Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο Ριζοσπάστης και τα blogs


Η αφετηρία μας, το πρώτο πρακτικό βήμα, προς τη δημιουργία της επιθυμητής οργάνωσης, επιπλέον το κύριο νήμα στην οικοδόμηση που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε σταθερά, να εμβαθύνουμε και να επεκτείνουμε την οργάνωση - πρέπει να είναι: η πανελλαδική πολιτική εφημερίδα μας. Χρειαζόμαστε πρώτα απ' όλα την εφημερίδα μας, τον Ριζοσπάστη. Χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να προβούμε σε συστηματικό και συνεπή ταξικό αγώνα.  Κατ' αρχήν θα επιδιώξει την πλήρη προπαγάνδα και διέγερση των μαζών, η οποία προπαγάνδα θα είναι σταθερή στο κύριο καθήκον του κόμματος και ειδικότερα στο επείγον καθήκον της, την προβολή των θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Οι θέσεις αυτές θα πιάσουν τόπο τη στιγμή που ενδιαφέρονται για την πολιτική και για τα ζητήματα του σοσιαλισμού τα ξύπνια τμήματα του πληθυσμού.
... Δεν θα ήταν μάλλον υπερβολή να πούμε ότι η συχνότητα και κανονικότητα (και διανομή) της εφημερίδας μπορεί να είναι η πιο ακριβής μέτρηση του πόσο καλά έχουμε θέσει αυτόν τον πιο πρωτότυπο και τον πιο ζωτικής σημασίας τομέα της οργάνωσής μας. Συνεχώς, χρειαζόμαστε πανελλαδική εφημερίδα. Αν αποτύχουμε όμως, δεν θα είμαστε ενωμένοι στην επίδρασή μας στο λαό, μέσω του γραπτού λόγου. Αν πετύχουμε, θα είναι λάθος να μην σκεφτούμε και το συνδυασμό άλλων, πιο περίπλοκων, δύσκολων μέσων, αλλά με πιο αποφασιστική επιρροή. Η εφημερίδα όμως πρέπει να δίνει το σταρτ στα ηλεκτρονικά μέσα: blogs, sites που και εδώ υστερούμε. Θα πρέπει να δίνει τη βούλα, την επικύρωση στα φιλικά μας blogs. Από κει τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα έχουν το μπούσουλα για το ποιος είναι με ποιον και όχι από το τι αυτοαναγορεύεται ο καθένας. Η εφημερίδα θα πρέπει να παίρνει και δίνει υλικό στα blogs. Τέλος, χρειαζόμαστε ασφαλώς μία πολιτική εφημερίδα. Χωρίς ένα πολιτικό σώμα είναι αδιανόητη η κίνηση που αξίζει το όνομα της πολιτικής μας. Χωρίς αυτά, δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε το καθήκον μας που είναι να συγκεντρώσουμε και να οργανώσουμε όλα τα στοιχεία της πολιτικής δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας. Έχουμε κάνει το πρώτο βήμα, έχουμε ξυπνήσει το πάθος στην εργατική τάξη, κάναμε ανοίγματα στο εργοστάσιο, αλλά πρέπει να εισχωρήσουμε περισσότερο με επιμονή και φαντασία. Έχουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα: να ξυπνήσουμε σε όλα τα περισσότερο ή λιγότερο συνειδητά τμήματα  των ανθρώπων το πάθος για την πολιτική μας πρόταση.
... Οι άνθρωποι είναι ικανοί και έτοιμοι για την πρότασή μας. Δεν έχουν όμως το βήμα από το οποίο θα μπορούσε να εκφραστεί κανείς - δεν είναι κοινό, πρόθυμο το βήμα και δεν ενθαρρύνει τους ομιλητές. ... Και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα φόρουμ για την εθνική έκθεση της δεξιάς κυβέρνησης  είτε (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) είτε του Συριζα που θα είναι σαφώς η δεύτερη κυβερνητική εκδοχή μια τέτοια πλατφόρμα πρέπει να αρχίσει από την κομουνιστική εφημερίδα μας.
... Ο ρόλος μιας τέτοιας εφημερίδας δεν είναι, ωστόσο, να περιορίζεται στη διάδοση των ιδεών, αλλά και στην πολιτική εκπαίδευση, καθώς και την στράτευση των πολιτικών συμμάχων. Η εφημερίδα - όχι μόνο να είναι ένας συλλογικός προπαγανδιστικός και συλλογικός αναδευτήρας, αλλά και ένας συλλογικός διοργανωτής της.
... Με τη βοήθεια της εφημερίδας και μαζί με αυτή, μια μόνιμη οργάνωση θα αναπτυχθεί, και θα καταλάβει το διαδίκτυο από τακτικές μόνιμες εργασίες, θα είναι η μηχανή του τρένου που τα μέλη της θα ανεβούν στα βαγόνια του και θα παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις πολιτικές εξελίξεις συμμετέχοντας. Παράλληλα, εκτιμώντας τη σπουδαιότητά τους και τον αντίκτυπό τους σε διαφορετικά τμήματα του πληθυσμού και θα αναπτύξουν αποτελεσματικούς τρόπους για να επηρεάσουν αυτά τα γεγονότα του επαναστατικού κόμματός της
... Και αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ασκεί η κοινή εφημερίδα μας αυτό το έργο, θα προετοιμάσει και θα υποβάλει όχι μόνο τους πιο επιδέξιους προπαγανδιστές, αλλά τους πιο εξειδικευμένους διοργανωτές, τους πιο ταλαντούχους πολιτικούς αρχηγούς, ικανούς για να δώσουν ένα σύνθημα για την κατάλληλη στιγμή, για την αποφασιστική μάχη που θα μας οδηγήσει στην τελική νίκη.
Δείτε επίσης: 

Όχι ψέματα στα social media

4 σχόλια:

Poe είπε...

Πολυ σωστα

Gekoudi είπε...

@Poe Να 'στε καλά, σας ευχαριστώ.

Χαιρετισμούς, Γιώργος.

hopenends είπε...

Μπράβο, Γιώργο!
Έτσι ακριβώς τους ξέρω εγώ τους Κνίτες!

Gekoudi είπε...

@hopenends

Και εγώ έτσι τους ξέρω τους ΚΝίτες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...