Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Διακοπές Χριστουγέννων


Προχθές το βράδυ - ξημερώματα, παγώσαμε. Διακοπές. Αλλεπάλληλες διακοπές. Στο απόλυτο σκοτάδι βρέθηκαν ο Κολινδρός και τα πέριξ.
-- Και προχτές όλη την ημέρα δ-ι-α-κ-οπές ρεύματος ανά 10 λεπτά. Στον Κολινδρό το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο, όλη μέρα χιόνιζε. Χρονιάρες μέρες, να γιορτάσει ο κόσμος τα Χριστούγεννα και κάποιοι στη ΔΕΗ το χαβά τους. Διακοπές Χριστουγέννων. Ο Κολινδρός χωρίς ρεύμα 8 ώρες. 
-- Εγκαταλελειμμένο τοπίο θύμιζε το κέντρο του χωριού μας.
-- Το μεσημέρι θα “έρθει το ρεύμα”, έλεγε η ΔΕΗ!
Ντροπή και αίσχος είναι αυτό που συνέβαινε στο Κολινδρό προχτές το βράδυ, για χιλιοστή φορά. Πριν τα χαράματα, όλο το χωριό είχε βυθιστεί στο σκοτάδι. Οι κάτοικοι περίμεναν ώρα με την ώρα να έρθει το ρεύμα. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν από -4 εως +1, χωρίς καλοριφέρ και κλιματιστικά, χωρίς internet και τηλεόραση, χωρίς φως και κουζίνα για μαγείρεμα, οι κάτοικοι νομίζαμε ότι ζούμε στην εποχή του 1930.  Δεκαοχτώ διακοπές μέτρησα και χαμηλή τάση με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι οικολογικές λάμπες και οι ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές. Μια δεκαετία αυτή η γραμμή από το Γιδά δεν επισκευάστηκε; Και αφού φταίει η γραμμή τότε γιατί ο εργολάβος έρχεται για διακοπές στον Κολινδρό; Στο Νο 1050, περισσεύουν από αγένεια και θράσος, καθώς κλείνουν το τηλέφωνο χωρίς να μας ενημερώσουν για το τι συμβαίνει. Και από ότι ακουγεται ειναι και του πολιτισμού φανταστείτε να μην ήταν.
Είναι δυνατόν εν έτη 2011 και παραμονές Χριστουγέννων να μένει ένας ολόκληρος οικισμός χωρίς ρεύμα; Χωρίς φως και θέρμανση; Με θερμοκρασίες υπό του μηδενός;
Οι ηλικιωμένοι του Κολινδρού είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων.
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! Το τρένο μας μάρανε.
Είστε αδικαιολόγητοι, κύριοι της ΔΕΗ. Ειδικά οι υπεύθυνοι.
Με την παραμικρή κακοκαιρία δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα. Αν είχε ρίξει 1 μέτρο χιόνι, δηλαδή, πότε θα είχε ρεύμα ο Κολινδρός; Με τον καινούριο χρόνο;
Πού είστε; Κάνει κρύο;
Ντροπή σας.
Κύριε Χρυσοχοϊδη, με τις συνεχόμενες αυξήσεις στους λογαριασμούς, σε περίοδο πείνας, πού είστε;
Στις πρωτοκλασσάτες περιοχές των μεγαλουπόλεων (Κολωνάκι, Βόρεια Προάστια ή Τσιμισκή και Πανόραμα) θα είχε κοπεί το ρεύμα πάνω 8 ώρες; Φυσικά όχι! Εκεί “βρωμάει η δουλειά”. Κι αν κοβότανε θα πέφταν κεφάλια. Εκεί γιατί δεν κόπηκε το ρεύμα ΠΟΤΕ; Μήπως οι πλούσιοι το πληρώνουν περισσότερο / κιλοβατώρα;
Αλλά ο Κολινδρός, βλέπεις, είναι εγκαταλελειμμένος στην μοίρα του, στη ΔΕΗ θα μέναμε;
Τίποτα δεν λειτουργεί εδώ;
Συνήθως κυριαρχεί ο ζαμανφουτισμός και πανωτουρλισμός;
Κύριε Υπερκομματικέ Δήμαρχε του Κολινδρού πού είσαι; Πού είναι η “Δυνατή Βόρεια Πιερία” που ονόμασες την παράταξή σου για να μαζέψεις τα ψηφαλάκια;
“Μπαλαντέζα από τη Συγκρού” έπρεπε να φέρεις! Υπερβάλλω αλλά έτσι είναι! Αλλά θα μου πει κανείς εδώ στον Κολινδρό αν πιεις νερό, χρόνια τώρα, απ’ τη βρύση θα τρέχεις για imodium.
-Ανεύθυνοι, των ΔΕΗ, ΟΤΑ, ΕΛΤΑ,  και όλα σε …ΠασοΝουΔούΛαο.
-Υπεύθυνοι, των Φορέων, Ορέων, Ορίων, Ωραίων, ζαμανφουτέων και όλων σε …έων.
-Υπεύθυνοι, και ανεύθυνοι, των Δημαρχείων, των υπερνομαρχίων, των περιφεριαρχείων, των κουρείων και όλων σε …  αρχείων.
Προσέξτε! Προκαλείτε! Προσέξτε…
Η οργή του κόσμου για τα προβλήματα που δημιουργείτε και διαιωνίζετε, θα φανεί.
Προτείνω εξώδικη διαμαρτυρία στην ΔΕΗ για αποζημιώσεις. Όσοι ενδιαφέρονται, να δημιουργήσουν μια επιτροπή.
 = = = = = = \/ = = = = = = ===================================================
Διακοπές ηλεκτροδότησης στον Κολινδρό
Το μεγάλο αυτό πρόβλημα που δημιουργήθηκε, είχε σαν αποτέλεσμα, την μαζική καταστροφή ηλεκτρονικών συσκευών – ηλεκτρικών συσκευών του χωριού μας, καθώς επίσης επέδρασε ανασταλτικά οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση του τζίρου, όλων ανεξαιρέτως των επαγγελματιών του Κολινδρού, χωρίς να υπολογίσουμε την καταστροφή ευπαθών προϊόντων (γάλατα, παγωτά, ψάρια, κρέατα, τυροκομικά, γιαούρτια, αυγά,  κ.λ.π.), υλικά τα οποία μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε εφόδια διαμαρτυρίας των κατοίκων που μαστίζονται από την πολιτική του μνημονίου no 15 και κάτι ψιλά, που αλλοιώθηκαν και κατεστράφησαν, λόγω των συνεχών πολύωρων διακοπών του ρεύματος.
  Γνωρίζοντας την οικονομική ζημιά που υπέστησαν οι επαγγελματίες του Κολινδρού, ρωτώ την Υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θα προτείνει στη ΔΕΗ, σε ένδειξη κατανόησης της ζημιάς που προκάλεσε, να αποζημιώσει τους επαγγελματίες του Κολινδρού, με απαλλαγή πληρωμής των λογαριασμών, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα; Προτίθεται η Δ.Ε.Η. να αποζημιώσει τους επαγγελματίες, όπως πρότεινα να προτείνει.

Για το μεγάλο πρόβλημα των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ, πρέπει να γίνουν εξής ενέργειες:
1) Σύσκεψη φορέων στο Δήμο,
2) ενημέρωση από τους υπεύθυνους της ΔΕΗ και βάσει των στοιχείων που προέκυψαν να προτείνουμε ενέργειες που έπρεπε να ακολουθηθούν ώστε να αντιμετωπιστεί το ήδη υπάρχον αλλά και το διαφαινόμενο πρόβλημα της έλλειψης συνεχούς ηλεκτροδότησης. Να επισημάνουμε την ανάγκη να τεθεί το χωριό σε πλήρη επιφυλακή, να γίνει προσπάθεια παράκαμψης των γραφειοκρατικών διαδικασιών για να έρθει πιο γρήγορα η ΔΕΗ που θα κάνει την επιδιόρθωση των αγωγών, την ανάκληση τυχόν ατόμων που κατέχουν κύρια πόστα στην αντιμετώπιση κρίσεων  και την έκδοση και κυκλοφορία ωραρίου διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος.
Το πρόβλημα έχει γίνει αφόρητο και έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την επιβίωση των κατοίκων.
3) να συγκληθεί έκτακτο ΔΣ και κοινή σύσκεψη Δημάρχου και  Επαγγελματιών του Κολινδρού, Αιγινίου. Εκεί να εξεταστεί η διαμορφωμένη κατάσταση και ακολούθως το ΔΣ να πάρει απόφαση να κινηθεί νομικά εναντίον της ΔΕΗ.
Να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά της ΔΕΗ και παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία.
Να διατάξει ο Εισαγγελέας επείγουσα προανακριτική εξέταση σαν συνέπεια της μηνυτήριας αναφοράς μας.
Να συμμετέχουμε και να εκθέσουμε τις απόψεις μας στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας που θα έχει θέμα τις διακοπές της ΔΕΗ.
Αγαπητοί συγχωριανοί, αυτήν την ώρα φαίνεται το πρόβλημα να έχει εξομαλυνθεί, οι μέρες όμως που πέρασαν είχαν αδιαμφισβήτητες επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση όλων μας.
Αδιάκοπα μηνύματα και εισηγήσεις από όλους να σταλούν ώστε να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από τους υπεύθυνους.
Σε αυτήν την προσπάθειά μας να ζητήσουμε νομική βοήθεια από τα νομικά τμήματα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πιερίας, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ενώ να υπάρξει συνεργασία και με την νομική υπηρεσία του Δήμου.
Από εσάς ζητώ ο καθένας σας να κάνει έναν αρχικό υπολογισμό των ζημιών και να τις καταγράψει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΝ: Εχουμαι και λέμαι: Το "Χ" (CHI) το βρίκαμαι πρόσφατα στο CERN της Ελβετίας (λεφτά όμως δεν βρίκαμαι στην Ελβετία!!), το "Ψ" (PSI) το βρίκαμαι και αυτό ... αναγκαστικά δια μέσου της ΔΥΝΑΤΗΣ οικονομίας μας, τώρα μας υπολοίπεται το "Ζ" !! Που θα πάει που θα βγει, θα το βρούμαι και αυτό ! Και έτσι θα έχουμαι και τους 3 ΑΞΟΝΕΣ του ... ΚΑΡΤΕΣΙΑΝΟΥ ΤΡΙΔΙΑΣΤΑΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΧΨΖ)!! ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ, κυκλοφορούν Καρτεσιανά τριδιάστατα συστήματα με ... 2 Αξόνες, ως επί το πλείστον τα ονόματα τους αρχινούν από το "ΠΑΠΑ...", όπως λόγου χάριν: Παπάρας, Παπάρια, Παπατζίδες, .... ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ !
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Είτε σας αρέσει είτε όχι, σαυτήν την Χώρα, ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ της ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ και ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ σαυτήν την Χώρα βασίζονται στο τρίπτυχο: Ανθελληνισμός, Εφιαλτισμός και Σατανισμός ! Την Χώρα αυτή την ΚΡΑΤΟΥΝ στην ΖΩΗ μόνο το φιλότιμο των Ελλήνων, του Ελληνικού Λαού ! Αυτό το βοθρόδες τρίπτυχο των ΘΕΣΜΩΝ, επιζεί με της πλάτες των ΞΕΝΟΝ, φτιάχνωντας και πολιτικές βοθροπαράγκες της ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ, του ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΛΛΗΝΑ/Ελληναράδες (Σιωνιστική αντίληψη-ΜΗ Ελληνική) και άλλα ξένα μη ταυτόσημα με την Ελληνική μας Παιδεία! ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ και ως προέκταση αντικειμένικα εκ συναγωγής (μουσική ορολογία) οι ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ των ΘΕΣΜΩΝ, διέπωνται από ΚΑΘΑΡΑ-ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ που τα εφαρμόζουν στην πράξη (απόδειξη: Το σήμερα είναι προέκταση του χθές), δικαιολογίες για τους Λειτουργούς των ΘΕΣΜΩΝ δεν πρέπει να υπάρχουν και ούτε υπάρχουν! ΜΕΤΟΧΟΙ και ΣΥΝΜΕΤΟΧΟΙ στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΛΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΙ ! ΜΗΝ ΡΩΤΑΤΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΝΑ ΡΩΤΑΤΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ !!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ !!! Η άλλη (η ... "κλασική) ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ !!! ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!

Gekoudi είπε...

Περιττό να πω στους αναγνώστες του blog ότι ο φίλος μας πιο πάνω είναι τρολλ. Και μάλιστα αποτυχημένο. Απόδειξη αποτελεί η λίστα που έκανα με τα σάιτ που έχει κοπυπαστάρει τις ασυναρτησίες του. Μούφα τρολλ. Φίλε, προσπάθησε. Έχεις δρόμο μπροστά σου.
http://topontiki.gr/article/27464
http://aristeripolitiki.blogspot.com/2011/12/blog-post_30.html
http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/m-n2.html
http://press-gr.blogspot.com/2011/12/blog-post_2994.html
kapistri.blogspot.com/2011/12/blog-post_4231.html
Κλπ κλπ κλπ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...