Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές στο Λουγκάνσκ συνέλαβαν 100 περίπου στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, που στάλθηκαν εκεί στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης της χούντας του Κιέβου.


Ελικόπτερο του Ουκρανικού τακτικού στρατού στην επαρχία του Ντόνετσκ καταρρίφθηκε από τους ρωσόφωνους αυτονομιστές. Σύμφωνα με τον «πρόεδρο» της Ουκρανίας Τουρτσίνοφ, 14 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν μεταξύ των οποίων ένας αξιωματικός του Ουκρανικού στρατού, ο Vladimir Kulchitsky. 

Από το συμβάν αυτό συμπεραίνει κανείς πως οι αυτονομιστές έχουν στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό, όπως είναι τα αντιαεροπορικά. Αυτό φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο: (δευτ. 0:28)


Εντωμεταξύ η φασιστική εγκάθετη κυβέρνηση του Κιέβου συνεχίζει ακάθεκτη την επιχείρηση τρομοκράτησης και ωμής βίας κατά αμάχων στις νοτιοανατολικές επαρχίες τις Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές για βλήματα σε νηπιαγωγείο και σε σχολείο στο Σλαβιάνσκ, ευτυχώς χωρίς θύματα. Βίντεο από τα βλήματα που έπεσαν στην ευρύτερη περιοχή του Λουγκάνσκ:


Βίντεο από βόμβες που έπεσαν στο Σλαβιάνσκ (δευτ. 0:40 και μετά)


Οι υποκριτές του ΟΗΕ (αυτοί που παίρνουν απόφαση να βομβαρδίσουν μία χώρα και στη συνέχεια αποστέλλουν τη UNICEF για να παρέχει «ανθρωπιστική» βοήθεια) χτύπησαν ακόμα μια φορά:
Η Επίτροπος των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Navi Pillay δήλωσε σήμερα:
«Καλώ τις Ουκρανικές αρχές να σιγουρέψουν ότι δε χρησιμοποιείται υπερβολική βία και να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να βλάψουν τον άμαχο πληθυσμό».
Αυτό είναι υποκρισία. Γιατί; Επειδή πρώτον οι «ουκρανικές αρχές» έχουν προκύψει από πραξικόπημα και ως «υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ο ΟΗΕ είναι από τους βασικούς συνομιλητές του αυταρχικού καθεστώτος και των νεοναζιστών εκπροσώπων του. Δεύτερον, αυτό δεν είναι καν προειδοποίηση. Ουσιαστικά ο ΟΗΕ κάνει τα στραβά μάτια στις βαρβαρότητες των φασιστών της Ουκρανίας, τόσο στην Οδησσό όσο και στους απροκάλυπτους βομβαρδισμούς αμάχων (με τις ευλογίες της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ) στις ανατολικές περιοχές, αλλά και στα ρατσιστικά πογκρόμ ενάντια στο ρωσόφωνο πληθυσμό.
Σπίτι στο Σλαβιάνσκ που - προφανώς - δέχτηκε οβίδα.
ΠΗΓΗ: Komsomolskaya Pravda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...