Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο Ριζοσπάστης και τα blogs


Η αφετηρία μας, το πρώτο πρακτικό βήμα, προς τη δημιουργία της επιθυμητής οργάνωσης, επιπλέον το κύριο νήμα στην οικοδόμηση που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε σταθερά, να εμβαθύνουμε και να επεκτείνουμε την οργάνωση - πρέπει να είναι: η πανελλαδική πολιτική εφημερίδα μας. Χρειαζόμαστε πρώτα απ' όλα την εφημερίδα μας, τον Ριζοσπάστη. Χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να προβούμε σε συστηματικό και συνεπή ταξικό αγώνα.  Κατ' αρχήν θα επιδιώξει την πλήρη προπαγάνδα και διέγερση των μαζών, η οποία προπαγάνδα θα είναι σταθερή στο κύριο καθήκον του κόμματος και ειδικότερα στο επείγον καθήκον της, την προβολή των θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Οι θέσεις αυτές θα πιάσουν τόπο τη στιγμή που ενδιαφέρονται για την πολιτική και για τα ζητήματα του σοσιαλισμού τα ξύπνια τμήματα του πληθυσμού.
... Δεν θα ήταν μάλλον υπερβολή να πούμε ότι η συχνότητα και κανονικότητα (και διανομή) της εφημερίδας μπορεί να είναι η πιο ακριβής μέτρηση του πόσο καλά έχουμε θέσει αυτόν τον πιο πρωτότυπο και τον πιο ζωτικής σημασίας τομέα της οργάνωσής μας. Συνεχώς, χρειαζόμαστε πανελλαδική εφημερίδα. Αν αποτύχουμε όμως, δεν θα είμαστε ενωμένοι στην επίδρασή μας στο λαό, μέσω του γραπτού λόγου. Αν πετύχουμε, θα είναι λάθος να μην σκεφτούμε και το συνδυασμό άλλων, πιο περίπλοκων, δύσκολων μέσων, αλλά με πιο αποφασιστική επιρροή. Η εφημερίδα όμως πρέπει να δίνει το σταρτ στα ηλεκτρονικά μέσα: blogs, sites που και εδώ υστερούμε. Θα πρέπει να δίνει τη βούλα, την επικύρωση στα φιλικά μας blogs. Από κει τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα έχουν το μπούσουλα για το ποιος είναι με ποιον και όχι από το τι αυτοαναγορεύεται ο καθένας. Η εφημερίδα θα πρέπει να παίρνει και δίνει υλικό στα blogs. Τέλος, χρειαζόμαστε ασφαλώς μία πολιτική εφημερίδα. Χωρίς ένα πολιτικό σώμα είναι αδιανόητη η κίνηση που αξίζει το όνομα της πολιτικής μας. Χωρίς αυτά, δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε το καθήκον μας που είναι να συγκεντρώσουμε και να οργανώσουμε όλα τα στοιχεία της πολιτικής δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας. Έχουμε κάνει το πρώτο βήμα, έχουμε ξυπνήσει το πάθος στην εργατική τάξη, κάναμε ανοίγματα στο εργοστάσιο, αλλά πρέπει να εισχωρήσουμε περισσότερο με επιμονή και φαντασία. Έχουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα: να ξυπνήσουμε σε όλα τα περισσότερο ή λιγότερο συνειδητά τμήματα  των ανθρώπων το πάθος για την πολιτική μας πρόταση.
... Οι άνθρωποι είναι ικανοί και έτοιμοι για την πρότασή μας. Δεν έχουν όμως το βήμα από το οποίο θα μπορούσε να εκφραστεί κανείς - δεν είναι κοινό, πρόθυμο το βήμα και δεν ενθαρρύνει τους ομιλητές. ... Και πρέπει να δημιουργήσουμε ένα φόρουμ για την εθνική έκθεση της δεξιάς κυβέρνησης  είτε (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) είτε του Συριζα που θα είναι σαφώς η δεύτερη κυβερνητική εκδοχή μια τέτοια πλατφόρμα πρέπει να αρχίσει από την κομουνιστική εφημερίδα μας.
... Ο ρόλος μιας τέτοιας εφημερίδας δεν είναι, ωστόσο, να περιορίζεται στη διάδοση των ιδεών, αλλά και στην πολιτική εκπαίδευση, καθώς και την στράτευση των πολιτικών συμμάχων. Η εφημερίδα - όχι μόνο να είναι ένας συλλογικός προπαγανδιστικός και συλλογικός αναδευτήρας, αλλά και ένας συλλογικός διοργανωτής της.
... Με τη βοήθεια της εφημερίδας και μαζί με αυτή, μια μόνιμη οργάνωση θα αναπτυχθεί, και θα καταλάβει το διαδίκτυο από τακτικές μόνιμες εργασίες, θα είναι η μηχανή του τρένου που τα μέλη της θα ανεβούν στα βαγόνια του και θα παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις πολιτικές εξελίξεις συμμετέχοντας. Παράλληλα, εκτιμώντας τη σπουδαιότητά τους και τον αντίκτυπό τους σε διαφορετικά τμήματα του πληθυσμού και θα αναπτύξουν αποτελεσματικούς τρόπους για να επηρεάσουν αυτά τα γεγονότα του επαναστατικού κόμματός της
... Και αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ασκεί η κοινή εφημερίδα μας αυτό το έργο, θα προετοιμάσει και θα υποβάλει όχι μόνο τους πιο επιδέξιους προπαγανδιστές, αλλά τους πιο εξειδικευμένους διοργανωτές, τους πιο ταλαντούχους πολιτικούς αρχηγούς, ικανούς για να δώσουν ένα σύνθημα για την κατάλληλη στιγμή, για την αποφασιστική μάχη που θα μας οδηγήσει στην τελική νίκη.
Δείτε επίσης: 

Όχι ψέματα στα social media

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Game ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ

Game ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ


Για φουλ screen ΕΔΩ πατάτε αλλεπάλληλα το spacebar για να πετύχετε τους αρμοδίους στα παράθυρα και από κει αυτοί θα σας λένε κάτι. Έχει 5 επίπεδα όποιος τα περάσει να στείλει e-mail στο gekoudi@gmail.com για πάρει δώρο.

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ἀρχὴ σοφίας «Φρόνιμα καὶ ταχτικὰ πάω μὲ κεῖνον ποὺ νικᾷ».

Οοοοοοοοοοοοοοοοοόπ!

Ἀρχὴ σοφίας
«Φρόνιμα καὶ ταχτικὰ
πάω μὲ κεῖνον ποὺ νικᾷ».

Ὁ ἕνας
Λίγη δροσιά, οὐρανέ μου,
καὶ χάηδεμα τ᾿ ἀνέμου,
κελάηδημα πουλιοῦ,
ξανάνιωμ᾿ Ἀπριλιοῦ!

Ἀνάσ᾿, ἀνάσα λίγη!
Χρόνια ἡ θελιὰ μᾶς πνίγει.
Λίγη χαρὰ σ᾿ ἀφτὰ
τὰ σκοτεινὰ γραφτά!

Σοῦ πήρανε, λαέ μου,
τὸ δίκιο τοῦ πολέμου
πατριδοκαταλύτες,
ξένοι καὶ ντόπιοι ἀλῆτες!

Ὁ ἄλλος
Ἂν θέλεις νὰ χαρεῖς
τὴ λεφτεριά, νωρὶς
γίνε προδότης, γίνε!
Τιμή, ντροπὴ δὲν εἶναι.

Θά ῾ναι μαζί σου οἱ νόμοι
κι ἡ πλερωμένη γνώμη!
Πέτα τὴν ἀνθρωπιά σου
κι ἀπ᾿ τὸν ἀφέντη πιάσου!

Κι ἅμα σὲ φτύνει ἀφτός,
νὰ κάθεσαι σκυφτὸς
καὶ θά ῾χεις τὰ πρωτεῖα
στὴ σάπια πολιτεία.

Ὁ λαός
Ἔξω τοῦ ἀφέντη ἁρμάδα
φυλάει, μὲ μπούκα ὀρθή,
τὸ λείψανό σου, Ἑλλάδα,
μὴν ξάφνου ἀναστηθεῖ!
                                 
            Κώστας Βάρναλης



Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κόκκινη κάρτα




Τώρα θα φάμε πίτσα εθνικής συνευθύνης. Ας φάει την πίτσα του προς το παρόν ο λαός, αφού δεν κατάλαβε ότι επέλεξε μια από τα ίδια σε τελική ανάλυση. Πίτσα έτρωγε και με το ΠΑΣΟΚ αλλά τώρα θα είναι με "συνταγή" Σαμαρά. Ο χοντρός αγρεύεται μην του την φάμε. Δείτε και τον απαγκιστρωμένο
στο 2:54. Ντροπή του!

Γερμανία Ελλάδα 0-1

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης αύριο...


Ο Κουβέλης προσπαθεί
να απαγκιστρωθεί
Σίγουρα αύριο θα ανακοινωθεί ότι, θα ανακοινωθεί μεθαύριο ότι θα ανακοινωθεί και βλέπουμε...
Λέγεται οτι σθεναρή  αντίσταση προβάλει ο Καρατζαφέρης της ΔΗΜΑΡ καθώς έχει αγκιστρωθεί στην απαγκίστρωση. Μάλλον πάμε για εκλογές και βλέπουμε...
Το αγκίστρι εξουσίας της ΔΗΜΑΡ
που προσπαθεί να απαγκιστρωθεί


Η καυτή πατάτα από το Βενιζέλο στον Κουβέλη κι από τον Κουβέλη στον Σαμαρά.


Πάντως λένε πως σκαλώσανε στον υπουργό καυτής πατάτας (Οικονομικών) αλλά κακώς γιατί κουμάντο κάνει ο Ράιχενμπαχ ο οποίος υπέβαλε την παράλογη απαίτηση να τους δώσουμε το παιχνίδι την Παρασκευή. 
Λένε ότι σοβαρές αντιρρήσεις είχε ο Σαμαράς ο Γιώργος.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς απαγκιστρώνει


Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Αυτή είναι η ναζιστική προδοτική Χρυσή Αυγή!


Σερφάροντας χτες στο internet, έπεσε στην αντίληψή μου ένα το site του "Μετώπου Γυναικών" όπως το ονομάζουν της Χρυσής Αυγής. Βλέποντας όλη τη σελίδα ανακάλυψα μερικές φωτογραφίες "ηρωίδων" γυναικών που προβάλλει η ΧΑ στη σελίδα αυτή. 
Μία από αυτές είναι η Σίτσα Καραϊσκάκη, που όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της που εμφανίζεται πατώντας στη φωτογραφία της αυτολεξεί: "Παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα του Χίτλερ να ανέλθει στην εξουσία κι ενστερνίστηκε τις εθνικοσοσιαλιστικές ιδέες. Το 1930, όταν ο Χίτλερ ανήλθε στην εξουσία, η Σίτσα Καραϊσκάκη υπήρξε σύμβουλος στο υπουργείο Προπαγάνδας. Την εποχή εκείνη κυκλοφόρησε στα γερμανικά το βιβλίο της «Το Τρίτο Ράιχ μέσα από τα γυαλιά μου» στο οποίο ανέφερε γεγονότα της εποχής και επιτεύγματα της εθνικοσοσιαλιστικής διακυβέρνησης. Το 1934 προσπάθησε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χρυσόστομο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τους Μητροπολίτες Λήμνου και Λέσβου, να υλοποιήσει μια μορφή πανευρωπαϊκής αντικομουνιστικής χριστιανικής συνεργασίας. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο είχε τη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής από πλευράς τύπου και προπαγάνδας."

Επίσης, "Μετά την ίδρυση της ΕΟΝ από τον Μεταξά υπήρξε βασική αρθογράφος του περιοδικού «ΝΕΟΛΑΙΑ».", "...μετά την γερμανική εισβολή ανέλαβε τη θέση της συμβούλου Τύπου και Διαφώτισης στη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα και πραγματοποίησε πολλές πολιτικές ομιλίες μέσω του ραδιοφώνου. Πριν από την απελευθέρωση η Σίτσα Καραϊσκάκη έφυγε στη Γερμανία όπου συνέχισε τη δράση της στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την κατοχική εξόριστη κυβέρνηση Τσιρονίκου που έδρευε στη Βιέννη. Από τα Ειδικά Δικαστήρια Δοσιλόγων καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο για την προπαγανδιστική της δράση, αργότερα όμως αμνηστεύτηκε. Κατά την παραμονή της στη Γερμανία βρέθηκε στο ανατολικό τμήμα της χώρας το οποίο καταλήφθηκε από τα Σοβιετικά στρατεύματα, κατόρθωσε όμως η Καραϊσκάκη να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της. Γνώρισε και παντρεύτηκε τον Γερμανό βιομήχανο Μπάχμαν κι έζησε στην αφάνεια για αρκετά χρόνια."

Η ΧΑ υμνεί τους προδότες δωσίλογους επί Κατοχής! Κανείς να μην ψηφίσει το ναζιστικό απολίθωμα! Την ώρα που ο ηρωικός ΕΛΑΣ μαχόταν για την απελευθέρωση της Ελλάδας, οι δωσίλογοι και οι ντόπιοι προδότες και υπηρέτες των καταχτητών ζούσαν με χρυσά κουτάλια. Την ώρα που ο λαός όλης της Ελλάδας λιμοκτονούσε αυτοί έτρωγαν τρωγόπιναν πάνω από τα πτώματα. Αυτοί λοιπόν είναι τα είδωλα της ΧΑ! Οι σύγχρονοι ταγματαλήτες, οι σύγχρονοι προδότες και ρουφιάνοι των Γερμανών, οι  Ράλληδες, οι μπουρατάδες, οι μαυραγορίτες έχουν αποκαλυφθεί. Ο ελληνικός λαός έδωσε το αίμα του κατά του καταχτητή και είχε 600.000 θύματα. Καμιά οικογένεια στην Ελλάδα δεν έχει κάποιον συγγενή που χάθηκε στον πόλεμο. Χρέος όλων το ΜΑΥΡΟ στο μαύρο φασισμό-ναζισμό της ΧΑ.

Το ναζιστικό παραλήρημα στο συγκεκριμένο σάιτ δε σταματά εκεί! 

Αυτό το άρμα βρίσκεται απέναντι
από την πύλη του Βραδεμβούργου
Είναι του Κόκκινου Στρατού από αυτά που μπήκαν στο Βερολίνο
το 1945, απέναντι από το  Γερμανικό κοινοβούλιο,
στα υπόγεια του οποίου αυτοκτόνησε ο Χίτλερ
δειλιάζοντας να παραδεχτεί την ήττα του.

Ένα άλλο "πρόσωπο" που προβάλλεται είναι η Hanna Reitsch, πιλότος της ναζιστικής αεροπορίας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται: "Η μία απ' τις δύο γυναίκες που τιμήθηκαν με τον Σιδηρούν Σταυρό Α' Τάξεως. Ήταν η τελευταία (και η μόνη που μπορούσε να το κάνει) που πέταξε στο Βερολίνο, όταν είχε σχεδόν καταληφθεί. Ζήτησε να μοιραστεί την τύχη του Φύρερ της, αλλά εκείνος της το αρνήθηκε. Δεν καταδίκασε ποτέ τον Εθνικοσοσιαλισμό ή τον Χίτλερ και μέχρι τον θάνατό της φορούσε υπερήφανα τα παράσημά της."

Η ίδια σε συνέντευξη λέει: "Δεν ντρέπομαι να λέω ότι πίστεψα στον Εθνικοσοσιαλισμό. Ακόμη φορώ τον Σιδηρούν Σταυρό με τα διαμάντια που μου έδωσε ο Χίτλερ.

Μην ξεχνάτε πως η Αεροπορία των Ναζί με συνεχείς καταδρομές και τους βομβαρδισμούς σκότωσε χιλιάδες Έλληνες. Εδώ η ΧΑ υμνεί την πιλότο, άρα είναι υπέρ των βομβαρδισμών. 

вечная слава героям павшим
Eternal glory to the heroes who fell
Αιώνια δόξα στους ήρωες που έπεσαν.
Μνημείο της ΕΣΣΔ στο κέντρο του Βερολίνου
για να θυμίζει στους χρυσαβγίτες τα γκολ
που φάγανε στον WW2.
Οι φασίστες της ΧΑ δηλώνουν πως σε περίπτωση που ζούσαν τότε, θα ήταν με τους Έλληνες. Εδώ αποδεικνύεται το ακριβώς αντίθετο.  Εκτός αν εννοούσαν τους Έλληνες δωσιλόγους. Οι ιδεολογικοί απόγονοι του Χίτλερ πρέπει να ξεσκεπάζονται με κάθε ευκαιρία. Δε χωρά καμιά επανάπαυση όσον αφορά τους ναζιστές. Είναι ερείπια της ιστορίας, διαλύθηκαν και κατατροπώθηκαν από το ηρωικό ελληνικό αντάρτικο, τον ΕΛΑΣ, αλλά και από τον Κόκκινο Στρατό. Ξεχάσαν ότι τα SS παρελάσαν με τις σημαίες τους τον κατήφορο μπροστά στην Πύλη του Βραδεμβούργου.
Δείτε και το δωμάτιο της Σιωπής που βρίσκεται μέσα στην αριστερή κολώνα της Πύλης του Βραδεμβούργου.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ζωντανά

Πεδίον του Άρεως
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
του ΚΚΕ
Ζωντανά τώρα στο λινκ:
http://www.kke.gr/livestream

Αναγνώστες, σας προκαλώ να συγκρίνετε μόνοι σας τις συγκεντρώσεις: ΚΚΕ-ΝΔ. Τους ρίχνουμε στα αφτιά.


http://www.inews.gr/62/Livestreaming-antoni-samara---syntagma.htm

Κεντρική προεκλογική ανοιχτή συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Φωτογραφίες από τη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΚΚΕ και ομιλία της Γενικής Γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Αλέκας Παπαρήγα. Το κλίμα ήταν ενθουσιώδες, χιλιάδες οι κόκκινες σημαίες που ανέμιζαν και ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κόμματος στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους. 











Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον

Μπέρτολντ Μπρεχτ - Bertolt Brecht
(10/02/1898-14/08/1956)
Ο φασισμός

Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον
Καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει
Τι κρύβει μεσ’ τα δόντια του το ξέρω
Καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.


Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
Και χάνονται βαθιά στα περασμένα
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν
Μα όχι και το μίσος του για μένα.


Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!


Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
Που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι!
Το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
Και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.


Μα πάλι θε ν’ απλώσει σαν χολέρα
Πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου
και δίπλα σου φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.



Παρακρατικές επιθέσεις
Από τον independent
Σύμφωνα με δημοσιογράφους και μαρτυρίες (μάλιστα και από πρώην στελέχη της) η Χρυσής Αυγή χρησιμοποιείται από τον κρατικό μηχανισμό για το χτύπημα συγκεντρώσεων Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων, όπως και άλλων πολιτών. Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες για ευνοϊκή μεταχείρηση από αρκετά ΜΜΕ (π.χ. δικαιολόγηση των περιπολιών μελών της οργάνωσης σε υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας παρόλο που υπάρχουν καταγγελίες για βιαιοπραγίες εναντίον Ελλήνων και μεταναστών, ή κλήση μελών της χ.α. για συνεντεύξεις σε ΜΜΕ μετά από χρησιμοποίηση απειλών και εκφοβισμών εκ μέρους της Χρυσής Αυγής).[88][89][90][91]
Υπάρχουν επίσης αναφορές για ειδική μεταχείριση της Χρυσής Αυγής από την ελληνική αστυνομία και ότι λειτουργεί βοηθητικά και συμπληρωματικά με την αυτήν, κατά την διάρκεια συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων.[92][93][94] Σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που που δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2004 «τα περισσότερα μέλη της Χρυσής Αυγής οπλοφορούν παράνομα, προμηθευόμενοι όπλα από ορισμένους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που παρουσιάζονται ως συνοδοί τους» αλλά και ότι «η Χρυσή Αυγή διατηρεί ακόμη και σήμερα πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς και μόνιμους υπαξιωματικούς του ελληνικού στρατού».[95][96]. Η οργάνωση Αντιναζιστική Πρωτοβουλία έχει προχωρήσει σε ημερίδες και έχει αποστείλει επιστολές στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να κηρυχθεί η Χρυσή Αυγή παράνομη σύμφωνα με την Διεθνή Αντιρατσιστική Σύμβαση την οποία έχει υπογράψει η Ελληνική Δημοκρατία και έχει επικυρώσει με νομοθετικό διάταγμα (Ν.Δ. 494/1970 ΦΕΚ Α΄, 77, 3 Απριλίου 1970).[97] Την άποψη περί κήρυξης της οργάνωσης εκτός νόμου, συμμερίστηκε αργότερα και το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων.[36]
Από το λίμα Χρυσή Αυγή της Βικιπαίδειας



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...