Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Οι Βρετανοί εργαζόμενοι μεταξύ των πιο εκφοβισμένων παγκοσμίως


Έρευνα από την εταιρεία Monster* έδειξε ότι επτά στους 10 εργαζόμενους παραδέχτηκαν ότι ήταν θύματα εκφοβισμού στη Βρετανία, μεταξύ των 16.517 ερωτηθέντων σε 53 χώρες. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ένα τέταρτο των Βρετανών βρέθηκε εκφοβισμένο και η σκληρή μεταχείριση ανατρέπει και επηρεάζει δραματικά την απόδοσή τους στην εργασία.
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι πλήττονται άσχημα από τον εκφοβισμού στο χώρο εργασίας, με ένα εντυπωσιακό 83 τοις εκατό που ισχυρίζονται ότι είναι θύματα σωματικής ή συναισθηματικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας σε κάποιο σημείο στην καριέρα τους. Αυτό, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τον εκφοβισμό στις ΗΠΑ ήταν 65 τοις εκατό και στην Ασία ήταν περίπου 55 τοις εκατό. Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι οι ισπανοί εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να δεχτούν σωματική επίθεση, ενώ οι ευαίσθητοι ολλανδικοί εργαζόμενοι είναι το πιο πιθανό να ρίξουν ένα δάκρυ που οφείλεται στον εκφοβισμό (τρομοκρατία, απειλή απόλυσης, λεκτική βία, βία). Το Βέλγιο είχε το χαμηλότερο ποσοστό του εκφοβισμού στο χώρο εργασίας, με 38 τοις εκατό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα. "Οι εργοδότες είναι υπεύθυνοι για την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία του εργαζομένου, ενώ στην εργασία θα πρέπει να παρέχουν μια ατμόσφαιρα όπου οι άνθρωποι να μπορούν να εργάζονται", λέει ο Alan Townsend, Chief Operating Officer, Monster Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. "Όλες οι εταιρείες θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι έχουν σαφείς πολιτικές και διαδικασίες για τους υπαλλήλους που ακολουθούνται μέσα από τη διαχείριση. Αυτό μπορεί να αποτρέψει, στη συνέχεια, ενδεχομένως επικίνδυνα αποτελέσματα, όπως χαμηλό ηθικό στο χώρο εργασίας, απώλεια παραγωγικότητας, διαφορές στην υγεία, κόστος," πρόσθεσε ο Alan. Τα ευρήματα αυτά ακολουθούν μια προηγούμενη μελέτη από τη Σχολή Staffordshire University Business ανακάλυψαν ότι σχεδόν 14 εκατομμύρια Βρετανοί εργαζόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο υποφέρουν από τον εκφοβισμό στην εργασία.
________________________
*Monster: Μηχανή αναζήτησης για θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και στο εξωτερικό.
________________________
Σημείωση: Πόσο αυτό απέχει από τον προσανατολισμό των συνδικάτων και από άλλα πολιτιακά συνταγματικά ζητήματα (μοναρχία, ανύπαρκτο σύνταγμα, νομοθεσία); Από την δύναμη την ύπαρξη και τον προσανατολισμό του ΚΚ;

4 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Γιωργο...Εισαι...Αδικος...!!
Δεν εχεις διαβασει τον Ολιβερ Τουιστ...Να δεις πως ητανε τα πραγματα για τους Βρετανους...Τον 19ο
αιωνα...!!
Μετα...Οι Ασιατες...[Ινδοι,Πακιστανοι,Κινεζοι,Ινδονησιοι
και βεβαια οι Γιαπωνεζοι...Με τον..Λαικο Καπιταλισμο τους και οι Νοτιοκορεατες με τα Δολλαρια τ αφεντικου]
Μετα απο 200 χρονια αγγλικης σκλαβιας...
Τη γουσταρουνε τη σφαλιαριτσα...!!!
Μη σου πω οτι...Τους λειπει κι ολας...!!!
Δεν μπορω να εξηγησω αλλοιως...
Τον Ινδονησιο που στελνει το παιδι του να μαμηθει...Για να του τα φερει...
Να ζοριζεται...Λιγωτερο απο τον εγγλεζο εργατη...!!!
Απλα νομιζω...Οτι οι καλομαθημενοι εγγλεζοι...Που συνηθισαν να ειναι αφεντικα...Και που θεωρουν τον καθε
ΜΗ αγγλο...Οπωσδηποτε χειροτερο...Απο καθε αγγλο...
Τσινανε τωρα...Οπου τα δικα τους τα "κολπα"...Γυρισαν στα δικα τους κεφαλια...!!!

faros είπε...

Έχω τη γνώμη, ότι αυτό συμβαίνει στην Αγγλία, διότι ο δημόσιος τομέας είναι πολύ μικρότερος από τον ιδιωτικό.

Αλλιώς, τα ... πρωτεία θα τα είχαμε οι Έλληνες !

Gekoudi είπε...

@μαχαιρης
Monster (μεγαθήριο) είναι μια εταιρία ευρέσεως εργασίας, ας πούμε, αν το ψάξετε στο νετ θα το βρείτε εύκολα. Δεν είναι καμιά φιλανθρωπική οργάνωση (αν υπάρχει κάτι τέτοιο κάπου). Αυτή δίνει κάποια στοιχεία. Αυτά επικαλέστηκα. Είναι όμως ενδεικτικά της κατάστασης.
Τώρα πως τα ερμηνεύει κανείς αυτά είναι ένα ζήτημα. Ίσως πρέπει να βάλεις ταξικά γυαλιά για τα δεις καλύτερα. Ωφελιμότερα.
Ο Όλιβερ Τουίστ του Ντίκενς είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Ελπίζω για τον λαό της ΜΒ να μην φτάσει 2 αιώνες πίσω. Δεν φταίνε οι λαοί, το σύστημα φταίει.
Και οι Ασιάτες έχουν ψυχή και όνειρα καθώς και οι Αφρικανοί, όλοι οι άνθρωποι. Οι λευκοί έχουμε κανένα προνόμιο στο ΝτιΕν Ει;
Έχει σημασία αν ο καπιταλιστής είναι Ασιάτης και επιτηδεύεται στο Λονδίνο και εκμεταλλεύεται Ουαλούς εργάτες ή αν μένει στην Κορέα είναι Εγγλέζος και εκμεταλλεύεται Αυστραλούς;
Είναι ο Καπιταλισμός κε Μαχαίρη, άνευ παρεξηγήσεως!
Ο Καπιταλισμός με τα ισχύοντα δεδομένα ιστορικά ανατρέπεται με την σοσιαλιστική επανάσταση. Με την βίαια. Υπάρχει η πεπατημένη. Αλλά όχι η ξαναπατημένη ή η εξαπατημένη οδός.
Το πέρασμα της κρατικής εξουσίας από τα χέρια μιας τάξης στα χέρια μιας άλλης είναι το πρώτο, το κύριο, το βασικό γνώρισμα της επανάστασης.

Καλή χρονιά!

Gekoudi είπε...

@faros Το τι συμβαίνει στην Αγγλία και σ ολόκληρο τον κόσμο είναι ένα ζητούμενο γιατί ο καπιταλισμός στις μέρες μας μπορεί να χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ κατά το δοκούν φιμώνει ψευδολογεί διαστρεβλώνει αποπροσανατολίζει. Φυσικά και δεν είναι όμως αήττητος θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος στις μέρες μας αρκεί οι εργάτες να διώξουν το φόβο και τις αυταπάτες.
Χαιρετούρες Γιώργος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...