Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Εκδηλώσεις από ΚΚΕ - ΚΝΕ☭ για την απελευθέρωση της χώρας από το φασισμό-ναζισμό φωτό - video

Σε μία πρωτότυπη για τα δεδομένα του νομού μας παρέμβαση, προχώρησε η Κομματική οργάνωση Πιερίας του ΚΚΕ, την ώρα του εορτασμού για το ΟΧΙ που είπε ο Ελληνικός λαός αναρτήθηκε σε κεντρικό σημείο της Κατερίνης γιγαντοπανό που έγραφε «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».
Το μήνυμα που στέλνει το ΚΚΕ είναι πάντα επίκαιρο και δηλώνει ότι «'Όπως τη δεκαετία του '40 ο λαός μας όρθωσε το ανάστημά του ενάντια στο ναζισμό, τον ιμπεριαλισμό, την εκμετάλλευση, την αστική εξουσία έτσι και σήμερα πρέπει να οργανώσει τη λαϊκή του συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού».




 Η παρέλαση




Κάπου εδώ είμαι...

Από το 902.gr:
Ανάρτηση γιγαντοπανό από μέλη του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης:
«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!»
Εκδηλώσεις με αφορμή τα 69 χρόνια από την απελευθέρωση από το φασισμό-ναζισμό, από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ και του ΕΑΜ, με τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ, διοργανώνονται σε όλη τη χώρα από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ. 
Στην Αττική διοργανώθηκαν πολύμορφες εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές αλλά και γειτονιές της Αθήνας. Στον Ταύρο έγινε εκδήλωση με θέμα: «Το εργατικό κίνημα στην Αθήνα την περίοδο της φασιστικής-ναζιστικής κατοχής»,με ομιλητή τον Γ. Πρωτούλη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.  
Την Παρασκευή 25 Οκτώβρη εκδηλώσεις έγιναν σε Βόλο, Ικαρία και Ρέθυμνο.  
Το Σάββατο 26 Οκτώβρη εκδηλώσεις έγιναν σε Ηράκλειο Κρήτης, στην Κεφαλονιά, στην Κατερίνη, σε συνοικίες της Θεσσαλονίκης, στον Πύργο και στην Τρίπολη.
Την Κυριακή 27 Οκτώβρη εκδηλώσεις έγιναν στο Αίγιο, την Πάτρα, την Κόρινθο, τη Σίνδο, την Ικαρία, το Βόλο, τη Σιάτιστα, την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, την Καλαμάτα και το Ναύπλιο.  
Τη Δευτέρα 28 Οκτώβρη
Στην Καλαμάτα, με συγκέντρωση του ΚΚΕ  στην πλατεία Όθωνος άνοιξε σήμερα ο εορτασμός της 28ης Οκτώβρη με κεντρικό σύνθημα «Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ-ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣ». Από τη Γ. Γαλανοπούλου απαγγέλθηκε ποίημα του Μ. Μπρεχτ ενώ κεντρικός ομιλητής, εκ μέρους της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, ήταν ο Ν. Κουτουμάνος. Ακολούθησε πορεία έως το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης όπου κατατέθηκαν στεφάνια εκ μέρους του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Η πορεία κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης που εξελισσόταν η μαθητική παρέλαση (δείτε παρακάτω φωτογραφίες).
Στον Πύργο, η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ διοργάνωσε συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο ενώ έγινε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην κεντρική πλατεία της πόλης (δείτε παρακάτω φωτογραφίες και ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για βίντεο).
Στην Κατερίνη, σε μία πρωτότυπη για τα δεδομένα του νομού Πιερίας παρέμβαση, προχώρησε η Κομματική οργάνωση Πιερίας του ΚΚΕ. Την ώρα του εορτασμού για το ΟΧΙ που είπε ο Ελληνικός λαός αναρτήθηκε σε κεντρικό σημείο της Κατερίνης γιγαντοπανό που έγραφε: «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον». Το μήνυμα που στέλνει το ΚΚΕ είναι πάντα επίκαιρο και δηλώνει ότι «Όπως τη δεκαετία του '40 ο λαός μας όρθωσε το ανάστημά του ενάντια στο ναζισμό, τον ιμπεριαλισμό, την εκμετάλλευση, την αστική εξουσία, έτσι και σήμερα πρέπει να οργανώσει τη λαϊκή του συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού» (δείτε παρακάτω φωτογραφίες και ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για βίντεο).
Στην Πάτρα, πορεία στο κέντρο της Πάτρας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας 28/10 οι Τομεακές Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτώβρη. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Αγ. Γεωργίου μπροστά από το Αρχαίο Ωδείο και κατευθύνθηκε προς την Αγγλικανική Εκκλησία, στην οδό Αγ. Ανδρέου, όπου έπεσαν τα πρώτα πυρά, οι πρώτες βόμβες και οι πρώτοι νεκροί στη Πάτρα στις 28 Οκτώβρη του 1940. Δυναμικά και με ενθουσιασμό, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως «9 δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία»  και «Μάθε την αλήθεια, το χώμα που πατάς, λευτέρωσαν με αγώνες, ΕΑΜ, ΕΠΟΝ, ΕΛΑΣ». Επίσης, κατά τη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές τραγουδούσαν αντάρτικα τραγούδια. Φτάνοντας στην οδό Αγ. Ανδρέου, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της ΤΟ Αχαϊας του ΚΚΕ από τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλους της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Πελοποννήσου-Ζακύνθου-Κεφαλλονιάς και από την ΤΟ Αχαΐας της ΚΝΕ από τον Νίκο Βγενόπουλο, Γραμματέα του Εργατικού Τομέα Αχαΐας της ΚΝΕ (δείτε παρακάτω φωτογραφίες και ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για βίντεο).
Η ΟΒ ΕΠΑΛ Ευκλείδη  διοργάνωσε «ιστορικό περίπατο» στο μαρτυρικό χωριό του Χορτιάτη.
Οι Οργανώσεις της ΤΕ του ΚΚΕ και το ΝΣ της ΚΝΕ Ικαρίας-Φούρνων διοργανώνουν εκδηλώσεις, για το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού τη δεκαετία του 1940 στο φασισμό, στις Ράχες, στην αίθουσα του Αγίου Δημητρίου, στις 7 μ.μ.
Η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ και το ΝΣ Καβάλας της ΚΝΕ διοργανώνουν στις 7.00 μ.μ., στο καφέ-μπαρ «Παλιά Βιβλιοθήκη», εκδήλωση με τίτλο «Μάθε την αλήθεια: Το χώμα που πατάς, λευτέρωσαν με αγώνα ΕΠΟΝ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ». Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή βίντεο, συζήτηση με θέμα «Τα μεγάλα "ΟΧΙ" τα λένε οι λαοί - διδάγματα για το σήμερα και το αύριο», την οποία θα ανοίξει ο Χρήστος Ποτόλιας, στέλεχος του ΚΚΕ, εκπαιδευτικός. Επίσης μουσικό αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι της εποχής από το λαϊκό συγκρότημα «ΤΑ ΠΕΡΙΞ».
Οι ΚΟ Οργανώσεις Αρκαδίας του ΚΚΕ διοργάνωσαν κατάθεση στεφάνων της ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ και του ΤΣ Αρκαδίας της ΚΝΕ στον Άγιο Θανάση της Τρίπολης, χώρο εκτέλεσης πατριωτών από τα στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Εκδήλωση της ΚΟΒ Μεγαλόπολης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, στις 7.00 μ.μ., με θέμα: «Η αλήθεια για το ΟΧΙ της 28ης Οκτώβρη, η οργάνωση της αντίστασης και τα σύγχρονα διδάγματα». Ομιλητής Θοδωρής Μπολέτης, γραμματέας της ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ. 
Την Τρίτη 29 Οκτώβρη
Εκδήλωση για τα 69 χρόνια από τότε που ο ΕΛΑΣ απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη από τους Γερμανούς κατακτητές, διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Κεντρικής Μακεδονίας, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθούν αποσπάσματα από το έργο του Μάριου Πλωρίτη «Μπρεχτ και Χίτλερ - μια θεατρική ιστορική παραβολή». Επίσης το συγκρότημα της ΚΝΕ θα παρουσιάσει αντάρτικα τραγούδια. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την Εθνική Αντίσταση και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...