Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ (YES MAN)


Ορισμένοι έχουν ανάγει σε ζήτημα πρώτης γραμμής το γεγονός ότι ένας, λέει, βουλευτής, μετέφερε 1 εκατομμύριο ευρώ από τις καταθέσεις του, στο εξωτερικό. Πρόκειται για μέγιστη υποκρισία, σε δύο τουλάχιστον επίπεδα.
Πρώτον, επειδή οι… καταγγέλλοντες είναι στελέχη κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης που με όλες τους τις δυνάμεις τάσσονται υπέρ της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων, υπέρ των ξένων επενδύσεων, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας κοκ. ΥΠΕΡ της ΕΕ που τι σημαίνει ΕΕ; Ελεύθερη μεταφορά συναλλάγματος και εμπορευμάτων. 

Με δυο λόγια είναι υπέρ της πολιτικής των εισροών κεφαλαίων που παρατηρήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και των αθρόων εξαγωγών δισεκατομμυρίων ευρώ που γίνεται στις μέρες μας, από όλες σχεδόν τις πολυεθνικές που λειτουργούν στη χώρα. Με αυτή την έννοια το εκατομμύριο της βουλευτή Ντόρας τους μάρανε…
Δεύτερον, επειδή, αν έχει κάποια σημασία το όλο θέμα, δεν είναι το εκατομμύριο που φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό, ούτε οι καταθέσεις, δεκάδων εκατομμυρίων, που έχουν στην κατοχή τους οι βουλευτές των αστικών κομμάτων, αλλά τα τρίλιον των εφοπληστών, καθώς και τα “δώρα” των τραπεζιτών. Γιατί, αυτονόητα μου γεννιέται το ερώτημα, πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που μόνο σε τραπεζικές καταθέσεις έχουν εκατοντάδες χιλιάδες και τρισεκατομμύρια ευρώ, να παριστάνουν ότι μιλούν εξ ονόματος των εργαζομένων.
Έτσι είναι ο καπιταλισμός, τέτοια η δημοκρατία του, τέτοιοι και οι «αντιπρόσωποι του έθνους», δηλαδή των καπιταλιστών. Σάρκα από τη σάρκα τους είναι οι βουλευτές των αστικών κομμάτων γι’ αυτό και διαθέτουν μεγάλες περιουσίες και τραπεζικές καταθέσεις, οι οποίες ξεπερνούν τα εισοδήματα που θα έχουν σ’ ολόκληρη τη ζωή τους δεκάδες εργατικά νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή όμως να αποφασίζουν για τη χρεοκοπία του λαού…
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. 
Η λαϊκή σοφία εντοπίζεται εδώ και καιρό στην ακραία ξεδιαντροπιά ορισμένου είδους ανθρώπων που νομίζουν οτι: "Όταν φτύνουν στο μάτι τους... δροσίζουν το Θεό."
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. 
Φαίνεται ότι σήμερα, οδεύει για έγκριση στη Βουλή ένα πακέτο νόμων που αφαιρεί τα δικαιώματα και τις κοινωνικές παροχές από τους εργάτες, τους συνταξιούχους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τα παιδιά, την εκπαίδευση και την ιατρική περίθαλψη, το "Περιβάλλον". Το οποίο επίσης προλεταριοποιεί βίαια την μεσαία τάξη και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής, έχουμε ήδη δει στην κορυφή των επιτευγμάτων το πεδίο της ξεδιαντροπιάς του κυβερνητικού σχήματος της τρόικας (πασοκ νδ δημαρ). 
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ το έργο το έχουμε ξαναδεί. 
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Όλα τα είδη των επιχειρημάτων που δεν αναφέρθηκαν, καθώς καμία έκκληση προς τη συνείδηση, τη δικαιοσύνη, το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, τέλος - δεν είχε καμία επίδραση. Ως εκ τούτου, ως παρατηρητές και μη συμμετέχοντες στη διαδικασία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περαιτέρω για θα πάνε στο πουθενά, όπως θα λεγε και ο λαλίστατος Βενιζέλος.
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. 
Αποδείχθηκε ότι είχαν λάθος, ότι δεν έχουν πραγματικά κανένα όριο σε ξεδιαντροπιά και ανεντιμότητα. 
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. 
Η Λόλα έφαγε ένα μήλο, αμέσως μετά την έγκριση του πακέτου των νόμων (σε συσκευασία όλα σε ένα) για την κατάργηση των παροχών των απλών Ελλήνων. 
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. 
27 Δεκ 2011, η Βουλή ανέλαβε τα οφέλη των καθαρόαιμων Ελλήνων τραπεζιτών - και τα πολλά εκατομμύρια των γραφειοκρατών ευνούχων. 
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Αναθεωρούνται οι νόμοι για τις Δημόσιες Υπηρεσίες της Ελλάδας, που παρείχαν παιδεία, υγεία, ενώ τα οφέλη και τα προνόμια των εφοπλιστών - τραπεζιτών διατηρούνται και επεκτείνονται. 
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Ζάππειο 1
Ζάππειο 2
Ζάππειο 3
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Κόκκινες γραμμές
Απαγκίστρωση
Επαναδιαπραγμάτευση
Ξαναεπαναδιαπραγμάτευση
Ξαναματαεπαναδιαπραγμάτευση
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Κοινωνική συνοχή
Όχι στα οριζόντια μέτρα
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.
Οι 5 όροι του Κουβέλη για κυβέρνηση:
Πρώτος Σόρος,
Δεύτερος Σόρος,
Τρίτος Σόρος,
Τέταρτος Σόρος,
Πέμπτος Σόρος,
ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
Το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...