Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Απεργός ανθρακωρύχος σχίζει τις φλέβες των καρπών του σε ένδειξη διαμαρτυρίας! Η ένταση αυξάνεται.


Ρώμη, 29 Αυγούστου (TMNews) --
  Πληγωμένος οδηγήθηκε από την κοπή των φλεβών του καρπού του με φαλτσέτα κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους στο ορυχείο Figus Nuraxi απεργός 48 χρονών πατέρας δύο παιδιών. Πρωταγωνιστής του επεισοδίου, ένας εργάτης της Carbosulcis, ο οποίος συνοδευόμενος από τους συναδέλφους του στην επιφάνεια, από τις στοές όπου έχουν κλειστεί 300 εργάτες σε 400 μέτρα βάθος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Carbonia.
   Η κατάστασή του είναι καλή, υπέστη μόνο επιφανειακά τραύματα. Ο Stefano Meletti, (το όνομα του εργαζομένου) που αυτοτραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Τύπο φώναξε "ό, τι κάνουμε, πρέπει να κοπεί!". Η πράξη του ήταν σαν ένα αεράκι. Ο Meletti μέλος της ένωσης RSU, έχει αποκλειστεί από τους συναδέλφους του για να προστατευτεί. Το επεισόδιο είναι μια απόδειξη για την ένταση που συνοδεύει τη διαμαρτυρία και το σύνολο των διαφορών με την Carbosulcis. "Είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε - είπε ένας άλλος συνδικαλιστικός εκπρόσωπος, υποδεικνύοντας την τρομερή αίθουσα που στεγάζει πάνω από 690 κιλά εκρηκτικών και 1221 πυροκροτητές - είναι η ώρα των εκρηκτικών."
_________

_________

_________
Εν τω μεταξύ, το περιφερειακό συμβούλιο της Σαρδηνίας ενέκρινε ομόφωνα σε ημερήσια διάταξη, πρόταση για τις διαφορές με την Carbosulcis. Η περιφερειακή κυβέρνηση δεσμεύθηκε να ζητήσει από την εθνική κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις του κοινοβουλίου για την άμεση εφαρμογή του νόμου 99/2009, να υποστηρίξει ενεργά τη διαφορά και τον αγώνα των εργαζομένων της Carbosulcis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...