Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλος Δημητρόφ, μικρός Γκαίρινγκ

Γιατί «χούντα»; Αυτή η λέξη χρησιμοποιείται εδώ για να αναφερθεί το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου για ιστορικούς λόγους και εξαιτίας του σεβασμού για τους ανθρώπους του Donbass (είναι μια ιστορική, οικονομική και πολιτιστική περιοχή των ανατολική Ουκρανία νοτιοδυτικά της Ρωσίας. Η Donbas καλύπτει τις περιφέρειες Ντόνετσκ και Luhansk της Ουκρανίας, και, επίσης, Rostov της Ρωσικής Ομοσπονδίας.), οι οποίοι έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τη ρωσική λέξη «хунта», που ακούγεται ακριβώς το ίδιο, να αναφερθώ στο καθεστώς. 
Αν και δεν είναι μια τέλεια αντιστοιχία για την έννοια της «χούντας» στα ελληνικά, το καθεστώς του Κιέβου είναι αρκετά κοντά στις κλασικές στρατιωτικές δικτατορίες στη συμπεριφορά.
Αν δεν σας αρέσει η λέξη, τότε μπορείτε απλά να αντικαταστήσετε όλες τις εμφανίσεις της λέξης «χούντα» με τη λέξη «καθεστώς της ΕΕ».

H χούντα του Κιέβου, είναι κάτι που στην κυβέρνηση έχουν άλλη άποψη. 
Ας πάρουμε το κλασικό ορισμό του φασισμού από τον Georgi Dimitrov, ο οποίος θεωρήθηκε ως ο σαφέστερος ορισμός του φασισμού από την άποψη της κομμουνιστικής θεωρίας στην ΕΣΣΔ.

«Μεγάλος Δημητρόφ, μικρός Γκαίρινγκ»
«Ο φασισμός είναι μια ανοιχτή τρομοκρατική δικτατορία των πιο αντιδραστικών, των πιο σοβινιστικών, των πιο ιμπεριαλιστικών στοιχείων του χρηματιστικού κεφαλαίου ... Ο φασισμός δεν είναι ούτε η κυβέρνηση πέρα από τάξεις, ούτε η κυβέρνηση του μικροαστού ή του λούμπεν -προλεταριάτου πάνω από το οικονομικό κεφάλαιο. Ο φασισμός είναι η κυβέρνηση του ίδιου του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. 
Είναι μια οργανωμένη σφαγή της εργατικής τάξης και του επαναστατικού κομματιού της αγροτιάς και της διανόησης. 
Ο φασισμός στην εξωτερική πολιτική του είναι το πιο βάναυσο είδος του σοβινισμού, που καλλιεργεί το ζωώδες μίσος ενάντια σε άλλους λαούς.» 
==============Ο Βενιζέλος στο Κίεβο: 
«Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει τεχνογνωσία στην ουκρανική οικονομία» «Χαιρόμαστε, γιατί η προσωρινή ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει τη διαδικασία που συνδέει την Ουκρανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης και Σταθεροποίησης».Προτείνει διεθνή διάσκεψη - η ΕΕ στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας...ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  02/03/2014==============
Μεταξύ των διαφόρων ορισμών, αυτός είναι ο πιο σωστός και που εγώ προσωπικά επιλέγω, αφού εξέτασα τα μέχρι τώρα φασιστικά καθεστώτα. Ας δούμε τις αντιστοιχίες μεταξύ των διαφόρων χαρακτηριστικών της χούντας του Κιέβου με αυτόν τον ορισμό.

1. Όπως μπορούμε να δούμε: οι αντίπαλοι της χούντας του Κιέβου ανοιχτά τρομοκρατούνται, η τρομοκρατία αυτή περιλαμβάνει τη φυσική εξόντωσή τους, τον εκφοβισμό, τη σύλληψη ομήρων, τις συλλήψεις χωρίς ένταλμα, τις απαγωγές, τα βασανιστήρια, και άλλα στοιχεία τρόμου, την καταστροφή υποδομών σοδειάς, νοσοκομείων, κατοικιών, σχολείων, δρόμων, εργοστασίων, μέσων μεταφοράς. Επίσης χρησιμοποιεί την αποκοπή ηλεκτρικής ενέργειας και του πόσιμου νερού.

Μια μικρή ομάδα ανθρώπων που πήρε την εξουσία με τον τρόπο του πραξικοπήματος επιτρέπει και εποπτεύει αυτόν τον τρόμο. Αυτή η δικτατορία είναι στενά αντιδραστική και αντιπροσωπεύει τις πιο ριζοσπαστικές μορφές του ουκρανικού εθνικισμού και φασισμού, η οποία, όπως συνεπάγεται από τις δηλώσεις του Yarosh, δεν κρύβουν τις ιμπεριαλιστικές τάσεις τους, κυρίως σε βάρος της καπιταλιστικής Ρωσικής Ομοσπονδίας.

2. Η Ουκρανία κυβερνάται από τους εκπροσώπους των μεγάλων οικονομικών κεφαλαίων. Δισεκατομμυριούχοι κατεβαίνουν στις εκλογές για την προεδρία ενάντια σε εκατομμυριούχους. Οι πιο πιθανοί υποψήφιοι είναι ο Poroshenko ο δισεκατομμυριούχος και η Τιμοσένκο η εκατομμυριούχος. Ο δισεκατομμυριούχος Kolomoisky είναι μια σημαντική οικονομική δύναμη στην Ουκρανία. Οι δισεκατομμυριούχοι Taruta και Akhmetov στάλθηκαν για να κατευνάσουν την εξέγερση στην Donbass. Με άλλα λόγια, μπορούμε να δούμε μια σαφή ταύτιση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των μεγάλων οικονομικών κεφαλαίων. Δεν είναι ο Poroshenko ένας σημαντικός καπιταλιστής; Δεν είναι ο Kolomoisky ένας σημαντικός καπιταλιστής;

3. Η κυβέρνηση δρα με δύο τρόπους: μέσω της καταπίεσης των ασυνείδητων μαζών του προλεταριάτου και της ανοιχτής τρομοκρατίας κατά μέρους της εργατικής τάξης, της διανόησης και της μικροαστικής τάξης, που ανοιχτά μίλησε ενάντια στη φασιστική δικτατορία και στο μονοπώλιο των μεγάλων κεφαλαίων που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Το μεγάλο κεφάλαιο γίνεται το ίδιο το καθεστώς και οι φασιστικές ομάδες να γίνονται εργαλεία του για την κατασκευή του φασιστικού συστήματος διακυβέρνησης, το οποίο είναι χτισμένο σε μια τρομοκρατική δικτατορία.

4. Δεν είναι πολύ δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς ότι ο ουκρανικός φασισμός καλλιεργεί το μίσος προς τους άλλους λαούς στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική του - κυρίως προς τους Ρώσους, και προς τους Πολωνούς σε μικρότερο βαθμό. Υπάρχει επίσης αντισημιτισμός. Η Ρωσσοφοβία είναι πραγματικά ο ακρογωνιαίος λίθος της ιδεολογίας του καθεστώτος του Κιέβου, η οποία υποστηρίζει ανοιχτά την καταπίεση και την εξόντωση ανθρώπων με βάση την εθνικότητά τους, τον πολιτισμό και τη γλώσσα. Έτσι, όπως μπορούμε να δούμε, η κατάσταση στην Ουκρανία πληροί 100% τον κλασικό ορισμό του Δημητρόφ. Είναι ακριβώς ο φασισμός, στην πιο κλασική και καθαρή μορφή του.

Σ/η: Η εικόνα στην κεφαλίδα είναι το περίφημο κολάζ φωτογραφιών «Μεγάλος Δημητρόφ, μικρός Γκαίρινγκ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...