Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ένα εκατομμύριο λαός στην πλατεία Ταχρίρ! Live video

Μαζική αντικυβερνητική συγκέντρωση στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, 
ένα χρόνο μετά την ορκωμοσία του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.



Video link και εδώ http://rt.com/on-air/opposition-rally-egypt-morsi/

DIGEA: Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Δεν θέλει πολύ κλικ κλικ.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Απίστευτο!

Πειραιάς: Κατάσχεση σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη για 1.677 ευρώ!
Σε αναγκαστική κατάσχεση σπιτιού άνεργου μεταλλεργάτη, προχώρησε το Δημόσιο πριν από 3 μέρες! Ο μεταλλεργάτης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είναι άνεργος εδώ και τρία χρόνια. 
Το μόνο που του έχει μείνει είναι ένα σπίτι στα Καμίνια που απέκτησε με κόπο και φτύνοντας αίμα μέσα στα «τάνκια» των καραβιών των εφοπλιστών. Τώρα, κινδυνεύει να χάσει αυτό το σπίτι γιατί οφείλει στην εφορία 1.677,95 ευρώ που με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 2.173,81 ευρώ! Μάλιστα, η εφορία (ΔΟΥ Δ' στον Πειραιά) με την πράξη καθορισμού χρεών που έγινε στις 25 Ιούνη, ορίζει ως «πρώτη προσφορά» το ποσό των 70.000 ευρώ, προφανώς σαν τιμή εκκίνησης για πιθανή μελλοντική πράξη πλειστηριασμού του σπιτιού του ανέργου.

Η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης της κατάσχεσης του σπιτιού ξεκίνησε για χρέη που αναλύονται ως εξής: Πρόστιμο Τροχαίας που βεβαιώθηκε το 1990 ύψους 44,02 ευρώ (προσαυξήσεις ύψους 132,06). Φόρος εισοδήματος 2005 που δεν πληρώθηκε ύψους 63,44 ευρώ (προσαυξήσεις 45,68). Φόρος εισοδήματος 2006 ύψους 123,2 ευρώ (προσαυξήσεις 87,47). Φόρος εισοδήματος 2007 ύψους 182,99 ευρώ (προσαυξήσεις 133,58). Φόρος εισοδήματος 2011 ύψους 156,66 ευρώ (προσαυξήσεις 26,63). Φόρος εισοδήματος και Εισφορά αλληλεγγύης 2012 ύψους 752,64 ευρώ (προσαυξήσεις 52,69 ευρώ). Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων 2011 (χαράτσι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ) ύψους 355 ευρώ (προσαύξηση 17,75 ευρώ).

Σύμφωνα με την Εκθεση της Αναγκαστικής Κατάσχεσης, η διαδικασία ξεκίνησε στις 25 Ιούνη, δηλαδή την περασμένη Τρίτη, από δικαστικό επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών «σε εκτέλεση της υπ' αριθμ 12799/150/2013 έγγραφης παραγγελίας του προϊσταμένου της ΔΟΥ Δ' (Πειραιά Δ', ΣΤ')». Οπως αναφέρεται από το δικαστικό επιμελητή, μαζί με μία ακόμα δικαστική επιμελήτρια ως μάρτυρα, πήγαν στην περιοχή που βρίσκεται η ακίνητη περιουσία του ανέργου και «σύμφωνα με το άρθρο 36 του ΚΕΔΕ επέβαλα, όπως αναφέρεται, αναγκαστική κατάσχεση για χρέος αυτής προς το Δημόσιο ΕΥΡΩ 2.173,81 πλέον προσαυξήσεων επί της κατωτέρω περιγραφόμενης ακίνητης περιουσίας (...)». Μάλιστα, στη σχετική έκθεση περιγράφεται αναλυτικά η ιδιοκτησία του άνεργου.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Δείχνει ότι η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων κλιμακώνεται και έρχεται να σημάνει συναγερμό σε όλη την εργατική τάξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ανεργίας στη Ζώνη έχει ξεπεράσει το 90%. Το καλοκαίρι του 2008 δούλευαν κοντά 10.000 εργάτες, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια είναι ζήτημα αν δουλεύουν 500!

Ο μεταλλεργάτης όχι μόνο είναι τρία χρόνια άνεργος, αλλά, όπως αναφέρει ο ίδιος, χρωστάει το σπίτι στην τράπεζα, ενώ η οικογένειά του είναι χωρίς ρεύμα εδώ και 7 μήνες!

«Τα χρόνια που είμαι άνεργος κάνω μεροκάματα όπου βρω για ένα κομμάτι ψωμί και ανασφάλιστος βέβαια. Δεν έχουμε ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τώρα απειλούν να πάρουν και το σπίτι. Φτάσαμε στο ως εδώ και μη παρέκει. Κατάλαβα ότι ατομικά το πρόβλημά του δεν πρόκειται να το λύσω, αν δεν λυθεί και του συνάδελφου. Οργανωμένα, συλλογικά όλοι μαζί οι εργάτες μαζί με το σωματείο μας, έχουμε δύναμη. Μπορούμε να καταφέρουμε κάτι θετικό. Δεν το βάζω κάτω».

Θυμίζουμε τέλος, ότι πριν ένα μήνα στην ίδια θέση είχε βρεθεί ένας ακόμα άνεργος μεταλλεργάτης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Κινδύνευσε να χάσει το σπίτι του επειδή όφειλε στην ΕΥΔΑΠ το εξευτελιστικό ποσό των 831 ευρώ. Η εταιρεία αφού του είχε πάρει το ρολόι, πήγε να βγάλει το σπίτι του μεταλλεργάτη στο σφυρί ξεκινώντας διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης. Με το που έγινε γνωστό το περιστατικό δόθηκε αποφασιστική οργανωμένη απάντηση. Την επομένη αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά έσπευσε μαζί με τον άνεργο στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ απαίτησε και επέβαλε να σταματήσει, έστω και προσωρινά, η διαδικασία της αναγκαστικής κατάσχεσης, να επανατοποθετηθεί το ρολόι στο σπίτι του ανέργου και να συνδεθεί το νερό.
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Η επιστολή στα κόμματα και τους βουλευτές Πιερίας

Στις 16 Απρίλη η ΣΕ έστειλε την παρακάτω επιστολή στα κόμματα και τους βουλευτές του νομού. Απάντηση πήραμε από ένα κόμμα το ΚΚΕ και από τους βουλευτές: 

1. Γ. Κωνσταντόπουλο 
2. Ο Κ. Κουκοδήμος αρνήθηκε να μας απαντήσει στην ουσία της επιστολής λέγοντας ότι συνυπογράφει την επιστολή της πανπιερικής επιτροπής 
3. Α. Μάνη-Παπαδημητρίου αρνήθηκε να απαντήσει στην ουσία λέγοντας ότι έχει εκφράσει τις απόψεις της στην πανπιερική επιτροπή. 
4.Ο Δ. Χριστογιάννης αρνήθηκε να μας απαντήσει τελείως. 
.
Δημοσιεύουμε τις επιστολές ως έχουν με την σειρά που πήραμε τις απαντήσεις. 
Απαντήσεις που δεν υπάρχουν σημαίνει ότι δεν τις πήραμε.
Δηλαδή:
1.     Η Ν.Δ. δεν μας απάντησε
2.     Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας απάντησε
3.    Το ΠΑΣΟΚ δεν μας απάντησε
4.    Η ΔΗΜΑΡ δεν μας απάντησε
5.    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μας απάντησαν
6.    Το ΚΚΕ απάντησε θετικά.

Η επιστολή μας που στάλθηκε και επιβεβαιώθηκε η παραλαβή της:
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ                      

Προς:
α) Κόμματα
1.     Ν.Δ.
2.     ΣΥΡΙΖΑ
3.     ΠΑΣΟΚ
4.     ΔΗΜΑΡ
5.     Ανεξάρτητοι Έλληνες
6.     ΚΚΕ
β) Βουλευτές Πιερίας
1.     Γ. Κωνσταντόπουλος
2.     Κ. Κουκοδήμος
3.     Α. Μάνη-Παπαδημητρίου
4.     Δ. Χριστογιάννης

Θέμα: Διόδια Αιγινίου – Ανοικτή Επιστολή

Όπως γνωρίζετε από τις 28-1-13 λειτουργούν Διόδια στο Αιγίνιο μετά από σχετική κυβερνητική απόφαση και σε εφαρμογή της σύμβασης παραχώρησης που κυρώθηκε με τον Ν.3605/07.  Από τότε ξεκίνησαν και συνεχίζονται αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού της Πιερίας.  Οι λόγοι και οι στόχοι του αγώνα μας, σας γνωστοποιήθηκαν επανειλημμένα αλλά και με σαφήνεια στην από 26-2-13 (συνημμένη) επιστολή του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού προς εσάς.
Τα διόδια αυτά ως δεύτερα μεταξύ Πιερίας – Θεσσαλονίκης και αφού απέχουν 12 Km από τα των Μαλγάρων συνιστούν παρακώλυση συγκοινωνίας με διαρκές μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων, δεν παρέχεται επιλογή άλλης διαδρομής αφού ούτε υπάρχουν, ούτε μπορεί να γίνουν παράδρομοι και επιφέρουν τεράστιους κινδύνους ατυχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό από Χαλκιδώνα ως Αιγίνιο λόγω της υπέρμετρα αυξημένης κυκλοφορίας, κυρίως βαρέων οχημάτων, που αποφεύγουν τα δυσβάσταχτα διπλά τέλη διέλευσης.
Επιπλέον καταστρέφουν τουριστικά, οικιστικά και παραγωγικά την Πιερία, δημιουργώντας συνθήκες δύσκολης πρόσβασης και αποκρουστικής εικόνας για τον Νομό μας, ο οποίος έχει ιστορικά άμεση σχέση και εξάρτηση οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά με την συμπρωτεύουσα.
Για τους λόγους αυτούς δεν λειτούργησαν τα διόδια αυτά εδώ και τρία χρόνια.  Αναγνώρισε η τότε κυβέρνηση το χονδροειδές λάθος χωροθέτησής τους και έπραξε ανάλογα.  Δυστυχώς όμως δεν τροποποιήθηκε η σύμβαση και δεν καταργήθηκαν όπως θα έπρεπε.  Αυτό πρέπει να γίνει τώρα.
Σας απευθύνουμε την παρούσα ανοικτή επιστολή και σας καλούμε να πάρετε θέση.  Να μας απαντήσετε καταρχήν έγγραφα και αν συμφωνείτε μαζί μας, να μας ενημερώσετε για το τι σκοπεύετε να πράξετε.
Σας ευχαριστούμε και περιμένουμε την απάντησή σας.

                          Αιγίνιο 16 – 04 – 2013
                 
Για τους «Πολίτες για την Κατάργηση Διοδίων Αιγινίου»
Η Συντονιστική
Επιτροπή:
                         Θανάσης Γιαγκόπουλος
                         Δημήτρης Γκέκας
                         Αντώνης Γκογκίδης
                         Σάκης Κρομύδας
                         Μάκης Ματσκίδης
                         Δημήτρης Χνούδας
===============================================

Οι απαντήσεις:

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΟΥ 2, ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΗΛ: 2351034001, fax: 2351034811 
Email: annamani@otenet.gr

ΠΡΟΣ:  «Πολίτες για την Κατάργηση Διοδίων Αιγινίου».

   Σε απάντηση σχετικής επιστολής σας,  σας γνωστοποιώ ότι οι θέσεις και 
ενέργειές μου σχετικά με τη λειτουργία των Διοδίων του Αιγινίου έχουν ήδη καταστεί 
γνωστές κατά τη διάρκεια των συνελεύσεων στα Δημαρχεία Κατερίνης και Αιγινίου,
παρουσία της  Παμπιερικής Επιτροπής Αγώνα καθώς και  όλων των εμπλεκομένων 
φορέων.

                                                                        Με εκτίμηση
                                                            Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου
                                                  Βουλευτής Πιερίας  Νέας  Δημοκρατίας
================
Δρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Ν. Πιερίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                                                Κατερίνη 19/6/2013

Ευχαριστώ για την επιστολή που μου στείλατε.
Εκτιμώ και σέβομαι τον αγώνα που κάνετε για το μεγάλο θέμα των πολλών διοδίων 
στην Πιερία.
Εκφράζετε τις ανεξάντλητες δυνάμεις της κοινωνίας των Πολιτών στην 
Πιερία.
Μετέφερα επανειλημμένα σε όλα τα κέντρα αποφάσεων για τα διόδια εντός και 
εκτός της Βουλής την φωνή σας και τις αγωνίες σας για το μέλλον του τόπου μας που 
υποθηκεύεται από αντίστοιχες ενέργειες.
Στα πλαίσια της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας αυτός είναι 
ο ρόλος μου και αυτόν υπηρετώ.
Κατέθεσα με αναφορά στην Βουλή των Ελλήνων την επιστολή σας και ελπίζω 
σύντομα ο αρμόδιος Υπουργός να απαντήσει οπότε θα σας κοινοποιήσω την 
απάντηση του.

Με εκτίμηση

Γ. Κωνσταντόπουλος
===========

Το ΚΚΕ: 

Να καταργηθούν τα διόδια του Αιγινίου.

Δεν υπάρχει μικρός ή μεγάλος αγώνας των εργαζομένων και του λαού, που το ΚΚΕ να μην πρωτοστατεί ή να μη συμμετέχει ενεργά. Σήμερα, σε συνθήκες γενικευμένου σαρώματος σε Ελλάδα και ΕΕ, το ΚΚΕ δίνει πρωτοπόρα τη μάχη για το εμπόδισμα των βάρβαρων μέτρων και την ανακούφιση της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Το ΚΚΕ αγωνίζεται για  έναν  δρόμο ανάπτυξης όπου το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και κάθε άλλη υποδομή πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στο λαό που θα τα χρησιμοποιεί ελεύθερα, χωρίς κανένα χαράτσι.
Από την πρώτη στιγμή, αγωνιζόμαστε μαζί με τους κατοίκους της Πιερίας  για την κατάργηση των διοδίων στο Αιγίνιο και της Λεπτοκαρυάς καθώς επίσης και για την κατάργηση όλων των διοδίων από άκρη σ άκρη σε όλη τη χώρα.

Το ΚΚΕ όχι μόνο  καταψήφισε τις ληστρικές-αποικιοκρατικές  συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων, όχι μόνο έκανε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με  επίκαιρες ερωτήσεις  αλλά και προτάσεις νόμου στη Βουλή για την κατάργηση των διοδίων,  αλλά είναι αυτό το κόμμα που  από το 2007 πρώτο βρέθηκε μαζί με άλλους αγωνιστές στα διόδια όλης της χώρας σηκώνοντας τις μπάρες για ελεύθερη διέλευση, ζητώντας να καταργηθούν τα διόδια, να πάψουν οι δρόμοι να αποτελούν ιδιοκτησία των εργολάβων, που κάνουν μπίζνες με τα χρήματα του λαού και εισπράττουν το χαράτσι στους αυτοκινητόδρομους. Εξάλλου μέλη και στελέχη του ΚΚΕ σύρθηκαν στα δικαστήρια γιατί διεκδίκησαν το αυτονόητο: την ελεύθερη διέλευση στους δρόμους.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Να ποιοι είναι οι ακροδεξιοί

Στη δίκη Ruby ο ακροδεξιός Silvio Berlusconi καταδικάστηκε σε επτά χρόνια και για τα δύο αδικήματα: εκβιασμού και της πορνείας. Με τη διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Αυτή είναι η απόφαση των δικαστών του τέταρτου τμήματος του δικαστηρίου του Μιλάνου, υπό την προεδρία της Giulia Turri. Μια ομάδα, από διαδηλωτές υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και κραυγές χαράς την είδηση ​​της καταδίκης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Μερικοί από αυτούς τραγούδησαν τον ύμνο της Ιταλίας.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Βραζιλία - Τουρκία! Ελλάδα;

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ζεί τις πιο μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. 

Ο λαός της και κύρια η νεολαία διαδηλώνουν στους δρόμους την ανησυχία τους για μια σειρά θεμάτων, περιλαμβανομένης της εγκληματικότητας, της διαφθοράς, του πληθωρισμού, καθώς και των ανεπαρκών δημόσιων υπηρεσιών.
Τέτοιες ειδήσεις δεν θα ήταν έκπληξη αν η εν λόγω χώρα ήταν η Αργεντινή. 
Όμως, οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στη Βραζιλία - που αρχικά πυροδοτήθηκαν από μια αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα λεωφορεία στο Σάο Πάολο, γρήγορα εξελίχθηκαν σε ένα ευρύτερο, εθνικό κίνημα διαμαρτυρίας. 
Είναι ακριβώς η επόμενη μέρα αφότου το «μοντέλο» της Βραζιλίας γιόρταζε μια μεγάλη επιτυχία. Από το 2003, το ΑΕΠ της χώρας έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Πράγματι, η υπογραφή της για την πρωτοβουλία καταπολέμησης της φτώχειας, ένα πρόγραμμα μεταφοράς μετρητών που είναι γνωστό ως Bolsa Família - έχει εμπνεύσει παρόμοιες προσπάθειες σε όλο τον κόσμο και κάποιους εδώ στην Ελλάδα. Στα χρόνια αμέσως μετά την οικονομική κρίση του 2008, η Βραζιλία φάνηκε έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα προς την ανάπτυξη της. Ένας τίτλος της Newsweek έγραφε ότι η Βραζιλία είναι η «έξυπνη υπερδύναμη». Σε ένα δημοσίευμα το Δεκέμβριο του 2010, ο ανταποκριτής CBS News Steve Kroft την περιέγραψε ως «μία νεοσύστατη οικονομική υπερδύναμη». Το ίδιο έτος, η ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της Βραζιλίας έφθασε το 7,5%. Ως τα τέλη Μαρτίου το 2011, το περιοδικό Εμπορίου της Λατινικής Αμερικής την αποκάλεσε ακόμα και «υπερδύναμη της Λατινικής Αμερικής .»
Κατά την ίδια περίοδο, η μεγαλύτερη αντίπαλος της Βραζιλίας στη Λατινική Αμερική - το Μεξικό - αγωνιζόταν για τον έλεγχο της βίας των καρτέλ των ναρκωτικών.
Και όμως, παρ' ότι η παγκόσμια προσοχή βρίσκεται στη βία, στο Μεξικό, η Βραζιλία είχε πράγματι ένα υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών. Στην πραγματικότητα, ο Βραζιλιάνος κοινωνιολόγος Julio Jacobo Waiselfisz έχει υπολογίσει ότι η νεολαία ποσοστό της Βραζιλίας ανθρωποκτονιών αυξήθηκε κατά ένα εντυπωσιακό 346 τοις εκατό μεταξύ 1980 και 2010. Εν τω μεταξύ, το συνολικό ποσοστό δολοφονιών στη χώρα αυξήθηκε κατά 124%, φθάνοντας σε 26,2 ανά 100.000 το 2010, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Sangari. Με άλλα λόγια, το 2010 το βραζιλιάνικο ποσοστό ανθρωποκτονιών ήταν 162% πάνω από «επιδημία» με μέτρο το επίπεδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, από 10 σε 100.000. 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανισότητας στην κοινωνία της χώρας που παρά τους οικονομικούς δείκτες το μοίρασμα του πλούτου γίνεται μονομερώς. 
Η βία των ναρκωτικών στη Βραζιλία γενικά, δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή, όπως η βία των ναρκωτικών στο Μεξικό, η οποία βοηθά να εξηγήσει γιατί δεν έχει λάβει τόση διεθνή κάλυψη από τα ΜΜΕ. Πέρυσι, όμως, το Σάο Πάολο γνώρισε μια απότομη αύξηση των συνδεόμενων με τα ναρκωτικά δολοφονιών, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις αγωνίστηκαν με μέλη από τις πιο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις της πόλης. Εν μέσω της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, που η Βραζιλία θα φιλοξενήσει τον ερχόμενο Ιούνιο και τον Ιούλιο, το Σάο Πάολο της βίας έκανε πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο. Πιο πρόσφατα, οι Βραζιλιάνοι είδαν βίντεο που φάνηκε μια εξωδικαστική δολοφονία δύο εφήβων από την στρατιωτική αστυνομία του Σάο Πάολο. Οι δολοφονίες αυτές έχουν από καιρό τη δημόσια κατακραυγή, και έχουν προωθήσει την δυσπιστία προς τις αρχές επιβολής του νόμου. Δεν είναι ίσως τυχαίο το γεγονός ότι το Σάο Πάολο είχε μηδενικές διαμαρτυρίες, οι οποίες έγιναν υπόθεση σε εθνικό επίπεδο. Το ποσοστό δολοφονιών στη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερο σήμερα από ό, τι ήταν πριν από μια δεκαετία, αλλά οι κάτοικοι έχουν τώρα πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες στην ασφάλεια από ό, τι στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Μιλώντας για τις προσδοκίες. 
Η ταχεία άνοδος του ΑΕΠ στην Βραζιλία έχει τροφοδοτήσει και την ταχεία αύξηση των δημοσίων προσδοκιών από την κυβέρνηση. Είναι το ίδιο φαινόμενο που έχουμε δει στις αναπτυσσόμενες χώρες σε όλο τον κόσμο: Δεδομένου ότι η εργατική τάξη αυξάνεται, την κάνει έτσι πιο διεκδικητική. 
Η Χιλή είναι η πιο πλούσια, πιο προηγμένη χώρα της Λατινικής Αμερικής, αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει τους φοιτητές από τη διεξαγωγή μιας σειράς διαμαρτυριών για τα δίδακτρα και την ανισότητα.
Στη Βραζιλία, οι φόροι είναι πιο υψηλοί από τα αμερικανικά πρότυπα, και είναι εξαιρετικά υψηλοί με ανάμεσα στα παγκόσμια προτύπα. (Συνολικό ποσό των εσόδων για το 36% του ΑΕΠ .) Αλλά ενώ οι Βραζιλιάνοι πληρώνουν ευρωπαϊκά επίπεδα της φορολογίας, δεν παίρνουν Ευρωπαϊκής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό είναι ένα μεγάλο παράπονο των διαδηλωτών. «Εμείς απλά θέλουμε πίσω αυτό που καταβάλλεται σε φόρους, μέσω της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και των μεταφορών», δήλωσε ένας 34χρονος Βραζιλιάνος δικηγόρος στο Associated Press . «Θέλουμε η αστυνομία να μας προστατεύσει, να βοηθά τους ανθρώπους στους δρόμους οι οποίοι έχουν καταλήξει χωρίς δουλειά και χωρίς χρήματα.»
Τα πράγματα γίνονται χειρότερα, καθώς οι Βραζιλιάνοι παρακολουθούν την κυβέρνησή τους να ξοδεύει τεράστια ποσά στα γήπεδα και τα χρήματα του φορολογούμενου να πάνε στις εταιρίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Αυτό επιδείνωσε δυσαρέσκεια του λαού που υπόκεινται τα χάλια των δημόσιων υπηρεσιών και της κακής ποιότητας των υποδομών, και έχουν επίσης συμβάλει στην αυξανόμενη οργή ​​για τη διαφθορά. Η Βραζιλιάνικη Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου είναι ως γνωστό διεφθαρμένη, και η Πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Ιανουάριο του 2011, έχει ήδη δει πάνω από μισή ντουζίνα υπουργών της κυβέρνησης της να παραιτούνται λόγω σκανδάλων. Εν τω μεταξύ, το λεγόμενο σκάνδαλο Μensalão - του Κογκρέσου ένα σκάνδαλο δωροδοκίας που χρονολογείται από την προεδρία του Λούλα, παρήγαγε όχι λιγότερες από 25 καταδίκες.
Οι αξιωματούχοι έχουν υποσχεθεί ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα φέρει τη χώρα τους σημαντικά οικονομικά οφέλη. Είναι όμως ιδιαίτερα δύσπιστοι απέναντι σε τέτοιες υποσχέσεις. Ως οικονομολόγος Dennis Coates έχει γράψει: «Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αθλητικές εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχουν μικρή επίδραση στον καθαρό αριθμό των τουριστών που φθάνουν και που διαμένουν στον τόπο προορισμού, υποδοχής.» Χωρίς ουσιαστικούς τουρίστες πέρα και πάνω από την κανονική τουριστική κίνηση.
Αλλά ανεξάρτητα από το τι οικονομικά οφέλη θα έχει η Βραζιλία από το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014, η οικονομία της χρειάζεται μια αλλαγή τώρα. Μετά θα δρέψουν τους «καρπούς» μιας ραγδαία αναπτυσσόμενης εργατικής τάξης. Η αύξηση των εξαγωγών των βασικών προϊόντων για πολλά χρόνια, στερεί το λαό της Βραζιλίας από τα αγαθά που ο ίδιος παράγει. Η οικονομία της Βραζιλίας δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στην ταχεία ανάπτυξη μέσω των εξαγωγών. Οι ημέρες του 7,5% ετήσιου ρυθμού ανάπτυξης, η «ανάπτυξη για κάλυψη των καθυστερήσεων» - ή ακόμα και 4% ετήσια ποσοστά αύξησης - έχουν παρέλθει, πιθανότατα για πάντα. «Η οικονομία της Βραζιλίας θα συνεχίσει να αυξάνεται με πολύ αναιμικούς ρυθμούς», λέει ο οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας Pablo Fajnzylber τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είναι πιθανό να μην πάει πίσω από το 4%. Η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε σημαντικά το 2012, χάρη σε ένα υπερτιμημένο νόμισμα και σε μια σημαντική επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας με την Κίνα (η οποία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας). Πράγματι, η μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής αυξήθηκε μόνο κατά 0,9 % από το προηγούμενο έτος, και αυξήθηκε κατά μόνο 0,6% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013. Ο ετήσιος πληθωρισμός τρέχει με 6,5% και η απογοήτευση με την άνοδο των τιμών ώθησε πολλούς Βραζιλιάνους να ενώσουν τις φωνές τους στις πρωτοφανείς διαδηλώσεις.
Με λίγα λόγια: η Βραζιλία χρειάζεται ένα νέο οικονομικό μοντέλο. Δυστυχώς, πολλοί από τους φορείς χάραξης πολιτικής της, μπαίνουν στον πειρασμό να δανειστούν από το Κινέζικο μοντέλο υπό την ηγεσία του καπιταλισμού. «Κάποτε όλη η Λατινική Αμερική κοίταζε προς την Ευρώπη ως ιδανικό μοντέλο, και ότι μια μέρα η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Κολομβία θα γίνει σαν την Πορτογαλία, σαν την Ιταλία, σαν την Ελλάδα ή σαν την Ισπανία, αν ήταν τυχερή», είπε μια βραζιλιάνα διπλωμάτης στους Financial Times το περασμένο έτος. «Αλλά τώρα, λόγω της κρίσης στην ευρωζώνη, δεν είναι πλέον η επιθυμητή περίπτωση. Και, όλο και περισσότερο, η Κίνα γίνεται όλο και πιο ελκυστική ή το αληθοφανές μοντέλο».
Ωστόσο, το μοντέλο της Κίνας λειτουργεί για την Κίνα και δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει για τη Βραζιλία. 
Απαιτείται επίσης να βελτιωθεί το αδύναμο εκπαιδευτικό σύστημα της Βραζιλίας και απελπιστικά ανεπαρκείς υποδομές του.
Η μετάβαση σε ένα σύγχρονο οικονομικό μοντέλο δεν θα είναι εύκολο. Πολλοί Βραζιλιάνοι δεν θα είναι ευχαριστημένοι με τις «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» - πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να περιμένουμε περισσότερες διαμαρτυρίες στο μέλλον. Είναι ένα έργο που παίζεται αυτές τις μέρες και στην γειτονική Τουρκία.




Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Πρόβλεψη μετά την σύσκεψη των τριών

Τα μούτρα τους θα είναι κάπως έτσι:

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Βγήκε καπνός από την σύσκεψη

Μετά την τρίωρη σύσκεψη...

Συμμετοχή - συμπαράσταση στους απολυμένους της ΕΡΤ φωτό & video

Η επιτροπή πολιτών για την κατάργηση των διοδίων Αιγινίου συμμετείχε στην συναυλία έξω από την ΕΡΤ3 με τα κρουστά.


Όχι στα Διόδια Αιγινίου με τα κρουστά στην ΕΡΤ3===============


















Από το επίσημο blog της Επιτροπής Πολιτών για την κατάργηση των Διοδίων Αιγινίου http://diodiastopaiginio.blogspot.gr/2013/06/video.html

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Συγκέντρωση και πορεία συμπαράστασης στους απολυμένους της ΕΤ3 (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύς κόσμος και σήμερα, την πέμπτη μέρα των κινητοποιήσεων για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Υπήρχε παλμός, οργή για την αυταρχική στάση της κυβέρνησης και αισιοδοξία για το μέλλον του αγώνα.









Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Κρίμα

Τη Σία Κοσιώνη και άλλους 7 δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ διέγραψε η ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε 8 δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ! Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, για αντιδεοντολογική (αντισυνδικαλιστική) συμπεριφορά

Σύμφωνα με ανακοίνωση διαγράφεται από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ ο Άρης Πορτοσάλτε,ο Δημήτρης Γιατζόγλου και ο Δημήτρης Οικονόμου, ο Μανώλης Βουλαρίνος, Γιώργος Ψάλτης, Νίκος Υποφάντης, Σία Κοσιώνη και Βασίλης Λυριτζής.

«Εγκαλούνται για το ότι ενώ η ΕΣΗΕΑ με την από 15.12.11 ανακοίνωσή της, κήρυξε 24ωρη απεργία στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2011, αναφορικά με την τακτική της εργοδοσίας να υπογραφούν άμεσα ατομικές συμβάσεις εργασίας, με στόχο τη μείωση μισθών κατά 20%, εκείνοι εργάστηκαν κανονικά, παραβιάζοντας την κηρυχθείσα απεργία του Σωματείου μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην Κατερίνη φωτό & video

Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην Κατερίνη, πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας και τέλειωσε πριν από λίγο.
==
==





Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΖΩΝΤΑΝΑ Η ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ 902. ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ: http://902.gr/902.html

ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΩΡΑ Η ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ 902. ΑΠΟ ΕΔΩ: http://902.gr/902.html


Παίζει η ΕΤ3

Παίζει η ΕΤ3 ζωντανά. Ανανέωση 00:30 ΔΕΝ παίζει η ΕΤ3

Η ΕΡΤ live από την τηλεόραση του 902 σε λίγο! Κρατηθείτε ενήμεροι από το 902.gr

Κατά το 902.gr, η τηλεόραση του 902 θα αναμεταδώσει σε λίγο το σήμα της ΕΡΤ.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Τα ΜΑΤ έκοψαν το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης 11μμ δείτε live αν δεν κόψουν και το ιντερνετ

Η ΝΔ με την σύμφωνη γνώμη της Ναζιστικής Αυγής φιμώνει την δημόσια τηλεόραση.
Δείτε τι γίνεται έξω από την ΕΡΤ τώρα εδώ: 

http://www.ert.gr/webtv/channels/ertworld 
ή http://www.greektvlive.net/net-live.html

Η νέα τηλεόραση θα αρχίσει να εκπέμπει λένε οι φήμες. Το σήμα παρακάτω:
Ρίξαν και την ιστοσελίδα http://www.ert.gr
Αν σας χτυπήσουν την πόρτα μπορεί να μην είναι ο γαλατάς.


Τουρκία μαζική διαμαρτυρία ΖΩΝΤΑΝΑ τώρα

Ερντογάν o νέος φίλος του photoshop

Ο Ερντογάν ο νέος και καλύτερος φίλος του photoshop, να πως δείχνει τα «πλήθη» που τον υποδέχτηκαν! Τύφλα να 'χει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι πικρή και όχι κρυφή.

Erdogan's new best friend is photoshop, showing the "crowds" that welcomed him in Ankara (via )
Χωρίς φωτοσόπ
Mε φωτοσόπ
..
Αυτά βλέπει ο Ταγίπ
.
Το αληθές!


..







Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Έκτακτο συμβάν

Ανατροπή οχήματος στην περιοχή Αγαθούπολης-Μακρυγιάλου, λόγω βροχής και κακής ασφαλτόστρωσης, έχει τραυματιστεί μια γυναίκα.



Ταξίμ: 10 μέρες αγώνας


Αυτό που ξεκίνησε ως μια μικρή ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστροφή του πάρκου Gezi, δίπλα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, έχει γίνει ένα λαϊκό κίνημα που απαιτεί την παραίτηση του πρωθυπουργού Ερντογάν.
Στις 28 Μαΐου, περίπου 50 άνθρωποι αποφάσισαν να εμποδίζουν την ανάπτυξη των κατασκευών εμπορικού κέντρου στο πάρκο Gezi. Η Αστυνομία και οι παραστρατιωτικοί τους κατέστειλαν βίαια. Τους περιτριγύρισαν έτσι ώστε να μην μπορούν να διαφύγουν και στη συνέχεια έκαναν μεγάλη χρήση δακρυγόνων. Ένα μικρό στρατόπεδο καταστράφηκε και κάηκαν καταστήματα.
Η τουρκική αστυνομία είναι γνωστή για την ωμότητά της (μάλιστα υπήρχαν συγκρούσεις στην ίδια την πλατεία Ταξίμ, όταν η αστυνομία μπλόκαρε την είσοδο στη διαδήλωση της 1η Μαΐου). Ωστόσο, αυτή η φορά ήταν κάπως διαφορετική. Ίσως αυτή η αλλαγή προκλήθηκε από το γεγονός ότι οι διαδηλωτές επέστρεφαν στο πάρκο κάθε βράδυ, παρά την καταστολή. Ή μήπως από το γεγονός ότι το κοινό τους είδε ως απλούς πολίτες, και όχι «ριζοσπάστες ακτιβιστές» ή μέλη οργανώσεων. Όποιος και αν είναι ο λόγος, οι διαδηλώσεις και η βίαιη καταστολή της αστυνομίας εξαπέλυσαν ένα κύμα συμπάθειας που γρήγορα έγινε ένα μαζικό κίνημα ενάντια στην κυβέρνηση που σάρωσε όλη τη χώρα.
Η πρώτη αντίδραση του πρωθυπουργού Ερντογάν και του μουσουλμανικού αστικού κόμματος του (AKP), ήταν τυπικά αλαζονική, προκλητική προς τους διαδηλωτές: «Και ένα εκατομύριο να διαδηλώσει δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφαση". Τους αμφισβήτησε, τονίζοντας ότι η απόφαση ελήφθη και ότι δεν θα αλλάξει το σχέδιο.
Η απάντηση των μαζών ήταν μια τεράστια εκδήλωση την Παρασκευή της 31 Μαΐου. Εκατοντάδες χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. Η λεωφόρος Istiklal κατακλύστηκε από δεκάδες χιλιάδες που συγκρούστηκαν με την αστυνομία η οποία χρησιμοποίησε και πάλι ένα υπερβολικό ποσό δακρυγόνων καθώς και αύρες για να προσπαθήσει να αποτρέψει τις μάζες από το να ξαναμπούν στην πλατεία Ταξίμ. Σε πολλά σημεία της πόλης στήθηκαν οδοφράγματα και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά τη νύχτα. Δεν ήταν μια μικρή κίνηση λίγων αγωνιστών, αλλά μια μαζική διαμαρτυρία με τη συμμετοχή διαφόρων λαϊκών στρωμάτων: «Δεν είμαστε ακτιβιστές, είμαστε λαός» φώναξε κάποια. Συμπλοκές σημειώθηκαν στις γειτονιές της πρωτεύουσας. Ολόκληρη η πόλη κόχλαζε. "Στις μιάμιση το πρωί όλη η πόλη άρχισε να αντηχεί. Άνθρωποι φώναζαν και σφύριζαν”, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο BBC.
Ένας άλλος μάρτυρας περιέγραψε με αυτό τον τρόπο τη σύνθεση των διαδηλωτών: «θα μπορούσατε να δείτε μέλη του κομμουνιστικού κόμματος με τις κόκκινες σημαίες τους, αλλά και «μουσουλμανικές αντι-καπιταλιστικές σοσιαλιστικές επαναστατικές οργανώσεις, συνδικαλιστές, μπλοκ κουρδικών κομμάτων, ή συνταξιούχους, άνεργους νέους, επαγγελματίες (γιατρούς, αρχιτέκτονες), λαϊκούς ανθρώπους της μικρομεσαίας τάξης. "
Οι φίλοι των αντίπαλων ποδοσφαιρικών ομάδων ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια στην αστυνομική βία. Οι πρώτοι που συνεργάστηκαν ήταν οι οπαδοί από τις τρεις μεγάλες ομάδες: Beşiktaş, Fenerbahçe και Galatasaray, αλλά εντάχθηκαν σύντομα και οι αιώνιοι εχθροί της Beşiktaş, η Busaspor, αλλά και η Τραμπζονσπόρ, αντίπαλος της Fenerbahçe. Η συμμετοχή Κούρδων και Αλεβιτών στο κίνημα είναι επίσης σημαντική και δεν πρέπει να υποτιμάται.
Ένα από τoυς πρώτους που υπερασπίστηκαν τους διαδηλωτές στο Gezi κατά τις πρώτες ημέρες ήταν το μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κουρδικού BDP. Κουρδικές σημαίες και τούρκικες σημαίες δίπλα στις κόκκινες σημαίες των κομμουνιστικών και σοσιαλιστικών οργανώσεων αποκαλύπτουν την καθολικότητα του κινήματος.
Μια έκθεση του Reuters περιέγραψε την ακόλουθη σκηνή το Σάββατο της 1ης του Ιούνη: "Μετά την υποχώρηση της αστυνομίας από την πλατεία Ταξίμ, οι υποστηρικτές του φιλοκουρδικού BDP χόρευαν έναν εορταστικό χορό. Μαζί φώναξαν το σύνθημα «Κάτω ο φασισμός». Μια ομάδα οπαδών των αντίπαλων ομάδων της Κωνσταντινούπολης, Φενέρμπαχτσε, Μπεσίκτας και Galatasaray φώναξαν μαζί τους."
Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στην πραγματικότητα, έχουμε υπερασπιστεί εδώ και καιρό την ιδέα ότι στο βαθμό που η πλειοψηφία του κουρδικού πληθυσμού ζει σε αστικές περιοχές, είναι δηλαδή εργαζόμενοι στην τεράστια μητρόπολη της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας, το μέλλον τους θα κριθεί σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Οι εθνικές και κοινωνικές απαιτήσεις τους μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο ως μέρος μιας ενωμένης πάλης ενάντια στον καπιταλισμό, δίπλα στα ταξικά τους αδέρφια, τους Τούρκους.
Λίγους μόλις μήνες πριν, πολλοί θα υποστήριζαν ότι αυτό είναι αδύνατο, ότι οι Τούρκοι εργαζόμενοι και ακόμη και ένα σημαντικό τμήμα των αριστερών οργανώσεων έχουν μολυνθεί από τον τουρκικό εθνικό σωβινισμό. Σε κάποιο βαθμό έτσι ήταν, και έτσι παραμένει, είναι αλήθεια. Αλλά εδώ και λίγες μέρες, μαζί Τούρκοι και Κούρδοι στήνουν οδοφράγματα για να εμποδίσουν την αστυνομία, μαζί τρώνε τα χημικά και αντιμετωπίζουν τις αύρες του Ερντογάν. Ο ενωτικός αγώνας Κούρδων και Τούρκων φαίνεται να έχει μια βαθιά επίδραση στους εργαζόμενους και στη νεολαία αποδεικνύοντας τις δυνατότητες ενός τέτοιου κινήματος.
Αυτή τη στιγμή, οι διαδηλώσεις έχουν εξαπλωθεί στην πρωτεύουσα Άγκυρα και σε άλλες πόλεις, όπως η Σμύρνη, Izmit, κλπ.. Οι απαιτήσεις και τα συνθήματα των διαδηλωτών έχουν κλιμακωθεί, από την προστασία του πάρκου Gezi, στην άμεση απαίτηση για παραίτηση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Ερντογάν.
Το Σάββατο της 1ης Ιουνίου, μια μεγάλη διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στο Kadikoy, στην ασιατική πλευρά της πόλης, αποφάσισε να κινηθεί προς την Taksim με δεδηλωμένο στόχο την κατάληψη της πλατείας και την καταπολέμηση της αστυνομικής βαρβαρότητας.
Οι διαδηλωτές περπάτησαν τα 20 χλμ. μεταξύ Taksim και Kadikoy, διασχίζοντας την τεράστια γέφυρα πάνω από τον Βόσπορο (στην πραγματικότητα ένας αυτοκινητόδρομος έκλεισε για την κυκλοφορία των πεζών), και δεν υπήρχε δύναμη που θα μπορούσε να τους σταματήσει. Ο Πρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Γκιούλ (επίσης AKP), ζήτησε από την αστυνομία να αποχωρήσει και το δικαστήριο διέταξε την παύση των εργασιών στο πάρκο Gezi (στην πραγματικότητα ο δήμαρχος είχε μόνο οικοδομική άδεια για υπόγειο χώρο στάθμευσης) . Στις 4 το απόγευμα έδωσε τελικά τη διαταγή στην αστυνομία να αποχωρήσει από την Taksim. Αν δεν το είχε κάνει, κατά πάσα πιθανότητα θα είχε εκδιωχθεί από τις μάζες ούτως ή άλλως, καθώς οι διαδηλωτές ήταν οργισμένοι για τη βιαιότητα της αστυνομίας και είχαν αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας τη δύναμή τους.
Οι διαδηλωτές έφτασαν στην Ταξίμ σε μια ατμόσφαιρα χαράς. Είχαν πάρει μια πρώτη μερική νίκη. Αποδείχθηκε ότι, παρά την κτηνωδία της, η αστυνομία δεν ήταν ανίκητη. Αυτό έδωσε μια νέα ώθηση στους διαδηλωτές. Το κίνημα ήταν ήδη ένα πραγματικά λαϊκό κίνημα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, υπήρχαν πάνω από 90 διαδηλώσεις σε 48 επαρχίες σε όλη τη χώρα, με περισσότερους από 1.000 κρατούμενους μόνο στις 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου. Τα ίδια τα επίσημα στοιχεία για την Κυριακή 2 Ιουνίου ήταν πάνω από 200 διαδηλώσεις σε 97 πόλεις.
Έχοντας κερδίσει την Taksim, η μάχη μεταφέρεται στο Beşiktaş, όπου είναι το γραφείο του πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη. Για δύο ημέρες υπήρξαν μάχες με την αστυνομία σε αυτήν την περιοχή. Την νύχτα της 2ας Ιουνίου, οι διαδηλωτές πήραν μία από τις μπουλντόζες που είχαν χρησιμοποιηθεί από την αστυνομία για να διαλύσει τα οδοφράγματα και τη χρησιμοποίησαν για να διαιρέσουν τις τάξεις της αστυνομίας, φτάνοντας 200 μέτρα μακριά από το γραφείο του Ερντογάν. Στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στην Άγκυρα, τη Σμύρνη και άλλες πόλεις, το εξεγερσιακό κίνημα είχε αποκτήσει ενθαρρυντικά χαρακτηριστικά, με τους διαδηλωτές να επιτίθενται κατά της αστυνομίας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να την αναγκάζουν να υποχωρήσει.

Τα καλύτερα χιουμοριστικά συνθήματα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης

Την περασμένη εβδομάδα, η ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία ενάντια στην κατεδάφιση του πάρκου Gezi και στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη γρήγορα μετατράπηκε σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία. Η αστυνομία άρχισε και συνέχισε να χρησιμοποιεί υπερβολική βία (πάρα πολλά δακρυγόνα και κανόνια νερού) ενάντια στους διαδηλωτές. Είναι, βέβαια, μια δύσκολη περίοδος για τους Τούρκους πολίτες και πολλά δυσάρεστα πράγματα έχουν συμβεί, καθώς έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί δεκάδες διαδηλωτές. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τα γεγονότα αυτά. Στο πλαίσιο αυτό, συγκέντρωσα μερικά από τα καλύτερα χιουμοριστικά συνθήματα και τα μετέφρασα στα ελληνικά για σας. Εδώ είναι μερικά από τα πιο δημιουργικά συνθήματα των δρόμων της Κωνσταντινούπολης.

#Occupygezi, #direngezi, #direnankara, #direnizmir, #bubirsivildirenis



Φτάνει πια! Θα καλέσω την αστυνομία.

Αγαπητοί αστυνομικοί, φέρνετε κυριολεκτικά δάκρυα στα μάτια μας.

Ο Χειμώνας έρχεται.

Τα σπρέι πιπεριού κάνουν δέρμα βελούδο.

Στην αρχή όλα ήταν ένα σύννεφο αερίου. Στη συνέχεια, άρχισε η ζωή!

Απαγορεύτηκε το αλκοόλ και οι άνθρωποι έγιναν νηφάλιοι (ο Ερντογάν πρόσφατα απαγόρεψε το αλκοόλ)

Μπλέκετε με τη γενιά που χτυπάει τους μπάτσους στο GTA (Grand Theft Auto).

Φίλε, δεν πρέπει να φοβάσαι. Ο λαός είναι μαζί μας.

Δεν έπρεπε να απαγορευτεί και η τελευταία μπύρα.

Ζήτησα από το Θεό τι να κάνω. Εκείνος απάντησε #direngezi. (Twitter hashtag του κινήματος)

Αστυνομία! Βοήθεια! Άκυρο, υποθέτω ότι είστε απασχολημένοι.

Πες μου κι άλλα Ταγίπ. Είναι συναρπαστικό.

Δεν μπορείτε να τρομάξετε ένα λαό με δακρυγόνα ο οποίος ελέγχει για διαρροή αερίου με αναπτήρα.

Η μετάφραση είναι για το πλακάτ αριστερά. Αυτή είναι για το δεξιό:
Είμαστε μια γενιά που τρέχει πίσω από φορτηγά απολύμανσης εντόμων. Τί είναι τα δακρυγόνα για μας;

Ακόμη και ο Edison μετάνιωσε.

Αναφορά στο λογότυπο λάμπα του κυβερνώντος κόμματος

Είναι έξι αστέρια. Τώρα, έρχονται τα τανκς. (αναφορά στο grand theft auto)

Είμαστε ήδη συναισθηματικά παιδιά, δεν υπάρχει ανάγκη για δακρυγόνα!

Έλα εδώ ένα λεπτό. Έχω κάτι να σου πω.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων μια ομάδα ανθρώπων κατέλαβε έναν εκσκαφέα και με αυτό κυνήγησε ένα κανόνι νερού της αστυνομίας.

Κοίτα ανατολικά στο πρώτο φως της πέμπτης ημέρας. Πού ξέρεις; Ίσως θα έρθει αυτός. (αναφορά στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών)


Η Ανταρκτική αντιστέκεται.

Αναφορά στην αποσιώπηση των διαδηλώσεων από τα τουρκικά κανάλια.

Αν δεν βρω πάρκο, θα χέσω στο εμπορικό κέντρο.

Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου ίδρυσαν μια ενωμένη ομάδα. Το σήμα τους:


Φεστιβάλ δακρυγόνων στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν είμαι ούτε αριστερός ή δεξιός, αλλά chapullist (ή chapuller). (έτσι αποκάλεσε ο Ερντογάν τους διαδηλωτές. Σημαίνει πλιατσικολόγος ή συμμορίτης)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...