Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Φίλοι για πάντα: Σαμαράς - Βενιζέλος - Κουβέλης. Θα σώσουν την παρτίδα;

Τι βαριάντες ανοίγονται; Τα τρία μέλη της συγκυβέρνησης συμφωνούν να καταστρέψουν τις κοινωνικές κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Τα δημοσιονομικά αερολογήματα κρύβουν στην ατζέντα τους τον γκρεμό. Τα Media των αχρείων δεν το φανερώνουν.

Συνεχίζεται η συζήτηση που αναφέρεται στις φορολογικές ριπές. Αυτόματα, κατασχέθηκαν με μεγάλη ευχέρεια δις από τα λαϊκά νοικοκυριά. Και δις θα ακολουθήσουν. Η φλυαρία από τα παπαγαλάκια συνεχίζεται. Το μεγάλο κεφάλαιο μένει στο απυρόβλητο προς το παρόν.

Η τρικομματική συμφωνία τα μαγειρεύει, εδώ και καιρό. Καθημερινά τα "ρεπορτάζ" κρύβουν αυτό που είναι μια προγραμματισμένη εξέλιξη. Τα νοικοκυριά θα πληγούν ακόμα περισσότερο.

Οι κερδοσκόποι και άλλες εταιρίες, αγαπημένα παιδιά της συγκυβέρνησης, όπως και οι σούπερ-πλούσιοι μπορούν να είναι ήσυχοι. Κέρδος τους είναι η καταστροφή της μεσαίας τάξης και η απόγνωση των φτωχών.

Συμφωνήθηκε η “συνταγή” του Αντώνη. Η βασιλόπιτα θα ψηθεί και το φλουρί κάλπικο. Περιμένετε κάτι να έρθει στο τέλος του έτους ή και νωρίτερα. Οι ειδήσεις δε θα εξηγήσουν τι συμβαίνει και γιατί αυτό που θα συμβεί είναι σημαντικό.

Εξελέγη ένας πρωθυπουργός που υποσχέθηκε ανάπτυξη, επαναδιαπραγμάτευση και λύση από το αδιέξοδο.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο ίδιος έδωσε όρκους υποταγής στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, είπε ότι δεν απαιτεί οι πλούσιοι να πληρώσουν το μεγαλύτερο μερίδιο σε συνάντηση με 16 πολυεθνικές. Ξεδιάντροπα, χωρίς κανένα φραγμό, κομπάζει για το κατόρθωμά του στη Χαλυβουργία.

Είναι γεγονός ότι ο έλεγχος της τρόικας είναι υπαρκτός αλλά αυτός αποτελεί και άλλοθι για την τρι-κυβέρνηση.

Προς το παρόν όμως έχει δημιουργήσει πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.

Συγκεκριμένα, η ΕΕ θα κάνει συστάσεις με σκοπό την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού, με εξαίρεση τις πληρωμές τόκων των δανείων, μέχρι το 2020.

Αυτό λένε θα σταθεροποιήσει το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ σε ένα αποδεκτό επίπεδο - δηλαδή 126% - μέχρι η οικονομία να ανακάμψει το 2020. Το μέγεθος και το χρονοδιάγραμμα των αναγκαίων για το μεγάλο κεφάλαιο μέτρων για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι αβέβαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...