Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ «ΞΕΝΙΑ» ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

=Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ινδία κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, λόγω του σκανδάλου κατασκοπείας.****Οι μάχες έληξαν με νίκη στο Ντόνετσκ πολιτοφυλακή (φωτογραφίες + βίντεο) Από τις 15:00 (Κίεβο), 16:00 (GMT) στο κτίριο της περιφέρειας του Υπουργείου Εσωτερικών, στο κέντρο του Ντόνετσκ, μετά τις μάχες έχει περάσει πλήρως υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλάκων. Οι εθελοντές του Στρατού και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων «Berkut» ανάγκασαν να παραδωθούν οι φασίστες του Κιέβου αφού νωρίτερα ενισχύθηκαν από τα κομάντος «Γεράκια».=
Την έναρξη του ξεπουλήματος, ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, στόχος αυτή τη φορά οι τουριστικές μονάδες ιδιαίτερης αισθητικής (Boutique Hotels).

Η ομάδα περιλαμβάνει 14 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα και μεταξύ αυτών το Ξενία του Πλαταμώνα και τρία παραδοσιακά αρχοντικά στο Πήλιο. (Δυο στην Μακρινίτσα και ένα στις Μηλιές.)
Στη λίστα μπαίνουν:
Επτά επιλεγμένα πρώην ξενοδοχεία Ξενία.
- Δύο πρώην σανατόρια, στην Αρκαδία και στη Ρόδο.
- Η Villa de Vecchi, ένα ακίνητο ιστορικής σημασίας στη Ρόδο.
Τα ακίνητα αυτά μπορούν να ξεπουληθούν είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά.
Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί το 2014.
Τα Ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ ήταν ένα ξενοδοχειακό πρόγραμμα εθνικής κλίμακας που τέθηκε σε εφαρμογή από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού με σκοπό την βελτίωση των τουριστικών υποδομών της χώρας τις δεκαετίες του 1960 και 1970.

Πολλά ξενοδοχεία σχεδιάστηκαν από γνωστούς Έλληνες αρχιτέκτονες και αποτελούν διατηρητέα κτήρια ενόψει της αρχιτεκτονικής τους αξίας.

Οι πλεονεκτικές τοποθεσίες τους ανά την Ελλάδα σε συνδυασμό με το αρχιτεκτονικό τους ύφος, την αισθητική τους και τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους, τα κατέστησαν ορόσημο του ελληνικού ξενοδοχειακού τομέα.

Το πρώην Σανατόριο Μάνα βρίσκεται σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον στο ελατόδασος του Μαινάλου πολύ κοντά στον δρόμο που συνδέει την Βυτίνα με την Δημητσάνα και απέχει από την Αθήνα περίπου 200 χλμ Το Σανατόριο είναι κτισμένο με ντόπια γκρίζα ασβεστολιθική πέτρα. Το κτίριο περιλαμβάνει υπόγειο 500 μ2, ισόγειο 660 μ2 και δύο ορόφους από 660 μ2-σύνολο περίπου 2500 μ2. Άλλα χαρακτηριστικά του κτιρίου είναι οι νεοκλασικές επιρροές, στοιχεία που εμφανίζονται σε κτίρια της αντίστοιχης περιόδου τόσο σε παραδοσιακούς οικισμούς όσο και στην Τρίπολη.

Το πρώην Σανατόριο της Αγίας Ελεούσας συνίσταται σε ένα σύμπλεγμα τριών διατηρητέων – προστατευόμενων διώροφων κτιρίων κατασκευασμένων κατά την εποχή της ιταλικής κατοχής, τα οποία συγκαταλέγονται στα σημαντικά αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά αποθέματα του νησιού. Πρόκειται για κτίρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 708,60 μ2 επί οικοπέδου επιφάνειας 21.380 μ2. Το Σανατόριο βρίσκεται στο χωριό Ελεούσα, μια από τις πιο πράσινες περιοχές του νησιού, 37 χλμ από την πόλη της Ρόδου η οποία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Τα τρία Αρχοντικά Ξηραδάκη, Μουσλή και Ευαγγελινάκη αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της Πηλιορείτικης Αρχιτεκτονικής με αξιόλογα επιμέρους στοιχεία και λειτούργησαν επί σειρά ετών ως ξενώνες.

Τα Αρχοντικά Ξηραδάκη και Μουσλή βρίσκονται στη Μακρυνίτσα, ιδιαίτερα δημοφιλή παραδοσιακό οικισμό του Πηλίου, μόλις 17 χλμ από την πόλη του Βόλου. Το Αρχοντικό Ξηραδάκη έχει δομημένη επιφάνεια 637 μ2 ενώ το Αρχοντικό Μουσλή 439 μ2.

Το Αρχοντικό Ευαγγελινάκη βρίσκεται στο ιστορικό χωριό των Μηλιών, οικισμό με σημαντική ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά που αποτελεί την αφετηρία της τουριστικής σιδηροδρομικής διαδρομής του Πηλίου. Το Αρχοντικό έχει δομημένη επιφάνεια 390 μ2.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. αναφέρει:
Δεκατέσσερα τουριστικά ακίνητα τα οποία θα μετατραπούν σε ξενοδοχεία, βγάζει σε διεθνή διαγωνισμό το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Ανάμεσα σ’ αυτά βρίσκεται και το «Ξενία Πλαταμώνα», έκτασης 7.043 τ. μ. συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου του ξενοδοχείου στον Δήμο Δίου – Ολύμπου. Σκοπό έχουν να προχωρήσουν σε σύσταση και μεταβίβαση δικαιώματος επιφανείας για 99 χρόνια και αργότερα μεταβίβαση πλήρους κυριότητας σε τμήμα του ακινήτου .
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία που πρέπει να ανήκει στο λαό, για να εξυπηρετήσει ξενοδοχειακά συμφέροντα, ντόπια η ξένα, αποδεικνύοντας ποιον συμφερει στις συνθήκες καπιταλισμού η τουριστική ανάπτυξη, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό ξεζουμίζονται για ένα κομμάτι ψωμί.
Καλούμε κάθε φορέα του Νομού Πιερίας να καταδικάσει την κατάπτυστη αυτή απόφαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...