Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Διακοπές Χριστουγέννων


Προχθές το βράδυ - ξημερώματα, παγώσαμε. Διακοπές. Αλλεπάλληλες διακοπές. Στο απόλυτο σκοτάδι βρέθηκαν ο Κολινδρός και τα πέριξ.
-- Και προχτές όλη την ημέρα δ-ι-α-κ-οπές ρεύματος ανά 10 λεπτά. Στον Κολινδρό το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο, όλη μέρα χιόνιζε. Χρονιάρες μέρες, να γιορτάσει ο κόσμος τα Χριστούγεννα και κάποιοι στη ΔΕΗ το χαβά τους. Διακοπές Χριστουγέννων. Ο Κολινδρός χωρίς ρεύμα 8 ώρες. 
-- Εγκαταλελειμμένο τοπίο θύμιζε το κέντρο του χωριού μας.
-- Το μεσημέρι θα “έρθει το ρεύμα”, έλεγε η ΔΕΗ!
Ντροπή και αίσχος είναι αυτό που συνέβαινε στο Κολινδρό προχτές το βράδυ, για χιλιοστή φορά. Πριν τα χαράματα, όλο το χωριό είχε βυθιστεί στο σκοτάδι. Οι κάτοικοι περίμεναν ώρα με την ώρα να έρθει το ρεύμα. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονταν από -4 εως +1, χωρίς καλοριφέρ και κλιματιστικά, χωρίς internet και τηλεόραση, χωρίς φως και κουζίνα για μαγείρεμα, οι κάτοικοι νομίζαμε ότι ζούμε στην εποχή του 1930.  Δεκαοχτώ διακοπές μέτρησα και χαμηλή τάση με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι οικολογικές λάμπες και οι ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές. Μια δεκαετία αυτή η γραμμή από το Γιδά δεν επισκευάστηκε; Και αφού φταίει η γραμμή τότε γιατί ο εργολάβος έρχεται για διακοπές στον Κολινδρό; Στο Νο 1050, περισσεύουν από αγένεια και θράσος, καθώς κλείνουν το τηλέφωνο χωρίς να μας ενημερώσουν για το τι συμβαίνει. Και από ότι ακουγεται ειναι και του πολιτισμού φανταστείτε να μην ήταν.
Είναι δυνατόν εν έτη 2011 και παραμονές Χριστουγέννων να μένει ένας ολόκληρος οικισμός χωρίς ρεύμα; Χωρίς φως και θέρμανση; Με θερμοκρασίες υπό του μηδενός;
Οι ηλικιωμένοι του Κολινδρού είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων.
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ! Το τρένο μας μάρανε.
Είστε αδικαιολόγητοι, κύριοι της ΔΕΗ. Ειδικά οι υπεύθυνοι.
Με την παραμικρή κακοκαιρία δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα. Αν είχε ρίξει 1 μέτρο χιόνι, δηλαδή, πότε θα είχε ρεύμα ο Κολινδρός; Με τον καινούριο χρόνο;
Πού είστε; Κάνει κρύο;
Ντροπή σας.
Κύριε Χρυσοχοϊδη, με τις συνεχόμενες αυξήσεις στους λογαριασμούς, σε περίοδο πείνας, πού είστε;
Στις πρωτοκλασσάτες περιοχές των μεγαλουπόλεων (Κολωνάκι, Βόρεια Προάστια ή Τσιμισκή και Πανόραμα) θα είχε κοπεί το ρεύμα πάνω 8 ώρες; Φυσικά όχι! Εκεί “βρωμάει η δουλειά”. Κι αν κοβότανε θα πέφταν κεφάλια. Εκεί γιατί δεν κόπηκε το ρεύμα ΠΟΤΕ; Μήπως οι πλούσιοι το πληρώνουν περισσότερο / κιλοβατώρα;
Αλλά ο Κολινδρός, βλέπεις, είναι εγκαταλελειμμένος στην μοίρα του, στη ΔΕΗ θα μέναμε;
Τίποτα δεν λειτουργεί εδώ;
Συνήθως κυριαρχεί ο ζαμανφουτισμός και πανωτουρλισμός;
Κύριε Υπερκομματικέ Δήμαρχε του Κολινδρού πού είσαι; Πού είναι η “Δυνατή Βόρεια Πιερία” που ονόμασες την παράταξή σου για να μαζέψεις τα ψηφαλάκια;
“Μπαλαντέζα από τη Συγκρού” έπρεπε να φέρεις! Υπερβάλλω αλλά έτσι είναι! Αλλά θα μου πει κανείς εδώ στον Κολινδρό αν πιεις νερό, χρόνια τώρα, απ’ τη βρύση θα τρέχεις για imodium.
-Ανεύθυνοι, των ΔΕΗ, ΟΤΑ, ΕΛΤΑ,  και όλα σε …ΠασοΝουΔούΛαο.
-Υπεύθυνοι, των Φορέων, Ορέων, Ορίων, Ωραίων, ζαμανφουτέων και όλων σε …έων.
-Υπεύθυνοι, και ανεύθυνοι, των Δημαρχείων, των υπερνομαρχίων, των περιφεριαρχείων, των κουρείων και όλων σε …  αρχείων.
Προσέξτε! Προκαλείτε! Προσέξτε…
Η οργή του κόσμου για τα προβλήματα που δημιουργείτε και διαιωνίζετε, θα φανεί.
Προτείνω εξώδικη διαμαρτυρία στην ΔΕΗ για αποζημιώσεις. Όσοι ενδιαφέρονται, να δημιουργήσουν μια επιτροπή.
 = = = = = = \/ = = = = = = ===================================================
Διακοπές ηλεκτροδότησης στον Κολινδρό
Το μεγάλο αυτό πρόβλημα που δημιουργήθηκε, είχε σαν αποτέλεσμα, την μαζική καταστροφή ηλεκτρονικών συσκευών – ηλεκτρικών συσκευών του χωριού μας, καθώς επίσης επέδρασε ανασταλτικά οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση του τζίρου, όλων ανεξαιρέτως των επαγγελματιών του Κολινδρού, χωρίς να υπολογίσουμε την καταστροφή ευπαθών προϊόντων (γάλατα, παγωτά, ψάρια, κρέατα, τυροκομικά, γιαούρτια, αυγά,  κ.λ.π.), υλικά τα οποία μπορούν να μετατραπούν εύκολα σε εφόδια διαμαρτυρίας των κατοίκων που μαστίζονται από την πολιτική του μνημονίου no 15 και κάτι ψιλά, που αλλοιώθηκαν και κατεστράφησαν, λόγω των συνεχών πολύωρων διακοπών του ρεύματος.
  Γνωρίζοντας την οικονομική ζημιά που υπέστησαν οι επαγγελματίες του Κολινδρού, ρωτώ την Υπουργό Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, θα προτείνει στη ΔΕΗ, σε ένδειξη κατανόησης της ζημιάς που προκάλεσε, να αποζημιώσει τους επαγγελματίες του Κολινδρού, με απαλλαγή πληρωμής των λογαριασμών, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα; Προτίθεται η Δ.Ε.Η. να αποζημιώσει τους επαγγελματίες, όπως πρότεινα να προτείνει.

Για το μεγάλο πρόβλημα των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ, πρέπει να γίνουν εξής ενέργειες:
1) Σύσκεψη φορέων στο Δήμο,
2) ενημέρωση από τους υπεύθυνους της ΔΕΗ και βάσει των στοιχείων που προέκυψαν να προτείνουμε ενέργειες που έπρεπε να ακολουθηθούν ώστε να αντιμετωπιστεί το ήδη υπάρχον αλλά και το διαφαινόμενο πρόβλημα της έλλειψης συνεχούς ηλεκτροδότησης. Να επισημάνουμε την ανάγκη να τεθεί το χωριό σε πλήρη επιφυλακή, να γίνει προσπάθεια παράκαμψης των γραφειοκρατικών διαδικασιών για να έρθει πιο γρήγορα η ΔΕΗ που θα κάνει την επιδιόρθωση των αγωγών, την ανάκληση τυχόν ατόμων που κατέχουν κύρια πόστα στην αντιμετώπιση κρίσεων  και την έκδοση και κυκλοφορία ωραρίου διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος.
Το πρόβλημα έχει γίνει αφόρητο και έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την επιβίωση των κατοίκων.
3) να συγκληθεί έκτακτο ΔΣ και κοινή σύσκεψη Δημάρχου και  Επαγγελματιών του Κολινδρού, Αιγινίου. Εκεί να εξεταστεί η διαμορφωμένη κατάσταση και ακολούθως το ΔΣ να πάρει απόφαση να κινηθεί νομικά εναντίον της ΔΕΗ.
Να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά της ΔΕΗ και παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία.
Να διατάξει ο Εισαγγελέας επείγουσα προανακριτική εξέταση σαν συνέπεια της μηνυτήριας αναφοράς μας.
Να συμμετέχουμε και να εκθέσουμε τις απόψεις μας στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας που θα έχει θέμα τις διακοπές της ΔΕΗ.
Αγαπητοί συγχωριανοί, αυτήν την ώρα φαίνεται το πρόβλημα να έχει εξομαλυνθεί, οι μέρες όμως που πέρασαν είχαν αδιαμφισβήτητες επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση όλων μας.
Αδιάκοπα μηνύματα και εισηγήσεις από όλους να σταλούν ώστε να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από τους υπεύθυνους.
Σε αυτήν την προσπάθειά μας να ζητήσουμε νομική βοήθεια από τα νομικά τμήματα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πιερίας, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ενώ να υπάρξει συνεργασία και με την νομική υπηρεσία του Δήμου.
Από εσάς ζητώ ο καθένας σας να κάνει έναν αρχικό υπολογισμό των ζημιών και να τις καταγράψει.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κατερίνη: Εκδήλωση για τον Μπρεχτ

Η εκδήλωση είχε επιτυχία ως προς θέμα, το περιεχόμενο και τη συμμετοχή.

Η εκδήλωση για τον ΜΠΕΡΛΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ οργανώθηκε από το Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Πιερίας
Κατερίνη στις 16 Δεκέμβρη.


Ο δάσκαλος Σάββας έκανε καλή δουλειά με το video!

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΙΡΑΚ: Ποιοί είχαν τα όπλα μαζικής καταστροφής;



Ένα άρθρο από το Associated Press που το μετέφρασα πρόσφατα, που δεν χρειάστηκε να το αλλάξω ως προς το περιεχόμενό του. Με λίγο κριτική σκέψη είναι άκρως κατατοπιστικό και επίκαιρο. Πολλά από αυτά που λέει προσωπικά δε συμφωνώ, ωστόσο περιέχει αλήθειες και ομολογίες Αμερικανών αξιωματούχων.
Στην αρχή, όλα φαινόταν απλά: ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν, καταστροφή των δήθεν όπλων μαζικής καταστροφής και κτίσιμο των θεμελίων μιας φιλοδυτικής κυβέρνησης στην καρδιά του αραβικού κόσμου.
Αποτέλεσμα: Σχεδόν 4 .500 Αμερικανικές και πάνω από 100.000 Ιρακινές ζωές, ο στόχος για αργότερα, τώρα είναι απλά να βγούν - και αφήνουν πίσω τους μια χώρα όπου η δημοκρατία έχει τουλάχιστον μια ευκαιρία, όπου το Ιράν δεν κυριαρχεί και όπου οι συνθήκες μπορεί να μην είναι καλές για αυτό, αλλά “αρκετά καλές.”
Ακόμη και οι μετριοπαθείς στόχοι μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά φιλόδοξοι αφού οι αμερικανικές δυνάμεις φύγουν και το Ιράκ αρχίσει να χαράξει τη δική του πορεία. Πώς οι Ιρακινοί θα πορευτούν για τα επόμενα χρόνια, η ιστορία τους θα καθορίσει το πώς  θα δικάσουν έναν πόλεμο που έγινε από την πιο πολιτικά αμφιλεγόμενη στην αμερικανική ιστορία.
Η ανατροπή του Σαντάμ ήταν το εύκολο μέρος. Τηλεοπτικές εικόνες από τις μέρες που ακολούθησαν την 20ή Μαρτίου 2003, με την έναρξη του πολέμου έκαναν την εμφάνιση συγκρούσεις σχετικά ανώδυνες, όπως ένα συγκεκριμένο είδος ταινιών του Χόλιγουντ: Αμερικανικά ταγκς τρεχοντας σε όλες τη ζοφερές και χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πεδιάδες του Ιράκ, τεράστιες εκρήξεις, κροτάλισμα όπλων στη Βαγδάτη στο "σοκ και δέος", βομβαρδισμοί και το άγαλμα του Σαντάμ να πέφτει κάτω από το βάθρο του.
Αλλά οι Αμερικανοί μόλις συγκρούστηκαν με την πολύπλοκη πραγματικότητα της αλλοδαπής κοινωνίας, που λίγοι από αυτούς γνώριζαν ή κατανοούσαν. Ποιοι μεσίτες ήταν στην εξουσία; Ο Αγιατολάχ ο επικεφαλής των σουνιτών; Ποια ήταν τα σωστά κουμπιά για να τα πατήσουν; Η Αμερική είχε δικές της ιδέες για το “νέο Ιράκ”. Μήπως οι περισσότεροι Ιρακινοί δεν είχαν μερίδιο;
Μέρος ή οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν είχαν ποτέ ακούσει για το 2002, όπως για την σφαγή της Φαλούτζα και το κολαστήριο Αμπού Γκράιμπ, έγιναν όμως λέξεις της καθημερινότητάς τους. Ο Σαντάμ συνελήφθη εννέα μήνες μετά την εισβολή. Ο πόλεμος συνεχίστηκε όμως για άλλα οκτώ χρόνια. Τα όπλα μαζικής καταστροφής δεν βρέθηκαν ποτέ. Και το Ιράκ στράγγισε δισεκατομμύρια από τα ταμειακά διαθέσιμα της Αμερικής καθώς και πόροι εκτράπησαν στο Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν και η Αλ Κάιντα ανέκαμψαν μετά την ήττα τους κατά την εισβολή του 2001.

Κατά τους πρώτους μήνες, εχθρός της Αμερικής ήταν κυρίως σουνίτες θυμωμένοι για την απώλεια της εξουσίας και του κύρους, όταν έπεσε ο προστάτης τους Σαντάμ. Το Σεπτέμβριο του 2007, στην πιο αιματηρή χρονιά για τα στρατεύματα των ΗΠΑ, σιίτες πολιτοφύλακες - μέρος μιας κοινότητας που στράφηκε κατά του Σαντάμ - ήταν υπεύθυνοι για τα τρία τέταρτα των επιθέσεων στην περιοχή της Βαγδάτης που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν Αμερικανοί, σύμφωνα με τον τότε - Νο2 διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, ο υπολοχαγό Γεν. Ρέι Οντιέρνο.
Ο Σαντάμ δεν είχε ανεχθεί την Αλ Κάιντα. Με τον Σαντάμ εκτός και τη χώρα στο χάος, η Αλ Κάιντα στο Ιράκ έγινε μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη με το προνόμιο του κινήματος του τρόμου, στο σχέδιο τους οι μαχητές από τη Βόρεια Αφρική προς την Ασία για έναν πόλεμο μέσω βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας και δολοφονιών, αν και με χαμηλότερη ένταση.
Δεδομένου ότι τα αμερικανικά στρατεύματα ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από την 31 Δεκεμβρίου, αφήνουν πίσω τους μια χώρα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τη βία, με στενότερους δεσμούς με τις ΗΠΑ από ό, τι ο Σαντάμ όμως ακόμα πολύ μακρυά από αυτό που οραματίστηκε η Ουάσιγκτον. Η επιρροή του Ιράν βρίσκεται σε άνοδο. Μία από τις λίγες θετικές εξελίξεις από την αμερικανική άποψη - μια “δημοκρατική κατοχή” - απέχει πολύ από την ασφάλεια.
___
Fallujah
Αναγνωρίζοντας τα λάθη τους, οι ΗΠΑ μάλλον θα έβλεπαν τι έρχεται. Μέχρι το 2003, αντιπαλότητες και μίση μεταξύ των κοινοτήτων, που τροφοδοτούνταν από χρόνια καταστολής του Σαντάμ κατά των Κούρδων και των Σιιτών, ήταν μπύρα κάτω από το καπάκι μιας κλειστής κοινωνίας που έσμιξε στα συντρίμμια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εξουσία του τρόμου του Σαντάμ κράτησε όλα αυτά τα πάθη κάτω από το καπάκι. Σηκώνοντας το καπάκι οι ΗΠΑ, έγινε έκρηξη. Αφαιρώντας τον Σαντάμ, άρχισε μια νέα μάχη για την εξουσία που ο ανατραπείς ηγέτης και το κόμμα Μπάαθ μονοπωλούσαν εδώ και δεκαετίες.
Μετά από τη μέρα που το άγαλμα του Σαντάμ σύρθηκε κάτω στη Βαγδάτη, οι ΗΠΑ κανονισαν αυτό που υποτίθεται ότι ήταν μια συνάντηση συμφιλίωσης στην σιιτική ιερή πόλη Νατζάφ, στην οποία συμμετέχουν εξέχοντες κληρικοί από την πλειοψηφία της σιιτικής αίρεσης που ανυπομονούν για ένα κυρίαρχο ρόλο στο Ιράκ μετά την κατάρρευση της Σουνιτικής κυριαρχίας του Σαντάμ.
Ένας από αυτούς ήταν Abdul-Majid al-Khoie, γιος ενός σεβαστού Αγιατολάχ. Ο Al-Khoie είχε καταφύγει στη Βρετανία κατά τη διάρκεια της καταστολής του Σαντάμ εναντίον των σιιτών μετά τον Πόλεμο του Κόλπου το 1991. Τώρα ο ίδιος και οι άλλοι κληρικοί επέστρεψαν στο Ιράκ, απελευθερωμένοι από τον “ζυγό” του Σαντάμ. Πλησιάζοντας ο Αl-Khoie σε ένα τζαμί, το πλήθος τον κατακλύζει. Τον κατακρεούργησαν σε μια επίθεση που σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται ο Muqtada Αλ Σαντρ, ένας σιιτική συναδέλφός του κληρικός.
Στη Βαγδάτη, εν τω μεταξύ, όχλοι λεηλάτησαν και έκαψαν ένα μεγάλο μέρος της πόλης όπως λένε σαστισμένοι στρατιώτες των ΗΠΑ που ήταν παρόντες.
“Πράγματα γίνονται”, περίφημη φράση που είπε ο τότε υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Donald H. Rumsfeld εκείνη την εποχή. "Και είναι ακατάστατα τα πράγματα, και η ελευθερία είναι προχειροφτιαγμένη, και οι ελεύθεροι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κάνουν λάθη, και να διαπράττουν εγκλήματα και να κάνουν κακά πράγματα. Επίσης, είναι ελεύθεροι να ζήσουν τη ζωή τους και κάνουν θαυμάσια πράγματα. Και αυτό είναι που πρόκειται να συμβεί εδώ."
Μέσα σε λίγους μήνες, οργισμένοι σουνίτες είχαν πάρει τα όπλα για να αντισταθούν σε αυτό που είδαν ως ένα πούλημα των Σιιτών στους Αμερικανούς. Οι τάξεις τους είχαν ενισχυθεί από πρώην στρατιώτες, ο βιοπορισμός των οποίων είχε αφαιρεθεί όταν οι Αμερικανοί, σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τους σιίτες και τους Κούρδους ηγέτες, εξαφάνισαν τους στρατιωτικούς του Σαντάμ.
Τον Αύγουστο του 2003, ένα τεράστιο φορτηγό βόμβα κατέστρεψε την έδρα του ΟΗΕ, σκοτώνοντας τον αρχηγό της αποστολής, τον αναπληρωτή του και άλλους 20 ανθρώπους. Δύο μήνες αργότερα, ρουκέτες χτύπησαν το κατειλημμένο από Αμερικανούς Ξενοδοχείο Rasheed στην Πράσινη Ζώνη, σκοτώνοντας έναν Αμερικανό αντισυνταγματάρχη και τραυματίζοντας 17 άτομα. Ένας από τους αρχιτέκτονες του πολέμου, που επισκέπτονταν σαν αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ο Πολ Γούλφοβιτς, μόλις που δραπέτευσε τραυματισμένος.
Έγινε σαφές: Η Αμερική ήταν σε μια μακρά και σκληρή μάχη. Η θριαμβευτική σκηνή του αγάλματος του Σαντάμ θα αντικατασταθούν από νέες εικόνες: Κατακρεουργημένοι Αμερικανοί να κρέμονται από μια γέφυρα στη Φαλούτζα και στρατιωτικά οχήματα να τυλίγονται στις φλόγες, τρομοκρατημένοι όμηροι να κοιτάζουν μια βιντεοκάμερα στιγμές πριν από τον αποκεφαλισμό τους και τη σημαία να ντύνει τα φέρετρα τους που βρίσκονται σε ανοιχτούς τάφους, καθώς και τους γέρους γονείς και νέες χήρες να κλαίνε για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
___
Οι Αμερικανοί έφτασαν με δική τους ατζέντα για το νέο Ιράκ. Αυτό πάντα οι Ιρακινοί το είχαν στο μυαλό τους.
Phillip J. Dermer, ένας τώρα-συνταξιούχος συνταγματάρχης των ΗΠΑ που έχει επιστρέψει στο Ιράκ σαν επιχειρηματίας, πήγε το καλοκαίρι του 2003, για να συμβάλλει στη συγκρότηση ενός συμβουλίου πόλης στη Βαγδάτη.
Η ιδέα ήταν να δοθεί στους Ιρακινούς μια γρήγορη γεύση δημοκρατίας, ενώ ζητήματα, όπως το σύνταγμα και οι εθνικές εκλογές θα εκπονηθούν αργότερα.
Μετά από μήνες προετοιμασίας, το Συμβούλιο εξελέγη και μπήκε στην πρώτη σειρά της επιχειρηματικής του δραστηριότητας: Προς έκπληξη των Αμερικανών, ένας εκπρόσωπος του Αλ-Σαντρ τέθηκε επικεφαλής για να αλλάξει το όνομα της σιιτικής παραγκούπολης στην ανατολική Βαγδάτη από Σαντάμ Σίτι σε Σαντρ Σίτι στην τιμήν του πατέρα του, ιερέα, που δολοφονήθηκε από τους οπαδούς του έκπτωτου καθεστώτος. Το μέτρο πέρασε ομόφωνα.
Ο Dermer και οι συνεργάτες του περίμεναν μια ψηφοφορία για κάτι σαν ένα νέο προϋπολογισμό για το νερό. Για τον Dermer ήταν ένα σήμα. Οι Ιρακινοί είχαν τις δικές τους προτεραιότητες.
"Τόσο επικεντρωθήκαμε στο να οργανώσουμε αυτό το Συμβουλίο και στο να σηκώνουμε τα χέρια μας για να ψηφίσουμε, όταν όλο το χρόνο κάτι άλλο συνέβαινε. Εμείς δεν είχαμε επίγνωση και δεν το αντιληφθήκαμε», είπε.
Οι Αμερικανοί θα μάθουν σύντομα οτι οι Ιρακινοί πρωτίστως ενδιαφέρονται να προωθήσουν τις δικές τους θρησκευτικές ή εθνοτικές ομάδες σε βάρος των άλλων.
___
Όλο και περισσότερο, οι σουνίτες μαχητές στοχεύουν όχι μόνο τα στρατεύματα των ΗΠΑ αλλά και τους σιίτες του Ιράκ.
Σιίτες που αρχικά συγκρατήθηκαν και δεν αντέδρασαν. Ο ανώτατος κληρικός τους, ο Μεγάλος Αγιατολάχ Αλί αλ-Σιστανί, θέλησε να συγκρατήσει τους σιίτες επικεντρωμένους στο κύριο θέμα: τον έλεγχο της πλειοψηφίας της κυβέρνησης.
Όλα αυτά άλλαξαν με το βομβαρδισμό ενός σημαντικού σιιτικού τεμένους στη Σαμάρα το Φεβρουάριο του 2006.
Η νεοσυσταθείσα σιιτική πολιτοφυλακή αντεπιτέθηκε ενάντια σε τυχαίους σουνίτες, που συχνά τους έσερναν νεκρούς τη νύχτα. Τώρα ήταν σιίτες εναντίον σουνιτών, γείτονας εναντίον γείτονα.
Η Αμερική ήταν τώρα στη μέση ενός εμφυλίου πολέμου, εν μέρει λόγω της δικής της συμπεριφοράς, παρά τις έντονες προσπάθειες από την κυβέρνηση Μπους για να αντισταθεί στην άποψη αυτή.
Στις ΗΠΑ φαινόταν συγκλονισμένοι. Απλώς το να κρατήσουν λογαριασμό για τους θανάτους ήταν μια πρόκληση, που οδηγεί σε μια περίεργη αμερικανική στρατιωτική φόρμουλα όπου όταν έβρισκαν ένα πτώμα στο δρόμο, αυτό καταγραφόταν σαν “αιρετικό” θύμα αν το μοιραίο χτύπημα ήταν στο κεφάλι. Αν πάλι το τραύμα ήταν στον κορμό, τότε μετρούσε σαν τυχαία βία.
___
Για τους Αμερικανούς πίσω στην πατρίδα, το Ιράκ δεν ήταν ένας πόλεμος με το ορόσημο της ηθικής ενίσχυσης που θα μπορούσε να δείχνει ότι υπάρχει πρόοδος. Δεν ήταν τα εξασφαλισμένα νησιά του Ειρηνικού, ούτε η ηρωική έφοδος στις παραλίες της Νορμανδίας. Δεν υπήρχαν σκηνές ευγνώμωνων αμάχων, φιλόξενων προς τους απελευθερωτές που τους ραίνουν με λουλούδια.
Αντ 'αυτού, ο πόλεμος έγινε ένα μούδιασμα του μυαλού, λιτανεία και βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και ενέδρες.
Η "Πρόοδος" ορίστηκε από τα αποτρόπαια στατιστικά στοιχεία, όπως: λιγότεροι άμαχοι βρέθηκαν σφαγμένοι σήμερα από ό, τι χθες. Σύντομα άρχισαν όλα να ακούγεται το ίδιο, μια αιματηρή, ψυχοφθόρα, "Ημέρα Hog Ground", βαρβαρότητα μετά την κτηνωδία, φαινομενικά χωρίς λόγο. Επεμβαίνουν σ’ένα χωριό, το ηρεμούν, κινούνται προς ένα άλλο, διαπιστώνοντας πως υπάρχει πάλι βία στο προηγούμενο.
Το τρίτο έτος του πολέμου, ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν τα συνόψισε στο Κογκρέσο σε μια ακρόαση: «Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι παίζουμε το παλαβό παιχνίδι του τυφλοπόντικα εδώ."
Ένας 24χρονος διμοιρίτης στο Ραμάντι εξέφρασε το ίδιο συναίσθημα με διαφορετικό τρόπο. «Κάθε φορά που βγαίνουμε, τρέχουμε», είπε σε ζωντανή σύνδεση με δημοσιογράφο Α.Press το 2006. "Αν παραμείνουμε ακίνητοι, θα μας πυροβολήσουν».
___
Η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη για τους Ιρακινούς. Ο καθένας ήταν ένας πιθανός στόχος θανάτου. Για τους Σουνίτες εξτρεμιστές, ειδικά της Αλ Κάιντα, οι σιίτες θεωρούνται τόσο εχθροί όσο οι Αμερικανοί στρατιώτες. Οι Σιίτες πολιτοφύλακες βλέπουν όλους τους σουνίτες, σαν οπαδούς του Σαντάμ έτοιμους να επαναφέρουν το παλαιό καθεστώς.
Με τέτοια διαστρεβλωμένη λογική, οι μητέρες που πάνε ψώνια για τρόφιμα σε μια αγορά ήταν εξίσου θεμιτός στόχος, όπως οι ένοπλοι, ένστολοι στρατιώτες. Βόμβες αυτοκινήτων και επιθέσεις αυτοκτονίας σκότωσαν χιλιάδες. Αδέρφια, πατέρες και αδελφοί εξαφανίστηκαν - πολλές φορές χωρίς ίχνος - που απήχθησαν από τάγματα θανάτου και πιθανώς θάφτηκαν σε ανώνυμους τάφους στην έρημο. Σχεδόν ο καθένας είχε έναν συγγενή ή στενό φίλο που έχασε τη ζωή του ή εξαφανίστηκε - περισσότεροι από 3.700 σφαγιάστηκαν κατά το μήνα Οκτώβριο του 2006 και μόνο, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Μέχρι το τέλος του 2006, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι 100.000 Ιρακινοί εγκαταλείπουν κάθε μήνα αναζητώντας άσυλο στην Ιορδανία και τη Συρία.
Ο θάνατος θα μπορούσε να έρθει ανά πάσα στιγμή: από μια βόμβα σε ένα λεωφορείο γεμάτο με πολίτες που πάνε στη δουλειά ή από ένα κέλυφος περιπλανώμενος σε ένα σπίτι που μια οικογένεια απολάμβανε ένα βραδινό γεύμα. Ή από τους ξένους. Το Σεπτέμβριο του 2007, oι εργολάβοι της Blackwater που είχαν αναλάβει τη φύλαξη αυτοκινητοπομπής στη Βαγδάτη του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών άνοιξαν πυρ εναντίον μη στρατιωτικών οχημάτων, λανθασμένα πιστεύοντας ότι ήταν υπό επίθεση. Δεκαεπτά Ιρακινοί άμαχοι έχασαν τη ζωή τους. Ένας ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ απέρριψε τις κατηγορίες δύο χρόνια αργότερα, επειδή η υπόθεση ήταν βασισμένη πάνω μαρτυρία σε αντάλλαγμα την ασυλία.
Μια ανασκόπηση από το AP τον Απρίλιο του 2009 έδειξε ότι περισσότεροι από 110.600 Ιρακινοί είχαν χαθεί λόγω της βίας που προέκυψε μετά την υπό αμερικανική ηγεσία εισβολή. Ο πραγματικός αριθμός ήταν πιθανόν υψηλότερος, επειδή πολλοί από αυτούς που αναφέρονται ως αγνοούμενοι είχαν αναμφίβολα ταφεί στο χάος του πολέμου, χωρίς επίσημα έγγραφα.
"Ήθελαν το Ιράκ να είναι ένα μοντέλο για τη δημοκρατία που πρέπει να ακολουθηθεί και από άλλες χώρες της περιοχής», είπε ένας σιίτης ιεροκήρυκας, ο Sheik Muhannad al-Bahadli, για τους Αμερικανούς τον Μάρτιο του 2007. "Κοιτάξτε τι συνέβη στο Ιράκ μετά από τέσσερα χρόνια κατοχής: ανατινάζονται παγιδευμένα αυτοκίνητα - βόμβες  και ακόμα σκοτώνονται Ιρακινοί."
___
Το 2007, η παλίρροια άρχισε να υποχωρεί, αν και οι ιστορικοί θα συζητήσουν το λόγο για χρόνια. Η αλλαγή ήταν μάλλον αποτέλεσμα της συμβολής των γεγονότων. Πολλοί σουνίτες μαχητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι χρειάζονται οι Αμερικανοί για δόλωμα κατά του «πραγματικού εχθρού» - τους σιίτες. Πολλοί αντάρτες σουνίτες αγανάκτησαν και άρπαξαν την εξουσία από την Αλ Κάιντα και δεν συμμερίζονταν το όραμά της για μια παγκόσμια τζιχάντ. Πολλοί Σιίτες αντέδρασαν κατά της βαρβαρότητας γκανγκστερισμού ορισμένων από των δικών τους Σιιτών πολιτοφυλακών. Και, τέλος, το αμερικάνικο στρατιωτικό κύμα.
Τον Ιανουάριο του 2007, ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε ότι στέλνει 30.000 επιπλέον στρατιώτες για να εξασφαλίσει τη Βαγδάτη και τις επαρχίες γύρω από αυτή. Η συζήτηση της απόσυρσης των στρατευμάτων το 2007, που ευρέως αναμενόταν, εξαφανίστηκε. Με τους Αμερικανούς να υπόσχονται και να πληρώνουν για την υποστήριξη, όλο και περισσότεροι Σουνίτες αντάρτες άλλαξαν στρατόπεδο και στράφηκαν εναντίον της Αλ Κάιντα. Οκτώ μήνες μετά την έναρξη του κύματος, ο ηγέτης της Σιιτικής πολιτοφυλακής αλ Σαντρ κήρυξε κατάπαυση του πυρός και η βία άρχισε να μειώνεται στην πρωτεύουσα.
Ο πόλεμος συνέχισε. Αλλά ο γενικός στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους, ήταν σε θέση να πει στο Κογκρέσο πως μέχρι το τέλος του έτους οι «στρατιωτικοί στόχοι» της επέμβασης θα επιτευχθούν. Οι σκεπτικιστές, συμπεριλαμβανομένου του τότε γερουσιαστή Μπαράκ Ομπάμα, αναγνώρισαν την τάση, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο δεύτερος στόχος του κύματος - δηλαδή το να επιτρέψει στους Ιρακινούς να καθιερώσουν μια σταθερή, αποτελεσματική κυβέρνηση - παρέμεινε ανεκπλήρωτος.
"Η επέμβαση πέτυχε σε εκείνες τις πτυχές όπου οι Αμερικανοί είχαν τον πλήρη έλεγχο, τις στρατιωτικές πτυχές,» δήλωσε η Marina Ottoway, διευθύντρια του προγράμματος Μέσης Ανατολής στο Carnegie Endowment για τη Διεθνή Ειρήνη. "Δεν υπήρχε καμία διάθεση για συμβιβασμό. Ακόμη δεν υπάρχει η θέληση για συμβιβασμό».

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Φονιάδες γύρω από τη Συρία!

Δολοφονικές Αμερικανικές και ΝΑΤΟικές δυνάμεις έχουν προσγειωθεί έξω από τη Συρία.Αμερικανικά στρατεύματα είναι μεταξύ των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ που έχουν ξαφνικά μυστηριωδώς προσγειωθεί στα σύνορα της Ιορδανίας και της Συρίας. Σύμφωνα με πολλές πηγές, σε διεθνές επίπεδο που έχουν επιβεβαιώσει την είδηση, αν και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έχουν λάβει εντολή να λογοκρίνουν προσωρινά την προβολή ειδήσεων γύρω από αυτή την νέα τρέλα.Οι αμερικανικές και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ με τουρκικά στρατεύματα, ενδεχομένως, να ξεκινήσουν μια επίθεση από τη βόρεια Συρία. Στην ιστοσελίδα Frog Edmond καταγγέλεται επίσης η νέα μηχανορραφία των πολεμοκάπηλων.Ένας υπάλληλος της εταιρίας Royal  Airlines Ιορδανίας που εδρεύει στο Λονδίνο έχει επίσης επιβεβαιώσει ότι, τουλάχιστον ένα αμερικανικό αεροσκάφος μεταφέρει αμερικανικά στρατεύματα στην Ιορδανία για τις τελευταίες ημέρες.Δημοσιογράφος του BBC ο John Simpson συνελήφθη και εμποδίζεται να καλύψει επιχειρήσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Συρίας  στην Τουρκία! Κάθε μεγάλη εφημερίδα στην Τουρκία καλύπτει αυτό το γεγονός. Οι Sabah και Radikal ήταν ανάμεσα σε δεκάδες και η τηλεόραση στην Τουρκία το καλύπτουν.



Η Ισλανδία αναγνώρισε την Παλαιστίνη εμείς;

Ισλανδία έγινε η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που αναγνωρίζει επισήμως το παλαιστινιακό κράτος.

Μπράβο Ισλανδία!

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Μόσχα: Η Δεκεμβριανή επανάσταση;

Μόσχα: Η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και χρόνια (βίντεο, φωτογραφίες)
Η μεγαλύτερη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στην πρόσφατη ρωσική ιστορία έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα.
Η διαμαρτυρία ενάντια στην νοθεία των αποτελεσμάτων της 4 Δεκεμβρίου στην Ρωσία. Βουλευτικές εκλογές για την εκλογή των αντιπροσώπων στην Ρωσική εθνοσυνέλευση Δούμα. Υπολογίζεται ότι προσέλευση των μεταξύ 40.000 και 50.000. Πολλοί μιλάν και για 100.000 πολίτες.













Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

«Άχρηστα τα αποτελέσματα»: Ο Γκορμπατσόφ ζητά επανάληψη της ψηφοφορίας


ΜΟΣΧΑ, 8 Δεκεμβρίου. / Itar-Tass Αναστασία Savinykh /. 
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε σήμερα την ανάγκη να συμμετάσχει σε διάλογο με αυτούς που ήταν αντίθετοι με το αποτέλεσμα και να τους δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να διαδηλώνουν.
"Όσον αφορά τις δραστηριότητες της δημοκρατίας στο δρόμο, για αυτό έχω να πω τα εξής: όταν οι άνθρωποι ενεργούν στα πλαίσια του νόμου, θα πρέπει να δικαιούνται να εκφράζουν την γνώμη τους - είπε σε μια συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Συντονιστικού Συμβουλίου του Μετώπου το “Όλοι για τη Ρωσία” και δεν πρέπει σε κανέναν να περιορίζουμε τα δικαιώματα αυτά."
Πρόσθεσε ότι "αν κάποιος παραβιάζει το νόμο και οι αρχές επιβάλουν το νόμο, απαιτούν την εκτέλεση του νόμου και αυτές με όλα τα νόμιμα μέσα."
Ο Πούτιν τόνισε ότι: “μέρος των διοργανωτών. - στρώνουν γνωστά σενάρια που οδηγούν σε δικούς τους ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς".
"Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι στη χώρα μας οι άνθρωποι δεν θέλουν την ανάπτυξη μιας κατάστασης σαν την Κιργιζία, ή το πρόσφατο παρελθόν στην Ουκρανία, - σημείωσε ο Πρωθυπουργός -. Κανείς δεν θέλει το χάος."
Ο Πούτιν είπε ότι, η βάση, η πλειοψηφία των πολιτών θέλει συνεργασία με την αντιπολίτευση. “Πρέπει να αρχίσει διάλογος με αυτούς που αντιτίθενται. Να ρυθμιστεί έτσι ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουν, χρησιμοποιώντας το συνταγματικό δικαίωμα να αποδείξουν τις απόψεις τους” - κατέληξε ο κ. Πούτιν.


ΜΟΣΧΑ, 8 Δεκεμβρίου. / ITAR-TASS /. 
5 Δεκέμβρη έγιναν παραβιάσεις
Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης 5 Δεκέμβρη έγιναν παραβιάσεις των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Αυτό αναγνώρισε στην Μόσχα ο Πρόεδρος της Δούμας Βλαντίμιρ Πλατόνοφ, ζωντανά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ της Μόσχας» και σημείωσε ότι, ειδικότερα, οι παραβιάσεις συνίσταται στο γεγονός ότι σε όσους κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα δεν επιτράπηκε η επικοινωνία με δικηγόρους. “Αυτό έχει εντοπιστεί και οι υπεύθυνοι τιμωρούνται”, - δήλωσε ο Πλατόνοφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η παρουσία στη Μόσχα στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατιωτών των εσωτερικών δυνάμεων, είναι “προληπτικά μέτρα που αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών”.


«Άχρηστα τα αποτελέσματα»: 
Ο Γκορμπατσόφ ζητά επανάληψη της ψηφοφορίας
Ο τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ δήλωσε ότι οι ρωσικές αρχές πρέπει να αναγνωρίσουν τις πρόσφατες διαδηλώσεις, να ακυρώσουν τα αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών της Κυριακής και να διενεργήσουν μια νέα εκλογή.
"Κυριολεκτικά μέρα με τη μέρα έρχονται, όλο και περισσότεροι Ρώσοι σε αμφιβολία ότι τα αναγγελθέντα αποτελέσματα των εκλογών δεν είναι ειλικρινή. Κατά την άποψή μου, οι αρχές αγνοώντας την κοινή γνώμη θα αμαυρώσουν τον εαυτό τους και θα υπονομεύσουν την κατάσταση", δήλωσε ο Γκορμπατσόφ σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
“Οι αρχές πρέπει να παραδεχτούν ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε νοθεία και απάτη και τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν δεν αντικατοπτρίζουν τις επιθυμίες των ψηφοφόρων”, δήλωσε ο Γκορμπατσόφ. "Γι 'αυτό πιστεύω ότι οι σημερινές αρχές πρέπει να πάρουν μία και μόνη απόφαση - να ακυρώσουν τα αποτελέσματα των εκλογών και διενεργήσουν μια νέα εκλογή," δήλωσε ο τελευταίος σοβιετικός ηγέτης.
=====
H Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας αναφέρει ότι οι παραβιάσεις που καταγράφηκαν ήταν ασήμαντες και δεν θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των εκλογών. 
Υποβαθμίζοντας έτσι το όργιο νοθείας που συντελέστηκε, καθώς και τον εκλογικό νόμο που είναι καλπονοθευτικός από μόνος του αποκλείοντας από την εκλογή μεγάλες πολιτικές δυνάμεις.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Μόσχα: Μαζική διαδήλωση


Κομμουνιστικό Κόμμα στην ηγεσία της διαμαρτυρίας του λαού της Ρωσίας

Μόσχα: Μαζική διαδήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος για την υπεράσπιση της εθνικής επιλογής  . 
“Ο Πούτιν να παραιτηθεί!” “Για να προστατέψουμε το μέλλον μας, στις Προεδρικές εκλογές!”

12/6/2011 2:20 Μιχαήλ Σουρκόφ. Φωτογραφίες από τον Σεργκέι Σεργκέγιεφ. Υπηρεσία Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος.
__________________________________
Χιλιάδες ακτιβιστές και υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος που διαφωνούν με το αποτέλεσμα των εκλογών, που επιβλήθηκε η "Ενωμένη Ρωσία", συγκεντρώθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου στο πάρκο Novopushkinsky για την προστασία των αποτελεσμάτων της πραγματικής βούλησης του λαού.
Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα όλοι οι άνθρωποι συνέρρεαν και συγκεντρωνοταν στην πλατεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών που ήρθαν ηταν από την νεολαία.
Να μην υστερεί σε σχέση με άλλα παραδοσιακά κόμματα των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος - τουλάχιστον χίλια OMON έφτασαν με λεωφορεία στην πλατεια  Πούσκιν και απέκλεισαν την πλατεία και την περιοχή της σε ένα στερεό δακτύλιο. “Πιθανά, έχουν συγκέντρωση η "Ενωμένη Ρωσία” - αστειεύτηκε ένας από τους διαδηλωτές.
***
Η συνεδρίαση άνοιξε από τον πρώτο γραμματέα του Κομμουνιστικόυ Κόμματος VF Rashkin της Μόσχας.
Αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ενεργό συμμετοχή τους στις εκλογές, ο Valery ανακοίνωσε προκαταρκτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Στην υγεια σας ευχηθηκε και χαιρετησε με ένα μήνυμα για ένα υψηλό Κομμουνιστικό Κόμμα και ακολουθησαν κραυγές "Πούτιν παραιτήσου!" - Είπε και δυο λόγια για το 49,46 τοις εκατό της «Ενωμένης Ρωσίας».
VF Rashkin είπε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα, παρ 'όλα τα ξάρτια του Πούτην, πρόσθεσε ότι ανεβηκαμε σημαντικά σε 37 περιφέρειες της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε πολλές μεγάλες πόλεις - από το Ταϊγάνιο προς Βλαδιβοστόκ - το Κομμουνιστικό Κόμμα κέρδισε περισσότερες ψήφους από ό, τι η "Ενωμένη Ρωσία".
«Πρώτα η "Ενωμένη Ρωσία" πήρε στις περιοχές των λιγότερο από 40 τοις εκατό, και των φορέων αυτών μείον 26», - δήλωσε ο VF Rashkin, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το φυσικό αποτέλεσμα του “κόμματος της εξουσίας”.
"Οι αξιωματούχοι έταξαν θαύμα στη Ρωσία, δήλωσε, ότι ενώ οι απατεώνες και οι κλέφτες πήραν την απάντησή τους" - είπε ο VF Rashkin.
***
Η επικεφαλής του κλάδου της Μόσχας της Ένωσης γυναικών "Η Ελπίδα της Ρωσίας" JM Balewa είπε οτι συνέχισαν να υπόκεινται οι εκπαιδευτικοί νοθεία. "Εκείνοι που συμμετείχαν στην απάτη - δεν είναι εκπαιδευτικοί. - Υπήρχαν ομάδες των εκπαιδευτικών που στάθηκε μέχρι το τέλος, για να υποστηριξουν την αλήθεια, ακόμα κι αν ήταν στην πιο δυσχερή θέση”.
"Η ελπίδα και η πίστη πεθαίνει τελευταία. Θα πολεμήσουμε και θα κερδίσουμε! "- Αναφώνησε στο συμπέρασμα, η Jeanette...
***
Ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στη φατρία Δούμας της Μόσχας, AE Klychkov απευθυνόμενος στο ακροατήριο είπε: “Δεν ξέρω γιατί η ψήφος του καθένα σε αυτή τη χώρα προς την "Ενωμένη Ρωσία", ψηφίζει αυτούς τους "καρουζέκλσκι" (καρουζέλ το λούνα παρκ) ψηφίζουν αυτούς που δημιούργησαν την μηχανή επεξεργασίας των ψηφοδελτίων μας!
Ο A.E. Klychkov σημειώνει ότι οι παρατηρητές από το Κομμουνιστικό Κόμμα δέχτηκαν μεγάλη πίεση και εναντίον τους απειλές καθώς και πολλοί εκδιώχθηκαν από τις θέσεις της ψηφοφορίας στα εκλογικά τμήματα. Αλλά "επέζησαν".
“Σήμερα πρέπει να πούμε ότι αυτές οι εκλογές - δεν είναι νόμιμες!”,
"Η πόλη έχει αποκλειστεί από τα ΜΑΤ με εξοπλισμό, εχουν κατεβάζει τις ειδικές δυνάμεις του στρατού που περιπολούν γύρω", συνέχισε ο A.E. Klychkov. Αυτό είναι δημοκρατία; Αυτό είναι πραγματικές εκλογές;"
"Εμείς δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε αυτές τις εκλογές! "Ο Αντρέι, επισημαίνοντας ότι, "όπως και πριν από 70 χρόνια, οι πρόγονοί μας νίκησαν τους φασίστες στη Μάχη της Μόσχας και τώρα πρέπει να κυνηγήσουμε αυτούς τους απατεώνες και κλέφτες από την κυβέρνηση, μέσω των δικαστηρίων, τις εκλογές και κύρια στο δρόμο."
«Για να προστατέψουμε το μέλλον μας! Κατά την εκλογή του Προέδρου να τους δώσουμε την απάντηση»! Έκλεισε την ομιλία του ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στη φατρία της Μόσχας Δούμα.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ευτελισμός των ΗΠΑ και της CIA


Αξιωματούχοι των ΗΠΑ προσπαθούν να κρυπτογραφήσουν τις πληροφορίες που έπεσαν στα χέρια του Ιράν, μετά από την πτώση ενός κατασκοπικού αεροσκάφους σε Ιρανικά εδάφη.
Χαρακτηρίζεται ως ένα τηλεκατευθυνόμενο stealth που μεταφέρει άκρως απόρρητο υλικό.  Αν και Αμερικανοί αξιωματούχοι γρήγορα αρνήθηκαν πως κάποιο αεροσκάφος συνετρίβη την περασμένη βδομάδα, εκθέσεις από το εξωτερικό αποκαλύπτουν πως ένα Αμερικάνικο αεροσκάφος πετούσε όντως πάνω από το Ιράν.
Τώρα, αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ έχουν παραδεχθεί ότι το σκάφος ήταν πραγματικά ένα μη επανδρωμένο ρομποτικό κατασκοπικό αεροσκάφος, ειδικά εξοπλισμένο με τις καλύτερες τεχνολογίες στη χώρα. Είχε επίσης μείνει μυστική η ύπαρξη του.
Το σκάφος πετούσε στο πλαίσιο μιας αποστολής συγκέντρωσης πληροφοριών για τη CIA, και αν αποκρυπτογραφηθεί η τεχνολογία του από τους Ιρανούς που το εξετάζουν, θα εκτεθούν πολύ σημαντικά και άκρως απόρρητα μυστικά της Αμερικής. "Είναι κακό - θα έχουν τα πάντα", είπε ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ μιλώντας ανώνυμα στο Los Angeles Times.
Το αεροσκάφος, ένα RQ-170 Sentinel, υπήρξε στο οπλοστάσιο της Αμερικής για πολλά χρόνια και το εμφάνισε πρώτη φορά το Πεντάγωνο το 2009. Από τότε, οι ΗΠΑ έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες για να κρατήσουν τις πραγματικές δυνατότητές του κρυφές. Οι Times προσθέτουν ότι κατέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι το σκάφος έχει τη δυνατότητα όχι μόνο για τη διεξαγωγή φωτογραφικής επιτήρησης και επιτήρησης μέσω βίντεο από πολλά μίλια στον ουρανό, αλλά εξακολουθεί να μην εντοπίζεται, αλλά μπορεί επίσης να παρακολουθεί τηλεφωνικές συνομιλίες κινητών και μπορεί να "μυριστεί" χημικές ουσίες στον αέρα, συμβάλλοντας στον εντοπισμό εργοστασίων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν επικίνδυνα συστατικά για πολύπλοκες κεφαλές.
Αν ανατρέξουμε στο Μάιο, το Sentinel είχε χρησιμοποιηθεί από τη CIA για τη διεξαγωγή μυστικής παρακολούθησης πάνω από το καταφύγιο του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Αξιωματούχοι είχαν σχεδιάσει την επιδρομή και την εκτέλεση του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα.
"Φέρει ποικιλία συστημάτων", λέει στους Times ο συγγραφέας Peter W. Singer, "για αυτούς που το χειρίζονται, είναι ένα "ορυχείο χρυσού" ".
Άλλοι γνώστες λένε ότι η απειλή είναι ελάχιστη, με την αμυντική πολιτική αναλύτρια Loren Thompson να λέει στη Times ότι "πολλές πληροφορίες για αυτό το αεροσκάφος ήδη ήταν γνωστές από ξένους αξιωματούχους"
"Ήδη είναι γνωστή η stealth τεχνολογία", προσθέτει ο John Pike, διευθυντής ενός ιστότοπου που ασχολείται με στρατιωτική έρευνα. Παρ' όλο που το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να κρατήσει το σκάφος μυστικό από τους Αμερικάνους πολίτες, εκπλησσόμαστε από το γεγονός ότι, παρά τις προσπάθειες αυτές, ακόμα και οι εχθροί της Αμερικής γνωρίζουν τις μυστικές δυνάμεις αυτού του σκάφους! Νωρίτερα αυτό το έτος, η Κίνα αποκάλυψε ότι είχε ολοκληρώσει την κατασκευή ενός μαχητικού stealth που πιστεύεται ότι έχει αναπτυχθεί με τη βοήθεια της αμερικανικής τεχνολογίας πάνω σε ένα F-117 που έπεσε στη Σερβία το 1999. Με την Κίνα να αντιτίθεται γενικά στην Αμερική και η Τεχεράνη να υποστηρίζει αυτήν την αντίθεση, οι πληροφορίες που μπορεί να αντληθούν από τα συντρίμμια του RQ-170 Sentinel θα μπορούσαν να είναι πολύ επιζήμιες για την Αμερικανική άμυνα, καθώς οι αντίπαλοι των ΗΠΑ αλληλοβοηθούνται.
Ενώ ένα κανονικό αεροσκάφος θα στριφογυρνούσε και θα συντριβόταν χωρίς να ελέγχεται αφού θα έπεφτε από εχθρικές επιθέσεις, αυτό το αεροσκάφος ιδίως πιστεύεται ότι απλώς θα έχανε επαφή με τους χειριστές του και δεδομένης της πολυπλοκότητάς του, αλώβητο προσγειώνεται με ασφάλεια. "Ο τρόπος που αυτά τα πράγματα έχουν κατασκευαστεί, είναι  πολύ σταθερά, αλλά είναι πολύ προβλέψιμα," λέει στη Jennifer Griffin του Fox News, ένας ανώτερος αξιωματούχος του στρατού των ΗΠΑ που έχει γνώσει του περιστατικού.
Ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα στην Αμερική, ωστόσο, είναι ότι το Ιράν έχει πιάσει τις ΗΠΑ στα πράσα σε μια αποστολή που υποτίθεται ότι θα γλιστρούσε στους αιθέρες της Μέσης Ανατολής, αφού αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ των εθνών εκεί. Στο CNN, ένας ανώνυμος στρατιωτικός από το Ιράν αποκαλεί το όλο θέμα ως "ένα σαφές παράδειγμα της επιθετικότητας των ΗΠΑ" και λέει πως το Ιράν είναι "απολύτως έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επίθεση."

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Πανωλεθρία του Πούτιν - Μεγάλη άνοδος και νίκη του ΚΚΡΟ

"Έτσι γεννιέται η ελευθερία"
Καλά μηνύματα για νίκη του ΚΚ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές έρχονται απ' τη Ρωσία. Στο μπλογκ μου έχω γράψει πριν περίπου 1 μήνα για αυτό.
Αφίσα του ΚΚΡΟ για τις εκλογές!
Το μαύρο μέτωπο του Πούτιν (Ενωμένη Ρωσία) που αποτελείται από ομάδα κομμάτων παρά τις μεθοδεύσεις και την εμφανή υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης και τη δυτικού τύπου προπαγάνδα που έχει εξαπολύσει οδηγήθηκε σε βαριά ήττα. Στις εκλογές της Δούμας που έγιναν σήμερα στη Ρωσία ο λαός έριξε μαύρο στον Πούτιν και στην ένωση κομμάτων του, την Ενωμένη Ρωσία. Πρώτο ενιαίο κόμμα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε ανθρώπους της ΟΜΟΝ (κάτι σαν ΕΚΑΜ ή SWAT της Αμερικής), δηλαδή λακέδες του Πούτιν με τρίχρωμες σημαίες του τσάρου στα περιβραχιόνια, που επιτέθηκαν στη συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος και οι σύντροφοι τους απομονώσαν. Βλέπουμε βετεράνους να τους λοιδορούν.
10.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Μόσχας διαμαρτυρόμενοι για νοθευμένο εκλογικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με το site του ΚΚΡΟ "Αυτό είναι χαρακτηριστικό μικρο-εγκληματιών, ασυνείδητων υπαλλήλων, αστυνομικών του Πούτιν, του κοινού ποινικού δικαίου. Στη θέση της Σοβιετικής Πολιτοφυλακής και των δυνάμεων του Υπουργείου Εσωτερικών, έχουν μπει ρουφιάνοι με τρίχρωμα περιβραχιόνια μαλλιάδες αστυνομικοί. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να τους εξηγήσουν ότι πρέπει να αλλάξουν τακτική.


Το κοινοβουλευτικό αποτελέσματα έχει δημιουργήσει στους πολίτες μια οργισμένη διάθεση. 
Η Μόσχα βλέπει πλήθη μέχρι 20.000 να κατεβαίνουν στους δρόμους. Πάνω από 300 έχουν συλληφθεί, σε εκθέσεις του RIA (ειδησεογραφικό πρακτορείο Novosti).
Η αστυνομία έχει μετρά τους διαδηλωτές 2.000, αλλά εκτιμήσεις λένε για 10.000 ή και 20.000 άτομα.
Οι συμμετέχοντες φυσώντας σφυρίχτρες και φωνάζοντας (REUTERS / Anton Golubev).
" Ντροπή!" φώναζε το πλήθος.
Οι διαδηλωτές υποστήριξαν, ότι το κόμμα Ενωμένη Ρωσία, είχε στημένα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Εν τω μεταξύ, καθώς η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή έχει κάνει σχεδόν καταμέτρηση του, η Ενωμένη Ρωσία έρχεται με σχεδόν 49,9 τοις εκατό.
Η αστυνομία είχε ήδη αποκλεισμένη την περιοχή από μακριά για την συγκέντρωση, στην οποία μόνο 700 άνθρωποι είχαν το δικαίωμα να συγκεντρωθούν. Καθώς η ροή των ανθρώπων αυξήθηκε, η οριοθετημένη περιοχή ξεχείλισε και τα πλήθη ξεχυνόταν στις γειτονικές περιοχές. Όταν άρχισαν να πληθαίνουν, η αστυνομία άρχισε να συλλαμβάνει τους διαδηλωτές:


Εκτενές ρεπορτάζ αύριο. Έχω σχολείο δυστυχώς το πρωί. Το απογεματάκι τα χαμπέρια.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Όχι ψέματα στα social media


Έχει γίνει της μόδας αυτές τις μέρες μεταξύ των μορφωμένων στη μεσαία τάξη, οι Έλληνες να  κάθονται στην άνεση του σπιτιού τους, βλέποντας μια ταινία, “πειρατική” ή να κάθονται στην άνεση του κλιματιζόμενου γραφείου τους ακούγοντας ένα τραγούδι που κατέβασαν “παράνομα” ή να τιτιβίζουν ή εκ νέου να τιτιβίζουν ή να μοιράζονται οποιαδήποτε είδηση ​​ή ιστορίες που απεικονίζουν πολιτικούς και διαχειριστές της Ελλάδας που κινούνται στο σκοτάδι. 
Αυτοί οι άνθρωποι ποτέ δεν φρόντισαν να εξακριβώσουν τα γεγονότα πριν από το εκ νέου τιτίβισμα ή την ανταλλαγή ειδήσεων στα social media. Γι 'αυτούς όλοι οι πολιτικοί και οι διαχειριστές είναι διεφθαρμένοι και κάθε είδηση, ​​που έχει μείζουσα σημασία για τους πολιτικούς και την άρχουσα τάξη είναι είδηση ​​για να εξαπλωθεί. 
Πολλοί αρέσκονται και σε μια χωρίς όρια πολεμική στο ΚΚΕ. Είναι όλοι χαλκευμένοι; οι περισσότεροι όχι. Ποιοι είναι; Πως τους πολεμάμε ή πως τους απαντάμε; Οι περισσότεροι καταλήγουν στην ίδια κοίτη με αυτήν της αστικής τάξης από άγνοια ή από ηθελημένη κουτοπονηριά. Πολλοί μπορεί να μας είναι και χρήσιμοι γιατί χρωματίζουν το τοπίο, εντοπίζουν ελλείψεις του κινήματος, του κόμματος και αυτοί όντας πολέμιοι, από άλλη οπτική γωνία, μπορεί να είναι και χρήσιμοι. Να μην έχουμε όμως αυταπάτες χρήζουν απόκρουσης. Και αυτό είναι υποχρέωση κάθε αριστερού που λατρεύει την αλήθεια και την ψάχνει. Τι είναι social media και τι ρόλο παίζουν στην ταξική πάλη; Είναι το “όπλο του διαβόλου;” του κακού καπιταλιστή για να χειραγωγήσει την νεολαία; Όχι! Είναι όπλο και του λαού και το κίνημα πρέπει να συμμετέχει και να το γνωρίσει. Είναι αγαθό της εργατικής τάξης, είναι λογισμικό που το παρήγαγε ο Ινδός εργάτης, παράγοντας υπεραξία. Ο Λένιν έλεγε ότι συμμετέχουμε και στο πιο αντιδραστικό συνδικάτο, όπως και στο αστικό κοινοβούλιο για να ξεσκεπάσουμε την σάπια πολιτική του. Δεν θα πρέπει να το φοβόμαστε ή να το αφορίζουμε. Ο αφορισμός είναι το εύκολο, το δύσκολο είναι να το μάθουμε να το ελέγξουμε να το χρησιμοποιήσουμε.
Έχω 3 “ιστορίες” που πήγαν να προκαλέσουν μόλυνση στη διάρκεια των τελευταίων ημερών. Φεϊσμπουκάνθρωποι έγραψαν, έγραψαν εκ νέου, έγραψαν και κοινού στους τοίχους τους, ή αποστέλλοντας σαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή άλλοι το προώθησαν σαν μήνυμα χωρίς να το καλοδιαβάσουν και πολλά μπλογκς το αναπαρήγαγαν, χωρίς να έχει πραγματικά καμία αλήθεια αυτά. Γιατί δεν μπορεί οι λεγόμενοι μορφωμένοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα social media να μην αφιερώνουν μερικά δευτερόλεπτα για να διασταυρώσουν τα γεγονότα πριν από την ανάρτηση; Γι' αυτούς τίποτα από το σύστημα δεν είναι μια αληθινή ιστορία, παρά είναι καθήκον τους σαν πραγματικοί Έλληνες να το εξαπλώσουν.
Πάντα ένιωθα, οτι δείχνουν το μισό τους ενθουσιασμό στη διάρκεια των εκλογών όπου και  ασκούν το προνόμιό τους! Ίσως και να περιμένουν τη στιγμή που θα μπορούν να στείλουν με ένα tweet την ψήφο τους στη διάρκεια των εκλογών καθώς κάθονται στο σπίτι τους και έτσι να κάνουν νικητή τον "ιδανικό" υποψήφιο.

Πρώτη ιστορία. "Έθνος" κλπ.
Εδώ έγινε απόπειρα να διώξουν τον κόσμο από τις απεργιακές συγκεντρώσεις. 1/12/11. Δεν νομίζω πως η αρθρογράφος του “Έθνους” είχε πρόθεση. Αλλά επειδή τα ΜΜΕ στη χώρα μας είναι προϊόντα όπως αυτά στην λαϊκή της γειτονιάς τα φρέσκα φρούτα πουλιούνται καλύτερα έτσι η είδηση που σίγουρα κάποιος διέρρευσε εσκεμμένα έγινε προϊόν στην λαϊκή της ενημέρωσης.
Αυτή είναι η πρώτη από αυτές τις ιστορίες - που αν χρησιμοποιείτε το Facebook μπορεί να το έχετε δημοσιεύσει είτε στον τοίχο σας ή να έχετε δει έναν από τους φίλους σε αυτή τη θέση.
Ήταν ένα ψέμα όπως αποδείχτηκε.
Το ψέμα αποδεικνύεται αλλά δεν παύει η αναληθής είδηση να είναι αποπροσανατολιστική και επιζήμια.

Δεύτερη “ιστορία”:
Το 1982, στη Σιγκαπούρη, συνελήφθησαν 142 Υπουργοί & αξιωματικοί σε μία μόνο ημέρα. Όλα αυτά για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Σήμερα, η Σιγκαπούρη έχει μόνο το 1% φτωχούς και δεν εχει φόρους που καταβάλλονται από το λαό προς την κυβέρνηση, σε ποσοστό 92% ειναι ο αλφαβητισμός, έχει τις καλύτερες ιατρικές εγκαταστάσεις, τις φθηνότερες τιμές, 90% του χρήματος είναι λευκό & μόνο στο 1% είναι η ανεργία ...
Απάντηση: Δημοσιεύτηκε κι αυτό, αλλά αν θέλετε να ζήσετε σε μια ελεύθερη χώρα της διαφθοράς! I DO!
Ποια είναι η αλήθεια; Εδώ είναι:
Η αρμόδια υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Σιγκαπούρη ονομάζεται CPIB, ή Γραφείο Ερευνών για Πρακτικές Διαφθοράς. Ιδρύθηκε το 1952 και όχι 1982, όπως ισχυρίζεται το μήνυμα.  Δεν αποτελείται από ένα μικρό σώμα των ανθρώπων με “υψηλά ηθικά πρότυπα”. Έχει τακτικούς αστυνομικούς και κάποιους “πολίτες” στις τάξεις του. Από αυτή την άποψη, δεν είναι τίποτα σαν το ελληνικό Σώμα Ελεγκτών και Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Πρόκειται για μια μεγάλη οργάνωση, που προέρχεται από την αστυνομική υπηρεσία, ακριβώς όπως η ΕΥΠ μας!  Κάνει εκθέσεις προς την πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης, σε αντίθεση με την Ελλάδα προτείνει το ΣΕΕΔΔ. Το πιο σημαντικό, το σώμα αρκεί μόνον να εντοπίσει την δωροδοκία για να είναι ένοχος στο δικαστήριο, σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου το ΣΕΕΔΔ μπορεί να κινήσει ποινική δίωξη και να επιβάλλει κυρώσεις.  Δεν υπάρχει καμία πηγή στο διαδίκτυο για τη σύλληψη 142 κυβερνητικών αξιωματούχων σε μια μέρα - αυτό είναι απολύτως ψευδές.  Επίσης, η ευημερούσα Σιγκαπούρη έχει κατάφωρα υπερεκτιμηθεί: Σιγκαπούρη δεν έχει 0 φόρους - το υψηλότερο τμήμα της φορολογίας ανέρχεται σε 20%. Η Σιγκαπούρη δεν έχει φθηνές τιμές ούτε για αυτούς που έχουν το προνόμιο της φαντασίας και από το 2011, είναι η 10η ακριβότερη πόλη στον κόσμο!

The spy files
Τώρα εδώ είναι η ιστορία νο 3. ΕΡΩΤΗΣΗ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
Οι περισσότεροι από εσάς μπορεί να έχετε δει αυτήν την εικόνα που κυκλοφορεί. Είναι υποτίθεται η αποκάλυψη από τα Wikileaks για τους Έλληνες κατόχους μαύρου χρήματος στις ελβετικές τράπεζες.
Η παραπάνω ιστορία μόλυνε πριν έναν περίπου χρόνο τον πολιτικό προβληματισμό. 600δις ευρώ οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία! Λαϊκισμός.
Ακολούθησαν ιστορίες με αρκούδες όλες πάνω σε κάτι ανεξακρίβωτο. Μα τι είναι Ευρωπαϊκή Ένωση; Δεν είναι ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων; Σταμάτησε η πάλη των τάξεων και όλοι πανικόβλητοι για την κρίση του κεφαλαιοκρατικού συστήματος σκεφτόμαστε πως ο Βενιζέλος σαν μεγάλος νομομαθής θα πάρει αυτά τα λεφτά των πλουσίων από τις τράπεζες και θα μας τα μοιράσει για να ρεφάρουμε; Μα αυτός δανείζεται χρεώνοντας τη χώρα μας και τα δίνει για την “ρευστότητα” των τραπεζών! Δηλαδή συνεχίζει να χρεώνει το λαό μας ο τραπεζίτης Παπαδήμος πρωθυπουργός πλέον και δίνει τα δάνεια στους τραπεζίτες. Πού θα τα έδινε, στους απεργούς της χαλυβουργικής; Μέχρι και σύνθημα του ΠΑΜΕ έγινε. Κακώς.
Αλλά τα Wikileaks έχουν βγει με την ακόλουθη δήλωση στην σελίδα τους στο Facebook .
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα WikiLeaks και οι ελληνικοί λογαριασμοί μαύρου χρήματος:
Η έκθεση που κυκλοφορεί είναι ψεύτικη και δεν απελευθερώθηκε ποτέ από τα WikiLeaks.

Θα έλεγα σε οποιονδήποτε κάθεται σε κάποιο μέρος του κόσμου με καλή φαντασία, που ξέρει να χρησιμοποιεί μέτρια το Photoshop και υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιοι άνθρωποι έτοιμοι να το κάνουν, να δημιουργήσει ψεύτικη ανάρτηση των WikiLeaks και πολλοί περισσότεροι θα το πάρουν και θα το διαδώσουν αφού ξεγελαστούν από αυτή την φάρσα.
Έχω ένα κομματάκι συμβουλής για την εκπαίδευση αυτών, των λεγόμενων ανθρώπων της μεσαίας τάξης. Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί και οι διαχειριστές αστοί διεφθαρμένοι. Το ίδιο το σύστημα δεν παράγει τη διαφθορά. Το ίδιο το σύστημα είναι η διαφθορά! Είναι πλέον σάπιο και μολύνει κάθε μέρα την κοινωνία. Το σύστημα όχι οι άνθρωποι. Κυρίως από πάνω προς τα κάτω. Και που τα ξέρει αυτά ο Spiegel; Και γιατί πρέπει εμείς να το φάμε; Έχει σημασία για το κίνημα πού έχει τις καταθέσεις ο Έλληνας καπιταλιστής;
Υπάρχουν σάπια μήλα μεταξύ των πολιτικών και διοικητικών υπαλλήλων, όπως υπάρχουν σάπια μήλα μεταξύ των μηχανικών, γιατρών, αθλητών ή βάλτε όποιο όνομα θέλετε σε κάθε τομέα .
Μπορείτε να βρείτε 10 γιατρούς που είναι διεφθαρμένοι;
Ναι!
Και θα μαρκάρετε όλους τους γιατρούς ως διεφθαρμένους;
Έχετε ποτέ σκεφτεί τις συνέπειες της εξάπλωσης ενός τέτοιου ψέματος;
Σάπιος και διεφθαρμένος είναι ο καπιταλισμός.
Έτσι, η συμβουλή μου σε αυτούς που κάνουν κοινωνικό ακτιβισμό στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι:
Παρακαλώ μην διαδίδετε ψέματα. Μπορείτε να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό.
Επισκέπτεστε το εκλογικό τμήμα μία φορά σε κάθε 4 χρόνια και προσπαθείτε να φέρετε τις αλλαγές που θέλετε με “δημοκρατικό” τρόπο.
Τι καταφέρατε;
ΤΙΠΟΤΑ.
Διώξτε λοιπόν το φόβο και την αυταπάτη.
Ελάτε στην συγκέντρωση και μην κοιτάτε σαν εξωγήινους τους αγωνιστές από τις καφετέριες. Μπορούν και αυτοί να κάνουν το ίδιο και τότε αλίμονο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...