Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Δυτικοί συνεργάζονται με την Αλ Κάιντα στη συριακή σύγκρουση

O Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γκενάντι Zyuganov  
Ο Ρώσος κομμουνιστής ηγέτης, Γκενάντι Zuyganov έχει κατηγορήσει τη Δύση για δύο μέτρα και δύο σταθμά καθώς και για υποκρισία για τη Συρία, που οδηγεί στην "αποτρόπαια αιματοχυσία".
Αναφέρει: "Όταν οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν την Αραβική Άνοιξη στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ελευθέρωσαν το τζίνι - του ισλαμικού φονταμενταλισμού - από το μπουκάλι”.

Η Ουάσιγκτον στις χώρες που χρησιμοποιεί “ενσταλάζει την εξτρεμιστική ιδεολογία” για να δημιουργήσει κοσμικό καθεστώς, τόνισε ο Κομμουνιστής ηγέτης σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος.
"Με την υποστήριξη των ριζοσπαστών ισλαμιστών, οι ΗΠΑ στοχεύουν στην επιβολή ελέγχου, σε ολόκληρη την περιοχή, με την άκρη του μαχαιριού των εξτρεμιστών στραμμένη στη Ρωσία.
Κάνοντας μεγαλόστομες δηλώσεις για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δύση έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον της γυμνής Συρίας. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, οι δυτικές χώρες εφαρμόζουν την τεχνολογία (μέθοδο) που είχε προηγουμένως ασκηθεί σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ και Λιβύη: χρησιμοποιούν μισθοφόρους που απεικονίζονται στα μέσα της μαζικής ενημέρωσής τους, ως μαχητές για την ελευθερία "από έναν “τύραννο” - τον νόμιμο ηγέτη της Συρίας ".
Επικαλούμενος εκθέσεις, ο Zyuganov δήλωσε ότι "η λεγόμενη αντιπολίτευση της Συρίας" αποτελείται από πάνω από 65.000 μισθοφόρους από την Υεμένη, τη Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Ιορδανία. Ταυτόχρονα, οι προσπάθειες της κυβέρνησης της Συρίας για να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης, “παρουσιάζονται ως βία κατά των αμάχων.”
“Η Δύση - που κηρύσσει τον πόλεμο στους διεθνείς τρομοκράτες, που όμως είναι δημιούργημα της CIA, Αλ-Κάιντα και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους - στην πραγματικότητα, συνεργάζεται ενεργά μαζί τους. Είναι με τη βοήθειά τους, ο ακήρυχτος πόλεμος που διεξάγεται σήμερα στην Συρία," δήλωσε Zyuganov.


Όλα αυτά, παρατήρησε ο Ρώσος βετεράνος πολιτικός, είναι στοιχεία μιας πολιτικής διπλής όψης,  που αφ ενός καθοδηγεί τους “μαχητές” των Δυτικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταδικάζει μόνο την μία πλευρά της διένεξης της Συρίας το καθεστώς του Προέδρου Μπασάρ Αλ-Άσαντ .
"Μας λένε ότι, οι δυτικές προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος της Συρίας, ναυάγησαν από την στάση της Ρωσίας και της Κίνας που μπλόκαραν στον ΟΗΕ τα σχέδια ψηφισμάτων την στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία”, τόνισε Zyuganov. Ταυτόχρονα, ορισμένοι πολιτικοί στη Δύση λένε ότι πρόκειται να ζητήσουν την εντολή που θα επιτρέπει τη χρήση βίας εναντίον της κυβέρνησης Ασαντ με τη βοήθεια των φίλων της ομάδας της Συρίας.
“Οι ΗΠΑ χρειάζονται έναν ισχυρό λόγο σήμερα για να νομιμοποιήσουν την εχθρότητα”, κατέληξε ο Κομμουνιστικής ηγέτης.
Το ρωσικό Κομμουνιστικό Κόμμα (KPRF) καταδίκασε την “ιμπεριαλιστική επιθετικότητα" εναντίον της Συρίας και απαίτησε από τη Δύση να σέβεται το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές του.
Η μόνη λύση για την κατάσταση, είναι μια πλήρης αναστολή της οικονομικής και πολιτικής στήριξης στους "ξένους μισθοφόρους”, επιτρέποντας στους ανθρώπους της Συρίας να αποφασίζουν οι ίδιοι για την τύχη τους, είπε Zyuganov.
Οι κομμουνιστές καλούν το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας να διατηρήσει την εποικοδομητική στάση του σχετικά με την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης της Συρίας, “παρά τις τεράστιες προσπάθειες και πίεσεις από το φιλο-αμερικανικό λόμπι, που δραστηριοποιείται και στη Ρωσία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...