Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Γυναίκες ξεσηκωθείτε για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες!


8 Μάρτη
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΟΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων απευθύνεται η ΟΓΕ, με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας και σύνθημα: «Γυναίκα ξεσηκωμός! Οργανωμένη πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».
Στη διακήρυξή της η ΟΓΕ αναφέρει: «155 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό των εργατριών της Ν. Υόρκης για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ίση αμοιβή με τους άντρες, σήμερα το 2012 θα έπρεπε να έχεις:
Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Ουσιαστική προστασία της μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες.
Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.
Κρατικούς Δωρεάν Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς, Κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού.
Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.
Αξιοπρεπή σύνταξη στα 55 και στα 50 για τα ΒΑΕ.
Αντίθετα το μαύρο μέτωπο των κομμάτων της πλουτοκρατίας σε πλήρη συμφωνία και συνεργασία με την ΕΕ, τα μονοπώλια και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες τσακίζουν κάθε σου δικαίωμα στη Δουλειά, κάθε σου ανάγκη για την Πρόληψη και τις υπηρεσίες Υγείας, για τη Μητρότητα. Στόχος τους είναι να γίνει η εργασία σου πιο φτηνή, οι υγειονομικές και κοινωνικές παροχές λιγότερες, υποβαθμισμένες και πανάκριβες για να βγάζουν οι πλουτοκράτες περισσότερα κέρδη.
Αφοβα οργανώνουμε την πάλη μας!
Αυτή είναι η απάντηση της ΟΓΕ στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ παλεύουμε για να εμποδίσουμε τα μέτρα, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...