Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Βιρμανία: Διαμαρτυρία σε ορυχείο χαλκού διαλύεται από τα ΜΑΤ με βόμβες φωσφόρου


Βία και καταστολή σε κατοίκους της Βιρμανίας από τη νέα χούντα του Ομπάμα στη χώρα.
Η αστυνομία της Βιρμανίας έκανε χρήση δακρυγόνων, κανονιών εκτόξευσης νερού ακόμα και εμπρηστικών μηχανισμών για να σπάσει μια τρίμηνη διαμαρτυρία ενάντια στην επέκταση ενός ορυχείου χαλκού στη περιφέρεια Sagaing της χώρας την Πέμπτη.
Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 23 νοσηλεύονται αφού υπέστησαν εγκαύματα όταν η αστυνομία πέταξε "μηχανισμούς" που περιγράφονται ως "βόμβες φωσφόρου» στις σκηνές των διαδηλωτών.
Οι διαδηλώσεις κατά της επένδυσης 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, η οποία είναι ένα κοινό πρόγραμμα μεταξύ της βιρμανικού στρατού και της κινεζικής εταιρείας κατασκευής όπλων Norinco, αντανακλούν την αυξανόμενη δυσαρέσκεια προς τις κινεζικές εταιρείες στην περιοχή.
Μετά από χρόνια καταπίεσης κάτω από τη στρατιωτική χούντα της Βιρμανίας, η μακροπρόθεσμη διαμαρτυρία έγινε κριτήριο για την πρόοδο της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση αποδοχής των δημοσίων διαμαρτυριών, που είναι και μία από τις κύριες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που εισήχθησαν τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
"Αυτό είναι ένα παράδειγμα της βαθιάς φύσης των μεταρρυθμίσεων της Βιρμανίας," δήλωσε ο Mark Farmaner, της Εκστρατείας της Βιρμανίας του Ηνωμένου Βασιλείου. "Ο νόμος για το δικαίωμα στη διαμαρτυρία χαιρετίστηκε ως μια σημαντική μεταρρύθμιση, αλλά είναι σαφές ότι δεν υπάρχει ακόμα κανένα δικαίωμα για αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βιρμανία."
Οι διαδηλωτές ήταν δυσαρεστημένοι με αυτό που περιγράφουν ως «παράνομη κατάσχεση" περισσότερων από 7.800 στρεμμάτων γης, και δείχνουν επίσης δυσαρέσκεια προς το μεγάλο αριθμό των αναγκαστικών εξώσεων που έγιναν για να ανοιχτεί ο δρόμος για την επέκταση του ορυχείου.
Σ' όλο τον κόσμο οι καπιταλιστές έχουν την ίδια μούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...