Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Όσο πιο ικανοποιημένοι ψηφοφόροι τους είστε, τόσο περισσότερο χαρούμενοι είναι

Κλικ και περιμένετε...


12 σχόλια:

faros είπε...

Καλά πως το έκανες αυτό ;

Gekoudi είπε...

Να δεις τι σούχω για μετά...

Μετά τις εκλογές να δεις τραγούδια, που θα τους ξεβρακώσει το ΚΚΕ.

Τώρα παίζουν σιρμαγιά στις τιβί μονότερμα.
Μετά...

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσίπρας τι σχέση έχει;

Για σου ρε τιμημένο "Κ"ΚΕ.

Το κόμμα των πρακτόρων.

Η πατερίτσα-εφεδρεία του αστικού συστήματος.

Εσύ είσαι με την πρακτορική ηγεσία-κλίκα Αλέκας-Μαιλη-Μεντρεκα-Κουτσούμπα ή με τη νέα σπορά του Μπογιό;

Τα συζητάτε αυτά στην ΟΒ σου που μου το παίζετε σταλινικοι-ζαχαριαδικοι;

Gekoudi είπε...

Κύριε "Μέρτζο" είμαι με το κόμμα εκείνο που έχει σημαία κόκκινη, με το σφυροδρέπανο και με τους κομμουνιστές του Αη Στράτη που δεν υπόγραψαν. Η ηγεσία του ΚΚΕ ξέρω πως βγήκε από το συνέδριο. Πατερίτσα του συστήματος το ΚΚΕ; Το κόμμα που έχασε 22000 αγωνιστές του στην Αγγλική επέμβαση το κόμμα της Γυάρου της Μακρονήσου, που είναι αντίθετο με την ΕΕ-ΝΑΤΟ;
Εμείς οι νέοι παππούλη με την κουκούλα θα ανατρέψουμε την θλιβερή πραγματικότητα. Πολύ σύντομα θα σε απογοητεύσουμε. Το τι γίνεται στις ΟΒ δεν σου πέφτει λόγος.
Το "Κ" μου δείχνει και την συνιστώσα σου οπότε σας συνδέω με τις ύβρεις που αραδιάζετε δειλά και μπαμπέσικα δεν έχετε καμιά σχέση με το κομουνιστικό κίνημα μπορεί να είχατε στο παρελθόν, αλλά τώρα είστε το παρελθόν. Και επειδή είστε 77 χρονών λογικό είναι να μην γνωρίζετε τα του διαδικτύου οπότε βάλτε και το όνομα.
Πάντως πρέπει να ντρέπεστε που λέτε τέτοιες κουβέντες στην ηλικία σας. Ένας Όλυμπος μας χωρίζει.
Γιώργος ☭

Ανώνυμος είπε...

Είσαι και με τους κομμουνιστές της Τασκένδης;
Του Παρτσαλίδη και του Κολιγιάννη;

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι πως η μόνη σχέση που έχει σήμερα αυτό το κατάντημα με το ηρωικό ΚΚΕ του Ζαχαριάδη είναι το όνομα. Και είναι προιον καπηλείας. Το καπηλευτήκατε από το 56 και μετά.
Ασε λοιπον τις εξορίες και τη Γιάρο γιατί δεν είναι μαγαζί σου η ιστορία και η θυσία των αγωνιστών.
Δεν σου ανήκουν. Το κόμμα που υποστηρίζεις τα πούλησε όλα αυτά για 3 υπουργεία με τον μητσοτάκη. Αυτό που σου λέω είναι να αμφισβητείς και να ψάχνεις. Να διαφωνείς και να αναζητάς.

Όσο για το πατερίτσα λυπάμαι πολύ αλλά ισχύει. Μόνο μια πατερίτσα του συστήματος θαφύλαγε τη βουλή που μέσα θα ψήφιζαν εκτρώματα και μόνο μια πατερίτσα θα κρατούσε μια τόσο σεχταριστική στάση και θα πέταγε τόσες ευκαιρίες στα σκουπίδια. Αλλά μετά το 74 κάποιοι δώσαν τα χέρια και υπογράψαν όρκους αιώνιας πίστης και ηρεμίας. ήταν αυτοί που βγαίναν φωτογραφιες με τον ΧΡουτσωφ το μπρέζνιεφ και τον γκορπατζόφ και στέλναν χρυσα αγαλματάκια του ηρακλή.

Gekoudi είπε...

Το ΚΚΕ είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων από το 18 μέχρι σήμερα.
Είμαι με τους κομουνιστές όλου του κόσμου.
Με τους κολασμένους όλης της γης, με της Τασκένδης, της Οραντέας, του Νίκου Μπελογιάννη, της Κέρκυρας, της Ακροναυπλίας, της Μακρονήσου, του Αη Στράτη, της Γυάρου, του Παύλου Μελά, είμαι!
Εσύ;
Με ποιους είσαι;
Με τον επίτιμο Πολύδωρο Δανιηλίδη;
Ήταν ποτέ τροτσκιστής; Εσείς τι κοινό έχετε μ αυτούς;
Μια ζωή πόλεμο στο ΚΚΕ. Οι τροτσκιστές είναι πράκτορες και σεις μικροαστείοι αντικομουνιστές υβριστές. Πράκτορες είστε και κάνετε μπαμ από μακρυά.
Ναι το ΚΚΕ έχει την ιστορία του, αν την λες μαγαζί του (κτήμα του), ναι την έχει και είναι κτήμα του και μαγαζί του. Η ηγεσία του ΚΚΕ είναι εκλεγμένη. Δεν είναι λερωμένη.
Τίνος είναι η ιστορία του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ; του Κύρκου, του Μάο ή μήπως του ραβίνου Σάββα Μιχαήλ;
Είδαμε τα αποτελέσματα της πολιτιστικής επανάστασης. Περίμενε και τον Ξι Ζινπίνγκ να αναλάβει για να δούμε νέο παγκόσμιο ρεκόρ ρεβιζιονισμού.
Το ΚΚΕ δεν έχει κάνει ποτέ λάθη και όσα έχει κάνει τα έχει διορθώσει γιατί έχει ανάστημα, δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και συλλογικότητα.
Το ΚΚΕ γράφει ιστορία κάθε μέρα με τις ανιδιοτελείς πράξεις των μελών του.
Περίπτερο δεν πήραν οι ΚΚΕδες.
Όσο για τους ΜΛ & (μ-λ) καιρός είναι να πλησιάζουν προς το ΚΚΕ όσοι δεν υπόγραψαν δηλώσεις όσοι δεν κάναν αντικομουνισμό για μια θεσούλα στο δημόσιο. Οι πιο νέοι δεν έχουν κανένα λόγο να το πολεμάν κάνοντας μέτωπο με τους τροτσκιστές(;). Γι αυτούς να ψάξεις τη ρόλο έπαιξαν στην αντίσταση.
Γράψε και ένα κόμμα και ένα ονοματεπώνυμο δημόσιε λειτουργέ κουκουλοφόρε. Πήγαινε και στην Γιάννα που βάραγε παλαμάκια στον Αλέξη στην Ομόνοια. Να σε πάει βόλτα με το κότερο. Το Smile το πούλησε πήρε μεγαλύτερο. Πήρε καινούργιο και ιστιοφόρα στα επαναστατημένα παιδάκια τους. Μέχρι να τελειώσω το σχόλιο θα έχετε αλλάξει θέσεις. Πάρε ταξικό ποδήλατο για τις μετακινήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειχα σκοπο να απαντησω γιατι απο οτι βλεπω εκτος απο ανιδεος σε θεματα ιστοριας και πολιτικης εισαι και τυφλωμενος πολιτικος χουλιγκαν
Αλλα....
Καταρχην ειναι καπως τραγικο οπαδος-μελος του ΚΚΕ σημερα να πιανει στο στομα του την Τασκενδη. Δεν το σχολιαζω περαιτερω νομιζω καταλαβαινεις.
Επιπλεον ειναι εκατο φορες πιο τραγικο αλλα και 1000 φορες αστειο να μιλαει για πρακτορες οπαδος-μέλος του ΚΚΕ σημερα. Εσεις που κανατε το πρακτοριλικι επιστημη.
Επισης μη μιλας σε μενα για αντικομμουνισμο. Αυτα να τα λεει η κατσικωμενη ΓΓ στα καναλια. Ξερεις μαζι με τις δηλωσεις τυπου "στη δικια μας επανασταση δε θα σπασει ουτε βιτρινα".
Επιπροσθετα θα κρατησω τη δηλωση σου για ρεβιζιονισμο. Αληθεια τι σημαινει ρεβιζιονισμος; Που και ποτε παρατηρηθηκε; Ειναι το ΚΚΕ ρεβιζιονιστικο κομμα; Η οχι; Απαντησε αμα θες συγκεκριμενα.
Ολη η παρανοια της φανατισμενης και πορωμενης σκεψης σου φαινεται στην εξης αντιφαση του λογου σου
"Το ΚΚΕ δεν έχει κάνει ποτέ λάθη και όσα έχει κάνει τα έχει διορθώσει γιατί έχει ανάστημα, δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και συλλογικότητα."
Το ΚΚΕ δεν εχει κανει λαθη αλλα οσα εχει κανει....Ψαξε για καποιο λογικο σφαλμα.
Για τους μλ τωρα...Ειναι δυνατον ανθρωποι που κυνηγηθηκαν,προδοθηκαν,βασανιστηκαν,εγκλωβιστηκαν και αποκυρηχτηκαν απο μια πουλημενη και ΡΟΥΦΙΑΝΑ ηγεσια που προεκυψε μετα τη στροφη του 56 και εσυ της φιλάς τα ποδια σήμερα να επιστρεψουν σε ενα νεκρο και ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΟ κομμα;
Αυτα που γραφεις ειναι αστεια. Κοιταξε το λιγο...

Gekoudi είπε...

Χούλιγκαν είσαι και φαίνεσαι. Εγώ σ απάντησα επώνυμα και ότι είμαι με το ΚΚΕ δεν έκρυψα. Ε συ φλυαρείς και βρίζεις ανώνυμα. Μπαμπέσικο; πρακτορικό; τρολ; Θα σε συνιστούσα να μας πεις την συνιστώσα σου και την ιδιότητά σου. Γιατί σε βλέπω να τριγυρνάς στα αριστερά μεριά ή δεξιός μαζοχιστής είσαι ή πωρωμένος αντιΚΚές. Μάλλον το τελευταίο σε κόβω όσο για τους χαρακτηρισμούς θα είχαν αξία αν τους υπέγραφες. Έτσι ανώνυμα είναι να περνά η ώρα.
Φυσικά σαν κλασικός αριστεριστής δεν απαντάς. Όσο για τα θέματα ιστορίας που αναφέρεσαι προσπαθώ, για 16 χρονών νομίζω πως γνωρίζω αρκετά περισσότερα από όσα νομίζεις. Ας είναι, πάντως, πιστεύω να μην τα γράφεις υπό την επήρεια της ζέστης που έχει στην Αθήνα και ότι σαν μικροαστό που σε κόβω θα έχεις και το κλιματιστικό σου να δουλεύει.

Ανώνυμος είπε...

Πιτσιρικο για ηρεμα.
Χουλιγκαν της πολιτικης σε αποκαλεσα και πραγματι εισαι. Ο τροπος που σκεφτεσαι, πλασαρεσαι και απαντας αυτο δειχνει.
Ρωτας επιμονα που ανηκω. Τον Μανιαδακη τον ξερεις; Κατι τετοιο μου θυμιζεις.
Στον μλ χωρο ανηκω. Στον χωρο που αντισταθηκε σε αυτο που πρεσβευεις, στο ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΜΟ.
Πωρωμενος αντικκες λες. Ε; Να ξερες ποσο πολυ υπερασπιζομαι τους συντροφους σου στα αμφιθεατρα οταν τους την πεφτουν οι αντικομμουνιστες μονο. Παρολου που διαφωνω μαζι τους σε ορισμενα ζητηματα.
Εχω φιλους απειρους που ειναι στην ΚΝΕ. Και κολλητους. Αλλα αυτοι δεν ειναι λοβοτομημενοι. Συζηταν,αμυνονται,επιτιθονται και παραδεχονται. Διαφωνουν κιολας αλλα πανω απο ολα ερευνουν.
Οσο για τον μικροαστο που πετας συχνα πυκνα και γενικα ολους τους ισμους (αριστερισμος,οπορτουνισμος κτλ κτλ) ενα μαθε τι σημαινουν πρωτα και δυο κοιτα την καμπουρα σου πρωτα και κυρια. Α και για πες μου. Ειμαι μικροαστος αμα εχω AC; Ε; Αμα σπουδαζω το παιδι μου στο εξωτερικο ή στο ιδιωτικο τι ειμαι; Για πες.

ΥΓ Συνεχιζεις και δεν απαντας πουθενα σε αυτα που σου λεω παρα μονο φλυαρεις.

Gekoudi είπε...

Μεγάλε, χούλιγκαν είσαι και φαίνεσαι.
Δήθεν αριστεροί ml μιλιλιτρ:
Αριστερισμός είναι ένα κλάσμα της μικροαστικής σκέψης που κύριος στόχος του είναι η συστηματική επίθεση στις θέσεις που υποστηρίζει η επαναστατική αριστερά.
Τίποτα περισσότερο. Απλά σαν θυμωμένος αριστερός ήθελα να σημειώσω, για την πρόοδο των επαναστατικών θέσεων, ιδιαίτερα για την ενίσχυση των οργανώσεών μας, ότι, κατά τη στιγμή που το κίνημα βρίσκεται σε ακμή, αυτό το ρεύμα, εκφράζεται με μεγαλύτερη τοξικότητα και εστιάζει την προσοχή του με αδηφάγο οργή στους οργανωμένους εργαζόμενους.

Αυτή είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη θέση-κατάσταση. Ο αριστερισμός που κολλά σαν βδέλλα στους εργαζόμενους και τις λαϊκές οργανώσεις, είναι ντυμένος με μια επαναστατική γλώσσα που υποβάλλεται προς τους αγωνιστές που συμμετέχουν στο κίνημα σαν μια "πνευματική ανάσα". Προσπαθεί να καταπλήξει με τα επαναστατικά συνθήματα που προέρχονται από σημαντική θεωρητική ανάγνωση κειμένων λίγες ώρες πριν από την άφιξή τους στη συνεδρίαση ή την κινητοποίηση. Τυχοδιωκτικά γεφυρώνονται χάσματα ιδεολογικά (μαοϊκοί με τροτσκιστές, αναρχικοί με σταλινικούς) κάτω από μια σημαία για να πορευτούν μακρυά από τα ταξικά συνδικάτα και να τα τσουγκρίσουν την άλλη μέρα. Κοινός παρονομαστής τους; το Κάπα Κάπα Έψιλον.
Είναι αλήθεια ότι για ένα χρονικό διάστημα, μερικές φορές, το κίνημά τους φουντώνει, οι αριστεριστές βρίσκουν έδαφος στους συνομηλίκους τους, ακόμη και πιο συχνά, ειδικά στις οργανώσεις που δεν έχουν ακόμη ωριμάσει. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα ορισμένο σημαντικό καθήκον: την αποδιοργάνωση. Το “επαναστατικό” πάθος. Προφανές! Αυτή η έκφραση είναι της μικροαστικής τάξης που σύντομα αρχίζει να δείχνει τα σημάδια αδιεξόδου και αποδυνάμωσης. Δεν έχουν στόχο και στρατηγική.
Ένα άλλο παραδοσιακό χαρακτηριστικό του φαινομένου αυτού είναι η εκπληκτική εμμονή που οι ίδιοι θέτουν για τα παραπάνω, η λάγνα ψευδο-πνευματική φλυαρία, τους οδηγεί αναπόφευκτα να συγχέουν (σκόπιμα πολλές φορές) την τακτική με τη στρατηγική, ταξιδεύουν μεταξύ του πολιτικού καιροσκοπισμού και της αντικομουνιστικής χυδαιότητας. Δεν είναι σε θέση να προσδιορίζουν την ιστορική στιγμή στην οποία ζουν, και ως εκ τούτου δεν διακρίνουν τι είναι και ποια πρέπει να είναι τα καθήκοντα και οι ρυθμοί των οργανώσεων σε κάθε ιστορική και πολιτική στιγμή.
Είναι σύνηθες γνώρισμα τους, η νοσταλγία για το παρελθόν. Η άκριτη λαθολογία. Κάποιες μέρες, έξι - επτά φοιτητές και κανα δυο “τυχαίοι” κάθονται σε ένα μπαρ και ισχυρίζονται ότι είναι επαναστατική οργάνωση του λαού. Ναι, δεν υπάρχει οποιαδήποτε οργανωτική σχέση με αυτό, κυρίως με τους εργαζομένους και τις οργανώσεις τους. Αυτοί παραμένουν απόντες, αδιαφορώντας για τις κινητοποιήσεις τους, τις επιτυχίες τους και τα λάθη τους, ώστε να απαλλάσσονται από τέτοιου είδους πράξεις. Δεν είναι ποτέ όμως απόντες από επικρίσεις και την αδηφάγο και καταστρεπτική πολεμική σε κάθε δυνατή οργανωμένη προσπάθεια του κομουνιστικού κόμματος.
Πρόκειται για ένα κλασικό παράδειγμα αριστερισμού, που εμποδίζει τις επιδιώξεις των επαναστατικών οργανώσεων, ΚΚΕ-ΚΝΕ, όταν επιτυγχάνουν, η ακόμη και όταν πλησιάζουν τον στόχο τους. Ο λόγος είναι "απλός". Όσο περισσότερο οξύνονται οι αντιθέσεις και ανδρώνεται η ταξική πάλη, τόσο περισσότερο εκτίθενται οι αντιδραστικές θέσεις τους.
Α! Συχνά εμφανίζονται στις γραμμές τους και οι ινστρούχτορες, κάτι απόβλητα του ΚΚΕ που δεν είχαν τα κότσια να συνεχίσουν τον αγώνα ή έβαλαν τα προσωπικά τους πάνω από αυτό ή είχαν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους ή απέτυχαν να συμπεριληφθούν στις λίστες των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ.
Σύντροφοι, με αδιέξοδες και ιστορικά αποτυχημένες πολιτικές, με ανυπέρβλητες ιδεολογικές διαφορές, δεν πολεμάμε το σύστημα. Μόνο με μια στρατιά αριστερών και την ταξική οργάνωση των εργαζομένων, θα νικήσουμε. Ενότητα κι αγώνας.
Αυτά από τον "πιτσιρίκο" Γιώργο Γκέκα με copyright.

Gekoudi είπε...

Α!/συνέχεια για τον Μανιαδάκη που λες είναι πολύ φτηνιάρικο το επιχείρημα για να κρύβεσαι, βρες κάτι άλλο πιο έξυπνο.
Για τον κλιματισμό το είπα μπας και καταλάβεις ότι βλέπω το dislam που μπαίνεις.
Δλδ Ο Πολύδωρος Δανιηλίδης που «τιμήθηκε» με ισόβια σύνταξη και ένα «τίτλο», αγωνίστηκε περισσότερο από τον Χαρίλαο;
Αν πάλι σπουδάζεις το παιδί σου και μάλιστα στο εξωτερικό ή στο ιδιωτικό σχολείο τότε είσαι μπαμπάς. Χαζομπαμπάς ίσος; Μήπως ενωάς ότι οι εργάτες δεν έπρεπε να σπουδάζουν τα παιδιά τους;
Λοβοτομημένος; Ε; δεν το επιτρέπει η αγωγή μου να σου απαντήσω ανάλογα. Ελπίζω να σ απάντησα σε όλα τα υπόλοιπα και να μην ξαναπείς ότι υπεκφεύγω αν και γράφεις ανώνυμα και ΄πρεπε να σε συνδέσω.

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει θα γινεις καλος συνδικαλιστης...
Εγραψες ομορφες αραδες.
Εισαι χρησιμος μαλλον στην κοινωνια και στο κινημα.
Εγω δεν εβγαλα αγωνιστομετρο να συγκρινω ποιος αγωνιζεται ή ποιος αγωνιστηκε πιο πολυ.
Και δε ξεγραφω το οτι οι φλωρακης ηταν στο βουνο.
Για να στο ξεκαθαρισω. Δεν εχω προβλημα με τα μελη και τη βαση του ΚΚΕ. Εχω με την ηγεσια και με το που το παει. Και επειδη το εχουμε ξαναδει το εργο καποια πραγματα φαινονται.
Σου ξαναλεω εχω απειρους φιλους στην ΚΝΕ. Παρα πολλους φιλους. Δεν σκεφτονται ετσι. Και εσυ δε θα πρεπε να σκεφτεσαι ετσι.
Προφανως σε προτιμω απο εναν απολιτικο 16χρονο.
υγ1.Για τους ινστρουχτορες που λες κανεις λαθος αν αναφερεσαι σε μορφες του μλ κινηματος.
υγ2.Δεν ειπα οτι οι εργατες δεν πρεπει να σπουδαζουν τα παιδια τους. Βεβαια να δουμε λιγο πως οριζεται και το τι ειναι εργατης στην ελλαδα σημερα.
υγ3.Νομιζω εχεις πληγει απο το κλασικο "οταν δε χωραει η γραμμη μας στην πραγματικοτητα ας χωρεσουμε την πραγματικοτητα στη γραμμη μας". η γραμμη του κκε εχει αποτυχει. γι αυτο κατεληξε εκει που κατεληξε. εκπληρωσε την υποχρεωση του στη συγχρονη ιστορια και οι 10 εδρες που του μεινανε ειναι αυτα που εξαργυρωνει και θα συνεχισει να εξαργυρωνει απο τον συμβιβασμο που "υπεγραψε". ειναι ξεκαθαρο και δεν απορω που δεν το καταλαβαινεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...