Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Παλαιστίνη και Συρία η ίδια ιστορία


Οι ΗΠΑ στέλνουν Patriot εδάφους-αέρος πυραύλους στην Τουρκία. Πάγια πολιτική της Αμερικής είναι μόνιμα ο πόλεμος. Είναι το μόνο έθνος που κάθε χρονιά στην ιστορία της είχε πόλεμο στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό.
Πολλαπλοί άμεσοι ή και ενδιάμεσοι πόλεμοι, μαίνονται τώρα. Ο Ομπάμα, που θαυμάζει ο Αλέξης, σχεδιάζει περισσότερους. Είναι ένας εγκληματίας πολέμου και θα το εξηγήσω παρακάτω.
Παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα. Χλευάζει τις αρχές του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών αξιών. Θα έπρεπε να είναι στη φυλακή, όχι σε υψηλά αξιώματα. 
Υπηρετεί τον πλούτο, τη δύναμη και τα προνόμια. Απέρριψε την ειρήνη, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, καθώς και τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες.
Αυτός και ο Τζορτζ Μπους έκαναν την Αμερική ένα αστυνομικό κράτος. Αναπνέει από την πλήρως ανθηρή τυραννία. Σχεδιάζει τέσσερα χρόνια την πιο σκληρή από ποτέ άνομη διακυβέρνηση. 
Κάθε μέρα και ένα άλλο σκάνδαλο. Οι New York Times, δήλωσαν ότι “οι ΗΠΑ παρέχουν αναγνώριση στους αντάρτες της Συρίας .”

Επικεφαλίδα της εφημερίδας Washington Post "η κυβέρνηση Ομπάμα αναγνωρίζει επίσημα συριακή αντιπολίτευτική ομάδα. "Η Wall Street Journal ανέφερε "οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Κύρια ομάδα των ανταρτών της Συρίας."

Άλλα θέματα της εφημερίδας, δήλωσε πολύ το ίδιο πράγμα. Καμία διάταξη του διεθνούς δικαίου, των ΗΠΑ, ή το συνταγματικό δίκαιο δεν το επιτρέπει.
Η Ουάσιγκτον αναγνώρισε τον παράνομο τρομοκρατικό συνασπισμό της αντιπολίτευσης ως “το νόμιμο εκπρόσωπο” του συριακού λαού. Δεν μπορεί να είναι "νόμιμος" αν είναι παράνομος.

Τα μέλη του είναι δολοφόνοι ταγμάτων θανάτου. Είναι αυτοί που εισβάλουν από άλλες χώρες. Διαπράττουν καθημερινές βιαιοπραγίες. Είναι εγκληματίες πολέμου. Παρέχοντάς τους τη στήριξη τους οι ΗΠΑ αποκαλύπτουν την ηθική χρεοκοπία τους. Κάτι τέτοιο προσθέτει περισσότερα εγκλήματα πολέμου στο βιογραφικό του Ομπάμα.

Η Human Rights Watch  τους κατηγόρησε για στοχευμένες δολοφονίες, εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες, απαγωγές για λύτρα, για βασανιστήρια, για σύλληψη ομήρων, και άλλες αγριότητες.

Περιλαμβάνουν αποκεφαλισμούς, δολοφονίες κρατουμένων, τη σφαγή γυναικών και παιδιών, καθώς και βρεφών, ενώ κοιμούνται. Και στοχευμένες δολοφονίες πολιτών που είναι νομιμόφρονες στο πλευρό του Άσαντ .



Το Der Spiegel ανέφερε τις θηριωδίες της "ταξιαρχίας της Χομς". “Επαναστάτης - δήμιος", δήλωσε ο ίδιος και οι σύντροφοί του "σκοτώνει στο όνομα της συριακής επανάστασης, επιτρέπουν βασανιστήρια στην λεγόμενη “ταξιαρχία ανάκρισης ...."

“Κάνουν την άσχημη δουλειά." Πιστεύει στη βία, εξήγησε. Έχει "κόψει το λαιμό σε τέσσερις άνδρες." Είναι η μηχανή που πυροβόλησε και πολλούς άλλους.

Οι “μαχητές της Homs” επιδίδονται σε "τακτικές εκτελέσεις." Και συνεχίζουν να το κάνουν καθημερινά σε όλη τη χώρα. Οι νομιμόφρονες του Άσαντ αποτελούν στόχο, κακοποιούνται και δολοφονούνται.

Οι γυναίκες και τα παιδιά δεν έχουν γλιτώσει. "Δήμιοι" εξηγεί το Der Spiegel σε άρθρο του. Ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους στο έδαφος για να αναφέρουν παρόμοια φρικτά εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας.

Οι “νεοσύλλεκτοι” της Ουάσιγκτον, τα κεφάλαια, τα όπλα, τα τρένα, κατευθύνονται σ’ αυτούς τους δολοφόνους. Ο Ομπάμα τους αναγνωρίζει  τώρα ως κυβέρνηση της Συρίας.

“Έχουμε πάρει μια απόφαση ότι ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης της Συρίας θα είναι πλέον χωρίς αποκλεισμούς, ότι είναι αντανακλαστικός και αρκετά αντιπροσωπευτικός του πληθυσμού της Συρίας, το θεωρούμε το νόμιμο εκπρόσωπο του λαού της Συρίας σε αντίθεση με το καθεστώς του Άσαντ”, είπε.

Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι αν ο καθένας μας κάνει αυτό τον εξωφρενικό ισχυρισμό, πόσο μάλλον ένας παγκόσμιος ηγέτης. Είναι φοβερό το γεγονός ότι τα ΜΜΕ των αχρείων δεν τον καταγγέλλουν. Αυτό αντανακλά την παρανομία τους. Τα αναμασούν σαν επίσημη προπαγάνδα αντί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Είναι ενδεικτικό πως στις 11 Νοεμβρίου, ο “Εθνικός Συνασπισμός της Συριακής Επανάστασης”, των δυνάμεων της αντιπολίτευσης (SNC SNCROF) ιδρύθηκε στη Ντόχα, του Κατάρ.

Η Ρωσία  κατήγγειλε την αναγνώριση στις 11 Δεκέμβρη. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι "η αναγνώριση από την  Αμερική του Εθνικού Συνασπισμού ως νόμιμη εξουσία στη Συρία παραβιάζει την συμφωνία της Γενεύης (!). Πρόκειται για μια απροσδόκητη τροπή."

Στο κείμενο της σύμβασης της Γενεύης "συμφώνησαν στις κατευθυντήριες  γραμμές και στις αρχές για μια πολιτική μετάβαση που να ανταποκρίνεται στις θεμιτές προσδοκίες του συριακού λαού."

Συμφώνησε να τηρούν πλήρως τις διεθνείς νομοθετικές διατάξεις.

Απηύθυνε έκκληση για "μια πολιτική διαδικασία, όπου η συριακή ηγεσία αποφεύγει την περαιτέρω αιματοχυσία και τη βία, καθώς εξασφαλίζει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ηρεμία."
Αναφέρει, πως το τέλος της σύγκρουσης εξαρτάται από τη θέσπιση "μεταβατικού διοικητικού οργάνου" με "πλήρεις και εκτελεστικές εξουσίες. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα μέλη της σημερινής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και άλλες ομάδες και θα πρέπει να διαμορφωθεί με βάση την αμοιβαία συναίνεση”.

Οι Σύριοι (μόνο) πρέπει να "καθορίσουν το μέλλον της χώρας." Όλες οι ομάδες και τα τμήματα της κοινωνίας θα πρέπει να είναι σε θέση "να συμμετάσχουν σε εθνικό διάλογο." Τα αποτελέσματα που θα επιτευχθούν "πρέπει να εφαρμοστούν."

"Το αποτέλεσμα της συνταγματικής σύνταξης του κειμένου της συμφωνίας θα έχει δημοφιλή έγκριση."

Μετά τη θέσπισή του, "ελεύθερες και δίκαιες πολυκομματικές εκλογές" πρέπει να γίνουν δεκτές. Οι γυναίκες πρέπει να "εκπροσωπούνται σε όλες τις πτυχές της μετάβασης."

Όλες οι πλευρές πρέπει να συμμορφωθούν. Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προστατεύονται. Τα ανθρωπιστικά θέματα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η νομιμότητα πρέπει να αποκατασταθεί. Οι προσπάθειες πρέπει να δεσμευτούν στη «Λογοδοσία Εθνικής Συμφιλίωσης."

Οι Σύριοι πρέπει να "καταλήξουν σε πολιτική συμφωνία."

"Η εθνική κυριαρχία, η ανεξαρτησία, η ενότητα και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να γίνει σεβαστή."

Επίλυση των συγκρούσεων θα πρέπει να επιτευχθεί μέσω του ειρηνικού διαλόγου και των διαπραγματεύσεων.

Η Ουάσιγκτον, το ΝΑΤΟ ήταν κλειδί στις συμφωνίες των “εταίρων”, “οι σύμμαχοι” απέρριψαν τη συμφωνία αμέσως. Έτσι ο πόλεμος στη Συρία συνεχίστηκε και μαίνεται εκτός ελέγχου. Η Αμερική φέρει την πλήρη ευθύνη. Τα μακροχρόνια σχέδιά της για την βίαιη εκδίωξη του Άσαντ είναι σε εξέλιξη.

Συμφωνίες που κάνει η Ουάσιγκτον δεν αξίζουν ούτε όσο το χαρτί  που αναγράφονται. Τα τάγματα θανάτου που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ γιόρτασαν που χρίστηκαν εκπρόσωποι της Συρίας.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν έως και 200 Σύριοι Αλαουίτες χωρικοί οπαδοί του Άσαντ. Αυτού του τύπου οι επιθέσεις συμβαίνουν τακτικά. Ο Άσαντ κατηγορείται από τα τάγματα θανάτου υποστηριζόμενα από τις ΗΠΑ για εγκλήματα. Τώρα ο εξοπλισμός που προσφέρει ο Ομπάμα στους "αντάρτες" θα αυξηθεί ποσοστιαία, αλλά και με βαριά όπλα για να σκοτώσει.

Οι προϋποθέσεις δεν είναι και οι καλύτερες για την πολιορκούμενη Παλαιστίνη. Το Ισραήλ εξαπέλυσε πόλεμο εναντίον της εδώ και δεκαετίες. Καθημερινά υπάρχουν εγκλήματα πολέμου, κατά της ανθρωπότητας, καθώς σε αργή κίνηση η γενοκτονία συνεχίζεται.

Τα ρεπορτάζ δείχνουν την αγωνία ενός κατεχόμενου λαού. Οι ηγέτες του κόσμου που είναι σε θέση να βοηθήσουν, τους απορρίπτουν. Το Ισραήλ διαπράττει φρικαλεότητες ελεύθερα και καθημερινά. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως οι Παλαιστίνιοι άντεξαν τόσο καιρό. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για άλλους διωκόμενους ανθρώπους να τους μιμηθούν.

Μετά από οκτώ ημέρες τρόμου από το βομβαρδισμό της Γάζας, το Ισραήλ συμφώνησε σε μνημόνιο κατανόησης όρων και κατάπαυση του πυρός. Τους αγνόησαν όμως, αμέσως.

Στις 6 Δεκεμβρίου, η Al Haq αποκάλυψε πως οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται υπό “συνεχή βομβαρδισμό” στη νεκρή ζώνη που χωρίζει τη Γάζα από το Ισραήλ. Οι Ισραηλίτες στρατιώτες, πυροβολούν από κοντά, σκοτώνουν ή τραυματίζουν μη βίαιους Παλαιστίνιους αμάχους.

Τα παιδιά αποτελούν στόχο! Καθώς και οι γυναίκες, οι αγρότες και οι ψαράδες. Στις 10 Δεκεμβρίου, μάρτυρας στη Γάζα, δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός παραβίασε με οχήματα τα σύνορα της Γάζας, κοντά στο Χαν Γιουνίς.

Ένας εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ είπε ότι οι δυνάμεις διεξάγουν  "δραστηριότητα ρουτίνας." Δεν υπάρχει "ρουτίνα" για μια επιθετική εισβολή στη Γάζα. Στρατιώτες εισβάλουν μερικές φορές με τα όπλα προτεταμένα.

Στις 11 Δεκεμβρίου πριν από την αυγή, Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο χωριό Νιιλίν  κοντά στη Ραμάλα. Άρπαξαν δύο κατοίκους. Ακολούθησαν δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Elie Yishai, του υπουργού Εξωτερικών Avigdor Lieberman, και του επικεφαλής του κόμματος Καντίμα Σαούλ Μοφάζ.

Θέλουν οι στρατιώτες τους να χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά εναντίον ειρηνικών Παλαιστίνιων διαδηλωτών κατά του επαίσχυντου διαχωριστικού τείχους. Ο Λίμπερμαν είναι ένας φασίστας υπερεθνικιστής. Είναι μια ντροπή για τη νόμιμη διακυβέρνηση. Ταιριάζει όμως και με τον χειρότερο Νετανιάχου.

Στις 11 Δεκεμβρίου, προκάλεσε τους παλαιστίνιους ηγέτες εξωφρενικά. Τους απείλησε με πόλεμο αν μηνύσουν το Ισραήλ στο ΔΠΔ.

Αποκαλεί τους Παλαιστίνιους περιφρονητικά “δημογραφική απειλή”. Θέλει να τους εξορίσει στην Ιορδανία και σε άλλες αραβικές χώρες. Προσυπογράφει να το γίνει αυτό δια της βίας.

Στις 11 Δεκεμβρίου, το Κανάλι 7 του Ισραήλ, ανώτερος στρατιωτικός διοικητής του Ισραήλ ανέφερε τα εξής:

Οι στρατιώτες που "δραστηριοποιούνται στον τομέα (έχουν) τη δυνατότητα να παίρνουν την κατάλληλη απόφαση, μετά από αξιολόγηση της κατάστασης και το ύψος του κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι συνεργάτες τους, καθώς και με βάση την προσωπική τους εκτίμηση, μπορούν να προσφεύγουν στη χρήση των ενεργών πυρομαχικών."

Σχεδόν όλοι οι Παλαιστίνιοι είναι μη βίαιοι διαδηλωτές. Ο ανώνυμος διοικητής έδωσε άδεια να τους πυροβολούν εν ψυχρώ προληπτικά.

Στρατιώτες πλησίαζαν ήδη ειρηνικούς Παλαιστίνιους βίαια. Χρησιμοποιούν δακρυγόνα, σφαίρες από καουτσούκ, βόμβες φυσικού αερίου, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, και άλλα όπλα εναντίον ανδρών, γυναικών και παιδιών. Θάνατοι, τραυματισμοί και συλλήψεις ακολουθούν.

Στις 11 Δεκεμβρίου πριν από την αυγή, Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στη Δυτική Όχθη ενάντια σε τρεις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι πληγείσες ομάδες: Η Επιτροπών Παλαιστινίων Γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Παλαιστινιακό Δίκτυο ΜΚΟ, καθώς και η οργάνωση υποστήριξης των φυλακισμένων Addameer - Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Addameer ανέφερε τα εξής:

Στις 11 Δεκεμβρίου, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο γραφείο τους. Κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία που σ' αυτά περιλαμβάνονται τέσσερις φορητοί υπολογιστές, ένα desktop, ένας σκληρός δίσκος, μια βιντεοκάμερα, νομικά αρχεία, φωτογραφίες και άλλα υλικά.

Το γραφείο λεηλατήθηκε και καταστράφηκε. Αρχεία και άλλα υλικά καταστράφηκαν και διασκορπίστηκαν. Κατά τη στιγμή της έκθεσής της, η Addameer δεν ήταν σίγουρη και για άλλα περιουσιακά στοιχεία, που ενδεχομένως, κατασχέθηκαν ή καταστράφηκαν.

Το Ισραήλ λεηλατεί και τα γραφεία άλλων ΜΚΟ εισβάλλοντας με τον ίδιο τρόπο. Πολλές άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις υποβλήθηκαν σε “θεραπεία” με αυτόν τον τρόπο στο παρελθόν.

Η "Addameer καταδικάζει την επίθεση κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, και τη θεωρεί ως μια προσπάθεια να ακρωτηριαστεί η αλληλεγγύη και το κίνημα των κρατουμένων."

Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτό συνέβη λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της 64ης επετείου της Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Ετησίως αυτό γιορτάζεται στις 10 Δεκεμβρίου.

Η Addameer είπε ότι ήδη έχει υποστεί πολλές επιδρομές, επιθέσεις και συλλήψεις του προσωπικού της κατά τα προηγούμενα έτη. Την 15η Οκτωβρίου 2012, ο ερευνητής της, Αϊμάν Νάσερ, συνελήφθη βίαια και τέθηκε υπό κράτηση.

Οι οργανώσεις αυτές ενοχοποιούνται εξωφρενικά για την υποστήριξη των Παλαιστινίων κρατουμένων και την απαίτηση για την απελευθέρωσή τους.

Κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης από τις 17 Σεπτέμβρη έως τις 13 Οκτώβρη  του 2011 στην απεργίας πείνας των κρατουμένων, στον πρόεδρο του Addameer, Abdullatif Ghaith, του είχε απαγορευτεί η είσοδος στην Δυτική Όχθη. Η απαγόρευση παραμένει σε ισχύ.

Το Ισραήλ απαγορεύει επανειλημμένα σε δικηγόρους της Addameer την επίσκεψη σε Παλαιστίνιους κρατουμένους. Σχεδόν όλοι βρίσκονται σε γκουλάγκ του Ισραήλ για πολιτικούς λόγους.

Το έγκλημά τους είναι ότι θέλουν να ζουν ελεύθερα στη δική τους γη, στην ίδια τους τη χώρα. Το Ισραήλ αρνείται σε όλους τους Παλαιστίνιους το δικαίωμα αυτό.

Η Addameer "επαναλαμβάνει τη σταθερή δέσμευσή της να υποστηρίξει τους Παλαιστίνιους κρατούμενους και τα δικαιώματά τους, με οποιοδήποτε κόστος."

Σε ισραηλινό στρατοδικείο, ο Νάσερ μίλησε για τον εαυτό του και για τα άλλα επιτελικά στελέχη της Addameer, λέγοντας ότι θα «υποστηρίξουν την υπόθεση των κρατουμένων, ακόμη και αν τους κοστίσει την ελευθερία τους."

Και άλλοι Παλαιστίνιοι ακτιβιστές και υποστηρικτές αισθάνονται το ίδιο. Το Ισραήλ τους στοχεύει ανελέητα.

Αυτές οι πρακτικές αντανακλούν μακροχρόνια, τον πόλεμό του στην ανθρωπότητα.

Όλα τα αστυνομικά φασιστικά κράτη λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...