Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η σημερινή έκθεσή μου

Κύριε Υπουργέ Παιδείας,

Σας στέλνω αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσω για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σα μαθητές τη φετινή σχολική χρονιά.

Ο ίδιος είμαι μαθητής Λυκείου της Πιερίας. Εκτός από τις υλικές ανάγκες των σχολείων που προφανώς θα μείνουν ακάλυπτες, λόγω της προτεραιότητας που δίνετε σαν κυβέρνηση στις στρατιωτικές δαπάνες, αντί για την εκπαίδευση, γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών περιστατικών.

Με τις ευλογίες των ανωτέρων σας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιθυμείτε να μετατρέψετε την εκπαίδευση σε εμπόρευμα και την όποια γνώση που προσφέρεται μέσα από τη διαδικασία μάθησης σε μονόπλευρη προπαγάνδα υπέρ του συστήματος που υπηρετείτε. Καταργείτε κάθε διάταξη που αναφέρεται στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, την κάνετε να μοιάζει σαν προνόμιο λίγων και όχι σαν καθολικό κοινωνικό αγαθό.

Παίρνοντας υπ' όψη τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που λαμβάνετε, μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί  ότι εσείς ο ίδιος επιθυμείτε μία εκπαίδευση όργανο καλλιέργειας μαθητών άβουλων όντων που θα σκύβουν το κεφάλι στη μετέπειτα ζωή τους μπροστά στο κεφάλαιο. Λοιδορείτε το λειτούργημα του εκπαιδευτικού με τους πενιχρούς μισθούς που επιβάλλετε. Καταδικάζετε το μαθητή στην αμάθεια και την αδιαφορία, ώστε να φανεί χρήσιμος στους μελλοντικούς εργοδότες του, όντας έρμαιο στα παραγγέλματά τους. Μάλιστα, προωθείτε σαν πιστός ακόλουθος των αφεντικών σας τους νόμους της ελεύθερης αγοράς ακόμα και στις αίθουσες διδασκαλίας με τις ιδιωτικοποιήσεις που νομιμοποιείτε.

Τέλος, πολλοί μπορεί να σας κατηγορήσουν για ανικανότητα. Εγώ όμως όχι. Θα διαφωνούσα με αυτούς, καθώς εμφανίζεστε εξαιρετικά - θα έλεγα - ικανός στη δουλειά που σας ανατέθηκε. Και αυτή, δεν είναι άλλη από τη διάλυση κάθε ευνοϊκού μέτρου για τη σωστή διεξαγωγή των μαθημάτων, την αδιαφορία για την κατάσταση των σχολικών κτηρίων, δρώντας πάντα με γνώμονα τα αμύθητα κέρδη των καπιταλιστών. Προσφέρετε μεγάλη υπηρεσία.

Χαιρετισμούς,
Γιώργος

6 σχόλια:

Οικοδόμος είπε...

Μπράβο!

Gekoudi είπε...

@oikodomos Ευχαριστώ!

spiral architect είπε...

Μπράβο ρε φιλαράκι, βάρα τους αλύπητα.
(αλλά δεν καταλαβαινουν χριστό)

faros είπε...

Είναι τόσο αναίσχυντοι που δεν αποκλείεται να σου στείλει και ... ευχαριστήριο μήνυμα !

Gekoudi είπε...

@spiral architect
Σας ευχαριστώ. Θα καταλάβουν. Η φιλόλογος μας έβαλε να γράψουμε έκθεση-επιστολή απευθυνόμενη στον Υπουργό Παιδείας. Και εγώ αυτό έκανα.

Χαιρετισμούς πολλούς, Γιώργος.

Gekoudi είπε...

@faros Αποκλείεται να στείλουν ευχαριστήρια επιστολή. Είναι απασχολημένοι με το κόκκινο χαλί.

Συντροφικούς χαιρετισμούς, Γιώργος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...