Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Αμερική και Ισραήλ: Ιμπεριαλιστές - Συνεργάτες στο έγκλημα


Οι μακροχρόνιοι δεσμοί μεταξύ των δύο παραμένουν σταθεροί. Και τα δύο κράτη είναι ιμπεριαλιστικοί εταίροι. Η γυμνή επιθετικότητα είναι επίσημη πολιτική τους. Η αλλαγή καθεστώτος στη Συρία έχει προγραμματιστεί. Καθημερινά τα γεγονότα είναι αμείλικτα.

Τα τελευταία περιστατικά θέτουν το διακύβευμα. Στις 4 Μαΐου, η New York Times είχε τίτλο "Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Συρία, καθώς οι ΗΠΑ ζυγίζουν τις δικές τους επιλογές”, λέγοντας:

Ένας ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι “(...) το Ισραήλ βομβάρδισε ένα στόχο στη Συρία κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης. Η Ουάσινγκτον μελετά τις δικές της στρατιωτικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της διενέργειας βομβαρδισμών”.

Σύμφωνα με το Reuters , "η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μετά από την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου - που μετέχει ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου - σε μια μυστική συνάντηση την Πέμπτη το βράδυ ..."

Οι μυστικές συναντήσεις αυτού του τύπου συχνά είναι οιωνοί άμεσης δράσης. Γίνονται ακριβώς για να εγκρίνουν τις επιθέσεις που θα ακολουθήσουν.



Η ανταποκρίτρια του CNN στο Πεντάγωνο Barbara Starr είπε ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στη Συρία, όπως λένε δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN."

“Αυτό είναι το ίδιο χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι ΗΠΑ συνέλεξαν συμπληρωματικά στοιχεία που δείχνουν ότι το Ισραήλ έστειλε ένα μεγάλο αριθμό πολεμικών αεροπλάνων πάνω από το Λίβανο”.

Μια ανώνυμη ισραηλινή στρατιωτική πηγή δήλωσε: “ θα κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο για να σταματήσει η μεταφορά όπλων από τη Συρία σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Το έχουμε κάνει στο παρελθόν και θα το κάνουμε αν χρειαστεί και στο μέλλον."

Οι προφάσεις είναι εύκολο να δημιουργηθούν. Η Ουάσιγκτον και το Ισραήλ το κάνουν αυτό για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σύμφωνα με το NYT (New York Times), "ο στόχος δεν ήταν μια συριακή εγκατάσταση χημικών όπλων". Ο ίδιος ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ένα κτίριο χτυπήθηκε.

Το Daily Star του Λιβάνου δήλωσε ότι: “οχτώ Ισραηλινά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου σε ένα διάστημα 14 ωρών, όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή στρατιωτικοί αξιωματούχοι."

Τα Ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη το κάνουν αυτό σχεδόν καθημερινά. Αυτή τη φορά όμως ήταν διαφορετικά. Οι λιβανέζικες υπερπτήσεις έγιναν σε ασυνήθιστα υψηλό υψόμετρο." Στις 7μμ τοπική ώρα, άρχισαν.

Δύο Ισραηλινά μαχητικά εισήλθαν στο λιβανικό εναέριο χώρο δυτικά της Σιδώνας. Διεξήγαγαν εναέριους ελιγμούς. Έφυγαν τέσσερις ώρες αργότερα.

"Δέκα λεπτά" πριν αποχωρήσουν, άλλα δύο πολεμικά αεροσκάφη εισήλθαν στο λιβανικό εναέριο χώρο δυτικά του Jounieh. Περισσότεροι ελιγμοί ακολούθησαν. Επέστρεψαν στο Ισραήλ μετά τα μεσάνυχτα.

Στις 12:35 π.μ., μια άλλη ομάδα δύο πολεμικών αεροσκαφών εισήλθε στο λιβανικό εναέριο χώρο κοντά στη Βηρυτό. Διεξήγαγαν επίσης ελιγμούς. Έφυγαν πριν από τις 3:15 π.μ..

Στις 6 το πρωί, δύο πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από όλες τις περιοχές του Λιβάνου. Έφυγαν στις 8:50 π.μ..

Το να κάνει κανείς πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο άλλης χώρας χωρίς άδεια συνιστά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Το Ισραήλ το κάνει τακτικά. Ο Λίβανος παραβιάζεται σχεδόν καθημερινά. Πολλές καθημερινές υπερπτήσεις συμβαίνουν συχνά. Συνήθως πρόκειται για πτήσεις αναγνώρισης. Άλλες φορές πρόκειται για στοχευμένα χτυπήματα ή για πόλεμο.

Η ενημέρωση του Reuters έχει τίτλο “το Ισραήλ επιβεβαιώνει την επίθεση στη Συρία και λέει ότι χτύπησε πυραύλους της Χεζμπολάχ."

Το Σάββατο, ένας ανώνυμος Ισραηλινός αξιωματούχος παραδέχθηκε την αεροπορική επιδρομή. Ισχυρίστηκε ότι έγινε για να καταστρέψει "πυραύλους της Χεζμπολάχ".

Το DF δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον έδωσε στο Ισραήλ "ένα βίντεο επίδειξης" των αναβαθμισμένων βομβών bunker buster (Massive Ordnance Penetrator - MOΡ).

Την Παρασκευή, η Wall Street Journal το ανέφερε. Ανέφερε δηλαδή ότι το Πεντάγωνο έφτιαξε αυτές τις βόμβες "για την καταπολέμηση του Ιράν." Το ζήτημα είναι η στόχευση της “πιο βαριά οχυρωμένης και θωρακισμένης πυρηνικής εγκατάστασης." Το Fordow είναι καλά προστατευμένο. Είναι βαθιά κάτω από το έδαφος.

“Αμερικανοί αξιωματούχοι βλέπουν την ανάπτυξη του συγκεκριμένου όπλου ως κρίσιμη για να πειστεί το Ισραήλ ότι οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να αποτρέψουν το Ιράν από το να φτιάξει μια πυρηνική βόμβα, αν η διπλωματία αποτύχει, καθώς επίσης ότι ο στρατός του Ισραήλ δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνος του."

Στις 3 Μαΐου, ο Michel Chossdovsky είπε:

«Mητέρα όλων των βομβών» είναι το παρατσούκλι της MOP (Massive Ordinance Penetrator). Η χρήση της θα προκαλέσει αναπόφευκτα ένα πόλεμο κατά του Ιράν, δημιουργώντας σενάρια για περαιτέρω στρατιωτική κλιμάκωση".

Τον Οκτώβριο του 2009, "το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε (την πρόθεσή του) να χρησιμοποιήσει την «μητέρα όλων των βομβών» εναντίον του Ιράν." Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει μαζικές απώλειες. Η αναβαθμισμένη έκδοση θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά περισσότερα.

Οι MOP είναι όπλα μαζικής καταστροφής με την πραγματική έννοια της λέξης. Κρυμμένος στόχος τους είναι η μαζική καταστροφή και οι μαζικοί θάνατοι αμάχων με στόχο την ενστάλαξη φόβου και απελπισίας.

Ίσως η Ουάσινγκτον σκοπεύει να τις χρησιμοποιήσει κατά της Συρίας για τον ίδιο σκοπό. Είναι μακροχρόνια πολιτική των ΗΠΑ να καταστρέφει στοχευμένα έθνη. Έτσι έκανε από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα τα όπλα είναι πολύ πιο ισχυρά από ό, τι τα προηγούμενα. Σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, θα είναι σε θέση να εξολεθρεύσει την ανθρωπότητα εξ ολοκλήρου. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε προβλέπεται είτε όχι.

Οι λεπτομέρειες της τελευταίας επίθεσης του Ισραήλ είναι ατελείς. Δεν ήταν η πρώτη άνομη δράση του Ισραήλ. Σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ισραηλινά τανκς έριξαν βλήματα πέρα από τα σύνορα έξι φορές μέσα σε μία εβδομάδα. Χρησιμοποιήθηκαν αντιαρματικές ρουκέτες και άλλα πυρομαχικά . Τον Φεβρουάριο, Ισραηλινά αεροπλάνα έπληξαν αρκετούς συριακούς στόχους. Οι ισραηλινές εκθέσεις επικαλέστηκαν ότι στόχος της επίθεσης ήταν ένα λιβανέζικο κομβόι με όπλα και πυρομαχικά.

Γιατί ο Άσσαντ να στείλει όπλα και πυρομαχικά στο Λίβανο;
Δεν έχει κανένα νόημα. Χρειάζεται μόνο που μπορεί να πάρει. Εάν οι εκθέσεις ήταν ακριβείς, οι αποδείξεις θα τις είχαν επιβεβαιώσει.

Εκείνη την εποχή, το DEBKAfile είπε ότι ο Ομπάμα “έδωσε πράσινο φως στο Ισραήλ για να επιτεθεί.” Με αυτόν τον τρόπο προέκυψε η συμμετοχή του Ισραήλ στον πόλεμο της Ουάσιγκτον.

Έτσι είναι το ΝΑΤΟ. Η ανήθικη επιθετικότητα είναι πάγια πολιτική της συμμαχίας. Αυτό αντανακλά το πώς το Ισραήλ και η Αμερική λειτουργούν. Οι ιμπεριαλιστικές προτεραιότητες έχουν μεγαλύτερη σημασία. Οι αρχές του κράτους δικαίου καταστρατηγούνται.

Ο πόλεμος είναι για αυτούς τρόπος ζωής. Και τα δύο έθνη τον θέτουν ως προτεραιότητα. Είναι πολεμικά κράτη. Συστηματικά λεηλάτησαν τη Συρία. Μπορεί να είναι καταστραφεί εξ ολοκλήρου πριν το τέλος του πολέμου.

Η τελευταία επίθεση του Ισραήλ θέτει το διακύβευμα. Φαίνεται με γυμνό μάτι. Από τη μία πλευρά, το Ισραήλ δείχνει τα μπράτσα του. Από την άλλη, προκαλεί τη Συρία να απαντήσει.

Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε πιθανόν και σε μια καθοδηγούμενη από την Ουάσιγκτον πλήρους κλίμακας νατοϊκή παρέμβαση. Ίσως το Ισραήλ θα εμπλακεί και αυτό. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή.

Ένας ανώνυμος ισραηλινός αξιωματούχος της πρεσβείας στην Ουάσιγκτον αρνήθηκε τα παραπάνω, με αφορμή το περιστατικό της Παρασκευής.

Είπε μόνο ότι “το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να εμποδίσει τη μεταφορά χημικών όπλων ή άλλων ανταλλαγών μεταξύ του καθεστώτος της Συρίας και τρομοκρατών ειδικά της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.”

Αυτού του τύπου οι δηλώσεις δεν κρύβουν την πραγματικότητα. Κανένα στοιχείο δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς ότι η Συρία χρησιμοποιεί χημικά όπλα ή μεταφέρει χημικά όπλα.
Καρμπόν οι δηλώσεις Μπους για τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από το Ιράκ που διαψεύστηκαν παταγωδώς από την πραγματικότητα.

Οι κατασκευασμένοι ισχυρισμοί αυξάνουν τις εντάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οδηγούνται τα πράγματα με γρηγορότερους ρυθμούς στον πλήρους κλίμακας πόλεμο. Φαίνεται ότι δημιουργούν μια Λιβύη νο. 2. Μπορούν να το δρομολογήσουν οποιαδήποτε στιγμή.

Σημείωση:

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, το Ισραήλ βομβάρδισε τη Συρία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τη Δαμασκό. Τεράστιες πυρκαγιές ακολούθησαν.

Η Ουάσιγκτον και το Ισραήλ μοιράζονται από κοινού την ευθύνη. Εκ των υστέρων μπορεί να αποδειχθεί ότι αυτές οι επιθέσεις είναι η αρχή μιας πλήρους κλίμακας παρέμβασης. Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Η συνέχεια θα δείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...