Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Η πρώην σοβιετική Ουκρανία και η ευρωπαϊκή ουτοπία

Οι απόγονοι των Ναζί, οι οποίοι πήραν τον έλεγχο σε τρεις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας, πορεύονται τώρα στους δρόμους και τις πλατείες του Κιέβου. Με την βάρβαρη κατεδάφιση του μνημείου του Λένιν, στην περιοχή της Βεσσαραβίας έγινε μια πλήρης κατάρριψη του μύθου ότι ο ριζοσπαστικός εθνικισμός μπορεί να έχει σημάδια πολιτισμού.
«Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του μνημείου του Λένιν στο Κίεβο - δεν είναι απλώς μια πράξη βανδαλισμού. Είναι απόδειξη ότι ο κύριος στόχος των διοργανωτών δεν είναι η ένταξη στην ΕΕ και οι ηθικοί αυτουργοί των σημερινών διαδηλώσεων δεν θέλουν να παλέψουν για τις ευρωπαϊκές αξίες. Είναι ηθικοί αυτουργοί του μίσους, του φόβου, της διαφωνίας, της καταστροφής της ουκρανικής κρατικής υπόστασης, με οποιοδήποτε μέσο.» - δήλωσε αμέσως μετά την πράξη βανδαλισμού ο Ουκρανός κομμουνιστής ηγέτης Πέτρο Σιμονένκο.
Τόνισε ότι υπό το πρόσχημα της «ευρωπαϊκής επιλογής» στα λεγόμενά τους οι ηγέτες της αντιπολίτευσης με την οικονομική και πολιτική στήριξη από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον στον αγώνα για την εξουσία χρησιμοποιούν ανοιχτά τις συμμορίες των νεοναζί τραμπούκων που καταφεύγουν σε προβοκάτσιες και βία.
Το μνημείο του Λένιν στο Κίεβο καταστράφηκε μόνο από μερικές δεκάδες λυσσαλέων κακοποιών με μάσκες και σημαίες του κόμματος «Ελευθερία». Αρκετοί αξιωματούχοι που ήταν επιφορτισμένοι για την επιβολή του νόμου έφυγαν με την πρώτη εμφάνιση των θυμωμένων βανδάλων.
Χαρακτηριστικά, ένας από τους πρώτους που επικρότησαν την πράξη βανδαλισμού στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι, ο οποίος την χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική, με απροκάλυπτη χαρά.
«Η κατεδάφιση του μνημείου του Λένιν, στο κέντρο του Κιέβου επιβεβαιώνει την πρόθεση ορισμένων πολιτικών δυνάμεων της Δημοκρατίας να κάνουν ένα νεοναζιστικό πραξικόπημα - είπε σε σχολιασμό του το στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας Oleksandr Holub και μέλος του Ουκρανικού κοινοβουλίου (Verkhovna Rada). - Στασιαστές από την Svezennyh (δυτική Ουκρανία) προσπαθούν να «συντρίψουν» το σύνολο της χώρας και να επιβάλουν το «όραμά» τους από το παρελθόν. Εάν αυτές οι ενέργειες δεν ανακοπούν, τότε η Ουκρανία θα πάψει να υπάρχει ως ένα ενιαίο κράτος.
Η Μητροπολιτική Αστυνομία, χαρακτήρισε την κατεδάφιση του μνημείου ότι εμπίπτει στο άρθρο 294 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας, που αφορά τις ταραχές. Όπως αναφέρθηκε το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Έρευνας Υποθέσεων της Ουκρανίας στο Κίεβο, οι δράσεις αυτές άνοιξαν μια ποινική έρευνα.
Πόσα «εκατομμύρια» εξαπάτησαν σε συνδυασμό με τους προβοκάτορες που συμμετείχαν σε αυτά τα ιστορικά «γεγονότα»;
Από το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, ειδικοί εκτιμούν ότι η Πλατεία Ανεξαρτησίας και το παρακείμενο έδαφος δεν μπορεί να φιλοξενήσει ένα εκατομμύριο διαδηλωτές. Το Γραφείο Τύπου του ΥΠ.ΕΣ., δήλωσε: «δημόσιοι ηλεκτρονικοί κτηματολογικοί χάρτες του Κιέβου υπολογίζουν κατά προσέγγιση ότι ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να συγκεντρωθούν είναι περίπου 100 χιλιάδες ανθρώποι.
Μεγάλο ψέμα. Πώς εμφανίζουν οι δυτικοί το μυθικό «εκατομμύρια» στο Μαϊντάν(πλατεία Ανεξαρτησίας); Ένα σκέλος των διαδηλωτών είναι η λεγόμενη παράταξη Ευροαϊντάν  υποστηρίζεται από τον βουλευτή Mykola Katerynchuk του Ευρωπαϊκού κόμματος. Μετεπαναστατικά, αυτός ο απεχθής πολιτικός, υπερασπίστηκε τις ευρωπαϊκές αξίες τύπου «gay παρελάσεις υπερηφάνειας», που ο ίδιος συμμετείχε. Θυμηθείτε την πρωτοβουλία του Μ. Katerynchuk, ηγέτη του Ευρωπαϊκού Κόμματος, του οποίου όλα τα μέλη μπορούν να μετρηθούν στα δάχτυλα.
Ένας εκ των «διαδηλωτών» είναι και ο «ήρωας» της σύγκρουσης μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας, ο διοικητής του ουκρανικού Ναυτικού το 2006-2010 ναύαρχος Tenyukh δήλωσε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας. Το 2008, ο ουκρανός ναύαρχος διακρίθηκε στον εγκλωβισμό του Ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας από τη Σεβαστούπολη. Επέστρεψε με τη βοήθεια ρυμουλκού με το καταδρομικό «Moskva». Ο πρώην ναυτικός διοικητής, που «ορκιζόταν» στην Ανεξαρτησία, δήλωσε: «Η σημερινή κατάσταση στη χώρα είναι παρόμοια με ένα πολεμικό πλοίο. Μόνο ένα πειθαρχημένο πλήρωμα που έχει ένα ισχυρό πλοίο, μπορεί να αποκρούσει τις επιθέσεις και να αποτρέψει τη βύθιση του πλοίου. Υπάρχουν πολλοί στρατιωτικοί, και αυτό σημαίνει ότι ο στρατός και ο λαός είναι πραγματικά ενωμένοι. Ο στρατός ορκίστηκε να υπηρετεί πιστά τον ουκρανικό λαό, οπότε πάμε στο λαό. Η νίκη θα είναι δική μας, όπως στην Ουκρανία, από τον Καναδά μέχρι την Αυστραλία, από την Αυστραλία έως τη Μαύρη Θάλασσα, σήμερα μπορεί κανείς να δει το μπλε και κίτρινες σημαίες μας. "
Τρίτον, τα νέα κεντρικά γραφεία για την ανεξαρτησία της Εθνικής Αντίστασης είπαν ότι θα αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση στην Ουκρανία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόθεμα "nat" εμφανίζεται τώρα σε όλες τις ομιλίες και διακηρύξεις. «Αν ο Γιανουκόβιτς συνεχίσει τις αντισυνταγματικές προσπάθειες να εισαγάγει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουκρανία, η έδρα της εθνικής αντίστασης, που βασίζεται στη βούληση του λαού θα κυρήξει τον πρόεδρο, τους υπουργούς, και άλλες δημόσιες αρχές ως παράνομους και θα αναγκαστεί να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση στη χώρα», - δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής αντίστασης στον ουκρανικό λαό.
Περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης είναι εγγυημένη, καθώς στο Κίεβο υπάρχει ένας σωρός από «χρωματιστές» «επαναστάσεις». ******* Ο Σαακασβίλι εμφανίζεται ως ένθερμος υποστηρικτής των «επαναστατών». Καθοδηγεί μια ομάδα ανταρτών στο Κίεβο, η οποία άρχισε αμέσως να βοηθάει στο σχηματισμό μάχιμων μονάδων με μολότοφ, αποκόμματα των ταραχοποιών και εγκληματιών. Και ως «ανθρώπινη ασπίδα» των μαχητών έβαλε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών. Μιλώντας με τους διαδηλωτές, ο Σαακασβίλι εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για τη νίκη της Ουκρανικής Ευρω-μαιντάν. Πιστεύει ότι η επιτυχία της είναι η επιτυχία της ελευθερίας της Ουκρανίας και της Γεωργίας, καθώς και της Μολδαβίας και της Αρμενίας. «Σήμερα, θα σας προστατεύουν όχι μόνο για το μέλλον σας και το μέλλον της Ουκρανίας, αλλά για το μέλλον όλων μας ... »
Συνεχίζει λέγοντας: «Αν δεν κρατάμε ο ένας τον άλλο, οι κακοποιοί του Κρεμλίνου θα μας καταστρέψουν ξεχωριστά, τον ένα μετά τον άλλο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η νίκη σας θα αλλάξει και τη Ρωσία. Ο ουκρανικός θρίαμβος θα θέσει τέλος στο ρωσικό καθεστώς, και θα γραφεί στην ιστορία ότι η Ρωσική Αυτοκρατορία έπαψε να υφίσταται. "
Στο Κίεβο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Arseniy Yatsenyuk με τον Marco Ίβκοβιτς - ένα μέλος του αμερικανικού Εθνικού Δημοκρατικού Ινστιτούτου, το οποίο συζήτησε τον περαιτέρω συντονισμό στο Μαϊντάν. Ο Ίβκοβιτς - πολίτης των ΗΠΑ σερβικής καταγωγής, λουλούδι, persona non grata στη Ρωσία - διάσημος για το γεγονός ότι για ένα χρόνο ήταν αρχηγός της οργάνωσης «η Αντίσταση» που ανέτρεψε τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Δημιούργησε τέτοια κινήματα διαμαρτυρίας, το γεωργιανό «Brooklands» και το ουκρανικό «Pora». Διακρίθηκε στην Κιργιζία, το 2010, όταν καθαιρέθηκε ο πρόεδρος Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ. Ο Ίβκοβιτς προσπαθούσε να οργανώσει κάτι παρόμοιο και στη Ρωσία, αλλά εκδιώχθηκε από τη χώρα.
Ωστόσο, τις περαιτέρω εξελίξεις καθορίζει με τη σειρά της η πρεσβεία των ΗΠΑ. Με την «ευλογία» των Ουκρανών Ναζί πέρασαν στην επίθεση, απαιτούν την σύλληψη του Γιανουκόβιτς, απαιτούν απορωσικοποίηση και να καθαρίσουν «επαναστατικά» την κοινωνία. Άμεσοι και ιδεολογικοί απόγονοι των Banderivtsy (ευρωβανδαλιστές-ευρωπογκρομιστές) οι οπαδοί του Μπαντέρα εντείνουν στο έπακρο την κρίση δείχνοντας το αληθινό τους πρόσωπο. Κατέστη πλέον προφανές ποιοι οδηγούν το λαό και τους ηγέτες των μπράβων του Ευρομαιντάν.
Στην ιστοσελίδα με τον εύγλωττο τίτλο «Banderivets» εμφανίζεται μήνυμα για μαζική κινητοποίηση των εθνικιστών εναντίον της κυβέρνησης: «Εμείς, οι Ουκρανοί εθνικιστές, περιφρουρώντας τα δικαιώματά μας (σ.σ. μέσα στα «δικαιώματα» και οι ταραχές στο Μαϊντάν) θα ριζοσπαστικοποιήσουμε την ουκρανική νεολαία επεκτείνοντας τις δραστηριότητές μας. Διακηρύσσουμε τη δημιουργία της Εθνικής Πολιτοφυλακής, που θα σταθεί μπροστά από μερικά πρακτικά προβλήματα. Ο σκοπός της δημιουργίας της είναι η συγκρότηση ενεργών δομών εξουσίας της αντιπολίτευσης στο εσωτερικό του κατοχικού καθεστώτος, καθώς και η προστασία του άμαχου πληθυσμού από τις επιθέσεις των «Berkut»(ΜΑΤ) και άλλων «συμμοριών». Η εγγραφή είναι εθελούσια. Η συγκρότηση της εθνικής πολιτοφυλακής πραγματοποιήθηκε στο Μαϊντάν, την πλατεία της Ανεξαρτησίας.»
Ανάμεσα στα αιτήματα των νεο-Ναζί - η ανακήρυξη της «επαναστατικής κυβέρνησης, με τη σύγκληση της Εθνοσυνέλευσης, η δημιουργία της κυβέρνησης της Επανάστασης, η απόλυτη εξουσία σε αυτή την κυβέρνηση, η καταγγελία των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με τη Ρωσική Ομοσπονδία, σε αντίθεση με το Σύνταγμα της Ουκρανίας, ένας επαναστατικός «καθαρισμός» της κοινωνίας από τους εχθρούς της Ουκρανίας, με την απαγόρευση του Κόμματος των Περιφερειών, του ΚΚΟ και άλλων κομμάτων ως συμμορίες, η υπογραφή της σύνδεσης με την ΕΕ, η απο-αποικιοποίηση, η απορωσικοποίηση και τέλος η «αποκομμουνιστικοποίηση».
Το αίμα είναι το μόνο αποτύπωμα των «χρωματιστών» επαναστάσεων σε πολλές χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Τώρα το σκηνικό μοιάζει να πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
Victor TOLOKIN Правда


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια που μιλάμε για Ουκρανία σύντροφε, σου βρίσκεται τίποτα πρόχειρο για το θέμα Χολοντομόρ;

Gekoudi είπε...

Έχω αποκλειστικό http://goo.gl/BFhwql

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...