Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Η πολιτική της στρουθοκαμήλου; ή Σοβιετική Ένωση;

Ένα πλοίο βουλιάζει. Ένας Ρώσος νεοκαπιταλιστής με ένα πούρο στο στόμα του, ρωτά ευγενικά τον καπετάνιο:
- Κύριε, ποια από τις βάρκες είναι για τους καπνιστές; 


Η πολιτική της στρουθοκαμήλου;
Το Σάββατο  η επίθεση στη ρωσική πρεσβεία, σύμφωνα με τον Alexei Pushkov (είναι ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων, στην Κρατική Δούμα, στην κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου), είχε σύμφωνα με όλα τα σημάδια προετοιμαστεί εκ των προτέρων. Αυτό δήλωσε σε μια συνέντευξή του στο «новости». 
Χθες ήρθαν μαρτυρίες για την παρουσία ατόμων κατά της πρεσβείας με σήματα αναγνώρισης «Τάγμα Αζοφικής», αυτοί έσκισαν την ρωσική σημαία! Παρίστατο εκπρόσωπος της χούντας του Κιέβου. Η εκ των προτέρων μεταφορά αυγών, κροτίδων, κοκτέιλ «Μολότοφ», πετρών, για αυθόρμητη «διαμαρτυρία», για να το θέσω ήπια, φαινόταν καθαρά ότι είχε προγραμματιστεί.

Η πολιτική της στρουθοκαμήλου;
Κράτη μέλη της ΕΕ άρχισαν μια μεγάλης κλίμακας κινητικότητα στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση στη του βουλγαρικού χωριού Graf Ignatievo τη Δευτέρα, ανέφερε το ITAR-TASS.
Η βάση είναι περίπου 10 χιλιόμετρα από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Φιλιππούπολη. Μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων Hercules C-130, C-27 Spartan, C-297 και C Casa-160 Transall αεροπλάνα από 11 χώρες θα λάβουν μέρος φέρεται στις ασκήσεις. Η Βουλγαρία έστειλε μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 και Ελλάδα F-16 και AWACS. Τα αεροδρόμια στο Πλόβντιβ, Graf Ignatievo και Cheshnigirovo θα χρησιμοποιηθούν, και οι πτήσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 Ιουνίου.
Η πολιτική της στρουθοκαμήλου;
Η συζήτηση σχετικά με το τι γεγονότα είναι σε τροχοδρόμηση από κάποια «μη - συστημικά» στοιχεία και ανεξέλεγκτους διαδηλωτές, επίσης, δεν είναι απαραίτητη. 
Η εμφάνιση του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Deshchytsa στο πλευρό των ναζιστών και η έκφραση της αλληλεγγύης του στις απαιτήσεις και τις μεθόδους των κακοποιών δεν ταιριάζουν σε αυτή την εκδοχή - δεν θα μπορούσε να είχε πάει τυχαία. Παρ' όλα αυτά, δεν συμμετείχε στο χάος παρά μόνο για να δώσει την επίσημη και επιδεικτικά μόνο την επίσημη θέση.
Η πολιτική της στρουθοκαμήλου;
Τέλος, δεν είναι λιγότερο εύστοχο ότι οι Δυτικοί στο Συμβούλιο Ασφαλείας αρνήθηκαν να καταδικάσουν την επίθεση στη ρωσική πρεσβεία. Αν και σε γενικές γραμμές, ήταν αρκετοί που ήταν επιφυλακτικοί στη δήλωσή τους για την σφαγή στην περιοχή Donbas (ανατολική ουκρανία). Η κατάσταση παραμένει η ίδια - οι σφαγείς τιμωροί ήδη χωρίς περιορισμούς εφαρμόζουν όλα τα δυνατά και υπάρχοντα όπλα τους όπως βόμβες φωσφόρου σε άμαχο πληθυσμό. 
Οι πολιτοφύλακες στο Slovyansk δημοσίευσαν φωτογραφίες ντοκουμέντα με βόμβες σχήματος βέλους (αντισυμβατικά όπλα) για την δολοφονία αμάχων. Καταγγέλλουν τη καταστροφή των υποδομών με χτυπήματα σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τη ζωή  - σχολεία, νοσοκομεία κατοικίες αλλά κυρίως το πόσιμο νερό. Η κατάσταση στο πόσιμο νερό στην περιοχή Slavyansk, αν συνεχιστεί θα οδηγήσει τον μισό πληθυσμό, όπως φαίνεται στην καταστροφή - το νερό επαρκεί μόνο για μία εβδομάδα. Εκτός από τον κίνδυνο επιδημιών η κατάσταση δεν επιτρέπει τους γιατρούς να σώσουν ζωές τραυματιών και άρρωστων ανθρώπων. 
Η κατάσταση στην Ανατολή πηγαίνει προφανώς στο επίπεδο στο οποίο ο αριθμός των θυμάτων της σύγκρουσης θα ανέβει δραματικά. 
Τέλος, οι μόνες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με το Κίεβο - είναι οι διαπραγματεύσεις του φυσικού αερίου - που πραγματοποιήθηκαν σε μια ατμόσφαιρα πλήρους αποτυχίας. 
Από την Αμερικανονατοϊκή δοτή κυβέρνηση του Κιέβου προβλήθηκαν παράλογες απαιτήσεις, είναι μια άρνηση σε κάθε προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία. Ο εκβιασμός και η απόλυτη περιφρόνηση από πλευράς Ουκρανίας δεν αφορούν μόνο τις συμβατικές της υποχρεώσεις, αλλά και τους απευθείας (κοινής λογικής) κανόνες και πρακτικές διαπραγμάτευσης, οι οποίοι περιφρονούνται.
Η πολιτική της στρουθοκαμήλου;
Όλη η εικόνα που αρχίζει να αναδύεται δείχνει τη Ρωσία να εξαναγκάζεται εκβιαζόμενη για την επίλυση της κατάστασης. Ή - όπως η προτιμώμενη επιλογή - της παράδοσής της. Ακολουθούμενη από ταπεινωτική ντροπή για τους Ρώσους, συρόμενοι στις απόψεις του νικητή. 
Ένα γεγονός που θα οδηγήσει τη Ρωσία σε πολιτική κρίση.
Είναι σαφές ότι αν ο νικητής είναι οι ΗΠΑ  και συνεχίσει η Ρωσία αυτή την ταχτική, μπορείτε να φανταστείτε το ξέσπασμα του πατριωτισμού και προπαγάνδας που θα διογκώνεται στον πληθυσμό της Ουκρανίας. Μετά από αυτό, η πιθανότητα της επίθεσης της Ουκρανίας στην Κριμαία είναι επικείμενη. Η οικονομία της Ουκρανίας καταρρέει. Αυτό το γεγονός έδωσε χώρο στην ναζιστική πολιτική. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για το τι συμβαίνει και δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση. Γιατί «πάση θυσία να υποκύψει στις προκλήσεις» η Ρωσία; Γιατί με οποιοδήποτε τίμημα να κρατήσει τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου; Εξ αιτίας του γεγονότος ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι καπιταλιστές της δύσης σκόπιμα προσπαθούν να τραβάνε το σκοινί μιας σειράς εκδηλώσεων ακόμη περισσότερο - ώστε η καταστροφή θα είναι ακόμη σε μεγαλύτερη κλίμακα και τα οφέλη τους περισσότερα. 
Η πολιτική της στρουθοκαμήλου;
Το γεγονός ότι οι αντίπαλοι της Ρωσίας δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν με κανέναν - ωθεί τα πράγματα σε μια άμεση σύγκρουση. 
Η χούντα του Κιέβου είναι προφανές ότι βρίσκεται σε ένα δίλημμα - ή πόλεμος ή ήττα της Ρωσίας με την μία ή την άλλη μορφή που θα της επιτρέψει να αποφύγει την κοινωνική κατάρρευση ακολουθώντας και ελπίζοντας στα κελεύσματα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, ακολουθούμενη από την κατεδάφιση της υφιστάμενης κυβέρνησης. Το δυτικό επίσης σαφές ενδιαφέρον - μόνο στην πολιτική ήττα της Ρωσίας θα τους επιτρέψει να διαμορφώσουν την ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς την Ρωσία. 
Δεν είναι σαφές ποιος πρόκειται να έρθει στα πράγματα. Τέλος, η ήττα της Ρωσίας θα επιτρέψει στη Δύση να κλείσει τον ρωσικό «πόλο εξουσίας». Αυτό απαιτεί την απόρριψη κάθε υπεράσπισης των συμφερόντων της στην Ουκρανία, με αντάλλαγμα την ειρήνη με τους όρους του ηττημένου. 
Με αυτή την επιλογή θα είναι περισσότερο από ικανοποιημένοι οι ΗΠΑ-ΕΕ, δεδομένου ότι δεν θα καταρρεύσει η κατάσταση στην Ευρώπη, θα επιτύχει πρώτα προσωρινά αποτελέσματα με δεμένα τα χέρια της Μόσχας, και θα ολοκληρωθεί η επίθεση στους λαούς της Ευρώπης, αφού σε δύο ή τρία χρόνια η Ρωσία θα υπαγορεύεται από τις νέες συνθήκες. 
Η πολιτική της στρουθοκαμήλου;
Με την επιλογή αυτή θα είναι ικανοποιημένο το Κίεβο καθώς θα επιτρέψει την οικοδόμηση ενός πλήρους Ναζιστικού κράτους με το έργο της «επιστροφής των εδαφών», που θα απορροφήσει όλα τα άλλα ζητήματα, την «επίλυση» των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων. 
Δεν χρειάζεται να εξαπατήσουμε τους εαυτούς μας, η Μόσχα είναι έτοιμη να κάνει την επιλογή της. Πολύ μεγάλο μέρος της ρωσικής ελίτ κοιτάει μόνο τα συμφέροντά της και δεσμεύει τη Ρωσία. Είναι έτοιμη να θυσιάσει πολλά για χάρη του υπόλοιπου τμήματος. Στην πραγματικότητα, τα συμφέροντά τους ξεκίνησαν με την άρνηση της υποστήριξης του Donbas (Αν. Ουκρανία). Η «λογική» σχεδίαση είναι προφανής, εκτός από το ότι η γη είναι δική μας, και οι άνθρωποι, αλλά τα συμφέροντα των διεφθαρμένων καπιταλιστών στη Μόσχα - δεν είναι ρωσικά εξ ολοκλήρου. Είναι εγωιστικά και βαθιά προσωπικά. Επιπλέον, μια συνειδητή εστίαση μόνο στην είσοδο του ρωσικού στρατού για το θάνατο των στρατιωτών θεωρείται μονόδρομος για μια στρατιωτική λύση στο πρόβλημα. Φυσικά, και οι δύο πλευρές θα το παρουσιάσουν ως νίκη, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις μια τέτοια συμφωνία θα σημαίνει μόνο ένα πράγμα - την παράδοση της Μόσχας. 

Η πολιτική της στρουθοκαμήλου;
Ακριβώς επειδή μια νέα σύμβαση, δεν θα είναι σε θέση να διασφαλίζει τίποτα, αλλά το Κίεβο θα συνεχίζει την «τιμωρητική» λειτουργία - εύκολα. Και αυτό θα συνεχιστεί. Θα υπάρξει η απόλυτη περιφρόνηση όλων των συμφωνιών που έχουν συναφθεί από την χούντα του Κιέβου. Θα μπορούσε η συμφωνία Γιανουκόβιτς - Πούτιν να γίνει «το πιστεύω» του Κιέβου;
Δεν μπορεί να αποκλειστεί. Η συνθηκολόγηση της Ρωσίας θα σημαίνει μόνο, ότι το Κίεβο χάνει το κίνητρο για να λύσει το πρόβλημά του μέσω της καταστροφής του πληθυσμού της περιοχής του Donbass, και στη συνέχεια, με απόλυτα αναπόφευκτο να πάει να λύσει το «πρόβλημα της Κριμαίας.» Το πιο πιθανό είναι - μέσα από μια «εξέγερση» των Τατάρων της Κριμαίας, ο ρόλος τους  να δώσει αφορμή για πιο σοβαρές πιέσεις από τη Δύση μέχρι και την απειλή της άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία. Η Μόσχα θα αντισταθεί σε ένα τέτοιο σενάριο; Καλά, ίσως. 
Οι επιλογές της μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές. Αλλά ένα πράγμα θα είναι το ίδιο η πλήρης δυσπιστία στη σημερινή κυβέρνηση. 
Νικητές, ηττημένοι; 
Δεν καταλαβαίνω και δεν γνωρίζω. Οι προβλέψεις είναι εντελώς άχαρες, και το σημαντικότερο - σε τέτοιες περιπτώσεις, βασίζονται σε πολύ τρεμάμενο λόγο και υποθέσεις. Ωστόσο, αν βάλει κανείς στην άκρη τις κραυγές για τη σοφία της εξουσίας, ή το αντίστροφο μπορεί να δει την αλήθεια. 

Η πολιτική της στρουθοκαμήλου;
Το «Putinstil» θα κριθεί και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια διαφορετική αλληλουχία των γεγονότων, υποθέτουμε ότι θα συνεχίσει την πολιτική του κατευνασμού των Ναζί. Όχι όμως για πολύ καιρό, όπως πριν μερικά χρόνια κάποιος Neville Chamberlain με υπερηφάνεια σύρθηκε σε συνθήκη με τον Χίτλερ. 
Αποτέλεσμα; Ένα χρόνο αργότερα άρχισαν να βομβαρδίζουν την Αγγλία. 
Μια Αγγλία, που εκείνη την εποχή ήταν μια παγκόσμια υπερδύναμη - Η Ρωσία σήμερα είναι; Δεν χρειάζονται αυταπάτες. 
Τα συμβόλαια με τους Ναζί τελειώνουν πάντα με τον ίδιο τρόπο! 
Το ερώτημα αυτή τη στιγμή, ακούγεται απλό: θα συμφωνήσουν οι Ρώσοι σε ένα τέτοιο σενάριο; Έχουν ήδη μπει στον πόλεμο, δεδομένου ότι μπήκαν στην Ευρώπη αφού ήρθε ο Χίτλερ στην εξουσία... 
Δεν είναι έτοιμοι γι 'αυτό, έχουν περπατήσει τους διαδρόμους της προδοσίας μέσω των αγωγών με τους υπαίθριους πράκτορες του εχθρού που δρουν, ενώ καθημερινά βλέπουμε την αποθαρρυντική καταστροφή του Donbass και την αδιαφορία για αυτήν από το Κρεμλίνο. Ιστορικά η Ρωσία εισέρχεται σε πόλεμο χωρίς να είναι προετοιμασμένη για αυτόν. 
Θα συνεχιστεί η πολιτική της στρουθοκαμήλου; ή θα επιστρέψουν στην Σοβιετική Ένωση;
Ειδικά σε μια εποχή που τα γεγονότα αρχίζουν να συγκλίνουν σε ένα και μόνο δίλημμα;


Η ρώσικη λαϊκή σοφία εντοπίζεται εδώ και καιρό στην ακραία ξεδιαντροπιά ορισμένου είδους ανθρώπων που νομίζουν ότι: «Όταν φτύνουν στο μάτι τους... δροσίζουν το Θεό.»




4 σχόλια:

TRASH είπε...

Πηγή;

Gekoudi είπε...

@TRASH Το έγραψε ο Λουκάς Παπαδήμος στην ημερησία της Άλμα-Άτα. Πλάκα κάνω. Εγώ το έγραψα. Όσες αναρτήσεις δεν αναφέρουν πηγή, εννοείται ότι εκφράζουν αυτόν που έχει το blog. Οι πηγές των στοιχείων μου είναι πολλές. Ρωσικά, αμερικάνικα σάιτ δικά μας. Πάντως διάβασέ το, είναι ενδιαφέρουσα άποψη και σίγουρα δεν είναι λογοκλοπή. Δέχομαι συγχαρητήρια.

Συντροφικούς χαιρετισμούς, Γιώργος.

ΥΓ: Ακόμα 3 μαθήματα και πάω για μπάνια.

ΥΓ2: Σε παρακολουθώ στο fadomduck2.blogspot.gr , είμαι φανατικός αναγνώστης.

TRASH είπε...

Ώπα ...παρεξήγηση!

Δεν σε κατηγόρησα για λογοκλοπή (κάθε άλλο).
Απλά μια και ενδιαφερόμουνα να το αναδημοσιεύσω θα με ενδιέφερε η πρόσβαση στις πρωταρχικές πηγές.
(Είναι μια αρχή που προσπαθώ να εφαρμόζω πάντα η παρουσίαση της πρωτότυπης πηγής)

Συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνεις παρεπιπτόντως. Εγώ εδώ και κάποιο καιρό είμαι πολύ πηγμένος ώστε να κάνω μεταφράσεις, και βοηθάς πολύ.

Καλά κουράγια και καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου.

Gekoudi είπε...

@TRASH Χαρά μου να το αναδημοσιεύσεις, απ' τη στιγμή μάλιστα που εν μέσω εξετάσεων παιδεύτηκα για να το φτιάξω. Ευχαριστώ, ο, τι μπορώ κάνω κι εγώ.

Πάω πολύ καλά στις εξετάσεις.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς, Γιώργος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...