπιταλιστική κρίση, τα βάρη στους εργαζόμενους.

Στο πλήρως διαχειριστικό προεκλογικό του πρόγραμμα το “Κ”ΚΡΟ μιλάει για εθνικοποίηση των πρώτων υλών και για εξαγορά από το κράτος κάποιων ιδιωτικών επιχειρήσεων που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν δημόσια περιουσία. Με άλλα λόγια εάν το “Κ”ΚΡΟ κατείχε την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία (εκεί τα εναποθέτει όλα) ο ρωσικός λαός μέσω του κρατικού κορβανά θα εξαγόραζε κάποιες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αυτές δηλαδή που συγκροτήθηκαν μέσω της ιδιοποίησης της απλήρωτης δουλειάς των Ρώσων εργαζομένων από τους κεφαλαιοκράτες. Θα τις αγόραζε δηλαδή δυο φορές! Φανταστείτε αυτές να ήταν κάποιες από τις 70 χιλ και πλέον (!) επιχειρήσεις που ξεπουλήθηκαν μετά την αντεπανάσταση. Τότε ο ρωσικός λαός σε ένα διάστημα είκοσι ετών θα τις είχε πληρώσει τρεις φορές !

Όλα αυτά (εξαγορά κάποιων ιδιωτικών επιχειρήσεων που θα λειτουργούν εντός καπιταλιστικού περιβάλλοντος (!), εθνικοποίηση πρώτων υλών) κατά το σάπιο ΚΥΡΙΩΣ στη κορυφή “Κ”ΚΡΟ θα εξασφαλίσουν μια «αξιοπρεπή ζωή» για το ρωσικό λαό.

Από την μεριά το ΚΕΚΡ καμιά απολιτίκ στάση δεν κράτησε. Και πώς να κρατήσει μια τέτοια στάση όταν το εν λόγω κόμμα είναι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ.
Είναι τοις πάσο γνωστό ότι:
1ον: Για τη συμμετοχή στις εκλογές, αλλά και για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης το ΚΕΚΡ - ΕΚΚ συγκρότησε το Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας (ΡΟΤ - ΦΡΟΝΤ), μαζί με άλλες μικρότερες πολιτικές δυνάμεις και ταξικά συνδικάτα. Ωστόσο, και αυτή η προσπάθεια για 6 συνεχόμενες φορές είχε την άρνηση του υπουργείου Δικαιοσύνης να επικυρώσει το «Μέτωπο» ως «πολιτικό κόμμα», ώστε αυτό να μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές.

2ον: Η ηγεσία του ΚΚΡΟ αρνήθηκε να κατεβεί στις εκλογές μαζί με το ΚΕΚΡ - ΕΚΚ καθώς και με τις εργατικές οργανώσεις, ενώ αρνήθηκε να εντάξει στα εκλογικά ψηφοδέλτια του κόμματος εκπροσώπους των νέων ταξικών εργατικών συνδικάτων.

Υ. Γ: Οι τοποθετήσεις, περί δικαστηρίων και εκλογών ως μοναδική φιλολαϊκή λύση, η μονομερής στόχευση του πολιτικού προσωπικού της εκεί άρχουσας τάξης και η αταξική προσέγγιση της έννοιας της δημοκρατίας από τον ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ του “Κ”κ στην Δούμα Klychkov σε κάνουν να αναρωτιέσαι:
Αυτοί οι άνθρωποι πατάνε στην Κόκκινη Πλατεία και δεν λιώνουν οι σόλες των παπουτσιών τους;

Gekoudi είπε...

@Λευτέρης-Δικαίος Κύριε Λευτέρη, είναι τιμή για μένα να δέχομαι επαινετικά σχόλια από εσάς. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς, Γιώργος.

Gekoudi είπε...

@trash Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. 1ον: Για τους ΟΜΟΝ, συμφωνώ απολύτως μαζί σας, έτσι είναι και το έχω αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μου.
2ον: Δε συμφωνώ, με την απλούστευσή που κάνετε εξομοιώνοντας το ΚΚΡΟ με τον Κουβέλη. Είναι σα να τρώμε σαρδέλες με λουκούμια. Γνωρίζω τις θέσεις του κόμματός μας, αλλά η κατάσταση στην πρώην Σοβιετική Ένωση είναι ακόμα θολή. Ο Κουβέλης δεν είναι ένα κόμμα Εξουσίας. Δεν έχει σφυροδρέπανο, ούτε στο site του και φωτογραφίες του Ιωσήφ Βισσαριόνοβιτς Στάλιν. Είναι υπέρ της ΕΕ, κλπ. Ο Ζιουγκάνοφ μπορεί να εκφράζει κάποιες θέσεις που ακούγονται σε μας παράξενα, αλλά να μην ξεχνάμε ότι είναι ένα κόμμα σε μια χώρα που γεννήθηκε ο Σοσιαλισμός. Κάπου αναφέρει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα με δικαστήρια κλπ. και στο τέλος λέει "στους δρόμους". Αν κάνουμε την απλούστευση να συγκρίνουμε με την Ελλάδα, είναι σαν να ζητάμε εμείς μετά τις εκλογές από τα αστικά δικαστήρια δικαίωση. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή, έχουμε μια εξέγερση. Έτσι φτάνουν σε μας οι ειδήσεις. Τώρα, εγώ προσωπικά πιστεύω ότι στις Προεδρικές που έρχονται θα νικήσει ο Ζιουγκάνοφ. Και αυτό δεν είναι κακό για το Ρώσικο λαό. Ανοίγει προοπτικές. Το κουκλοθέατρο του Πούτιν πρέπει να πάρει τέλος. Η συνέχεια επί της οθόνης.

Συντροφικούς χαιρετισμούς, Γιώργος.

Κομμουνιστής είπε...

Αλλο πράγμα η κριτική και άλλο η ισοπέδωση των πάντων ! Αγνοείτε κύριοι την Ρωσική πραγματικότητα με αυτά που γράφετε.Θέλετε εμφύλιο πόλεμο σε μια χώρα με χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές ; Βρισκόμαστε στο 2011 και όχι στο 1917.Το ΚΚΡΟ έχει μια ρεαλιστική πρόταση για απαγκίστρωση από την δικτατορία που θέλει να επιβάλλει η Δύση στην Ρωσία. Αν δεν θέλει το ΚΚΕ το ΚΚΡΟ να το δηλώσει στην 13η συνάντηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων στην ΑΘήνα.Μην κάνετε εύκολη κριτική από τον καναπέ σας.Γιατί το ΚΚΡΟ είναι περισσότερο κομμουνιστικό κόμμα από ότι το ΑΚΕΛ στην Κύπρο.Για το ΑΚΕΛ έχετε άλλη γραμμή συντρόφια ; Με ευκολία λέτε ότι η αποχή αυξήθηκε επειδή το ΚΕΚΡ απείχε.Μα είστε σοβαροί; Η νοθεία ρύθμισε και το 2007 την αποχή και τώρα.Οι εκλογές ήταν μια φάρσα.Ο Γιέλτσιν παλιά ,ο Πούτιν τώρα καθορίζει ποια κόμματα θα πάρουν μέρος στις εκλογές.Το ΚΚΡΟ όταν δημιουργήθηκε έπρεπε να αποφασίσει αν θα είναι στην παρανομία ή αν θα στηθεί έτσι ώστε να μην μείνει εκτός πολιτικής σκηνής.Κάποτε το ΚΚΕ ήταν παράνομο και αναγκαζόταν να πάρει μέρος μέσω της ΕΔΑ.

Συνεπείς κομμουνιστές υπάρχουν στο ΚΚΡΟ πολλοί περισσότεροι από ότι υπήρχαν το 80 στο ΚΚΣΕ που υποστήριζε τυφλά το ΚΚΕ.

Το ξεχνάτε αυτό σύντροφοι ;

O Ζιουγκάνοφ μπορεί να είναι κακός ηγέτης, ή μπορεί να παίζει το παιχνίδι του.Θα κριθεί από την ιστορία.Αλλά κακοί ηγέτες για την Σοβ. Ένωση ήταν όλοι μετά τον Λένιν και τον Στάλιν.Όπως κακούς ηγέτες είχε και το ΚΚΕ.ΝΑ θυμηθώ τον Φαράκο ;

Gekoudi είπε...

@Κομμουνιστής Αν και ανώνυμο το σχόλιό σας θα το απαντήσω.
1ον) Δε συμφωνώ ότι το ΚΕΚΡ έχει απολιτίκ θέση για αποχή, γιατί είναι ένα κόμμα που έχει πολύ καλές θέσεις και είναι δικαίωμά του να μην ακολουθήσει ή να ακολουθήσει το καλπονοθευτικό σύστημα που επικρατεί αυτόν τον καιρό στη Ρωσία. Πιστεύω στις Προεδρικές πρέπει να υποστηρίξει το ΚΚΡΟ, αλλά αν δεν το κάνουν εκεί αυτό οι σύντροφοι, είναι δικό τους θέμα και δεν θα είναι πούλημα.
2ο) Συμφωνώ μαζί σου ότι το ΚΚΡΟ δεν είναι ΣΥΝ και Κουβέλης και υπό κάποιες συνθήκες θα μπορούσε να βοηθήσει στην υπόθεση της παλινόρθωσης του σοσιαλισμού στη ΕΣΣΔ. Πιστεύω ότι τα μέλη του είναι κομμουνιστές που από κει μέσα ελπίζω να βγει κάτι καλύτερο. Σίγουρα είναι μαζικό και ακολουθείται από την εργατική τάξη της Ρωσίας σε σχέση με το ΚΕΚΡ, που έχει επαναστατικές θέσεις, χωρίς οπαδούς όμως. Άρα κατά το Λένιν ποιο είναι το κόμμα που εκφράζει την εργατική τάξη;

Χαιρετούρες, Γιώργος.

Παράκληση: Κάνε ένα λογαριασμό στο google, για να γράφεις σχόλια, γιατί έτσι ανώνυμα είναι σα να τα γράφω εγώ μόνος μου και να τα απαντάω.

Gekoudi είπε...

@faros Η μεγαλύτερη νοθεία του καθεστώτος Πούτιν ήταν η αλλαξοτέτοια με το χειρότερο απ' αυτόν Μεντβέντεφ. Σαφώς και είναι καλπονοθευτικό το σύστημα που επικράτησε.
Το ΚΚΡΟ απέρριψε την πρόταση του ΚΕΚΡ, γιατί έτσι έκρινε η ΚΕ του. Για μένα κακώς. Αλλά, δε θα αποφασίζω εγώ. Όμως, η κριτική του ΚΕΚΡ στο ΚΚΡΟ είναι μπόλικη. Οπότε, είναι σαν τελευταία στιγμή το ΚΚΕ (μ-λ) να ζητά από το ΚΚΕ εκλογική συνεργασία. Θα τους πούμε να πάνε στην ουρά να περιμένουν ή να μπουν ένας ένας στις ΚΟΒες.
Από την αποχή λίγα συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε, έως και ότι η γραμμή του ΚΕΚΡ έπεσε στο κενό. Για τις διαδηλώσεις που λέτε, εγώ δεν ξέρω που οδηγούνται και από πού καθοδηγούνται. Σίγουρα οι νέοι επαναστατούν κατά του καθεστώτος Πούτιν. Τώρα, τα ΚουΚουΡουΜουΠου αν καταφέρουν να μαζέψουν τα βρακιά τους και να δώσουν μία ξεκάθαρη πολιτική κατεύθυνση στη Ρωσική εργατική τάξη, θα έχουμε σίγουρα ένα χαρμόσυνο νέο. Προσωπικά, πιστεύω και ελπίζω, πως η αρκούδα ξυπνάει. Ελπίζω να μην αλλάζει πλευρό στον ύπνο της.

ΥΓ: Η αρκούδα εννοείται ότι δεν είναι του Πούτιν.

Συντροφικούς χαιρετισμούς, Γιώργος.

Gekoudi είπε...

@mikiskke
Αν δεν είναι τρολιά το κατεβατό που μου γράφετε, γιατί έτσι το κόβω θα μπω στον κόπο να σας απαντήσω αύριο όμως γιατί γράφω διαγώνισμα χημεία και πρέπει να την πέσω για ύπνο.

Χαιρετούρες Γιώργος

aimsare είπε...

Αδερφούλη keep up the good work αλλά ύπνο γρήγορα γιατί έχεις σχολείο αύριο!! Χαιρετούρες :)

Gekoudi είπε...

@Κομμουνιστής
Λέτε αλήθειες και μισές αλήθειες. Σίγουρα το 17 δεν είναι 11 αλλά ο τρόπος για να πάρεις την εξουσία δεν άλλαξε, όπερ; ο Ζιουγκάνοφ θα τετραγωνίσει τον κύκλο; Όχι φυσικά.
Πάντως είναι ενδιαφέρουσες και χρήσιμες οι συγκρίσεις σας και οι απόψεις σας.
Αλλά, δεν καταπίνεται το ότι ο σ. Χριστόφιας γιόρτασε με την Μέρκελ και τον Νικολά την πτώση του τείχους.
Κακώς κάνετε κρητική στο ΚΚΕ για την συνάντηση που αυτές της μέρες οργανώνει στην Αθήνα. Είναι μια πράξη παγκόσμιας εμβέλειας είναι η ελπίδα του κόσμου είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα του σημερινού ΚΚΕ. Ίσος το μεγαλύτερο.

ΥΓ. Ελπίζω να έχουμε εξελίξεις στην Ρωσία πριν από τις ΗΠΑ.
ΥΓ. Σας ξαναλέω να κάνετε ένα λογαριασμό για να σχολιάζετε.

Gekoudi είπε...

@aimsare Dear sister, thank you for your support. Very nice to meet you for telling me that I have school tomorrow. I have a test in Chemics and I have great hopes for myself, as I studied for more than 20 hours. My Chemics teacher is nearly left. Many greeting to the Italian comrades.

Buona notte sorela.

TRASH είπε...

@gekoudi:
Νομίζω πως ακριβώς επειδή το ΚΚΡΟ είναι ο συνεχιστής μιας μακριάς παράδοσης, και ο φορέας πολύ πλούσιων εμπειρειών σοσιαλιστικής οικοδόμησης, όχι απλά δικαιούμαστε, αλλά είμαστε και υποχρεωμένοι να σηκώνουμε τον πύχη της κριτικής μας πολύ ψηλά. Για τα σφυροδρέπανα και τον Στάλιν, καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε πως στην Ρωσία χρησιμοποιούνται μέχρι και από ...εθνικιστές! Εκεί αυτά τα πράγματα έχουν και μεγάλους καθαρά πατριωτικούς συμβολισμούς, που διαφέρουν από τους ανάλογους στην Ελλάδα π.χ.
@Κομμουνιστής:
Κάνοντας σούμα αυτά που λέτε, καταλαβαίνουμε πως:
1)Το 2011 δεν είναι 1917 για γίνονται επαναστάσεις και άλλα μοβόρικα τέτοια. Προφανώς τα μονοπώλεια θα μας παραδώσουν οικιοθελώς τα μέσα παραγωγής, μόλις κατακτήσουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφεία. Διορθώστε με εάν σας παρερμήνευσα.
2)Βάση του παραπάνω το ΚΚΡΟ και το ΑΚΕΛ είναι ...κομμουνιστικά (δηλαδή μαρξιστικά-λενινιστικά) κόμματα!
3)Στην Ρωσία σήμερα υπάρχουν περισσότεροι κομμουνιστές από ότι υπήρχαν επί ...ΕΣΣΔ! ("...Συνεπείς κομμουνιστές υπάρχουν στο ΚΚΡΟ πολλοί περισσότεροι από ότι υπήρχαν το 80 στο ΚΚΣΕ που υποστήριζε τυφλά το ΚΚΕ..."). Δεν μπορώ να το τσεκάρω, αλλά ακούγεται κάπως. Επιπλέον το ΚΚΕ έχει κάνει την αυτοκριτική του για την υποστήριξη των θέσεων του ΚΚΣΕ την δεκαετία του '80. Γιατί επανέρχεται το ζήτημα;
4)Την σύγκριση μιας μεγάλης ιμπεριαλιστικής δύναμης όπως η Ρωσία, με την ...Κύπρο(!)που η μισή σχεδόν είναι υπό κατοχή(!!), νομίζω πως δικαιούμαι να την προσπεράσω στα γρήγορα.
5)Μπερδεύονται οι διεθνείς σχέσεις μεταξύ "αδελφών (κατά παράδοση) κομμάτων", με την πολιτική κριτική που δεν είναι μόνο θεμιτή αλλά και αναγκαία. Πολύ σκληρότερη κριτική έχει γίνει από το ΚΚΕ στο ΚΚ ΕΠΑ(εκεί να δεις "ιδιεταιρότητες") ή το ΚΚ Κίνας π.χ., από ότι στο ΚΚΡΟ ή το ΑΚΕΛ...

Gekoudi είπε...

@Trash
Συμφωνώ μαζί σας. Απαιτητικοί είμαστε όχι από το ΚΚΡΟ αλλά και από τον ίδιο το Ρώσικο λαό.
Αλλά τα σύμβολα εκεί είναι εκτός από κομματικά και πατριωτικά, εθνικά αλλά εθνικιστικά λίγο δύσκολα και αυτή την εποχή, δεν θα έλεγα ότι στην Ρωσία είναι από το συρμό. Αυτοί που τα χρησιμοποιούν μάλλον ξέρουν τι συμβολίζουν.

TRASH είπε...

Κάποιες ενδιαφέρουσες απόψεις, ΚΑΙ από ανθρώπους που ζουν στην Ρωσία εδώ:
http://erodotos.wordpress.com/2011/12/05/rossia-ekloges-2011/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...