Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Στάση πληρωμών στις ΗΠΑ; ή ένα κακόγουστο αστείο;

Στην Αμερική, σαν ένα κακόγουστο αστείο, έχουμε επανέλθει στον ετήσιο εκφοβισμό περί «διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης». Είναι πάντα μια διασκεδαστική παράσταση, με τους δύο, Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς να βάζουν τα δυνατά τους ο καθένας με τα πιο σπαρακτικά ανέκδοτα για «τα εκατομμύρια των ανθρώπων που θα υποφέρουν σε περίπτωση αδιεξόδου της κυβέρνησης». Κάνουν προκλητικό νταηλίκι αναφερόμενοι στην ανάγκη αυστηρότερης δημοσιονομικής διαχείρισης, ενώ βρίσκονται σε βολική θέση όταν παραλείπουν να χαλιναγωγήσουν δύο από τις μεγαλύτερες διαρροές στον προϋπολογισμό, δηλαδή, τα βιομηχανικά συγκροτήματα του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών.
Μάλιστα, ο μόνος τομέας που δεν θα έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο από το μπλακ-άουτ της κυβέρνησης θα είναι η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, καθώς και οι διάφορες στρατιωτικοποιημένες υπηρεσίες των παραπάνω, τα προγράμματα κατασκοπείας και το προσωπικό τους. Ρίξτε μια ματιά στα προγράμματα και τις πολιτικές που δεν επηρεάζονται από μια ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης, και θα έχετε σαφέστερη αίσθηση για τις πραγματικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. Κάνουν ελάχιστα για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και τα πάντα για αυτούς που έχουν τη δύναμη και τον έλεγχο, οι δαπάνες των οποίων φορτώνονται στο λαό υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας.
Εγχώρια επιτήρηση.
Σε οποιαδήποτε μέρα, καθώς περπατάτε μέσα σε ένα κατάστημα, ή οδηγείτε το αυτοκίνητό σας, ή ελέγχετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, ή μιλάτε με φίλους και την οικογένειά σας στο τηλέφωνο, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι κάποια κυβερνητική υπηρεσία, σαν την NSA ή κάποια άλλη οντότητα, ακούει και εντοπίζει την συμπεριφορά σας. Η αστυνομία έχει εξοπλιστεί με μια σειρά από εργαλεία επιτήρησης, που αναγνώνουν την πινακίδα του αυτοκινήτου, τις συσκευές κινητού τηλεφώνου με μονάδες εντοπισμού μέσω βιομετρικών συσκευών καταγραφής στοιχείων. Σε συνδυασμό με το αυξανόμενο εθνικό δίκτυο με κάμερες επιτήρησης σε πραγματικό χρόνο μέσω λογισμικού αναγνώρισης προσώπου, σύντομα, πραγματικά κανείς δε θα μπορεί να κρυφτεί πουθενά.
Με εγχώρια προγράμματα είτε με κατάρρευση της κυβέρνησης ή όχι, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), δαπανά 10.800.000.000 δολάρια Black Ops(κρυφά κονδύλια) του ετήσιου προϋπολογισμού, θα συνεχίσει να κατασκοπεύσει τον καθένα στις Ηνωμένες Πολιτείες που χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή ή το τηλέφωνό του, χρησιμοποιώντας προγράμματα όπως PRISM και XKEYSCORE. Με το σπάσιμο της ασφάλειας όλων των μεγάλων συσκευών smartphones, όπως το iPhone, Android και Blackberry, πράκτορες της NSA κάνουν συγκομιδή πληροφοριών των επαφών, των μηνυμάτων κειμένου και των δεδομένων θέσης. Και έπειτα οι πράκτορες της NSA θα συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν και να καταχρώνται τις εξουσίες εποπτείας τους για τα προσωπικά τους συμφέροντα, για να κατασκοπεύουν τις φιλενάδες, τους εραστές και τα πρώτα τους ραντεβού.
Η παγκόσμια κατασκοπεία.
Ένα τεράστιο δίκτυο επιτήρησης της NSA θα συνεχίσει να καλύπτει ολόκληρο τον κόσμο με στόχο κάθε άτομο στον πλανήτη που χρησιμοποιεί ένα τηλέφωνο ή έναν υπολογιστή. To Echelon της NSA είναι ένα πρόγραμμα παρακολούθησης που αναλύει σχεδόν κάθε τηλεφώνημα, φαξ και μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλο τον κόσμο. Εκτός από την πραγματοποίηση εσωτερικών παρακολουθήσεων σε ειρηνικές πολιτικές ομάδες, το Echelon είναι η βάση στις κυβερνητικές προσπάθειες για πολιτική και εταιρική κατασκοπεία.
Roving TSA αναζητήσεις.
Εάν υπάρχει οποιαδήποτε απόλυτη ρήση με την οποία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φαίνεται να λειτουργεί, είναι ότι ο Αμερικανός φορολογούμενος πάντα εξαπατάται. Πράγματι, ένας από τους μεγαλύτερους ενόχους όσον αφορά στην εξαπάτηση των φορολογουμένων, είναι η Transportation Security Administration (TSA). Με τον αμφίβολο τρόπο ανάπτυξής της και με την πλήρη κακοδιαχείριση αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τα αεροδρόμια, τα ολόσωμα X-ray scanner, εξευτελιστικούς ελέγχους από τους πράκτορες της TSA και κλοπές τιμαλφών από τους ταξιδιώτες. Καθώς θεωρούνται απαραίτητα για την εθνική ασφάλεια τα προγράμματα της TSA θα συνεχιστούν, όχι μόνο στα αεροδρόμια αλλά και σε κόμβους μεταφορών σε όλη τη χώρα.
Στρατιωτικοποιημένο αστυνομικό κράτος.
Χάρη στα ομοσπονδιακά προγράμματα επιχορήγησης, οι αστυνομικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να μετατρέπονται από ειρηνικούς αξιωματικούς σε βαριά οπλισμένη επέκταση του στρατού, πλήρη, με αρβύλες, κράνη, ασπίδες, κλομπ, σπρέι πιπεριού, όπλα αναισθητοποίησης, τουφέκια, θώρακες, μικρογραφία αρμάτων και οπλισμένα drones. Αφού έχει δοθεί το πράσινο φως για να εξετάσουν, να ενοχλήσουν, να συλλάβουν, να αναισθητοποιήσουν, να αναζητήσουν, να κατασχέσουν και γενικά να κακομεταχειριστούν οποιονδήποτε κρίνουν σκόπιμο σχεδόν σε κάθε περίσταση, όλα με τη γενική ευλογία των δικαστηρίων, οι νομικοί υπάλληλοι του κράτους των ΗΠΑ θα συνεχίσουν να μαντρώνουν τις μάζες, να τις έχουν υπό έλεγχο, και να τις αντιμετωπίζουν σαν υπόπτους και εχθρούς και όχι σαν πολίτες.
Εγχώρια drones. 
Η εγχώρια χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα συνεχιστεί αμείωτη. Σύμφωνα με την εντολή από το Κογκρέσο, θα υπάρχουν 30.000 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα διασχίζουν τους ουρανούς της Αμερικής από το 2020. Αυτές οι μηχανές θα είναι σε θέση να καταγράψουν όλες τις δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας ροές βίντεο, αισθητήρες θερμότητας και ραντάρ. Μια πρόσφατη έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ήδη διαθέσει σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια για drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) στην εγχώρια αγορά, κυρίως για χρήση από το FBI, με επιχορηγήσεις για άλλα 1.260.000$, ώστε τα αστυνομικά τμήματα και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί να αποκτήσουν το δικό τους drone. Και όλα αυτά για το καλό του πολίτη για την καταπολέμηση δήθεν του εγκλήματος, που οι ΗΠΑ είναι από τις πρώτες χώρες στον κόσμο σε εγκληματικότητα.
Έτσι, βάζοντας τα πράγματα στη σειρά τους, έστω και αν λάβει χώρα η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης, τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν όσον αφορά την αδιάλειπτη επιδίωξη της κυβέρνησης για μεγαλύτερη εξουσία και έλεγχο. Τα ζητήματα αυτά είναι η ραχοκοκαλιά μιας όλο και πιο επιθετικής και αυταρχικής κυβέρνησης.
Έτσι, πού πάμε από εδώ και πέρα; Αν η αντίθεση του κοινού που αντιδρά και αντιστέκεται και ο τερματισμός της κυβέρνησης δεν σταματούν ή ακόμη δεν επιβραδύνουν το αστυνομικό κράτος, τι πρέπει να γίνει;
Κάντε ό, τι πρέπει για να επιβιώσετε. Πάτε στη δουλειά, φροντίστε την οικογένειά σας, εξοφλήστε τα χρέη σας. Αλλά όταν δεν κάνετε αυτά τα πράγματα, τα οποία σας επιτρέπουν να ζήσετε μέρα με τη μέρα, εξετάστε το μέλλον.
Δώστε προσοχή στην πολιτική δομή που δημιουργείται στις σκιές, στο καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα που μας αλυσοδένει με το χρέος των πολυεθνικών, στη φεουδαρχική, φασιστική κοινωνία που επιδιώκεται από το γάμο της κυβέρνησης με τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αποφύγετε τους μύλους της προπαγάνδας που ποζάρουν ως πηγές ειδήσεων. Εκφράστε την αγανάκτησή σας, δυνατά και ακούραστα, ενάντια στις επιδρομές της κυβέρνησης κατά των ελευθεριών μας. Ωστόσο, δράστε τοπικά - ασχοληθείτε με οποιαδήποτε καταπάτηση των δικαιωμάτων σας, δεν έχει σημασία πόσο μικρή, είτε πρόκειται για μια απαγόρευση στο κατσικίσιο τυρί ή στην εγκατάσταση καμερών στις διασταυρώσεις και στα σχολικά λεωφορεία - γιατί διεκδικούμε τα δικαιώματά μας από το μηδέν, ξεκινώντας σε τοπικό επίπεδο και προχωρώντας αργά, χωρίς να ξεχνάμε τον τελικό στόχο . Αυτή είναι η μόνη μας ελπίδα.
Η αντίσταση μπορεί να φαίνεται μάταιη, θα είναι πολύ δύσκολη, και θα υπάρξει αναπόφευκτα ένα τίμημα που θα πληρωθεί αν αντισταθούμε στην αναδυόμενη τυραννία, αλλά στο βαθμό που μπορείτε, αντισταθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...