Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΑ.Λ. Αιγινίου: Ακαταλληλότητα & επικινδυνότητα αιθουσών

Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ επιστολή του Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Αιγινίου με θέμα την ακαταλληλότητα και την επικινδυνότητα αιθουσών με την οποία ζητά την άμεση εξεύρεση χώρου μεταστέγασης και την οριστική λύση του προβλήματος.
Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ επιστολή του Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Αιγινίου με θέμα την ακαταλληλότητα και την επικινδυνότητα αιθουσών με την οποία ζητά την άμεση εξεύρεση χώρου μεταστέγασης και την οριστική λύση του προβλήματος:


ΘΕΜΑ: Ακαταλληλότητα & επικινδυνότητα αιθουσών.

Είναι γνωστό ότι το κεντρικό κτήριο που στεγάζεται το ΕΠΑ.Λ. Αιγινίου, παρουσιάζει προβλήματα λόγω παλαιότητας και κατασκευαστικών ατελειών.
Ειδικότερα, οι δύο αίθουσες όπου στεγάζονται τα εργαστήρια του τομέα Ηλεκτρολογίας, όπως διαπίστωσα από τότε που ανέλαβα διευθυντής το καλοκαίρι του 2011, είχαν την χειρότερη εικόνα. (Ρωγμές στους τοίχους, το εσωτερικό ξύλινο ταβάνι με κλίση προς το πάτωμα, αρκετά κεραμίδια της οροφής κατεστραμμένα με αποτέλεσμα το νερό της βροχής να περνά στις αίθουσες).

Τα κατασκευαστικά προβλήματα επιδεινώθηκαν με γοργό ρυθμό από πέρσι το καλοκαίρι. Για την ακρίβεια:
-Η αποκόλληση σοβάδων στους εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς τοίχους έγινε πιο συχνή.
-Οι ρωγμές (ανοίγματα) στους τοίχους άρχισαν να αυξάνουν (με αποτέλεσμα να ανοίγουν δύσκολα οι πόρτες).
-Το ξύλινο ταβάνι στη μία εκ των δύο αιθουσών έχει γείρει ακόμη περισσότερο προς το πάτωμα.

Μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, υπήρξε ταχύτερος ρυθμός επιδείνωσης των πιο πάνω φαινόμενων. Επιπλέον, εμφανίστηκε και εγκάρσια ρωγμή στο πάτωμα της μιας αίθουσας.
Από την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου αποφάσισα να μη διεξάγονται μαθήματα στις δύο αυτές αίθουσες, λόγω του κινδύνου που θα διέτρεχαν οι μαθητές και οι καθηγητές (κυρίως από πτώση σοβάδων και το ξύλινο ταβάνι το οποίο φαίνεται έτοιμο να πέσει).

Κατόπι τηλεφωνικής επικοινωνίας με την αντιδήμαρχο κ. Βασιλειάδου, η αντιδήμαρχος μαζί με υπάλληλο της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου επισκέφτηκαν το σχολείο και διαπίστωσαν το σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει.
Μάλιστα, ο αρμόδιος υπάλληλος της Τεχνικής υπηρεσίας, μας συνέστησε να αποφύγουμε τη χρήση των δύο αιθουσών λόγω επικινδυνότητας.

Για τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλώ για:
1.Την ΑΜΕΣΗ εξεύρεση χώρου μεταστέγασης των δύο εργαστηρίων Ηλεκτρολογίας (π.χ. με ενοικίαση χώρων πλησίον του ΕΠΑ.Λ.).
2.Την οριστική λύση στο ανωτέρω πρόβλημα.
Με εκτίμηση

Β. Ιωαννίδης
Διευθυντής ΕΠΑ.Λ. Αιγινίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...