Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Εξέγερση! Δολοφονία διαδηλωτή στην Τουρκία; video


============
Βίαιη καταστολή διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη  - Ένας φοιτητής νεκρός;

Συγκλονίζει ο θάνατος Τούρκου φοιτητή που βρισκόταν στο Πάρκο Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη μαζί με άλλους φοιτητές, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα οικιστικό σχέδιο.
============
H Τουρκική αστυνομία με δακρυγόνα και κανόνι νερού ενάντια σε ανθρώπους που διαμαρτύρονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να ξεριζώσουν τα δέντρα στο Istanbul Park, πυροδοτώντας μια οργισμένη διαμαρτυρία που μετατράπηκε σε αντικυβερνητική διαδήλωση που έχει απλωθεί και σε άλλες πόλεις.
============
Άγρια νύχτα στη Τουρκία. Χιλιάδες διαδηλωτές στο δρόμο

Μαίνονται τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη. Μία τουρίστρια από την Αίγυπτο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού χτυπήθηκε από ένα δοχείο δακρυγόνου κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
Σφοδρές συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη
============
Πολλοί τραυματίες από την πρωτοφανή βία της αστυνομίας.
Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες από τη βίαιη επιχείρηση καταστολής της τουρκικής αστυνομίας στην κατάληψη του αστικού πάρκου Γκεζί στην πλατεία Ταξίμ, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία νεκρή. Η διαμαρτυρία χιλιάδων διαδηλωτών έχει λάβει χαρακτήρα μαζικής αντικυβερνητικής διαδήλωσης, με το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου να στρέφεται στην Τουρκία.
============
Τα περισσότερα συνθήματα: 
«Η Κυβέρνηση ΝΑ παραιτηθεί!», «Ώμο σε ώμο κατά του φασισμού» και «Αυτή είναι μόνο η αρχή, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε!»
Οι διαδηλωτές είναι πολύ σταθεροί και αμετακίνητοι.
Η συγκέντρωση κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, φαρμακεία έκτακτης ανάγκης, εθελοντικά εργαζόμενοι για την υγεία, δεκάδες χιλιάδες νομικοί συνδράμουν σε θέματα όπως η εξεύρεση τρόπων για να περάσει το μήνυμα παντού. Οι αντιδράσεις παίρνουν την μορφή εξέγερσης.
===========
Από το Twitter
Στην Κωνσταντινούπολη περίπου 1000 αστυνομικοί παραιτήθηκαν! Επίσης, στη Σμύρνη, Edirne η αστυνομία αρνήθηκε να παρέμβει. δείτε τη συνομιλία: #Taksim #Gezi




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...